Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 27.5.2009 16:54:58
|
|
|
|
pike
|
Pozdravljene, mi pa smo včeraj dopolnili 6. mesecev . Imeli smo posvetovalnico in imamo nasledenje mere: teža: 9.800 g dolžina: 72 cm Malička je bila cepljena in je posledično ponoči in danes imela vročino. Ponoči je imela kar 39.3. in smo dali svečko, zdaj pa ima 38. Je rekla zdravnica, da če ne pade do jutri, se pridemo pokazat, mala na srečo dobro je, le volje je bolj slabe. Tudi mi bomo počasi začeli z GH, sicer sem ji že tu in tam dala kašico za probat ampak zaenkrat smo se še samo dojili in še ji nisem nobenega obroka zamenjala z GH. Drugače pa pri nas se je danes zelooo shladilo in moram reči da en dan hladnega se prav prileže. Pozdravček
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 27.5.2009 16:55:10
|
|
|
|
petruscha
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa.m Slikica iz včerajšnjega dne: Kaj je luštkana tale tvoja pupa! Kje ste kupili to gunganco? Mi ful dobro zgleda. Glede GH pa morda še nekaj: po nekaterih podatkih, naj bi človek okusil 7- krat eno hrano, preden ugotovi ali mu je dobra. Tako, da mislim, da bodo naši malčki sčasoma vse jedli in se navadili okusov. Naš je danes že tretjič jedel riževe kosmiče z mlekom (zraven sem še naribala jabolko in zdrobila en keks) in mu je že bolje vse skupaj teknilo. Pa še eno vprašanje: nekje sem zasledila, da kivi lahko damo po 5. mesecu . Jaz sicer mislim, da ne bi bilo dobro- kakšne izkušnje. Pa še to: jaz sem našemu včeraj dala lubenico (sem jo zmiksala v mešalniku) in je bil čisto navdušen.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 27.5.2009 19:56:26
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa.m Slikica iz včerajšnjega dne: Joj, tasa.m zakaj si tole slikico pripopala? Sem jo mogla mojemu pokazat, ko je pa tamala tako fletna, no pa je čist ven padel in zdaj imamo tole gujsnico že doma. Je rekel, da če mu že nisem pustila onega 3kolesnika kupit, da ji bova pša tole dala za 0,5. rojstni dan ...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 27.5.2009 20:06:28
|
|
|
|
zverinca
|
Ojla čveke čevakste!! Evo slabo vreme, pa se narišem še jaz tale gujsa: kje, kok ojrov? link? sem na komot ane? ma kje mam pa cajt po štacunah letat, sam še preko neta... moderna mama Otika, si že dobila izvid resonance? kako kaj noga? sam tele slikice Nežike: se mi zdi mala čist drugi obrazek odkar si nazadnje lepila slikice. Pika mala!! Mi smo drugače kar ok, polno zasedeni, mali lepo raste, se še doji, počasi pa bom začela tud jaz uvajat GH - sem hotela danes, pa naju je vreme zafrknilo. Frutke & Co. kašice pa bo dobil pozneje, ko bo osvojil živila postopoma. Se bom panajprej lotila zelenjave, po par dni en okus, sadje pa pozneje. Kaj še? eh nič.. je pasala danes ohladitev, kajne? jaz sem dopoldne prelenarila z malim, malo sva pospravila, potem še malo polenarila, popoldne pa s princesko aktivno popoldne... sedaj pa:
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 27.5.2009 20:09:08
|
|
|
|
zverinca
|
aha, še naš pastirček
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 27.5.2009 20:39:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Zverinca, tut Jernejček je čisto drugi ... ma ful se spreminjajo itle čmrlji ... jaz niti ne opazim tolko, samo tisti ki pa tamalo vidijo recimo 1x na teden so pa vsakič čisto paf . Sem pa danes pospravljala Nežino omaro in so mi kar solze na oči prišle, ko sem zlagala njen prvi pajacek in oni kompletek v katerem smo jo iz porodnišnice prinesli ... št. 50 pa povsod ji je vse štrlelo ... zdaj pa že skor 68 lepo zapolni . To gujsnico je pa moj v BC kupil ... evo: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=167179 Koleno ... hja ... je bolje, a ni dobro. Čisto ga še ne morem stegnit, ampak lahko pa hodim brez bergel. Samo ne smem pretiravat, ker če ne, me zvečer koleno kar precej peče. Izvidov pa še nimam ... sem danes klicala kje so, in so rekli da so bili danes poslani in da jih bom dobila jutri ali pojutrišnjem ... punce držite pesti, da so kaj našli, samo da ne bo potrebna operacija!!!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 27.5.2009 21:11:18
