Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: aprilčica07 Ojla, mi imamo tudi vsak večer enako rutino, se umijemo, pravljica, malo pocrkljamo, kaj zapojemo in potem spat. Ampak mulo ne zaspi sam, pa da nevem kaj nardim.. Saj zaspi relativno hitro, ampak mora bit nekdo ob njem.. Žal nimam pametnega recepta, je pa 2 leti star.. Kot sem rekla, jaz ga uspavam v naročju podnevi in zvečer. Pa zaspi v par minutah in to je, po moje, zasluga rutine. OK, če bo kdaj zaspal sam od sebe, bom sploh vesela, ampak meni že veliko pomeni to, da vem, ko se bom zvečer spravila k uspavanju, bo takoj zaspal. Če bo pri dveh letih, kot praviš ti, rabil, da se uležem k njemu, se bom, ampak glavno je, da se z rutino doseže, da hitro zaspi. Če pa otrok ne ve vnaprej, kdaj bo šel danes spat oz. kdaj bodo sploh prišli domov, kdaj bo večerja, kdaj kopanje, kdaj pravljica, potem je pa logično, da je zmeden in znerviran, pogosto tudi že tako utrujen, da ne more zaspati in zato potem trmoglavi in joka ter histerira namesto da bi zaspal in ne pomaga niti to, da je mama ob njemu.
|