|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Z-majčki 2009
7.6.2009 11:50:22   
Pikicapokica6
IZVIRNO SPOROČILO: zoja10

dobro jutro.. morm hitro pisat da ne pozabim vsega...

sor : so nam v šoli za starše rekli da greš po daktrin in mažeš, baje nč tazga vse skupi mal pomažeš pa je... naša ima malo bel jezik a je to to?

Tanja_ jaz pleničko zvijem pa jo k dudici prislonim..preverjeno deluje ni treba tok ustajat pa še zaspi hitreje...user posted image

noč pri tašči je bla zadovoljiva,če je bil že dan grozn...je pa že jutro tok slabo k sta se že z mojim užgala, in jaz jo trenutno poslušam po baby fonu ko tamali neki razlaga (tamala spi), še ene tri sekunde in grem dol jo zlasat..;)
zakaj mam jaz tko nesrečo s to taščo...user posted image user posted image

(resnična anekdota: tašča:sem ti tortico z jagodami prnesla
jaz : fajn, ampak je nesmem.
tašča : ne sej sm mislna da boš dol postrgala pa sam biskvit pojedla.
OMG pa nej kdo reče da je normalna..)

danes se napovedujejo tri familije za obiske, najraje bi kr domou spokala..mam že prou dost teh obiskovuser posted image , jaz sm se odločla da bomo s Tajo kar v sobi pod pretvezo da jemo al pa da je sitna (upam da ne bo)...
sovražim obiske..sploh pa take od neke daljne nevem kaj k niti niso sorodniki...

sej bo, sej bo, sej bo......user posted image

Hahahauser posted image  A ne, kok so tašče ustrežljiveuser posted image  Men je pa iz tržnice prnesla super domače piškote, in sicer orehove in mandljeve - in to samo zameuser posted image user posted image . Na žalost jih nisem mogla postrgat dol, tko da so jih gostje pojedli, naslednji dan me je pa sprašvala, če so bli dobriuser posted image . Super so bli, jauser posted image

Sor - je pa naša imela že kmalu po rojstvu na zadnji strani jezička, čisto pri grlu. Ni neč hudga in se dostkrat nardi, mažeš pa z daktarinom. Jaz sem ga kar na vatirano palčko dala in jo pomazala po jeziku. Poleg tega sem mogla mazat tudi bradavice pred dojenjem. Pa je kmalu zginil.

(odgovor članu zoja10)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
7.6.2009 11:53:23   
Dudica1
Pa k je pogledala v ustka če ma sor mu je pogledala še ritko pri odprtini in je rekla ja da ima malo sora user posted image

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
7.6.2009 11:54:53   
Pikicapokica6
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_

Dobro jutro!
Mi smo se hranili ob 1.30 in malo do petih. Bolje kot včerajuser posted image  Smo pa zvečer imeli problem, kr ni hotela zaspat, se je drla, pol sm ji pa kr 2 kapljici Bio Gaie dala in se je pokakala, sm jo mogla vse preobleč, je vse premočilo, pol je pa zaspala, sraka mala. Zdej je pa v postlci, pa k ji duda iz ust pade tuli, morm skoz vstajat in popravljat.Ja,skrbi,da telovadim.
Katere plenice uporabljate punce? Jst sm mela en paket Pampersk, pa je mala ful hitr zasmrdela,če se je pokakala, zdej mam pa Muller, pa mi kr dostkrat premočijo, pa take trde so. Je pa mož cel teden hodu v DM, pa nimajo plenic. Jim jih je zmanjkal tud v skladišču in čakajo pošiljko.

Jaz uporabljam še kar pamperske, ampak čist navadne. Od mullerjevih je imela pikasto rito, pamperske extra dry pa sploh ne prenese. Tisti zeleni sloj noter je v nekaj urah povzročil čist rdečo rito. Očitno ji nekaj ne paše. Ima pa naša na splošno zelo občutljivo kožo.

AHA, nekaj vas pa moram še jaz vprašat - kolk se vašim dojenčkom kaj čisti koža na obrazu? Naša je vsak dan bolj pikasta. Najprej je bila samo po ličkih, zdaj je že po celem obrazu in malo po prsnem delu. zdravnica je to vidla, pa je rekla, da se čisti koža. AMpak koža ni samo pikasta, je tudi na otip zelo groba, kot da bi imela skorjo na obrazu. Men se pa to ne zdi več čist čist normalno ali pač? S čim naj mažem?

