mama11
|
Ajtak, mislila sem več ur zdoma, ne pot kot tako. Sem gledala program in imajo ogromno reči. Lani je bila to precej manjša zadeva, ali se motim? Jaz se samo spomnim, da sva s pupo ležali na dekici pod tistim ogromnim drevesom pri čolnarni in gledali knjigice. Za srečanje pa naj bo potem 4.7. Saj se mi je zdelo, da bo boljše, ker se da vikend pred tem podaljšati zaradi praznika. Potem pa recimo sobota, 4.7. v Tivoliju. Takrat bo predvidoma že precej vroče - ali vam bi ob 10h ustrezalo? Seznam interesentov: mama 11 + Tamara + Julija Mamathea + Tijan + Leja Mklks + Ema Tanayya + Taj nicolina + Tin sonchek + Neli Ajtak + Tjaš Ta teden moj že dela, tako da tašča skrbi za Tamaro - še ta teden imam zaradi šivov kredit - dvigovala bi jo res težko, čeprav sem jo v nosečnosti do zadnjega. Patronažka je bila danes na obisku - obe sva presrečni, da je Juliji včeraj zvečer končno odpadel popek. V četrtek se kopamo . Mi je patronažka pripovedovala o hčerini poroki to soboto; sem se kar še jaz jokala zraven. Madonca, ti hormoni, kdaj bo to minilo . Imam prvo dilemo - kako detece navaditi spanja v svoji posteljici/košku. Sem ugotovila, da jo ponoči ne zebe, ni lačna, nič, nič, nič, spi kot angel, samo izključno, če je pri meni v postelji. Posledično moj sredi noči pobegne na kavč. Saj mi ni težko, čeprav se zbujam čisto trda, samo vem, da bomo kasneje s tem imeli resne težave... v bistvu mi jih pupa povzroča že danes, saj je začela isto izvajati čez dan. Spala bi, samo če sem jaz z njo na postelji. Ko jo odložim, se po 5-20 min zbudi in joka, dokler je ne vzamem k sebi, 3 min cuza, zaspi, jo odložim v košek in ponoviva vajo... iz tega tudi vidim, da bo zadevo potrebno urediti takoj. No, podnevi ni problem, se pač sprehajam sem in tja, saj zato pa smo mame, ampak vem, da bom ponoči čisto munjena, ko bo to potrebno delati par ur skupaj... Ampak to so drobcene skrbi naproti resnim težavam... v porodnišnici sem en dan delila sobo z mamico, ki je rodila prezgodaj in je hodila 2x dnevno po 15 min obiskovat svojo nedonošenko z dobro kilo in pol... Pa znancu se je prejšnji mesec rodila punčica z Downovim sindromom. Potem pomislim, kakšen blagoslov je zdrav otrok, pa ne glede na to koliko in kako spi. No, hudega mi res ni - ker deca že slabo uro spijo, sem imela čas še posodobiti seznam: **************************** srečka PDP pričakujemo prihod ime mama11 20.5. 21.5. (3.730, 53) Julija mamathea 30.5. 30.5. (4.020, 53) Leja ninočka 11.7. 23/24.6. (CR) predlogi barika 2. 9 Matej sonchek 27.9. manca 26.10.
|