ditta
|
Živjo nosečke in vse srečke, ki že pridno zibate! Jaz sem še vedno 2 v 1, čeprav sem v polni pripravljenosti. Prebavo imam kot po tekočem traku, ponoči grem včasih tudi po trikrat kakat, čez dan pa do petkrat. Po vsakem kakanju sredi val lažnih popadkov,... katerih imam že čez glavo in komaj čakam, da mine še kakšen teden in da bom potem vesela in nasmejana pričakala ta prave popadke. Ravno danes ponoči spet nisem mogla spati več kot dve uri, saj so bili popadki zelo pogosti vendar veliko premalo boleči za taprave, pa tudi redni niso bili. Kar nekaj! Upam, da bo vsaj porod bolj prijazen kot je tale nosečnost. Obseg bušija je sedaj 97 cm, kile so poskočile na + 12, sladkor v krvi je pokazal 7.8, kar je baje na meji. Poslali so me še na 100ml glukozni test, vendar sem ga odklonila. Namreč, vse kar ti ta test pokaže je, ali imaš ali pa nimaš sladkorne. In potem te pošljejo na predavanje o zdravi hrani in dajo provizorično dieto z zdravo hrano. Jaz sem rekla, da se bom raje malo začela bremzati pri vseh svojih napadih hude lakote in ko vase stlačim praktično vse kar je na dosegu roke...pa še za Aiken vse pojem,... Sinko debelinko je imel v 32 tednu že 2300 gramov, kar se meni zdi veliko. Aiken je ob porodu imela 3100g in me prav zanima koliko bo natehtal njen mali bratec. Poroda v drugo me je malce strah, čeprav upam na najboljše. Najboljši možni scenarij je takle: pridem v porodnišnico z rednimi popadki na 10 minut, odprta 7 cm, čez dan in možek je z mano, Aiken pa uživa pri babici ali pa tašči. Poroda je konec v slabih dveh urah in sinko je zdrav, čudovit in zelo požrešen, jaz pa sem cela in nepoškodovana ter presrečna. Najbolj groza me je, da mi odteče voda zvečer ali pa ponoči, ko Aiken spi. Takrat je bova morala zbuditi, obleči, peljati v varstvo... Aiken pa ni navajena spati nikjer drugje in z nikomer drugim kot z nama, pa še to bolj z mano kot z očijem. Če jo hoče mož dati spati začne jokati in klicati mama, mama, mama,... Ma ja, punce držte se pa vas pridem čitat še popoldan! pa, pa
|