|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2009
26.6.2009 5:52:25   
Snezinka4
Pika, zamenjava za živosrebrove so alkoholni. Takega imaš verjetno za v banico za kopanje.

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 701
26.6.2009 7:52:49   
nokes
jutro,

snežinka, si pa poklicala user posted image  s tem termometrom, veš kaj sem včeraj naredila??? ja, padel mi je na tla, samo se je zlomilo samo zunanje steklo, tisto, kjer pa je žs, pa ne. no, sicer pa itak nisem ziher, da imamo žs, po moje je torej alkoholni al kak??? no, zdaj imamo težavo, kam ga zavreči? al ga moram dat na "nevarne odpadke"? pa imam še en kup baterij. kam pa baterije mečete???

drugače pa smo okej, zdajle tamala glih nekaj čebljata in si ogledujeta rokice... upam, da hedi ni pozabila zimskih pajackov, ker zeeeebe user posted image

kako ste ostale? že vse na dopustu? aja, novička, naš fantolin je v slabem mesecu preskočil eno cifro, namreč 68-ko, tako da luštni, skoraj nenošeni bodiji v modrih odtenkih čakajo njegovo sestro user posted image , mi pa danes šopamo za cifro 74!!!! pa kaj si ti nor?!!!?? upam, da se počasi ustavi, ker je že ful težek in predvsem dooooolg!!! no, baje cifra 74 traja kar nekaj časa! upam user posted image

nokes

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 702
26.6.2009 9:54:19   
taškica
Ojla punce,
mi smo v pakiranju, zgleda da bomo res šli.... Prva runda naj bi šla danes, jutri ji sledim še sama. prtljage imamo za znoret veliko.

Enega od dvojčkov imam zaprtega že več kot 10 dni. Zdaj me malo skrbi...danes posusila s sladkano vodo, pa sem pozabila kakšno mora biti razmerje cukra in vode. Pika?

Noki pridna si s ciframi, to je pa kar razlika iz 62 na 74!!!! Šoping pade torej!

Snežinka - dej si pls ticker popravi!!!user posted image

Upam, da so se vam mastitisi umirili. Želim vam veliko sončka in lepe počitnice. Se oglasim ko pridem nazaj. Držite pesti, da bo vse ok. Baj baj, ...

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 703
26.6.2009 10:31:41   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: taškica

Enega od dvojčkov imam zaprtega že več kot 10 dni. Zdaj me malo skrbi...danes posusila s sladkano vodo, pa sem pozabila kakšno mora biti razmerje cukra in vode.

kopiram iz mon-a
Najprej svetujemo domače ali "poldomače" stvari: zelo sladkane kamilice (1 dcl vode, 2 žlički sladkorja, kamilice) ali laktozo, ki jo kupite v lekarni.

mi imamo potrjeno alergijo na kravje mleko, še dobro, da sem težila po telefonu, ker bi izvid dobila šele čez 3 tedne, vse skupaj traja naša odisejada z alergijo že 2 meseca, pa še dlje bi, če ne bi izsilila napotnice pri moji pediatrinji. tu mač!! mamice, same najbolje poznamo naše otroke, zato, če je kaj sumljivega, vztrajat in zahtevat preiskave user posted image  (so me prepričevali, da kompliciram!!!user posted image )

nokes

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 704
26.6.2009 17:33:50   
lara light
Noki, ma kaj ne poveš, bemtiš, bi človk kar znoruuser posted image user posted image user posted image , upam, da se tako rešijo vse vajine težaveuser posted image , ko pa boš imela čas, te prosim napiši, kakšne znake si pri Ivani opazila sama,hvala.

Taškica, verjetno sem pozna, kot pravi noki, al pa te 'tvoje' kapljice z malo tople vode, moji deklici pomaga takoj. 10 dni pa je res že malo preveč. Uživajte banda!user posted image

Snežinkec in Gemelli, če je visoka vročina, ponavadi otroc nočejo pit, z mlekom nič narobe, le ohladit ga je treba, če ne vlečejouser posted image  Upam, da bosta obe čimprej ok!user posted image

Noki, ne vem, pojma nimam kam mečemo baterije, upam, da ne v navadne smeti, bm mojega vprašala.user posted image
Noki, o lepa obletnicauser posted image user posted image

Hedika, uživate, al zebe? Upam, da je vseeno prijetnouser posted image

Buba, lepi teži, bravo mamička!user posted image user posted image

Pika, tud jaz se izogibam žlahti, ma so res vsi tko nadležni in fulll o vsem pametujejo al samo moji? Skoz eno noter, skoz tadrugo venuser posted image

Moj fantič še vedno isto, kaka non stop, dajem mu že 3 dni železo, da bi ga malo zaprlo, a nič. Ranica je vedo ista, morda še večja, ker jo skoz bulim, manjša sigurno neuser posted image . V torek imam posvetovalnico, tako me je sram,da ga ne znam rihtatuser posted image , sem se odločila, da mu bom izpirala nazadnje z mojim mlekom, kaj pravite? Bi šlo?

