Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 27.5.2009 13:45:28
|
|
|
|
Belen
|
hator, stefanija je rodila w PO, ne supernowa ma kako je twoj obrnjen? ni z glawico že dol? amaya, si imela že CTG?... ben alora še malo dej... pa bo konc.... ma si zbrala jawno banko za te celice??? in kaj w izoli še niso imela tega al kako??
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 27.5.2009 18:44:43
|
|
|
|
Hator
|
Ja, naš otroček je že lep čas obrnjen z glavico navzdol. Ni to problem, ampak lega posteljice. Joj, saj res, sem mislila Stefanijo Stefanija, malo si me potolažila s tvojim CR. Tudi jaz nameravam v PO. Samo mene je kar malo strah te spinalne. Lahko malo bolj opišeš, kako vse skupaj zgleda, predvsem kako je,ko ne čutiš nog. Koliko časa jih ne čutiš? Kaj pa posledice spinalne???
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 27.5.2009 20:48:38
|
|
|
|
Stefanija
|
Evo na kratko moja porodna zgodba: Sprejeli so me zjutraj, ob 7h na porodnem oddelku. Sledile so priprave - klistir, britje (po potrebi), infuzija (meni niso našli žile, tako da so me celo prebodli, sem še zdaj vsa plava in zelena od pikov), par vprašanj s strani anesteziologa (ali si alergičen na kakšna zdravila, bolezni,...) in greš v operacijsko. Ta čas pokličejo partnerja, da se tudi on pripravi (preobleče), meni pa so dali anestezijo. Ni ne vem kako prijetna, vendar ne boli. Začne se z mravljinci, noge so vse težje, kar na en krat od prsi navzdol ne čutiš več in te oni položijo v vodoravni položaj (spinalna se daja v hrbet, podobno kot EA). Nato so poklicali partnerja, operacijka ekipa je že bila tu in začelo se je...Čez kakih 10 min pa jok in ti veš, da je to tvoj otroček in kar ne moreš verjet...Pokazali so mi jo in jo šli skupaj s partnerjem očistit, obleč,...Mene pa so ta čas zašili. Trajalo je še skoraj uro. Ta čas sem malo dremala, ker te vseeno malo zdela vse skupaj, pa še zgodnja ura je bila! Nato so me odpeljali k tamali in možu, da smo se pocrtali in prvič podojili. Nato intenzivna. Tam so mi Tijano pripeljali na vsakih nekaj ur, razen ponoči. Drugi dan sem bila že na oddelku s svojo . Na lastno željo (mislim, da se večina mamic tako odloči) so mi jo ponoči (od 23 do 05h) vzeli, da si malo odpočijem in prav pasalo je, čeprav se običajno bila budna že 10-15 min preden so mi jo pripeljali, ker sem itak prve dni bila polna adrenalina in sem itak spala po kosih. To bi bilo to!Če še katero kaj zanima, rade volje! LP vsem!
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 28.5.2009 8:20:48
|
|
|
|
Belen
|
stefanija, super.... wse kot po maslu torej.... powej mi samo glede obiskow: so res tko strogi,samo od 14-15.30h kao?
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 28.5.2009 10:07:20
|
|
|
|
Stefanija
|
Ja, glede obiskov so kar strogi...V bistvu začne čistilka čistit in ti tako na eleganten način pove, da je konec, potem pa sestre,... Jaz sem sicer lih zaradi tega vzela nadstandardno, kjer si sam in imaš obiske po želji od 12 do 20 h.
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 28.5.2009 10:14:29
|
|
|
|
Belen
|
ahaaaaaa, zato,ker moj ima mal tak urnik nestalen, deljen itd.... sam walda mi za moža/fanta ne bodo težili... ah če ne bom tudi js wzela nadstandarno.... bom mogla plačat ...
