Tosca
|
Dan vsem, sem končno uspela priti do svojih 15 minut v miru, moj je šel zadremat v spalnico, Danaja pa je končno zadremala v košari. Sva imeli včeraj naporen dan, sem se tik pred poldnevom spomnila, da bi bil res čas, da grem k zdravniku, ker se zadnje čase ne počutim dobro in ko sem klicala, je sestra rekla, da naj kar pridem. Potem pa na hitro spokat in šibat tja. Zadnji mesec mi srce zelo hitro bije, tudi nad 115 in zdravnica pravi, da je morda ščitnica. Bomo videli sredi naslednjega tedna, ko bodo izvidi. Popoldne pa sva z Danajo šibali v Trbovlje, kjer smo imeli obletnico osnovne šole. Sem rekla, da jim moram vsaj na hitro it pozdravit, Danaja pa je ostala v varstvu pri moji sestri. In je bila začuda zelo pridna, ves čas se je smejala in vriskala, ko sta se bratranec in sestrična igrala z njo. In ko sem prišla domov, se en čas sploh ni zanimala zame. No ja, povsem drugače je bilo, ko je postala lačna. Je bilo pa prav zanimivo videt nekdanje sošolce, nekaterih res nisem videla od OŠ in enih treh sploh ne bi spoznala, če mi ne bi povedali imen. Pa nisem bila edina, kar mi je v tolažbo. Smo se namreč dobili prvič po koncu OŠ. Nekateri so že dokaj sivi, nekateri s(m)o prav lepo okrogli , kakšen je že tudi skoraj golobučen... Aja, pa že trije od 32 so mrtvi . Eden samomor, ena prometna in eden zaradi alkota . Ni ravno prijetna bilanca. Pa je bilo Domov sva tako prišli šele ob pol enajstih, po tistem, ko se je miška pol poti drla v spanju. Uh, je težko tako vozit, ko ji še pomagat ne moreš.
|