Lubčke in fajn vikend od nas3!

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 705
26.6.2009 18:03:24   
nokes
lara, glede znakov, ki sem jih opazila: zavračanje hrane, jokanje pri hranjenju, umikanje, zvijanje nazaj, vse to je vodilo k temu, da smo jo hranili v spanju in ko je bilo ultra hudo, po brizgalki user posted image , moja pediatrinja je trdila, da si mala nekaj zmišljuje, da jaz preveč pričakujem (glede na brata, ki poje veliko), da po tabelah lepo napreduje in da nima nobenih očitnih znakov alergije. ko sem pisala na mon, je tanč odgovorila, da so pri dojenčkih znaki alergije značilno kažejo kot prebavne težave (krči, prdenje, zvijanje) in ne navzven kot kožne reakcije in da je to splošno znano??? no, hja... zdaj vsaj vem, da nisem čist pritisnjena, ker se mi je na trenutke zdelo, da moram dokazovat, da sem pri zdravi pameti, in da z otrokom REEES nekaj ni čist ok!!! ok, to je za nami, pa gremo dalje! user posted image user posted image

glede tvojega občutka, da ne znaš poskrbet za otroka, pa ti povem, da samo ti lahko najboljše poskrbiš zanj in da ti gre super odlično in da tole njegovo kakanje onemogoča, da bi se ranica zacelila. mogoče dobiš kakšen pameten nasvet v posvetovalnici, najverjetneje naj bo brez pleničke, saj si že sama ugotovila, da ne bo šlo. mogoče ti predpišejo kakšno bolj zaščitno kremico, ki ti jo zmešajo v lekarni. ti kar pozabi na to, da bi ti bila nesposobna, ker imaš 2 čudovita otročka in to po tvoji zaslugi. ne bodi slabe volje, čeprav je danes en tak ful grd dan user posted image . evo ti račka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nokes

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 706
27.6.2009 11:01:10   
Snezinka4
Hojla punce!
Sem vam včeraj pesimistični post poslala, pa me je k sreči ven vrglo. Danes sem bolj optimistična, saj nimam vročine nad 38 in mi ni treba v porodnišnico, kjer bi mi dali antibiotik v žilo. Namreč kljub antibiotiku sem dobila vročino, mastitis na drugo stran, so mi zamenjal ab in naslednji dan še višja vročina, boli, skratka sranje od sranja. In če bi še danes imela vročino bi nas hospitalizirali. Kako sem vesela, da mi tega ni treba...

Taškica, upam, da se je mali pokakal po sladkorčku. Ker če se ni, potem, po moje, dobi premalo za pojest. Nočem te strašit, ampak tako je bilo pri mojem sinu, ko je bil star 4 mesece in sem imela premalo mleka.user posted image

Noki, imaš pa srečo s termometrom.user posted image  Ga je treba med nevarne odpadke dat - sprejemajo jih na deponiji Barje (Cesta v Mestni log do konca oz čez avtocesto, potem levo in si tam). Baterije smo pa mi zadnjič tudi v Hoferju oddali.

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 707
27.6.2009 12:29:46   
taškica
Evo, po moje še zadnjič.

Snežinka - super da ti je bolje. Si ne predstavljam da bi se morala vrniti v porodnišnico. Madona prava borka si, da se takole boriš z mastitisom.

Ne me strašit, da je premalo pojedel - Et tu Brutus?

Dovolj je in pridobiva na teži. In je zadovoljen. In srečen in prdi, ampak še zmeraj ni kakal. Dvojna doza vode ni pomagala. Sem šla kupit kamilice. Mu jih že kuham.

Kako si pa vedela pri 4 mesecih, da premalo je? Najbrž je bil sitkan - lačni otroci jokajo ni res? user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 708
27.6.2009 12:46:14   
taškica
Noki - HB da si izvedela za Ivano. Zdaj pa mleko proč pa samo meso in zelenjavo jest!!!! Upam, da se ti bo ščasoma tudi netoleranca spremenila v toleranco!!!!

Lara - dej poskusi imeti fantka en dan na zraku, brez pleničke - špricanje - vodomet pa preprečiš z brisačko čez in stalno menjaš mokre brisačke, rjuhe, podloge - če se ti ne zaceli moraš pokazat zdravniku - lahko imaš tudi bakteriološko vnetje.

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 709
27.6.2009 13:06:10   
gemelli
Pozdravljene, zenskice!

Midva z mozekom sva danes brez vrocineuser posted image , a kaj, ko jo je dobil Alex.Sedaj cakamo se na Saro, da zboli.Ajajajuser posted image  bo hudo, pa se sama sva za vse.Le kje je zdaj vsa tista zlahta s krsta, da bi malo pomagala?

Me pa nekaj zanima.Koliko casa po porodu ste dobile menstruacijo? Ste dojile, ko ste jo dobile? Je to znak,da se mleko za vedno poslavlja?
Meni mleko pocasi usiha, a na dan ga je se vedno okoli 150-200 ml,pa sem danes prvic po porodu(zacetek marca) dobila menstruacijo. Hvala za odgovore.