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
7.6.2009 11:57:01   
Pikicapokica6
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1

Pa k je pogledala v ustka če ma sor mu je pogledala še ritko pri odprtini in je rekla ja da ima malo sora user posted image

Na ritkiuser posted image user posted image  To pa prvič slišimuser posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
7.6.2009 12:01:37   
zmajama
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6

Na ritkiuser posted image user posted image  To pa prvič slišimuser posted image

ja, sor se lahko prenese tudi na ritko in izgleda kot plenični izpuščaj.

Neposredna povezava do sporočila: 1555
7.6.2009 12:04:07   
Anonimen

AHA, nekaj vas pa moram še jaz vprašat - kolk se vašim dojenčkom kaj čisti koža na obrazu? Naša je vsak dan bolj pikasta. Najprej je bila samo po ličkih, zdaj je že po celem obrazu in malo po prsnem delu. zdravnica je to vidla, pa je rekla, da se čisti koža. AMpak koža ni samo pikasta, je tudi na otip zelo groba, kot da bi imela skorjo na obrazu. Men se pa to ne zdi več čist čist normalno ali pač? S čim naj mažem?

lahko da se čisti koža, lahko pa da je alergija na kravje mleko...probaj kakšen dan brez mleka....sicer pa čisti s kamilicami...

Neposredna povezava do sporočila: 1556
7.6.2009 12:05:06   
Anonimen
če je jeziček bel, to ni sor, ampak je posledica mleka......

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1557
7.6.2009 12:05:17   
Pikicapokica6
IZVIRNO SPOROČILO: zmajama

OOooooouser posted image  Pol je pa možno, da ima naša touser posted image user posted image  Kako pa naj vem, če je to sor pa če ga ima tud v ustihuser posted image  Ker ga ima naša ponavad čist čist zadej, se sploh ne vidi? Ker ima res pikasto in vneto ritko! Jaz pa ves čas krivim plenice!!

(odgovor članu zmajama)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
7.6.2009 12:06:19   
Anonimen
plenice - uporabljam navadne mulerjeve - zaenkrat nobenih težav, pa tudi pri starejšemu jih nisem imela...na začetku pa se spomnim, da starejšemu pamperske niso ustrezale....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1559
7.6.2009 12:07:28   
Pikicapokica6
IZVIRNO SPOROČILO: *Lina*

lahko da se čisti koža, lahko pa da je alergija na kravje mleko...probaj kakšen dan brez mleka....sicer pa čisti s kamilicami...

Kravjega mleka zdaj že nekaj časa ne pijem zarad krčkov. Jem pa mlečne izdelke, pa kakšno jajce. No, tole s kamilicami bom pa probala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
7.6.2009 12:13:17   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: *Lina*

Kravjega mleka zdaj že nekaj časa ne pijem zarad krčkov. Jem pa mlečne izdelke, pa kakšno jajce. No, tole s kamilicami bom pa probala.

če je alergija na kravje mleko, ne smeš jesti nobenih mlečnih izdelkov

Neposredna povezava do sporočila: 1561
7.6.2009 12:49:40   
Leela

zdaj pa leži v ležalniku in gleda atija k neki siol tv preštimava k so dal neke nove ponudbe...v drobnem tistku pa piše še cena kok bojo podražal...user posted image ...bi jih kr sku****user posted image

jaz bom ta siol kar izklopla user posted image , kaj zdaj nekaj spreminjajo, se glih navadim zdaj pa spet nekaj drugega. Osnovni paket ima brezvezne programe, vse ostalo pa plačaš k norc.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
7.6.2009 12:53:43   
Dudica1

no sej zdaj nima več ampak takrat ko je P pogledala mu je še ritko in čist pri odprtini je imel bele pikice.

