čipka
|
Še preden sem spoznala mojega sem bila takšna dopustnica, kot so me učili . Se pravi skor vsako leto na Hrvaško k sorodnikom, potem sem bila najstnica in s prjatlcami hodila na 2, 3 snevne izlete. Z bivšim fantom sva šla na Rodos na 14 dni-se mi je zdel, da bom orgazen dožvela-uauuu neki novga, malo drugačni ljudje, kraji, običaji, hrana, itd.. Ko sem pa spoznala pa fanta, ki pa uživa v potovanjih in ne preko agencije-ampak pegpack varianta. To se pravi, kupiš letalsko karto za tam kjer pač hočeš it, recimo sva jo kupila za Bangkok (2 povratni karti za 1 mesec naju je prišlo še tastarih 170 tisoč tolarjev) To je zdaj cca 750e - za za oba. S seboj sva imela 150 tisoč tolarjev-OKOLI 650€. Plus, če nama bo zmanjkalo kartice kreditne. ZA 1 MESEC! Dol sploh ne bom govorila kok je pocen, bom sam rekla 600€ sva zapravla v 1 mesecu in okoli 50€ nama je ostalo, to se spomnim, ker sva se smejala, da bova imela ravno prav za taxi iz Brnika. 650€ za 2 osebi, s tem, da ješ, spiš kjerkoli ti srce poželi v raznih guesthouse-ih, kupuješ na veliko. Nakupla sva si cot za 2 leti naprej. Če dam samo za primerjavo-1 nočitev s klimatizirano sobo te pride od 6-15€(za 1 ali za 3ljudi-je čisto vseeno, takšna cena je). Odvisno kakšen guesthouse je -sem spala v različnih, pa ni bilo nevem kakšne razlike. No, midva sva itak najprej v uni za 6€, ker nisva vedela v kolikšnem času se lahko denar dol porabi. Jest sva hodila ven ali na ulice Koh San Road-a(zajtrk, kosilo, veerja+veliiiiiko pivov). In ne boste verjeli pivo je dol najdražji. + da sva skos potovala po krajih z vlakom, celo na otoke sva hodila. Hočem reči na ta način, da sva imela veliko muske za mal denarja. In če vse preračunaš 1 mesec=750€ karte+650€ za zapravljanje= cca 1400€ za 1 mesec. No, drug let sva šla pa malo bližje- v Myanmarr , kjer je isti šmorn. Zdej, ko imava dojenčka, sva rekla recimo tja do ene 4 ali 5 leta, da ne gremo na potovanja, bomo šli pa pol in res nepozabno in komaj čakam, da spet grem. p.s. To sem si kopirala s sosednjega foruma, ker vidim, da je skor ista debata.