Rubin, drzim pesti zate in tvoja soncka!!!!!!!!!!!!!!!

Lep dan vsem nam in nasim zakladkom!

P.S. se opravicujem, a moja tipkovnica nima sumnikov

Neposredna povezava do sporočila: 710
27.6.2009 14:39:39   
malaflobe
Pozdravček!
Gemelli menstruacija načeloma ne pomeni, da se mlako poslavlja. Jaz sem pri večjih dveh že prvi mesec po porodu dobila menstruacijo, pa sem oba dolgo dojila ( 2leti). Črpanje pa ne stimulira nastajanja mleka kot sesanje, zato ga je posledično vedno manj.
Ste pa bogi s to vročino. Držim pesti, da bi vam bilo čimprej bolje.

Taški:  Glede kakanja poskusi še z masiranjem trebuščka.
Meni je P rekla, da lahko narediš poizkus, če ima otroček premalo pri dojenu. Če poje 50 ml po steklenički, naj bi imel premalo. Jaz nisem nikoli poizkusla in sem raje večkrat pristavla pa je blo. Mi pa včasih tud 2 dni ne kakata, kakšen dan pa tud 4x. Tako da je ta prebava čist različna, odvisno tudi kaj jaz jem.

Noki Alergija na mleko se da prerast. Pri moji sosedi je deček pri 2 letih že vse jedel prej pa sta imela prilagojeno mleko za alergike. ( nevem katero).

Snežinka HB da ste bolje. Tole mora bit prav zoprno, je pa mastitis tud "znak", da imaš dosti mleka. Več kot ga tvoja dva pojesta. Vsaj nekaj dobrega v vsem tem ( slaba tolažba ne).

Baterije so nevarni odpadki, ki jih zbirajo tudi v trgovinah, drugače pa na komunalnih zbirališčih in nikakor ne sodijo med navadne smeti.

Uživajte!

(odgovor članu gemelli)
Neposredna povezava do sporočila: 711
28.6.2009 11:03:30   
lara light
Noki, fajn, da si zrihtala glede dekliceuser posted image ; se moramo res zanašat nase in na naš čut, da svoje otroke pač najbolje poznamo...skratka spet dokaz, da je to zagotovo eno od področij, kjer moramo bit odločne in vztrajne, pozabiti na vljudnost in iskat odgovore za vsako ceno.
Hvala za tolažbo glede naše male razpokane ritkice, še vedno nič bolje. V torek imam pregled in bom še do takrat počakala.

Taški, sem probala večkrat, ni haska, ker non stop kaka, napenja ga kouser posted image  in revčka napihuje, da ne vem, kaj naj. Najraje bi šla na umetno...nisem več pametna, kaj naj...bogec bi spal celo noč, če ga ne bi bolelo...ker v spanju začne jokcat in potem se pri meni s hrano tolaži...poje nekaj malega, se odstavi, se napne in izstisne, potem pa je' naprej; tako se mi smiliuser posted image ...in to traja cel dan, le ko ne je', pojokuje in se tožiuser posted image user posted image .

Snežinka, ste dobro? Upam, da fajnuser posted image
Pr nas glede dojenja v redu, sem pa včeraj zatipala kar veliko bulico, kot en manjši oreh in ni boleča, kot vozliček mlečne žleze, me mora skrbet? naj si jo zmasiram, kaj svetujete ostale?user posted image

Mf, sem se pozanimla kje pri nas lahko odlagamo rabljene baterije, hvala da nam potrkaš na vest. Sicer jih v smeti nisem nikoli metala, a tud vedela nisem kam z njimi.user posted image

Malo zatišja tule, se čuti, da se vse počitniško razpoloženeuser posted image ...lepo nedeljo vsem vam in vašim sončkom!user posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 712
28.6.2009 11:34:39   
Belen
ciao punce....
končno so nas spustili domow s te bolnice user posted image

torej kot vrejtno weste sem 19.6.junija rodila 2 čudoviti rožici NAŠO in LIJO.
zgodba na kratko: 15.6.sem pod nujno mogla v P,ker sm fulll zatekala, voda, beljkov.w urine, pritisk 160 itd... tam sm bla 4 dni na opazovanju kaj bo.... w 5ek se odločijo da mi naredijo CR,ker so bile itak obe medenično....
nato so se začele komplikacije....ker pikice nimajo sesalnega refleksa...so mi sestre težile da naj dojim 4 dni..in walda iz 2390 in 2350 so pršle na 2000-2100 ena weč ena manj...dokler jim nism zatežila so mi dale flašo. Pole ppa kr naenkrat wse pametne.... tipo sm rekla js da je treba prej dat flašo itd... je mela kak podobne izkušnje???  Mleko si izbrizgawam moje.... zaenkrat ga imam dowolj. Kupla sm za ponoči še adapt.mleko Aptamil-premature... ima kateri kako boljši naswet kako naj pikice prepričam da weč jejo, če ne bomo mogle nazaj w P. user posted image Tam sm bla 2 tedna in jih imam dowolj.... user posted image
drugače sta pa zlate... jokajo bore malo, js jih morem na 3 ure prebujat za papat, spijemo w povp.50ml na obrok.... še kak naswet? user posted image user posted image

na kratko je to to, zdej morem na črpalko user posted image sm ko krawica ... hehe user posted image user posted image

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 713
28.6.2009 13:01:36   
gemelli
Belen, cestitke za 2 pupiciuser posted image user posted image !

