suzy85
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: bobika IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: bobika Hvala za pikepoke tudi ostalim Danes je že malo bolje vse skupaj. Zgleda ab hitro pomaga. Nia si me ravno spomnila, da si moram tudi sama urediti zavarovanje. Preden sem rodila sem imela zavarovanje preko občine in sem bila prijavljena na zavodu (brez socialne pomoči). Sedaj pa ne vem, ali se moram ponovno prijaviti na zavod za brezposelne, da bom preko občine zavarovana ali me lahko dragi zavaruje preko sebe, tako kot pri poročenih??? Ne da se mi za na zavod prijavljati, ker socialne pomoči tako ne bom dobila. Da pa moram tam vsak mesec hoditi na neke pogovore in nevem kaj vse mi pa tudi ni, ker službe mi tak ne bodo najdli. Nemerav v letošnjem letu doštudirat oz. vsaj izpite narediti potem pa me čaka še pol letna praksa. Zato se tudi ne bi mogla nekje zaposliti, ker pred diplomo moram obvezno imeti še prakso. Midva sva poročena in me je mož zavaroval po sebi. Predvidevam, da je pri zunajzakonskih zvezah enako. ja Tilči, moraš javit na socialno, da ni več v vrtcu in potem dobiš novo odločbo. Hvala Torej še to drži. So mi nekaj govorili, da naj ne bi bilo tako. Kje pa moram to urediti? In kaj vse potrebujem? Pri nas je tako, da sem le referentko, ki ureja otroške dodatke pisno obvestila, da sta otroka v vrtcu. potem sem domov dobila novo odločbo. Ja in tudi Varja ima vročino bobika da se zavaruješ preko občine, ne rabiš bit več prijavljena na zavodu, moraš pa izpoljevati druge pogoje! gledajo se dohodki zadnjih 3 mesecev za vse družinske člane v skupnem gospodinjstvu. če presegaš tisto mejo, si moraš zavarovanje plačevati sama ali pa če se zavaruješ po . če pa cenzusa ne presegaš, te zavaruje občina. glede OD, pa sem jst mogla dat celo novo vlogo noter, ko sem javla, da ne hodi v vrtec. kljub temu, da sem dala novo vlogo januarja, ko sem sporočila, da sem zaposlena