madejka
|
Dan Kak dežuje ej... za popenit vreme Misli bit kaj izboljšanja? Corfu kako imajo vreme na morju? Se lahko kaj kopajo? IZVIRNO SPOROČILO: tejči77 madejka, super, da Tobija tako lepo napreduje in to samo s tvojim mlekom. Res sanjsko. Jaz se sprašujem kako zmoreš z obema otrokoma doma. Kako Maj prenese, kadar se moraš posvetiti mlajšemu bratcu? Pa lepo se imejte na dopustu. Mene že kar malo panika daje. Kakšne tri tedne nazaj smo Larisi vzeli dudo. Nekaj časa je bilo OK, zdaj pa podnevi noče več spat in ne vem ali je to z dudo povezano ali je spet kakšna nova muha. Od zaspanosti se ji kar moti, ko jo poskušam dat spat pa histerično joka in kriči - nočem spat! In nobeno pregovarjanje ne pomaga. Sem že čisto na koncu z živci, pravzaprav so mi že nekajkrat popustili. Jo pograbim in nesem v posteljo, potem ona še bolj znori, meni se pa kar meša in se začnem še jaz dret. Kar ne vem kaj mi je. In z lubijem se pričkam in potem jokam uro ali dve, ker mi je hudo, da sem taka . Pa nikoli nisem jokala, zdaj se pa kar cmerim. Čisto se mi je strgalo in se sploh ne morem obvladat in to zadnje dni, ko sem končno začela z dopustom in sem fraj. Jaaaaaaaaaaoooooooo. In če Larise kar naenkrat ne morem obvladat in me vsaka stvar spravi iz tira bo z dvema katastrofa, mislim obsedeno stanje. Itak, da Larisa čuti, da nekaj ni OK z mano in tudi ve da dojenček prihaja, pa je verjetno zato bolj težavna. Če ne bom tega prekinila bo vsak dan slabše, pa sploh ne vem kaj naj naredim. Ona mi enostavno, če ji do česa ni zabrusi nazaj "ne bom!" in to tako odločno in se ne premakne Res vas občudujem, vas mamice, ki tako lepo furate z dvemi ali več. Jaz očitno nisem sposobna. no, spet sem prišla samo jamrat. bačko, madejka, no zdaj berem, da Žana in Maj tudi nočeta čez dan spat. Pa sta potem kaj tečna? Ker Larisa potem kar cmeri in nekaj teži in učke mane in se opoteka, pa vseeno noče in noče. A vidve jih kar pustita do večera? Mislim res, tole me bo pobralo. Tejči kak zmorem z obema? Saj ni težko čez dan. Maj se že zna ful lepo tud sam igrat, pa sam je, tak da dela nimam kaj z njim. Pa zdaj je še tolko lažje, ko je Tobija še tolko mali, da dost počiva in se lahko tud dosti z Majem igrava in ustvarjava. Pa tud ni problem, ko dojim, se tud Maj štuli k meni, ponavadi s kakšno knjigico in medtem bereva al pa se igrava... eno roko mam še vedno fraj Edino, če morm na wc, dam Maja v stolček, da mi medtem Tobije ne mrda Ja, z Majevim spanjem mamo pa tud mi štalo zadnje čase. Zdaj pa nardim tak, da če dolgo spi zjutraj, ga sploh ne dajem več čez dan spat, ker mi histerira takrat in zvečer, ker še ni zaspan. Sicer mi pol zvečer samo pade v pojslo in je res že ob 7. utrujen, ampak se mi zdi boljše tak kot pa da se živciram. Sem pa baje tud jaz nehala nekje pri letu in pol čez dan spat, tak da, če je Maj po meni... Glede živcev pa naj ti povem, da sem vesela, ko berem, da nisem edina tak nataknjena Meni se je tole začelo med nosečnostjo in me še zdaj drži...vse me vrže s tira. Vsako Majevo nespanje, nerganje ali porednost jemljem kot oseben poraz in me prime al da se zderem al pa da se zjočem... Zdaj pač vztrajno in počasi delam na tem, da se skuliram preden reagiram. Pa mi včasih uspe, drugič ne. Enkrat je Ajvy napisala, da ploska ko je jezna... no, jaz zdaj kar dost ploskam se pa nič ne sekiraj, kak bo z dvema... se boš takrat, če bo problem Vse ob svojem času! Corfu, da še tebi odgovorim... sem prebrala tvoj post in se naenkrat počutla totalno nesposobno vzgajat otroke Ampak ima vsaka stvar svoje pojasnilo Tvoj sistem spanja v posteljici je sicer super, ampak jaz nimam take samodiscipline in ne možnosti za to. Tud, če bi dojila na stolu, bi zaspala (sem probala, pa sem tamalega skor po tleh vrgla, ko sem zaspala poleg ). Zdaj bi spala tud stoje menda... dojenje gor al dol In še to je pri Tobiju, da se ful hitro zbudi. Tud če trdno spi v naročju al pa po dojenju, se zbudi, ko ga dam v posteljico. In potem se začne dret. Česar si pa ponoči ne morem privoščit, ker bi zbudil še Maja, ki spi v isti sobi. Zakaj ga zbujam zvečer? Hmm... on zaspi tam med 18. in 19. in če ga pustim takrat na "nočno" spanje, mi spi do 5. in pol NIČ več do 8., 9. Zato bi mu rada prestavla tole uro vsaj za ene 2 uri naprej... Česar pa ne znam drugač, ko da ga vmes zbujam... Kopam ga pa tud težko prej, ker sem ponavadi sama z obema popoldne in zvečer in smo prej zunaj. Zvečer imamo pa že lepo rutino, kako oba umit in nahranit V glavnem... saj bo počasi Vseeno hvala za pdgovor! Aja še to... Ko si dajala čez dan spat v njegovo posteljico, a si ga pustila tam tudi ko je jokal? Ker jaz sem lahko drugač cel dan tam, ker se bi mi SKOZ drl... Kar bi si pri Maju mogoče lahko privoščila, zdaj pri Tobiji pa nikakor. Zdaj ga mam vsaj na dosegu roke v ležalniku, da mu skoz dudo tišim pa ga po riti trepljam Ajvy babika, pogrešam tvoje dooooolge poste!