Te popolnoma razumem, da noces nazaj v P, saj sem bila tudi jaz na tem, da moram otroka peljat nazajuser posted image , ce bosta hujsala, a na sreco sta se lepo redilauser posted image .Najprej, ko sem prisla domov, smo kupili elektronsko tehtnico in se zdaj (po skoraj 4 mesecih) ju pred in po vsakem dojenju stehtam, da vem, koliko sta jedlauser posted image .Ce ni dovolj, dodajam ( na zacetku Pregomin, od 3 kg naprej pa mesam Milumil1 in Aptamil1).Nasa sta na zacetku jedla po 20-30 ml, potem cez kak teden ali dva 40 ml, sedaj smo na 100 ml vsake 3 ure.
Upam, da bosta jedli dovolj, sicer pa moras sama ugotovit koliko rabita, da bosta uredu pridobivali na tezi. Se enkrat: VAGA JE ZAKON!!! Jaz sem si na zacetku njuno tezo tudi zapisovala, da sem vedela koliko sta se zredila.

Sicer pa, kot sem predvidevala, je danes zbolela tudi nasa Sarauser posted image , tako,da smo za tokrat s tem virusom upam kmalu opravili, saj smo ga fasali prav vsi.lp!

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 714
28.6.2009 15:58:23   
nokes
ojla, danes je kuhala tašča, pa sem se najedla kot hrček, posodo je moj pomil, otroka šlafata, jst pa na izico na kompu user posted image user posted image , kak paaaašeeeee!!!

grem kar na hitro, da katere ne izpustim in preden se moji srečici zbuditauser posted image :

taški, upam, da izležavaš, da je morje toplo, otroci uživajo in da so kamlilice naredile en velik kup(ček)!

lara, glede dojenja res nisem prav naslov, čeprav a si na kakšni dieti? ker takšnole zvijanje in jok bi lahko pomenilo alergijo??? nočem strašit, samo na glas razmišljam, poskusi brez mlečnega (sir, mleko, jogurti, skuta....), ker je kravje mleko najpogostejši alergen. tale jok se mi namreč zelo znano sliši user posted image

snežinka, upam, da je antibiotik prijel in da ste vsi lepo doma, in seveda, da si premagala mastitis!!! user posted image "#$%%%#"(//& mu je glih treba! (mastitisu, namreč)user posted image

gemelli, upam, da se kmalu rešite viroze!! ma, se mi smilijo dojenčki, revčki miceni

mala, ja ti si pa itak wundermutti, mislim obvladaš!!!user posted image user posted image user posted image  pa še pravega nasveta se spomniš, kot je masaža trebuščka, seveda, pri nas je to ful delalo!!! če že dolgo nista kakala, ju zmasiram po trebuščku v smeri urnega kazalca okoli popka lepo počasi z oljčkom, potem pa še po podplatih, navzgor po zunanji strani do sredine in nato od zunanje strani proti notranjosti in nadaljujem na drugi nogici, delam nekakšen "krog". no, ponavadi kmalu zatem kakata, a ne vem, če ravno zaradi masaže user posted image

belen, super, da ste doma!!! če jesta na 3 ure približno 50 ml, bi moralo biti dovolj, ker je to dnevno pribl. 400 ml mleka!!! okvirno lahko izračunaš takole: teža krat 150 (vse od 100 do 180 ml je normalno) = dnevna količina deljeno s številom obrokov = količina na obrok! v vašem primeru npr: 2,2 kg x 150 = 330 ml na dan / 8 obrokov = 40 ml na obrok. predlagam, da pokličeš patronažno in naj ti posodi tehtnico za kakšen mesec, pa ju tehtaj vsaki drugi dan in če napredujeta približno 30 g na dan oz. približno 200 g na teden, sta tipitopi! upam, da kmalu ugotoviš, da lepo napredujeta in začneš uživat! user posted image user posted image , drugače pa, dobrodošla med mamice! user posted image user posted image

mlinčka, čakamo te s porodno zgodbo v detajlih!!!user posted image

rubin, tebi in tvojima punčkama pošiljam najlepše misli! user posted image user posted image user posted image

hedi, daj prid že domov, da poveš, kako tvoji že jejo pasulj in čevapeuser posted image user posted image , pridni!

moji še kar spijo user posted image , nič grem si kafe skuhat, pa ju občudovatuser posted image , pa-pa

nokes

(odgovor članu gemelli)
Neposredna povezava do sporočila: 715
28.6.2009 17:07:15   
nokes

user posted image

Svoja zakladka dobile v letu 2009:

