|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Domžalske nosečke
17.6.2009 19:57:43   
tassika
Reče se košek, saj je tudi lep, lej tukaj malo poglej za posteljnino, je kar ugodna:

http://www.zibka.com/

Če te pa zanima pa imaš zdajle na v pričakovanju + mojo novo kopalnicouser posted image sva gloncala cel dan, pa še za jutri mi je ostalo, ampak mi je pa všečuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
17.6.2009 20:29:39   
Joob
Lindi, iskrene čestitke za user posted image !user posted image user posted image user posted image

pUNCE, ALI JE IMELA KATERA IZMED VAS PREGLED PRI NOVI g, KI JE PREIŠLA V zd dOMŽALE NAMESTO DR.sTRAH? Ups, se opravičujem zaradi velikih oz malih oz mešanih črk.

Skratka, malo sem v dvomih glede nove G, ker je baje ful mlada, ravnokar iz specializacije in z malo izkušnjami...prosim, če je katera že bila pri nje, da z nami deli izkušnjo.

Hvala in lep pozdravček!

Aja, glede posteljnine, naj povem, da sem jo naročila preko kataloške prodaje LaRedute in da sem z ceno in kakovostjo zeeeeelo zadovoljna.user posted image user posted image

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
17.6.2009 21:20:28   
LINDI

TASSIKA soseda bo takoj ,ko bo vedela,dala na forom,je pa lilinovy,saj veš za materinskouser posted image thanks za posteljnino,res mam samo eno baje.
KAKŠNE BARVE PA JE KOPALNICA,sem firbecuser posted image ej vem da sem obljubila za kako kofico,ampak imamo malo pestro doma,tko,da enkrat bova že se zmenile,obljubim.
JOOB,ja jaz sem jo imela včeraj na morfologiji,meni je delovala malo zmedeno, je pozabila hrbtenico pogledat,pa sem mogla spet nazaj,pa prstke ni preštela,je pa res,da je držal pestiuser posted image pa za bolniško sem ji mogla rečt da jo imam in kdaj mi poteče,tko,da mi je napisala za naprej..tko da upam,da ne bo vedno tako,da jo bo treba vse spomniti,k jaz sem 1 noseča in ne vem,kaj vse rabimuser posted image pa sam eno slikco sem dobila,pa v 3d mi je hotla nardit,pa je obupala,je rekla joj,to se moram pa še naučit,tko da sem bla kar mal živčna ker je tko neodločeno delovala,po svoje pa razumem,verjetno še sama ne ve,kako in kaj...tko da upam,da bo drugič boljše JE PA VSE FUL POČASI POGLEDALA PO VEČKRAT,TKO DA,SAJ BO A NEuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
17.6.2009 21:24:35   
LINDI
 Aja pa zaradi komisije sej jo nadlegovala,pa je rekla,da pride samo takrat,če te kdo prijavi,npr .prijazni sosedje,ali pa če firma ali šef tko naroči,da drugače ne pridejo, k jaz bi na kak sprehod vseeno šlauser posted image bomo videli,če ne bom pa okrog hiše kroge delalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
17.6.2009 21:42:16   
Joob
Ojoj, upam, da je vsaj natančna pri pregledovanju ploda...mene je kr mal groza no, ampak ok, sej bo, drugač bom šla pa še samoplačniško na pregled za mirne spance.user posted image user posted image user posted image
Lini, jaz grem kr na sprehod, tut sama grem, ker moj ma nogo poškodovano in ne more hodit...če me bo pa komisija pršla obiskat ravno v času moje odsotnosti, sem se pa že z bratrancim, ki je fizioterapevt, zmenila, da mi bo napisal potrdilo, da sem bila na masaži stopal, ker mi tako noro zatekajo...če pa to ne bo dovolj, potem pa klinc gleda vse skupaj...cele dneve pa tut ne moramo biti med 4 stenami.user posted image

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
18.6.2009 8:33:40   
LINDI
 Ja saj je res ,kot da bi bile v zaporuuser posted image upam,da te pregleda tako,kot je treba,sam mogoče bo trajalouser posted image kdaj pa imaš pregled,da držim pesti,mene je tud ful zaskrbel,k sm na vratih vidla,da piše,da je že druga .Sem si mislila,pa glih za morfologijouser posted image

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
18.6.2009 9:08:26   
tassika
Evo Lindi tukaj malo pobrskaj, nekje na sredini strani so slikce. Bi ti jih dala tukaj gor, pa ne morem, ker jih nimam na tem rač.