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 28.5.2009 12:25:58
|
|
|
|
Hator
|
Ma jaz pa ne bi nadstandarda, se mi zdi, da je le fajn, če si v družbi in izmenjaš kako mnenje, sploh ko gre za prvega otročka in sebom še malo lovila, kako in kaj... ne vem, no. So +++ in --- Jaz sem že dobila odločbo od CSD in naročila paket za novorojenčka,dobila pa tudi odločbo za porodniški dopust. Me pa neki zanima-kdaj se pa dobi odločba za dopust za nego in varstvo otroka????? Ponoči sem imela pa pestro, sem mela neke popadke, ne hude. Sprva sploh nisem posvečala nobene pozornosti, češ, itak so uni lažni, pol so bili pa kar pogosti in glih, ko sem si rekla, da zdaj jih bo treba pa mal štopat, so se pa nehali Upam samo, da bom ta pravi cajt prepoznala prave popadke
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 28.5.2009 17:26:30
|
|
|
|
BIA79
|
Hator... Odločbo za nego otroka dobiš po rojstvu otroka. Jaz sem jo dobila šele ta teden, tako da ni panike. Drugače vidim da se veča število novorojenčkov Ampak pupice vodimo hehehe...Se bodo teple za fante te naše pupe! Mi smo se danes končno prvič kopali. Popek je zaceljen, ampak ker so pokale kapilarce smo morali počakati, da je nehal krvaveti. Sem mislila, da se bo naša Klara upirala, ampak je bila v rokah patronažne prav blažena. Bomo vidli kako se bodo izkazali še tata in mama... Drugače pri nas gre. Vetrovi nas kar pošteno mučijo. Sedaj bomo provali s čajem,če kaj pomaga in potem bomo šli naprej. Bo minilo to, pa bodo prišli zobki :) Skratka punce nikoli vam ne bo dolgčas... Naslednji teden se moramo odločit za pediatra...K komu it? Še vedno ne vem ali bom Klara cepila proti turberkolozi ali ne...počasi se čas izteka...ve ste kaj razmišljale o tem...žal prej nisem vedela, da je sedaj samoplačniško in ne več redno cepljenje...
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 28.5.2009 18:39:04
|
|
|
|
Belen
|
ciao BIA79, glede tuberkuloze je tako, tako nam je powedala naša pediatrinja na MŠ. Za tuberkulozo ne cepijo weč naših dojenčkow, ker se ta bolezen(kao) zadnjih raziskavah in zadnjih 20 let pri nas sploh ne pojawlja.... Cepijo samo tiste "južnjake" pa da se ne bo kdo zdej užalil.... (mislim une ki prihajajo iz dol....sej weste wse kaj mislim, česa je zadnja leta najweč po Izoli itd....) ne mislim bosance, srbe, hrvate..... samo njihowe otroke cepijo, ker mame njihove so nekatere "umazane" žal je tako.... Uglawnem so pa uwedli nowa cepiwa....zato ti glede tuberkuloze ni treba skrbet.... praši pa P, ki te bo imela.... upam,da sm ti kej pomagala
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 29.5.2009 10:46:28
|
|
|
|
DannyS
|
Ojla punce... danes zadnji delovni dan juppi...:) Prej sem nardila en sprehod med malico do CSD, sem nesla izpolnjene obrazce pa še v lekarni sem vzela te zadnje malenkosti kot so lanolin, vazelin....
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 29.5.2009 13:29:57
|
|
|
|
supernova2002
|
vsak dan vas berem...ma sem bolj lene narave da bi kaj napisala. mi z našo Marušo se sam smejemo-ful je smešna. vedno ima kako novo finto...hahaha... zdaj nam že pridno sledi z ukami...joj kako je smešna. sere pa fuuuuuuuuuuuuuulllll....to je vzela po očetu !!!! včeraj smo šle z Marušo do očeta-ki je bil na tekmi (rokomet)...do šotora, kjer so igrali ne me jugat-prvo se je smejala...pol pa zaspala kot top! ju3 greva na big foote v taverno in v nedeljo na obhajilo...kar pestro življenje ima ta naša pupca-jo navajamo na hrup čez dan....ponoči pa na mir-mislim da je že poštekala kako to gre. hvala Bogu je pridna...in se kar da z njo! lp
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 29.5.2009 14:14:10
|
|
|
|
amaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: Belen hator, stefanija je rodila w PO, ne supernowa ma kako je twoj obrnjen? ni z glawico že dol? amaya, si imela že CTG?... ben alora še malo dej... pa bo konc.... ma si zbrala jawno banko za te celice??? in kaj w izoli še niso imela tega al kako?? ja jaz jih bom donirala...pa je rekel Lovšin, da tega še niso imeli očitno ma folk keša
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 30.5.2009 9:40:48
|
|
|
|
Hator
|
Mi pa smo se odločili za zasebno banko. Sicer bova zelo težko nabrala te denarce, ampak če sva do sedaj in še vedno toliko vložila v dom, pa da ne bi za otročka... Tako je moje mnenje. Nekako bomo že.