4pikice PDP 10.12.2008 ; rodila 4.12.2008
user posted image  ANA 2755g, 49cm in user posted image  LINA 3015g, 51cm 

Pikica5 PDP 22.2.2009 ; rodila 28.12.2008, CR
user posted image  TAJ 2005g, 43,5cm in user posted image MAJ 2045g, 44cm

Persida PDP 11.3.2009 ; rodila 7.1.2009  
 user posted image TOMAŽ 1550g, 41cm in user posted image ANŽE 1840g, 43,5cm

Alenka-8 PDP 9.3.2009 rodila 19.1.2009
user posted image  LANA 1510g, 42cm in user posted image   JAŠA 1720 g, 44cm 

Thula PDP 7.2.2009 ; rodila 24.1.2009, CR  
 user posted image KIAN 3140g, ??cm in user posted image TAJA 2400g, ??cm

nokes PDP 9.3.2009 rodila 1.2.2009
user posted image  IVANA 2040g, 46cm in user posted image VITAN 2450g, 49cm

malaflobe PDP 27.2.2009 rodila 5.2.2009 
user posted image   FLORIJAN 2800g, 48cm in user posted image BENJAMIN 3135g, 51cm

Hedviga PDP 2.3.2009 rodila 9.2.2009
user posted image  ŠPELA 2140g, 47cm in user posted image MIHA 2700g, 48cm 

aknela1 PDP 1.4.2009 rodila 13.2.2009
user posted image  GAJA 1920g, 42cm in user posted image  ZOJA 1910g, 44cm

Skorpija PDP 14.3.2009 rodila 17.2.2009 
user posted image   TILEN 2690g, 47cm in user posted image DOMEN 2510g, 48cm

RM Maja PDP 25.4.2009 rodila 18.2.2009 
user posted image   FRAN 1205g, 40cm in user posted image DANE 1640g, 41,5cm

gemelli PDP 16.3.2009; rodila 2.3.2009 
user posted image  SARA 2500g, 48cm in user posted image  ALEX 2550g, 50cm

Suncicica PDP 28.3.2009; rodila 21.3.2009
user posted image  STELLA 2700g, 48cm in user posted image PIA 2490g, 47cm

Pikatara PDP 17.4.2009 rodila 28.3.2009
user posted image  KAROLINA 2090g, 46cm in user posted image PATRIK 2350g, 46cm 

Mucka25 PDP 8.5.2009; rodila 2.4.2009
user posted image  TINA 1530g, ?cm in user posted image  NINA 1970g in ?cm

lara light PDP 26.5.2009 rodila 25.4.2009
user posted image   ZARJA 1820g, 45cm in user posted image   IZAK 2100g, 46cm  

Taškica PDP 17.5.2009 rodila 4.5.2009
user posted image   JURIJ 2765g, 49cm in user posted image   ANDRAŽ 3160g, 51cm 

sosedica PDP 2009 rodila 5.5.2009
user posted image   PIA 2110g, ??cm in user posted image   AŽBE 2140g, ??cm  

Ona23 PDP 29.5.2009 ; rodila 8.5.2009
user posted image   
MARK 2650g, 49 cm in user posted image   BOR 2730g, 48 cm

Snežinka4 PDP 26.6.2009 ; rodila 9.5.2009 
user posted image   ROŠA 1780g, 43cm in user posted image  DAŠA 1970g, 42cm

buba.miska PDP 30.5.2009; rodila 14.5.2009 
user posted image   ŽANA 2130g, 42cm in user posted image   KLEMEN 2310g, 46,5cm

Belen PDP 13.7.2009; rodila 19.6.2009
user posted image  NAŠA 2390g, 48 cm in user posted image  LIJA 2350g, 48cm

nokes

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 716
28.6.2009 18:47:40   
Belen
nokes hwala, upam,da bo res tko ker 200g na teden se mi zdi kr dosti... user posted image  user posted image
kaj pa aptamil premature? je v redu? al kej druzga priporočate? js ga mam sam ponoči,da si ne brizgam.... drugače pa pijeta moje mleko.... čez dan... dokler ga mam dowolj,ker malo pojesta.
Tehnico že mam.... sm še bolj panična zarad tega user posted image