http://www.ringaraja.net/forum/m_4096244/mpage_71/tm.htm

Glede komisije, je pa tako, meni so rekli, da pridejo tudi sami od sebe, ekr jim primankuje dinarčkov. Mene so poslali nazaj delat, ker baje v materinski ne piše da mi manjka pol glave in sem sposobna delat, saj sem res, ampak če ti g. kaj narobe not napiše je konec, prej me je naročala na preglede na 3t ni pomagalo, zdaj ko me je pa čez 5t imam pa v odločbi napisano, da sem naročena na kontrole pregledov v skladu z normalno vodeno nosečnost. Ajaj g. sem pa tudi jaz mogla vedno spominjat in potem še splošno zdravnico, ker k njej moraš vedno prinesti listek o g. potem pa ona pošlje naprej. Ful dela, vsaj meni je vzelo kar nekaj časa, da sem povsod sedela v vrsti.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
18.6.2009 11:27:12   
lindi1
Dol padeš,ne morem verjet,da moraš biti sam pozoren za vse---pa vse težit...bolj en k...pregledajo kartoteko,pa vsakič posebej razlagat

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
18.6.2009 11:29:04   
lindi1
TASSIKA,PLoščice so ful zanimive,lepe...pa ta radiator je zakon,mi brisače gor sušimouser posted image

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
18.6.2009 18:18:29   
baby28

Živjo nosečke!

No pa se le izteka ta služba - šola je nora!
Še trikrat potem pa na dopust in na porodniško. ma kolk hitr
mine, da človek sploh ne more verjet.
smo v  34 tednu in naša user posted image še vedno in vedno močno močno
razteguje svoj apartmajček.

Današnja vročina je pa kr prehuda.
Upam, da bo julij bolj umirjeno topel in tako svež
kot je bilo današnje jutro.

Uživajte v teh dne, pa ko boste za kofetek in čvekec pa sporočte. hehe
Je full lušt it mal čvekat pa si mal info izmenjat in si kej svetovat.

lp

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
18.6.2009 20:06:43   
LINDI
Meni je tudi ta vročina čisto nora,komaj živim,upam da to mine,saj bo baje user posted image user posted image čez vikenduser posted image user posted image takrat ko ni treba,jaz sem edino danes ponoči malo bolj dobro spala,hvalabogu.Punce nekaj me zanima,a je to res,da kao kakoruser posted image zdaj brca v trebuščku,da je potem tudi ko se rodi tako nekako pokonci,kot zdaj,če je,potem bo imel moj od 20 do22 zvečer največji žuruser posted image upam,da ne

(odgovor članu baby28)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
18.6.2009 20:36:28   
Joob
Lindi, to je tudi že meni par mamic rekl, ampak ne vem pa kok je res.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
18.6.2009 21:46:51   
LINDI
Ja bomo potem vidle,ko bomo imeleuser posted image ,če se bomo imele čas spomnitiuser posted image me prav zanima,kako bo...

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
19.6.2009 10:42:26   
KatMat
obljubila sem vam seznamcke!!

ZA V P!

-VIR80 (SO RES NAJBOLJ UDOBNI) dva paketka (pa se dva za doma)
-HLACKE ZA ENKRATNO UPORABO (zracne pa ko jih umazes jih vrzes stran)dva paketka
-TORBICA ZA OSEBNO HIGIENO (ščetka,glavnik,milo za telo brez vonja in neutralno da vas ne bo peklo,pasta za zobke)
-VATIRANE BLAZINICE ZA CISCENJE MAKE UP-a (za umivanje bradavick pred dojenjem,so fajn ker so mehke in nezne do bradavick ki bodo zelo obcutljive in po moznosti tudi popokane)
-BEPANTEN KREMA (za bradavicke-je boljsa kot kremica ki jo boste dobile v p,boljse celi rane)
-po zelji spalna srajcka od doma ali pizamica-une v p so ogromne in zeeeelllo nezracne,spanje v tistem je kot v savni pa se ovija se okol tebe 300 na uro (pozor,zaradi cisce so lahko krvave-mobilizirajte mamice da vam jih po potrebi operejo ker nasi lubcki doma bodo naredili vec skode kot koristi pri pranju krvi),pa fajn je ce se spredaj odpre da boste vn lahko pomolile josko
-TOTO blazinice ZA DOJKE
-MODRCEK ZA DOJENJE VAM NE PRIPOROCAM KER JE ZELO NEUDOBNO V NJEMU BITI KO POCIVAS IN PONOCI....RAJE udoben sporten modrcek BREZ kosti
-POLNILEC ZA TELEFON
-FOTOAPARAT
kaksen prigrizek za prvi dan-keksi pol vam bodo pa ze lubcki kej prnesl