|
|
|
|
tasa.m
|
Guncenca je fajna, ker se jo da štelat. Je bila pa tok navdušena, je kar z glavco migala, še pa še, pri naši je samo važn, da je pokonc, pa je čisto zadovoljna. Mi smo danes korenček kar preskočili, ker je bila tako lačna in ni bilo časa kaj pripravit, je navajena da hrano dobi v momentu. Meni je patronažna razložila, da lahko je marelice, lubenico, češnje, borovnice, mango. Ko bomo uvedli zelenjavo, ji bom pa ponudla tisto sadje, ki bo takrat aktualno.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 28.5.2009 0:35:57
|
|
|
|
andya
|
maa ste lušni! Malo sem prelistala na hitro, lepe slikice! Vidim, da je veliko krstov. Mi ga imamo v nedeljo. Komaj čakam, da jo oblečem v tisto oblekco. Ma je res čudovita Drugače pa vidim, da pridno nabirate kilograme . Smo še vedno najlažji.(8.5. je imela 5340g) Uvajamo že GH (sadje z malo skute ali jogurta, zelenjavo, riževo sluz) Ma kaj vi zelenjavo ponujate po en okus? npr. samo korenček? Jaz skuham mešano (pol bučke, pol korenčka, košček krompirja, košček kolerabe in ima kar rada. Al pa vmes malo špinačke, kar je.. aja pa žličko olivnega treba dat, pa malo soli Kupljene hrane še nisem dala. Tako kot pravi ena...če je le možno, raje skuhat doma.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 28.5.2009 0:38:23
|
|
|
|
andya
|
ma vaši že lepo sedijo, da se že lahko gugajo. Ja, gugalnica mora bit pri hiši. Lepa je!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 28.5.2009 0:42:28
|
|
|
|
andya
|
aja, pa plavamo. Jutri imamo bazen, drugič :)
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 28.5.2009 8:56:41
|
|
|
|
CIPRESA
|
Oj, je že kar nekaj časa odkar se nisem javila. Enostavno mi včasih kar ne znese, sploh zdaj ko sva z Anjo ves čas zunaj. Tudi mi pridno papcamo že skoraj vse kar seveda lahko. Zadnjič sem ji v usta dala skorjico kruha in je tako hlastala, zgleda da bo kruh tudi pri njej najboljši Pa včeraj sem namesto zelenjave dala ji čisto malo keksolinota, tudi to je šlo v rit kot bi mignil drugače pa tudi pri nas bo veliko domače kuhane hrane in čim manj kupljene. Še nekaj bi vprašala , koliko obrokov GH imate? Jaz zaenkrat dopoldne in popoldne eno, zvečer je še vedno le mleko. Sem mislila počakat tja kak mesec še ko bo stara več kot 6 mesecev, prej nebi uvajala večernega obroka kot GH ker je še vedno mleko najboljše. Pa še to aptamil naj bi se po dopolnjenem 6 mesecu zamenjal za Aptamil2, kot se spomnim tudi to treba počasi uvajat a ne? Ne kar prešaltat čez noč, ampak občasno najprej zamenjat en obrok z dvojko potem drugi in tako naprej vse obroke Danes je spet sonček, gremo ven Se pišemo, pa-pa
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 28.5.2009 8:57:42
|
|
|
|
CIPRESA
|
Aha še to, naša še ne sedi, drugi teden bomo dopolnili 6 mesecev, pa ko jo dam sedet kar pade ko klada Bo že, saj se še ne mudi
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 28.5.2009 13:01:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Jej, dobila izvid magnetne resonance ... sam kaj ko ga čisto nič ne zastopim ... sem pa poslala na med.over.net pa bomo videli kaj bo prej ... oni, al prgled na polikliniki v ponedeljek.Piše pa v izvidu o enih ddefektih in edemih, tak da me je kar malo strah .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 28.5.2009 14:09:55
|
|
|
|
**NiNa**
|
ojej otika , upam, da vseeno ni tako hudo, ena zate. Upam, da ti na mon-u kmalu odgovorijo, da boš vedela pri čem si.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 28.5.2009 15:41:51
|
|
|
|
december28
|