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 717
28.6.2009 19:33:39   
Snezinka4
Ojla!
Noki, smo se sfajtal s tem mastitisom, tako, da sem že operativna in brez vročine. Neke bule še imam, pa ne vem al je za počakat al it v P. v čakalnico. Punce glede mastitisa ne dajem več nasvetov. Pojma nimam zakaj je do tega prišlo, pojma nimam zakaj sem ga dobila še na drugo dojko, sploh ker sem upoštevala vse kar so mi rekli naj počnem. Najhuje je pa to, da različni zdravstveni delavci 100% različno svetujejo. Eni ja obkladke, eni ne, eni ja masirat nežno, drugi ja masirat do bolečine, tretji sploh ne masirat....pol se pa pejt...in kako zdaj v naprej? Pojma nimam. Namreč zdaj po navodilih ne dojim, ko se zadeva umiri spet začnemo z dojenjem. In na kakšen način? Pojma nimam. Al naj samo dojim, al naj po podoju še izpumpam, al naj pumpam samo parkrat, da bo dovolj mleka za dodajanje po flaši? Skratka punce noben mi ne bo prav svetoval. Treba je delat na način: "Gospa po občutku". In če bom gospa imela slab občutek, bo pač zopet boleče, sicer se pa zmažemo na bolj prijeten načinuser posted image . Katera je že rekla? Da mama najbolj pozna svojega otroka. In če je v dvomih in še vedno ne ve kaj naj naredi, še vedno najbolj pozna svojega otroka in se mora kar odločit, kajti statistika,ki jo uporabljajo zdr.delavci na enem otroku ne deluje...no pa nadveh tudi neuser posted image

Lara - če masiraš masiraj, ko imaš dojenkota priklopljenega. Od roba k bradavici. Pa ne pretiravat z masažo, ker ti lahko stimulira proizvodnjo mleka, pa bo bula lahko še večja. Sicer pa začni s to dojko, da ti jo sigurno izpraznita in s tem tudi bulo. Če ne boli ni panike. Jaz imam tudi občasne zatrdline, ki gredo ob naslednjem črpanju ven. A nisem rekla, da ne bom svetovala!?! No, to je moj "občutek" Lara,ne za sveto vzetuser posted image

Mala- črpalka definitivno tudi pospešuje laktacijo, sicer jaz nebi imela mleka. Veliko je mam, ki imajo otroke več mesecev na intenzivni v inkubatorjih in jih ne morejo dojit, pa si pridno črpajo litre...če bi se tolikokrat na črpalko priklople kot priklopimo dojenčke, potem bi s črpalkami tudi stimulirale proizvodnjo mleka. Če pa črpaš samo 3x na dan pa verjamem, da bo sčasoma manj mleka. To je moja teorija.....

Belen - ti je Noki tako lepo povedala, da se kar podpišem zraven. Če ti pa spita in premalo pojesta jih je pa  treba kar malo posilit. Pred hranjenjem previt, da se zbudita, potem pa cucelj "na silo" v usta, ga malo premikat gor dol, levo desno, pol pa že začnejo zaugat. Pa pazit je treba, da je jeziček sigurno pod cucljem. A ste bile kaj na intenzivni? Tam jim na tak način precej hrane ulijejo. Je treba, sicer gredo pa na sondo, dokler se ne "naučijo" piti po cuclju. Midva sva naši dve morala prve tedne kar "stimulirat" da sta jedli. Sta bili nedonošeni in zaspani. Lahko se slišiva, če rabiš pomoč. Si je pa treba za vsako vzeti čas. Od začetka (še v P) sem jaz posamezno hranila tudi po 45 minut, pa je spila lahko le 30ml. Potrpežljivost je potrebna. Potem pa kar naenkrat zrastejo in zdaj včasih kar gledaš kako hitro zgoltajo hranouser posted image .

MLINČKAAAAAA JUHUHU!!!!! Kakšni lepi punci!!!

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 718
28.6.2009 20:17:07   
nokes
joj, belen, tehle 200 g na teden je samo približno, ne zdaj to vzet za 100%, mogoče se bosta zredili več, pa ne bo nič narobe! ampak, ker si napisala, koliko pojesta, sem prepričana, da bosta lepo napredovali, ti kar potpežljivo, kot je snežka napisala, pa jaz sem po flaški frcala s prstom, da ju je zbudilo, pa pobožaš ju s prstkom po ličku, pa za peto pocukaš, kaj bolj agresivnega pa se jaz ne bi šlauser posted image  aptamil pre je čisto ok, se pa lahko zgodi, da ga ne bosta marali, takrat pa je treba poskusit kakšno drugo hrano, saj je tega ful na trgu, in so vse čisto ok! ja, so pa zaspančki tile naši nedonošenčki, se sploh ne zbudijo, ko jim zakruli v želodčku user posted image

snežka, to je res zaj.eb.ano, ko vsak drugače svetuje, ti pa snađi se user posted image , samo da nimaš več vročine in da gre na bolje!!! sicer pa kapo dol, da si tako vztrajna kljub bolečinam user posted image , pridna si, veš!

vsem ostalim, mirno noč!