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 30.5.2009 21:24:36
|
|
|
|
amaya
|
ma jaz nimam niti za burek...res....sploh sem pa malo skeptična kar se teh bank tiče...preveč denarja se vrti tu okoli! moram prej otroka pod streho spravit...
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 31.5.2009 9:05:49
|
|
|
|
Belen
|
jutro , ja oboje je dobra varianta če ti pride res w poštew. Pač plačaš, maš nekkako zagarantairano za twojga .... js sm wedno optimist, in si mislim,da moji ne bodo potrebowali, ne od jawne banke ne od zasebne. je pa dobra zadewa, podpiram in ene in druge
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 2.6.2009 8:47:00
|
|
|
|
nena30
|
Živjo, punce! Je bil bolj zaspan vikend !Danes imamo pregled pri G in že komaj čakam! Sicer se počutim super, do PDP me loči še 26 dni- madona kako čas teče! Pripravljeno naj bi imela že vse!? Ma bo treba vseeno še mal oči past po trgovinah- ko je pa tako fino.....
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 2.6.2009 9:13:58
|
|
|
|
Hator
|
Nena30, jaz mam pa jutri pregled pri G. Ti je že vzel bris za streptokok, izmeril otročka...? Meni naj bi jutri. Poročaj, kako je bilo. A na predavanju za EA si že bila??? Meni je rekel naj grem 12.6., ko imam tudi ctg.
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 2.6.2009 13:35:06
|
|
|
|
mayamaya
|
se pozna, da se vam večini izteka nosečniški staž . ni nikjer nobene, bom res ostala samo do novembra
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 2.6.2009 14:10:31
|
|
|
|
lušnobica
|
Pozdravljene nosečke in mamice z obale, se vam pridružujem še jaz, če lahko. mayamaya, ne boš ostala sama ti bom delala družbo jaz, če gre vse tako kot mora it, do polovice novembra. Drugače sem izolanka, ma ker ste se vse preselile pod koprčanke, se javljam tudi jaz tukaj. Uživajte s svojimi trebuščki in .
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 2.6.2009 14:21:18
|
|
|
|
mayamaya
|
ke lepo lušnobica , dobrodošla kdaj imaš pa ti rok? če nisem preveč firbčna
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 2.6.2009 14:45:21
|
|
|
|
lušnobica
|
rok imam 14.11., bo pa to najin drugi , doma imamo že skoraj 3-letno pupico. Mi gre pa tako hitro čas v tej nosečnosti, da komaj dojemam. Pa ti? Se mi zdi, da si ti tudi novemberka, ne? Druge tukaj, kot sem zasledila, ali že pestvajo svoje ali pa že tečejo častni krog. Zgleda, da bova same čvekale do novembra. Upam, da ne,a?
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 2.6.2009 14:50:12
|
|
|
|
mayamaya
|
ja, ene že odštevajo. jaz mam pa 10.11. rok, tako da bomo lahko skupaj do konca vlekle tole našo avanturo.
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 2.6.2009 14:54:41
|
|
|
|
lušnobica
|
No, si bomo delale družbo. Je to tvoja 1. ? Sem tudi jaz firbec, ja.
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 2.6.2009 14:58:13
|
|
|
|
mayamaya
|
prva, ja. totalni začetnik na tem področju tolko, da sploh ne vem kje naj se sploh česa lotim
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 2.6.2009 15:01:10
|
|
|
|
Belen
|
pozdravljena mayamaya dobrodošla lušnobica.... še ena izolanka .... ja nam se stalež počasi izteka.... še en mesec
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?