mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Eno vprašanje-vloga za znižano plačilo vrtca. A to jo vsakemu odobrijo, a ne? Kam se pa to odda? Pri nas 20% že avtomatično plača občina. Vlogo so nam pa v vrtcu rekli naj vsi oddamo, pa bodo potem izračunali, če plačaš še kaj manj kot 80 %. Oddaš pa na občini oz. vsaj na Škofljici je tako. Blazinice - zaenkrat uporabljam Toto in so kar OK. V prvo sem jih lahko po 2 mesecih nehala uporabljati, ker sem zaradi šibkega izcejalnega refleksa komaj kaj "puščala", razen ponoči. Gre pa tudi meni blazno na jetra, da se robovi vidijo čez poletne majčke... pa še moji modrci za dojenje so ful grozni. Prva je bila novembrka in so se do poletja prsi tako unesle, da sem lahko nosila tudi navadne modrčke, tokrat pa ne vem kaj bom. Najbrž šla v lov za kakšnimi bolj cort modrčki za dojenje. Včeraj sem se pregrešila in jedla začinjen golaž. In ni bilo pupi nič . Celo zelo lepo je spala - od pol desetih do dveh, potem do petih in potem skoraj do pol desetih. Je pa res, da sva jo z mojim zvečer prvič sama kopala in jo je najbrž utrudilo. Danes sem poskusila solato in bomo videli kako bo. Včeraj dopoldne sem bila z obema pupama prvič na sprehodu. Prav luštno je bilo, samo Juliji je bilo prevroče, ker sem ji v voziček dala pod pleničko ovčko. Imam pa ful srečo, da živim na vasi in da je dopoldne malo prometa - 18-mesečnico in dojenčka ni tako lahko peljati skupaj na sprehod. Ampak bomo že, moja starejša je ful pridna. Prespane noči s pomočjo dude- uau ste hitre; pri prvi smo do tega prigurali šele pri 7 mesecih (mislim, da smo takrat prišli na 10-11 ur spanja brez hranjenja). Upam, da bomo tokrat prej, ampak naslednja 2 meseca večjih pričakovanj v tej smeri nimam. Bi bila pa zelo vesela, če bi moja prespala 7 ur v kosu . Prva je to dosegla pri 2 mesecih, ampak smo potem hitro nazadovali, ker me je P izpsihirala zaradi počasnega pridobivanja teže... IZVIRNO SPOROČILO: zoja10 tamala pa s krči že od 13h.. sm že čist blesava... doma se nekako boljš počutim..itak... Ne jemlji njihovih besed kot kritiko, enako kot ti bi storili vse, kar bi lahko, da bi ji pomagali. Poskusi ji dati na trebušček topel termofor (če ga nimaš pa z vročo vodo napolni pollitrško plastenko in jo zavij v plenico). Pri nas je še kar pomagalo. IZVIRNO SPOROČILO: Majch A je možno, da se mala preveč naje? Po prvi hčerki bi rekla, da ne... je bila ful šparovna, nikoli nič polivala. Tale naša Julči se ga pa tako nabuta, da me med spahovanjem včasih kar lepo zalije potem pa še pogosto začne kolcati. Je pa res, da je Tamara lepo počasi jedla, Julija pa včasih vleče kot zmešana samo 10 minut, preden ji zadošča. IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Katere plenice uporabljate punce? Jst sm mela en paket Pampersk, pa je mala ful hitr zasmrdela,če se je pokakala, zdej mam pa Muller, pa mi kr dostkrat premočijo, pa take trde so. Je pa mož cel teden hodu v DM, pa nimajo plenic. Jim jih je zmanjkal tud v skladišču in čakajo pošiljko. Trenutno uporabljam še iste kot v ljubljanski porodnišnici - jih prodajajo v Tosami (industrijska trgovina v Viru pri Domžalah), kjer sem jih za štos nabavila še pred porodom. Sem zadovoljna, tudi ponoči, ko ne previjam, so doslej premočile samo 1x (po moji krivdi, ker nisem pri nogicah popravila elastike). Potem gremo na Pamperske, ki smo jih dobili za darilo. Mullerjeve so meni pri starejši postale v redu šele št. 4, prej so ves čas premakale. Zelo v redu so mi bile eko plenice iz DM (Alana), ampak za čez dan, za celo noč jih nisem preizkusila. Pa Hoferjeve so bile tudi OK. Lidlove niso premakale, ampak je starejša po njih dobila plenični izpuščaj (tudi na št. 2 Pampersk ga je dobila, ampak to je od otroka do otroka različno). Tašče in priboljški - ne bodite prekritične, generacija naših mam in tašč večinoma ni dojila in po moje sploh ne vedo, kaj vse je dojiljam prepovedano/odsvetovano.
|