nokes

Neposredna povezava do sporočila: 719
28.6.2009 20:17:19   
Belen
snežinka hwala... ja nismo bli na intenzivni ne... takoj sm jih dobila,kot da imajo 4kg, da so najwečji otroci na swetu... pa sestre v P težile....treba dojit!!!!!!!! po 4 dneh ki jim je teža padla so mi komi dale flašo.... sej wem da hočejo da dojimo,sam če ne gre... sta mičkeni, ne moreš silit.... user posted image
snežinka  kako umetno mleko daš??? js čez dan si pumpam... za wečer-noč pa ne morem,ker ne spim nič... user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 720
28.6.2009 21:58:09   
hedviga
Evo nas s Pokljuških gozdov...user posted image user posted image user posted image
Imeli smo se božansko in prav žal mi je da je konc. Grem spet konec julija, takrat z mamo ker moj nima dopusta.
Vreme je bil še kar, sicer je vsak dan padal dež, ampak smo bili ful veliko zunaj na frišnem gorskem zraku.
Mala dva sta uživala, Špela še bolj kot Miha. Se je izkazalo, da je res taprava "gorska roža", Špela iz planin....user posted image
hladno je bilo precej bolj bolj kot tukaj dol, ampak sem imela tudi toplo obleko sabo (ni blo treba glih kakšnih skafandrov, so bile japice iz velurja in dekce dovolj. Nasprehajali smo se ful. Naša dva sta že doma veliko zunaj, skoraj cel dan, gor pa še bolj, ker je bil app majhen.
Sicer pa imamo pri nas spet nove finte. Po tanovem naš veliki jedec noče več pit mleka po flaši, ga je treba 100/h animirat, da popije. Ni da ne bi bil lačen, ampak...se pač dere al pa samo žveči cucelj in hkrati rine roke v usta...poleg twga je ratal ena crkljivka in sitnobica, pa slini se in grize vse kar je, tudi Špelino roko. Imam filin da zobov ne bomo čakali do enega leta... Špelca sicer tudi žveči rokce, ampak v mejah normale. Miha namrec na pol poblazni in grize in cmoka in...user posted image user posted image
Evo toliko zaenkrat, zdaj moram še vse natančneje prebrat..

Špelca in Mihec 9.2.2009

Neposredna povezava do sporočila: 721
28.6.2009 22:55:46   
Snezinka4
Belen - svetovalke LLL pravijo (prebrala sem na MON-u), da je minimalna teža, ki jo morajo pridobiti na mesec 450g. Če bosta vsaj približno jedla boste to dosegli. Nič ne skrbi, samo čas si vzemi za njiju ko ju hraniš, pričakuj da bosta vsak jedla eno uro, potem boš pa ful zadovoljna, ko bosta že v pol ure fertig.user posted image  Pa malo jima prisluhni, saj veš "gospa po občutku" - kdaj sta lačna. Mogoče daš včasih mal kasneje, včasih mal prej. Ker če so preveč zaspani ne jejo, če pa ponovno zasijo pa spet ne...Problem je v tem (vsaj pri meni), ker nič ne jokajo, da bi povedali da so lačni. Meni zdaj že malce zevata, sicer sta pa prej samo jamrali in stokali. Ko sta bili pa čisto majhni smo ju pa zbujali iz trdnega spanca in jim turili flašo v usta. Počasi se boste spoznavali in se drug od drugega učili. Nič ne skrbi, vse smo šle skozi to, vse smo imele strahove, a otroci pridno rastejo. Samo zapisuj si koliko popijeta, da boš vedla, da res dovolj spijeta na dolgi rok. Pa če kakšen dan manj pojesta ni panike. Trend teže je važen. Zato ne vagaj vsak dan. Ker lahko en dan tehtaš pred kakanjem, drug pa po kakanju, pa boš mislila, da je otrok shujšal. Če boš imela vsak tretji dan malce večjo težo je to to. Pa tehtaj nage otroke, da bo primerljivo.
Umetno mleko dodajam, če nimam dovolj svojega (to se dogaja zadnje dniuser posted image ). Pripravim pa po navodilih na škatli. Zavrem vodo, jo ohladim na 50 (približno), dam notri prašek, še ohladim in to je to. Pa mere je treba upoševat. Za ponoči imam pa (kopiram od nekaterih punc) že prekuhano vodo pripravljeno v termoski, da bo zadeva malce hitrejša (nismo še sprakticirali, verjetno bo treba danes ponoči).

Noki, saj mi drugega ne preostaneuser posted image . Če bi se pa dalo bi si pa v največji krizi sigurno vsaj eno joškoodšraufalauser posted image . še dobr...

O, Hajdi, lepo da si prišla s planin mal k nam pogledat. user posted image A otrokom si pokazala krave, da ne bodo mislili, da so vijolčne?user posted image

Kaj naredite, če ima dojenček, ki ne zna dihat skozi usta, zamašen nos? Nam se dogaja, da jima bruhec v nos pride in potem ne moreta zadihat, ker je hudič nekako sluzast in ne gre iz nosa. Potem se pa dereta in takrat v dretju dihata skozi usta, če pa skušata skozi nos, pa ne gre, in sicer vse dokler se tok ne zdereta da sluz pogoltneta in je v redu. Hudo stresne situacije. Kakšen predlog?