TO JE RESNICNO VSE KAR RABITE!!

kar boste oblekle za na pot domov si nastimajte doma pa naj vam vasi srcki prinesejo v p na dan odhoda+za bebiko
prej tega ne rabite v p,sam guzvo bo delalo

ene pravijo kaksen euro za kaksen prigrizek iz avtomata ali lokalcka (odvisno kje boste lj ali po) ampak vam povem da je cist brez veze same itak ne boste mogle nikamor ker boste imele skoz otrocka sabo-ko vam ga bodo pa odpeljali boste pa ta cas izkoristile za tusiranje ali pocitek

< Sporočilo je popravil KatMat -- 19.6.2009 10:48:25 >

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
19.6.2009 13:14:35   
KatMat
za doma!

iz lekarne:

-FIZIOLOSKO RAZTOPINO (Ce se da jo kupite v majhnih flaskah-visoke so cc 3,5 cm in se odprejo tako da se prelomijo)so prakticne zato ker se jih z lahkoto nakapa v nosek-iz une tavelke flase se ne da razn ce hocs dojencka utopit)
-sterilne zlozence za ciscenje popka (30 komadov)
-hladilno mazilo
-BEPANTEN kremico itak mate ze od prej (uporablja se samo v primeru rdece ritke)
-olje za masazo (po pravici vam povem da je cist brez veze ker jih z oljckom mazes lahko samo ko je vlazen drugace maŠi pore,ce pa je dojencek vlazen pa joka na ves glas ker ga zebe) ce kera rabi olje ji ga jaz dam...

iz TOSAME:

-TOTO BLAZINICE (so res fajn za umivanje) dve skatli
-toto blazinice za dojke (drugac boste mokre do kolen,se posebi ponoc) 4 paketke
-mi uporabljamo tosama planice 3-6 kg ....so iste kot v P in nam zelo odgovarjajo (imamo tud pampers pa z njimi nismo zadovoljni) NE KUPUJTE ZALOGE PLENIC KER MOGOCE DOJENCKOVI RITKI NE BODO ODGOVARJALE ALI PA VAM NE!!!
TESTNO KUPITE PAKET DA PROBATE POL BOSTE PA ZE NABAVILE!!
-tudi za doma sem kupila hlacke za enkratno uporabo
-tetra planice (vsaj 30 komadov)
-povijalne planice (vsaj dva komada) tudi ce bodo kolki uredu je fajn povijat na siroko-dojenckova hrbtenica deluje bolj trdno,otrok se pocuti bolj varno zaradi toplote in KO SE POKAKA ALI PA POLULA NE TECE MIM (od zacetka so ritke pa nogice tok drobckene da lahko kaj mem pritece)

oblacilca:

-cim vec bodijev z dolgimi rokavi NA PREKLOP! (vsaj 10 komadov) od zacetka boste rabile samo z dolgimi ker jih bo ful zeblo nato sele....
-bodiji z kratkimi na PREKLOP
-mako majcke dolgi rokavi
-zabice
-PIZAMICE naj se odpirajo od pete do pete!!!(zaradi lazjega previjanja)
-stunfki ene tri komade
ali
-copatki (obvezno mehki)
-ene rokavicke (ce se bo otrocicek praskal)
-kapca (na zadnjih pregledih uz info upraste kolk cc ma glavico veliko da boste prbljizno vedle st.)
-dekico za v vozicek
-ketnca za dudo
-toplomercek za vročino (mi mamo duda toplomercek)

TO JE VSE KAR NAŠA UPORABLJA ZE EN MESEC...TAK DA TO JE SEZNAM KAJ RABITE ZA PRVI MESEC POL PA ITAK PO POTREBI VIDIS KAJ TI MANJKA...NE KUPUJTE PO NESKONCNIH SEZNAMIH OTROK NE RABI VELIKO!!

kaj potrebujete od opreme:

-lupinica
-posteljica
-jogi
-nepremocljiva podloga
-posteljina (obroba je tud fajn ker jim ne piha pa ko se navadijo barve smatrajo posteljo kot neko varno zavetje)
-vozicek
-torba za mobilno prvo pomoc (torba za previjanje-lahko uporabite kaksno torbo ali ruzak od doma pa mate not vse za previjat)
-banjica
-toplomer za merjenje temp. vode (po zelji jaz ga nimam-pomocim notr komolec)
-previjalna povrsina (mi jo mamo na komodi)
-flaške (250,125ml....za mleko ,za caj....)pozorne bodite na znamko -ce boste kupile prsne crpalke so budale tko nastimale da na aventovo crpalko gre samo aventova flaska...tommy tippi samo njihova flaska...tko da mal razmisljajte kere boste kuple ker je tud cena črpalk razgibana (sam za primer dam-bodite pozorne tudi na obliko cuclja-nasi recimo ne odgovarja cucelj na aventovi flaski z nuk-ovo flasko in njihovim cucljem sem naudusena (manj mem tece,manj zraka pogoltne,manj krckov))
-glavnicek
-rokavicka za umivanje-v P boste vidle kaksna je to rokavicka( se mi zdi da se jo da kupit v tosami)
-brisaca z kapuco (dva komada)
-posodica za umivanje (mi uporabljamo sklecko)

