|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
28.5.2009 8:55:01   
Mala_princeska
Mene tud malo stisne, kako bo naša Nina preživela brez mene par dni (ponoči je prišla do mene in me full lepo pobožala, potem sva se pa stisnili user posted image ). No, saj gotovo me bo vsak dan prišla v porodnišnico pogledat, pa tudi na atija in dedija, babi je full navezana, tak da ne bo problema. Sta že vajena da sta sama, ko sem večkrat službeno kam letala za par dni user posted image user posted image user posted image .

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 4351
28.5.2009 8:59:31   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: amaya

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Hojla...

No, pri nas dežja ni, je soce, ampak piha pa burja in je takoj boljši zrak user posted image

Drugače nič novega, nobena ni rodilauser posted image

Še malo pa bomo v svojem mesecu user posted image user posted image

skuštrana: iz kje si pa ti doma???

Malo južno od tebe, blizu Rijekeuser posted image

Helou!

Jaz pa zadnja 2 dni spet slabo spim, izgleda da mi je bolj pasala vročinauser posted image Sem boljše spala...

Deja, ne nisi čudna, da ti je muka bit v porodnišnici 3 dni. Jaz sem že pri drugem porodu podpisala, da grem predčasno domov, ker se mi je zsdelo brezveze tam ležat, doma smo se pa potem skupaj cartali. Sedaj pa itak planiram domov takoj po porodu, če bo seveda vse ok user posted image Joj, men je bilo tako hudo, ko sta moja2 prišla na obisk, pa nisem mogla potem z njima domov...Pa Liza je vsak dan vprašala kdaj bova prišla in zakaj sva tam...user posted image user posted image

Mi smo ok, še vedno 2v1...

Pozdravčki, grem jest...Aja, s prebavo imam pa jaz probleme v drugo stran - bi lahko non stop kakalauser posted image Se vidi da se pripravlja....

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 4352
28.5.2009 9:04:01   
Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: amaya

skuštrana: iz kje si pa ti doma???

Pozdravčki, grem jest...Aja, s prebavo imam pa jaz probleme v drugo stran - bi lahko non stop kakalauser posted image Se vidi da se pripravlja....

Enako user posted image user posted image user posted image , ga pač serjemo v eno - dobesedno user posted image user posted image user posted image .

Ta stavek v podpisu od tvoje Lize je pa posrečen res. Zakaj se bašeš z bonboni? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 28.5.2009 9:05:09 >

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4353
28.5.2009 9:08:06   
lenika
Mala princeska tudi jaz sem bila že zjutraj v laboratoriju, ker je moja G včeraj nekaj spaničarila, da sem rumena in mi dala pregledat nivo bilirubina.
Drugače imam pa tudi jaz danes ob 17.00 roditeljski sestanek glede zaključka šolskega leta, pa nek krajši izlet z avtobusom bodo baje izvedli in naš Matic je že sedaj čisto vzhičen in vsak dan sprašuje kdaj gredo.

Neposredna povezava do sporočila: 4354
28.5.2009 9:09:09   
lenika
Aja kar se tiče prebave, nimam jaz nobenih problemov. Imam pa probleme s tiščanjem v želodcu in kislino.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 4355
28.5.2009 9:10:47   
mojjaka
Mojjaka a pa ti bodo CR naredili na 01.06. ali dan kasneje? user posted image

Ja, kr 1.6. bo, mi je G rekel naj bom kar ob 7.15 v porodni sobi, da bom 1.na vrsti.

Neposredna povezava do sporočila: 4356
28.5.2009 9:23:06   
skuštrana

Ta stavek v podpisu od tvoje Lize je pa posrečen res. Zakaj se bašeš z bonboni? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem crknila od smeha, ko sem to izvedela. Je pa to rekla eni moji prijateljici, ko je prišla po njo v vrtecuser posted image Ma, zadnje čase ima take, da te kap...Je rekla možu, zadnjič na plaži, da če vidi da so mu že velike zizike zrasleuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

Neposredna povezava do sporočila: 4357
28.5.2009 9:33:32   
Hanuši
Dobro jutro,

mi smo meli včeraj ctg, pa se bodo očitno bolj od med. sestr besede uresničile kot pa do G. Ctg je bil popolnoma lep nič ni bilo videt, da bi se kaj dogajalo. G mi je rekla, da naj bom pripravljena od konca maja, med sestra pa mi je rekla, da naj ne paničarim, ker 95% žensk katerim je napovedala predčasni porod, so pol po roku rodile. Očitno bom jaz med njimiuser posted image .

Moram potrkat, da nimam težav s spanjem ali s prebavo, so se mi pa pred 2 dnevi naredili svin....hemoroidi. Mažem se z Modulexom pa se mi ne zdi, da bi šlo kej nazaj. Mela sem jih sam 1x, po porodu Hane, sam vem ,da so mi šli nazaj že isti dan, ko sem začela mazat, zdej se mi pa zdi, da je pa kar isto.

A ima katera kaj več izkušenj s tem?
Manna z zamudo pa vseeno vse naj, naj, najboljšeuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4358
28.5.2009 10:35:11   
Ovnica78
Mala princeska lepa posteljca user posted image user posted image user posted image !!!