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 722
29.6.2009 8:53:39   
pikatara
Noki kaj je tem našim fantolinom, da toliko rastejo. 62 mu je še komaj prav. Karolina je pa že začela linijo držat. Poje ful manj kot je mesec nazaj. Patrik pa sploh nima podna, tako da sva mu začela malo manj močno hrano delat ker bi že po 160 spil. Bo počasi enako širok kot dolg. Boga Ivana, da ima alergijo. A to pomeni, da ji ne smeš umetnega mleka dajat?

Taški kako kaj kakanje? A ste že šli?

Larči k sreči imava zelo malo bližnje žlahte tako da imava mir. Če bi pa kdo hotel pametovat, bi ga pa hitro utišala. Bogi tvoj sinko, upam, da bo kmalu bolje.

Snežinka upam, da si bolje. Ti pa res nimaš sreče.

Midva sva otrokoma že dvakrat dala pikico ribice za poskusit, pa malo brokolija. Sicer še ne vesta kaj s tem delat, Patriku je sicer uspelo pojest. Saj vem da je še malo hitro in da morava s tekočo hrano začet. Dobila sta le pikico tolk, da vesta da še druga hrana obstaja.

Gemelli meni je ginekologinaj rekla, da bom dobila menstruacijo dva do tri tedne po koncu dojenja in je tako tudi bilo. Mleka sem imela že prej zelo malo, menstruacijo sem pa dobila približno 3 tedne po tistem, ko sem čisto nehala dojit.

Belen tudi mi smo imeli na začetku težave, ker nista dovolj pojedla, revčka sta bila premajhna in tako švoh, da sta vedno zaspala zraven. Hranjenje je trajalo eno uro, skoz sva ju budila, žgečkala, nežno ščipala, poskušala vse mogoče. Spila sta le po 25 do 30. Pa smo tudi to pregurali, sedaj bomo pa Patriku manj dajat ko želi, ker res preveč poje. Smo se glih včeraj pogovarjali kako je bilo, da nismo nič spali in jedli, sedaj pa kar po 6 do 8 ur v kosu ponoči, čez dan pa še vedno na 3 ure.
Pa pri hranjenju je pomagalo ko smo navaden Novolac zamenjali za Novolac proti krčem (pri 3 tednih), ju je manj zvijalo in sta več pojedla.

hedi dobrodošla nazaj.

Snežinka mi zamašene noske čistimo s pumpico. Gre vse ven.

Naša Karolinca je prava razvajenka. Ima samo dve stanji ali se reži ko sto hudičev, ali pa se sam dere. Vmesne variante ni. Me že kliče, bi se sam carkljala. Še dobro, da Patrik vse to čist po moško prenaša. Da bi ble dve taki kot je ona, se mi lahko sam zmeša.

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 723
29.6.2009 9:31:44   
nokes
pikatara, za alergike je posebno mleko, ki ga dobim na recept, to je aptamil ADC (allergy digestive care), mi je ful smrdelo, ampak mala ga rada pije, zgleda, ga je občutek dosti boljši kot prej!

sori, pikatara, ampak moram se vtaknit v vašo prehrano, čeprav sem si rekla, da se ne mislim spuščat v to, kako ravnate drugi s svojimi otroci. prosim, počakajta še nekaj časa za eksperimentiranje s prehrano, vajina pikeca sta zaenkrat še premajhna za ribico, pa za lučko, pa kaj še vem kaj sta še poskusila... glej, ribe lahko vsebujejo full težkih kovin, ki so strup za takšen mičken organizem, glede okusa pa tako, tamaučka še tega ne vesta, da obstajata (nimata samozavedanja), kaj šele, da imata mnenje o okusu, živela bosta 100 let, pa bosta od tega 99 let lahko poskušala, okušala, se mastila... ribico priporočajo nekje okoli 8 meseca, pa še takrat sladkovodno. ostalo po enem letu. nič ni še izgubljeno, če jesta samo mlekec.user posted image

drugače pa, mi bomo čakali do 6 meseca, kar pomeni njun korigirano 5 mesec in takrat bom začnela počasi z zelenjavo, pa potem sadje, pa mic-po-mic, pol pa gremo na morje, takrat pa ju lahko sam v vodo namočim, če bosta preveč umazana od korenčkov in podobnegauser posted image

taški, te vidim, da si prijavljena, si še doma??? ste ok?

daj, hedi, poročaj, kako si spakirala, me firbca ko sto user posted image , in kaj si prinesla nerabljeno nazaj?? aja, pa postlice, pa ležalnik, pa kaj še? saj vem, da mate ladjo od avta, sam a ste šli v eni furi (no, vožnji) ali v dveh???

aha, še to, snežka, mi imamo pumpico od chicota, jo napolnim s fiziološko, pa špric, potem sledi histerični jok, ker se kao utapljamo, a je takoj ok, ker je nosek čist!!

< Sporočilo je popravil nokes -- 29.6.2009 9:35:21 >

nokes

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 724
29.6.2009 9:56:35   
taškica
Ma ja, še smo tu. user posted image

Vreme nagaja.user posted image

Jutri, pojutrišnjem gremo. user posted image

Aja, smo se pokakali ja. HB. Hvala za vse. user posted image

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?