IZVIRNO SPOROČILO: Leela

zdaj pa leži v ležalniku in gleda atija k neki siol tv preštimava k so dal neke nove ponudbe...v drobnem tistku pa piše še cena kok bojo podražal... ...bi jih kr sku****

ja točn tko je ja user posted image ...nej grejo nekm

(odgovor članu zmajama)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
7.6.2009 13:22:36   
zmajama

OOooooouser posted image  Pol je pa možno, da ima naša touser posted image user posted image  Kako pa naj vem, če je to sor pa če ga ima tud v ustihuser posted image  Ker ga ima naša ponavad čist čist zadej, se sploh ne vidi? Ker ima res pikasto in vneto ritko! Jaz pa ves čas krivim plenice!!

če ga ima v ustih že dalj časa, pa se ne odpravi, se lahko prenese na ritko. Tak da ni nujno da je to to, lahko je res od pleničk.

Neposredna povezava do sporočila: 1564
7.6.2009 14:04:27   
Dudica1
koža se pa našemu tudi čisti kr take pikice ima in zelo suho kožo po ličkahkr tako hrapavo...mažem z riboderminom in je boljše...

No zdaj pa grem na kosilo...pico...user posted image

(odgovor članu zmajama)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
7.6.2009 14:15:25   
Tanja_
Mi pa kr spimo, k cel dopoldne ni. Zdej jo bom pustila še pol urce, pol jo pa morm zbudit, k je čas za jest že malo mimo.
plenice po Pampers je mela čist vijola rito in hrbet. Muller pa premočijo. Bom probala DM, pa jih je povsod zmanjkalo, upam da jih ta teden dobijo.
Ležalnik- katerega mi priporočate kupit? Nisem uspela pred porodom, pa mislim, da bi mi prav pršu, k je firbčna.user posted image
zoja10 hvala za nasvet. Bom poskusla tole s plenico in dudo. Tašča pa , ajoj, no commentuser posted image  Kaj pa tvoj pravi?

Neposredna povezava do sporočila: 1566
7.6.2009 14:18:13   
Tanja_
Aja, še tole. Hani se ful lušči koža, pa ful težko sčistim, ko jo umivam, k se kar svaljke delajo, ko grem z mokro krpo čez. Tko da pol poskusim kokr se pač da obrisat, pol pa z Riboderminom namažem. A je tko narobe?Da nau patronažna mislna, da je nič ne umivam. A nej kako drugače poskusim uno kožo odstranit?

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
7.6.2009 15:22:41   
lake
Plenice Mam mullerjeve, oz. trenutno Fixijeve, ker sm jih dobila, in so oboje fajn, Fixijeve še clo bolš.
koža Taja ma polhn mazoljčkov bo obrazu, ki pridejo in zginejo, če je pa kožica suha in se luščiu pa jo z Johnson oljčkom namažem.

Dobr, da ti tašča ni polizala torte, ostalo pa teb pustila, haha, dobr da moja men samo oblekice nos user posted image .

Sm bla v trgovini, in sm se že drugič zalotla, da nakupovalni voziček ko se ustavm, avtomatično začnem porivat naprej pa nazaj, kot bi mela tamalo not user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
7.6.2009 15:26:10   
Anonimen
živjo punce

pikopolonica: a talr "tojk" ne vem točno kje je zrasu jz tako govorim že cel življenjeuser posted image
aja izhajam pa iz občine logatec in tud živim tukaj v logatcuuser posted image mogoče tukaj tko govorijo sam jz ne dam glihe k sem njihovauser posted image user posted image user posted image

no jz sem spet orenk prehlajena in zdaj imam dovolj jutri grem pet k Dr. in bom čist znorela, na te dr. k če mi zdej nič ne dsajo jih bom vse povrsti.....user posted image user posted image user posted image user posted image
hudiča skojz pravjo da mi ne morjo nič dat ker sem noseča, zdaj pa mi ne smejo nič dat ker dojimuser posted image pa kaj hudiča a nej krepnem da bom pol dobila kakšen antibiotik, k ful težko diham pa v plučih mi piska pa da ne govorim o glavi ta me tud boli za krepentuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sej živim samo tako da se futram z lekadoli, k drugač bi samo ležala ker me edin tako ne boli glavauser posted image
nč se grem sama seb smilit pa čaj spit, pol bo pa tako in tako tamala za zrihtat uživajteuser posted image

(odgovor članu Tanja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1569
7.6.2009 16:37:08   
mama11
Eno vprašanje-vloga za znižano plačilo vrtca. A to jo vsakemu odobrijo, a ne? Kam se pa to odda?