nasvet...tisti koši za planice(sej ne recem da niso fajn) so za majhno denarnico povsem nepotrebni...raje kupite merkator vrecke za zivila (cena unih vreck za v koš pa teh vreck ni primerljiva) pa planico not fliknes pa das lahko v koš zravn postelje pa ne bos nic vohal...isti ucinek velika razlika v denarju

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
19.6.2009 13:17:58   
KatMat
aja zakaj nisem omenila kaksnega deodoranta ali pa vazelina....
otrok se mora navadit vasega vonja da vas lahko prepozna...vazelin za v porodno-vrjemte vazelin bo zadnja stvar v vasih mislih ko boste rojevale...je pa res da zaradi predihavanja ratajo ustnice bolj izsusene...

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
19.6.2009 13:21:15   
KatMat
mogoce sem kaj pozabila pa se dopisem...ampak to je nekak to kaj rabite za otrocka...

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
19.6.2009 13:21:56   
KatMat
zivjo lindi!

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
19.6.2009 13:29:06   
KatMat
no da dodam se seznam kaj pripraviti za iz porodnisnice:

za mami nekaj udobnega...pa ne glih 3 st. manjse -ker ste rodile se ne pomeni da boste prec skup zlezle...
pa seveda primerno letnemu casu(pozor-morate biti fajn pokrite cez prsi zato kaksne poletne majcke odpadejo-razn ce bo cez pulover)ce si joške prehladis ko dojis bo hudič...

za bebiko pa :
-stunfke ali copatke
-bodi z dolgimi rokavcki na preklop
-mako majčka na preklop
-žabice
-dekica za v lupinco (ce bo veter ali pa slabo vreme)
-tetra (zaradi sence v avtu in ko ga nosis) DVA KOMADA
eno se za siroko povijanje
-povijalna planica
-KAPA
lahko pa namest mako pa zabic uzamete pajaca ampak naj bo topel...tud ce vam recejo da ni treba na siroko povijat kr dajte ker bolj kompaktno sedi v lupinici,ce je brez se kr zlije not pa ves je skrivljen...pa mi mamo eno tetra se za pod lopatice

< Sporočilo je popravil KatMat -- 19.6.2009 13:32:58 >

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
19.6.2009 13:33:17   
KatMat
ooo pa lunca tud tuki!!!!

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
19.6.2009 13:39:15   
lunca82
KATKA zlata si!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem se lih lotla pripravljat torbo za v P. Po seznamu ki si ga dala bo treba še enkrat skočit v Tosamo, a nič zato...se treba kar navadit..skači malo tu, skači malo tam. user posted image user posted image user posted image
Za našega user posted image pa upam da bom pri kolegicah nabrala oblekice, da ne bo treba toliko kupovat.
Grem jaz sedaj pripravit kosilo pa se kaj kasneje slišimo!!

Lp user posted image

Don't worry, be HAPPY!! :)

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
19.6.2009 13:44:10   
KatMat
same boste presodile kaj rabite za dojenje... jaz sem si nabavila aventove nastavke za dojenje zato ker je bilo dojenje bolece
pa tud za crpalko se boste same odlocile a jo rabite...pazljivo...vec ko črpas vec se dela...ce boste kupile crpalke samo za delno izčrpavanje jih res samo izcrpajte samo toliko da vam popusti pritisk...razn ce hocte met fffuuullll mleka (mi si ffuuulll crpamo in si s tem tudi podaljsujemo čas obstoja mleka)

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
19.6.2009 13:46:06   
KatMat
aja tiste prve toto blazinice ki sem jih navedla pri nakup tosama so toto baby blazinice

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
19.6.2009 13:46:36   
KatMat
kaj dobrga skuhi!!!!jaz strajkam!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
19.6.2009 13:53:59   
KatMat
ZA V P!!! SEM POZABILA!!! VSA DOKUMENTACIJA !!!!
POROČENE-POROCNI LIST
NEPOROČENE-PRIZNANJA OČETOVSTVA!!!
MATERINSKA+NAPOTNICA ZA POROD!

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?