Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: jaknik1 IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska IZVIRNO SPOROČILO: jaknik1 Kako cifro pa maš za hemoglobin, da rabiš špiko? Vrednost hemoglobina 97, krepko pod normalno mejo 120, tako da sem na interni dobila dozo železa direkt v žilo, pa še jutri, v ponedeljek in torek moram jit. Jst sm mela pred cca 2 meseci 94, pa sm dobila sam tablete. Sicer se mi je potem dvignilo na 107, zdej pa spet pada kljub tabletom in sm že na 103 (no sm bla v ponedeljek). Te pa vprašam zato, ker mi je rekla, da bo verjetn treba ukrepat s špiko, sam da bova še mal počakale, mam pa itak zdej kontrole vsak teden. Je pa menda to zlo huda zadeva po porodu, če maš take nizke stopnje. Menda da ženske kr obležijo. Upam, da te bojo zrihtal zdej s temi špikami, ker si že zelo blizu PDP-ja. Hvala. Upam, da bodo zrihtal. Jaz hodim na infuzije železa (še jutri, v pon. in tor.), ker tablet ne prenesem (v prvi sem po Retaferju bruhala, Heamatopan mi tud ni sedel - kozlala da je ), Legofer sirup pa mi ni dvignil ravni, pa sem ga 6 flaš spila. Očitno od mene moj full jemlje in zato padec vrednosti, s hrano pa se to ne da tako popraviti kolikor sem brala, malo že ne pa čisto. Daj tvojo g. vpraš kje je v ta meja normale in če si pod mejo naj te poskusijo še nekako zrihtat poleg tablet (infuzija ni tak bav bav), V prvi sem imela vrednost hemoglobina v 37. tednu 109 ali 100 (je tak čudno napisano v stari materinski) in nisem jemala nič, ker mi g. ni dala drugih tablet in po porodu sem ogromno krvi izgubila, sem bila v porodni potem po porodu še 4 ure!!! Pa dve flaši sem dobila, pa precej sem bila izmučena, spomnim se da so se mi noge tresle kot šiba na vodi, tko da možno da je to tudi bila ena izmed posledic slabokrvnosti, ne bom pa trdila. Tako, da je bolje da sedaj vsaj nekaj dobivam. Po porodu bom pa sigurno šla še do osebne zdravnice, da vidi če bom še slabokrvna in da se začnem nekako zdraviti oz. iskati vzroke za to. Se mi je pred leti že zgodilo, da sem za volanom (v nenosečem stanju) skoraj zakinkala, pa mi je nadomestna zdravnica napisala diagnozo: živčnost , tableti za živce - logično da jih nisem jemala......Tako da možno da sem tudi drugače slabokrvna, ker sem bila tudi v službi pogosteje utrujena, tudi bleda....