Pri nas 20% že avtomatično plača občina. Vlogo so nam pa v vrtcu rekli naj vsi oddamo, pa bodo potem izračunali, če plačaš še kaj manj kot 80 %. Oddaš pa na občini oz. vsaj na Škofljici je tako.

Blazinice - zaenkrat uporabljam Toto in so kar OK. V prvo sem jih lahko po 2 mesecih nehala uporabljati, ker sem zaradi šibkega izcejalnega refleksa komaj kaj "puščala", razen ponoči. Gre pa tudi meni blazno na jetra, da se robovi vidijo čez poletne majčke... pa še moji modrci za dojenje so ful grozni. Prva je bila novembrka in so se do poletja prsi tako unesle, da sem lahko nosila tudi navadne modrčke, tokrat pa ne vem kaj bom. Najbrž šla v lov za kakšnimi bolj cort modrčki za dojenje.

Včeraj sem se pregrešila in jedla začinjen golaž. In ni bilo pupi nič user posted image user posted image . Celo zelo lepo je spala - od pol desetih do dveh, potem do petih in potem skoraj do pol desetih. Je pa res, da sva jo z mojim zvečer prvič sama kopala in jo je najbrž utrudilo. Danes sem poskusila solato in bomo videli kako bo.

Včeraj dopoldne sem bila z obema pupama prvič na sprehodu. Prav luštno je bilo, samo Juliji je bilo prevroče, ker sem ji v voziček dala pod pleničko ovčko. Imam pa ful srečo, da živim na vasi in da je dopoldne malo prometa - 18-mesečnico in dojenčka ni tako lahko peljati skupaj na sprehod. Ampak bomo že, moja starejša je ful pridna.

Prespane noči s pomočjo dude- uau ste hitre; pri prvi smo do tega prigurali šele pri 7 mesecih (mislim, da smo takrat prišli na 10-11 ur spanja brez hranjenja). Upam, da bomo tokrat prej, ampak naslednja 2 meseca večjih pričakovanj v tej smeri nimam. Bi bila pa zelo vesela, če bi moja prespala 7 ur v kosu user posted image user posted image . Prva je to dosegla pri 2 mesecih, ampak smo potem hitro nazadovali, ker me je P izpsihirala zaradi počasnega pridobivanja teže...

IZVIRNO SPOROČILO: zoja10
tamala pa s krči že od 13h..user posted image user posted image user posted image
sm že čist blesava... doma se nekako boljš počutim..itak...

Ne jemlji njihovih besed kot kritiko, enako kot ti bi storili vse, kar bi lahko, da bi ji pomagali. Poskusi ji dati na trebušček topel termofor (če ga nimaš pa z vročo vodo napolni pollitrško plastenko in jo zavij v plenico). Pri nas je še kar pomagalo.

IZVIRNO SPOROČILO: Majch
A je možno, da se mala preveč naje?

Po prvi hčerki bi rekla, da ne... je bila ful šparovna, nikoli nič polivala. Tale naša Julči se ga pa tako nabuta, da me med spahovanjem včasih kar lepo zalije potem pa še pogosto začne kolcati. Je pa res, da je Tamara lepo počasi jedla, Julija pa včasih vleče kot zmešana samo 10 minut, preden ji zadošča.

Katere plenice uporabljate punce? Jst sm mela en paket Pampersk, pa je mala ful hitr zasmrdela,če se je pokakala, zdej mam pa Muller, pa mi kr dostkrat premočijo, pa take trde so. Je pa mož cel teden hodu v DM, pa nimajo plenic. Jim jih je zmanjkal tud v skladišču in čakajo pošiljko.

Trenutno uporabljam še iste kot v ljubljanski porodnišnici - jih prodajajo v Tosami (industrijska trgovina v Viru pri Domžalah), kjer sem jih za štos nabavila še pred porodom. Sem zadovoljna, tudi ponoči, ko ne previjam, so doslej premočile samo 1x (po moji krivdi, ker nisem pri nogicah popravila elastike). Potem gremo na Pamperske, ki smo jih dobili za darilo. Mullerjeve so meni pri starejši postale v redu šele št. 4, prej so ves čas premakale. Zelo v redu so mi bile eko plenice iz DM (Alana), ampak za čez dan, za celo noč jih nisem preizkusila. Pa Hoferjeve so bile tudi OK. Lidlove niso premakale, ampak je starejša po njih dobila plenični izpuščaj (tudi na št. 2 Pampersk ga je dobila, ampak to je od otroka do otroka različno).