Hej mačke! Se že kar dolgo nisem nič javila - sem pa vas vmes nekaj malega brala... Prav nostalgične spomine imam na naše skupne čase nosečnosti, zdaj je pa itak zakon. Naš malček je 18.5. tudi že dopolnil 5 mesecev in vztrajno raste - moram kaj več napisat pa kako fotko pripet te dni - zaenkrat le en lep pozdrav vsem ex decembrkam!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 28.5.2009 16:21:56
|
|
|
|
**NiNa**
|
oj oj Jaz imam pa eno vprašanje za vse tiste, ki boste šle na hrvaško na morje. A si boste kaj zavarovanje za tujino rihtale (te modre EU kartice ali pa CORIS)? Jaz sem se to ravno danes spomnila, pa sem kar preko zzzs-ja naročila to EU modro kartico za tujino. A mislite, da bi bilo boljš, če bi se za CORIS odločila? Ponavadi sploh nisem komplicirala sedaj ko imam pa mi pa ni vseeno. Prosim povejte kaj ponavadi ve naredite. pa pa
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 28.5.2009 19:42:54
|
|
|
|
patkapatatka
|
NiNa najprej hvala za pripetek testa za avtosedeže, pride prav. Glede zavarovanja pa jaz tako naredim: modro kartico tako ali tako moraš met za v tujino, ker jo to osnova. To ni dodatno zavarovanje kot na primer Coris, ki ga omenjaš, ampak kartica s katero si upravičena do zdravniške pomoči v tujini (velja za določene države) podobno kot pri nas z belo kartico. Ponavadi je tako, da storitev plačaš in nato na ZZZS uveljavljaš povračilo. Jaz še vedno vzamem paket Vzajemna 5000, ki stane 1 evro, v okviru katerega ti krijejo stroške za zdravljenje do vsote 5000 evrov. Coris pa sem dosedaj vzela le lani, ko sem bila noseča. Verjetno bom tudi sedaj za našo .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 28.5.2009 21:22:33
|
|
|
|
pike
|
Oj, naša ima še vedno vročino od cepljenja, ki je bilo v torek. Vročino je dobila ponoči iz torka na sredo. danes sva bile pri zdravnici in sva dale kri in vodo in je vse o.k. Jutri morava nazaj, če do jutre vročina ne pade. Ravno zdaj sem ji v ritki izmerila in ima še vedno isto kot ob 15 uri, to je 38,1 C. sem ji dala svečko in upam, da bo zdaj pa res padla ta vročina. Kake izkušnje imate kaj ve z vročino po cepljenju, kako so vaši prenesli cepljenje? Grem zdaj še dat kak obhladek na čelo. pozdravček
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 28.5.2009 21:29:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Ojoj, pike! Ne vem kako bi ti svetovala, saj naša punca še ni imela vročine ... tudi obe dosedanji cepljenji je popolnoma bp prenesla ... edino mogoče je bila malo bolj sitkana.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 28.5.2009 21:35:01
|
|
|
|
petruscha
|
Evo našega na gungi . Smo jo tudi mi nabavili .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 28.5.2009 21:38:09
|
|
|
|
petruscha
|
Smo jo kar na nektarino obesili . Mali je bil čist hepi.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 28.5.2009 21:42:42
|
|
|
|
petruscha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Ojoj, pike! Ne vem kako bi ti svetovala, saj naša punca še ni imela vročine ... tudi obe dosedanji cepljenji je popolnoma bp prenesla ... edino mogoče je bila malo bolj sitkana. Jojj, tudi moj še ni imel vročine,..kar se pa cepljenja tiče, je bilo tako kot pri Otiki,.. mali je bil sitko, pa bruhal mi je,.. naslednji dan pa je bilo vse OK. Upam, da bo vse dobro in da ji vročina pade .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 29.5.2009 8:46:49
|
|
|
|
tasa.m
|
Otika upam, da bo tvoje koleno čim prej pozdravljeno Pike vem samo to, da če je vročina nad 38, se dajo svečke. Pa kakšni obkladki. Petruscha kakšen frajerček je Leon, uživa a ne. Mi smo se pa včeraj tunkali na tečaju in se je Lara ful smejala, je tok uživala, zdaj je začela še z rokicami špricat, zgleda da bomo morali še sami kdaj na kakšen bazen. No pa čez en mesec gremo že na morje. Sem ful vesela, da se ne boji vode.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 29.5.2009 9:36:20
|
|
|
|
petruscha
|
Jutro!!!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?