giotti
|
IZVIRNO SPOROČILO: tassika aja v soboto sem šla v lekarno po sončno kremo in mi je rekla tam, da naj si masiram presredek, a katera to že počne in kako, ker nisem še nič o tem prebrala, moram mal pobrskat. Pa če še katero zanima, svakinja mi je predlagala samo eno knjigo, ki naj bi jo prebrala in sicer izziv poroda, je rekla da to pa moram, jo je pa napisala mislim, da neka eva kuhar pa še nekaj, saj jo najde na netu. To se menda počne šele v zadnjih tednih nosečnosti. Jaz sem si ga začela, potem sem pa prebrala, da se ne sme prej masirati, ker je to že priprava na porod al nekaj takega, da zmehča te kanale ... Ampak zdaj, ko si ti rekla, da ti je farmacevtka tako svetovala, me je pa spet zmedlo. Saj najbrž ve, kaj govori! Bom se še malo bolj pozanimala. Jaz bom probala vse narest, da mi ostane presredek cel, če se bo le dalo. Delam pa Keglove vaje, ko se spomnim. Jaz pa berem "Moj porodni načrt", fantastična knjiga. Pa zdaj si bom kupila še "Modrost rojevanja". Mogoče pa potem še tole, ki si jo omenila. Pa "Me, mame" je tudi dobra knjiga - govori o porodih in mamah v različnih kulturah in civilizacijah. Mi je res fino se čim bolj izobrazit na tem področju, da vem, kakšne vrste porodi vse obstajajo, kakšne so doktrine, kakšne so moje pravice pri odločanju, kje vse se lahko zaplete in kakšne so rešitve ...
|