Tašče in priboljški - ne bodite prekritične, generacija naših mam in tašč večinoma ni dojila in po moje sploh ne vedo, kaj vse je dojiljam prepovedano/odsvetovano.

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
7.6.2009 17:34:43   
Anonimen
Ojla

samo, da vas malo pozdravim...pri nas nič novega. Malo sprejemamo obiske, pa se pustimo cartat...

(odgovor članu mama11)
  Neposredna povezava do sporočila: 1571
7.6.2009 18:42:59   
PapuaNG
pri nas pa končno spet mirno. Sicer vprašanje, koliko časa, ampak ok user posted image Se je tamal cel popoldan nekaj zbujal pa jedel pa spal pa jedel...Zdej mu probam vsakič kar joško dat, da vsaj malo pocuza, čeprav je samo ura ali še manj od prejšnjega dojenja, tako da bi mu čim manj na flaško dajala. Sem probala zraven 'molzti', kot sem prebrala na la leche league - da dojenčku pomagaš pri dojenju tako, da 'molzeš' joško, pa se mi zdi, da je mal pomagal. Mal že zgubljam ideje, kaj bi še naredila, da ne bi tako leno vlekel oz. samo sesljal user posted image

Je pa od petka dobil 150g (če tehtnica prou kaže), tko da smo končno na porodni teži user posted image Dobr smo ga futral. Prej v petih dneh 60g, zdej pa u dveh 150. Nej gre kar tako naprej, pa bo super. Sicer si zraven še črpam skos, tko da je rahlo naporno vse skupaj, ampak bomo že nekak preživel. Sej mi moj skos pomaga in kuha, lika....ni da ni. Res je zlatuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
7.6.2009 19:14:55   
Tanja_
lake ful mi je znano Fixi plenice. Kje se jih pa kupi?
Men je pa dons spet mami skuhala, sta bl z očijem pr nas.Pa sm jedla korenčkovo juho, pa pečen krompir in piščanca pa solato, pa češnjev štrudl,mmmm.Moja mami je zakon!user posted image
Popoldan smo šli mal ven in nas je po 5 minutah nevihta dobila, tko da smo šli takoj nazaj, čez 10 minut je bil pa spet sonce, ampak se mi ni več dal tamale oblačt za vn.Bomo pa jutri šli za dalj časa.
Jutri gre pa mož nazaj v službouser posted image Mi je prov čudn, k bi se čist navadila tkole živet.
Zdej bova pa mal TV gledala. Kok se dan hitro obrne...

Neposredna povezava do sporočila: 1573
7.6.2009 19:36:40   
Anonimen
Tanja fixies pleničke sem vidla v BC.

Drugače mam pa jaz od njih prsne blazinice in so ful debele samolepilne in so narjene ko vložki - držijo velik tekočine. No, to sem še pozabla povedat enkrat prej.

Tud jaz sem jedla češnjev štrudluser posted image . Kako nam je enim fajn!

(odgovor članu Tanja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1574
7.6.2009 19:42:46   
Dudica1
tanja fixies sem vidla v baby centru,če jih imajo pa še kje drugje pa ne bi vedela...user posted image
Mmm tvoja mami je pa res zakon da maš tkole kuhano...user posted image za mamico...user posted image

Tud pr nas se je neki pripravljalo na nevihto pa cel dan je padal dež vmes je blo pa malo vedro in smo šli en krog...HB drugač bi znorela notr,obiski pa strežt pa tamal lačn pa jokca pa zaspan...user posted image ...no pol v vozičku je takoj zaspal in še zdaj spi...user posted image

Ja hitro mine tistih 14 dni porodniške...ampak gre naprej tud to bomo zmogle...user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Smešne pustne dudice
Pred vrati je pust, tudi vaši najmlajši, ki ga bodo najverjetneje prespali v vozičku, imajo lahko izvirno malo masko. Na...
Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?