Snoopyka sem vesela za vaju, da sta doma in da je vse v najlepšem redu user posted image !

Deja777 ja tud meni ni vseeno, da bom morala it v bolnico in pustit Tina doma. Pa je treba gledat s te strani, kaj pa če bi mogla cel mesec preležat v bolnici. Sicer se bosta pa z atijem tudi super imela. Po mojem bo to celo dobro zanj, da je malo ločen od mene. Res pa je, da smo mi zdaj še bolj občutljive in nam je še bolj hudo ob vsem tem. Pa saj bo, samo čim manj komplicirat.

Hanuši zaradi hemeroidov tako brez veze zdaj komplicirat, ker bo najhuje tako po porodu. Tud jst jih imam, pa si občasno z modolexom mažem, pa je malo bolje potem pa se zopet pojavijo. Po prvem porodu pa tako 14 dni nisem sedela na riti zaradi njih, tako, da zdaj že kar pričakujem to user posted image .

Mojjaka ja tvoj datum se pa res približuje 100 na uro! Za punčko pa le naštudirajta kakšno ime za vsak slučaj user posted image !

Včeraj sem nekaj slišala, pa ne vem, če to ravno drži. Mi je rekla ena kolegica, da v zadnjem mesecu nosečnosti ne priporočajo pit donata, ker zmanjšuje krče user posted image . Prvič sem slišala za to. Sem ga pa v prvi nosečnosti pila vse do konca pa nisem imela zato pri porodu (rodila točno na datum) nič manj popadkov. Zdaj ga pa itak sploh ne pijem, ker mi okus nikakor ne odgovarja.

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

Neposredna povezava do sporočila: 4359
28.5.2009 10:50:02   
biba14

Pozdravček

Naredil se je ful lep dan, dobro,da ni prehude vročine, ker imam danes preveč dela, da bi lahko še sedela v savniuser posted image . Se bom spravila likat, kok mi ni, ampak moram, da bo imel moj dovolj zaloge oblačil, ko bom v P in potem še najmanj 2 tedna v horizontaliuser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Ovnica78

Včeraj sem nekaj slišala, pa ne vem, če to ravno drži. Mi je rekla ena kolegica, da v zadnjem mesecu nosečnosti ne priporočajo pit donata, ker zmanjšuje krče user posted image . Prvič sem slišala za to. Sem ga pa v prvi nosečnosti pila vse do konca pa nisem imela zato pri porodu (rodila točno na datum) nič manj popadkov. Zdaj ga pa itak sploh ne pijem, ker mi okus nikakor ne odgovarja.

Magnezij v Donatu zmanjšuje krče. Ampak s porodom to pomoje nima veze, ker ko je dojenček zrel za ven,gre ven, ne glede na to, kok Mg popijemo. No, jaz sem nehala pit magnesol ( 2xdnevno), še vedno pa vsak dan spijem 0,5l Donata, kar ima toliko Mg, kolikor naj bi človej dnevno dobil ( nosečnice pa imajo večjo dozo).

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 4360
28.5.2009 10:55:24   
manna
Dobro jutro vsem!
A ni lepo ko je tako svež dan? kar na izlet bi šla kam sam kaj ko ni nobenega da bi šel z mano. Vsi delajo.

Glede pitja donata in magnezija; meni je rekla gin. da moram nehat pit magnezij, donat in vse podobno kar ima magnezij, ker to zmanjšuje učinkovitost popadkov ?! Tako da zdej nič več tega ne pijem že 2 tedna.

Malinov čaj; nikar se tako boječe ne spravljajte k pitju. Saj ne ućinkuje tako hitro! Jaz ga pijem že 2 tedna, spraznila sem že celo škatlo, pa ni še nič. Sem pa zdaj v 39. tednu. Pijem ga po 3 skodelice na dan, začela sem z 2, potem pa 3. Razmišljam da bi šla kupit novo škatlo in si delala kopel s tem čajem...

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 4361
28.5.2009 11:00:30   
mojjaka
Mmmmm jaz sem pa bla v Mercatorju in sem si kupla ČEŠNJE in sem se spravla na njih!!!! Mmmmmmmmmmm kako so doooooooooobre! Zdaj jih še lahko,od ponedljka pa itak konc s takimi heci, ki napenjajouser posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 4362
28.5.2009 11:02:33   
Ovnica78
Sem že enkrat postavla to vprašanje, pa ste me zgleda spregledale: Kje se kupi malinov čaj? A ga imajo v Sanolaborju, medikemu ali dm, lekarni???

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 4363
28.5.2009 11:08:54   
mojjaka
Mojjaka ja tvoj datum se pa res približuje 100 na uro! Za punčko pa le naštudirajta kakšno ime za vsak slučaj user posted image !

Ja, saj ime imava, samo kr avtomatsko je našuser posted image Jaka. No, mogoče bo pa Nežauser posted image

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 4364
28.5.2009 11:11:55   
kalanteja
Ovnica78 v Sanolaborju sem ga kupila, pijem ga ohlajenega in nesladkanega, je fajni, men je všeč

Tudi jaz ne pijem več magnesola, pijem pa kakšen deci, dva donata

Mojjka jaz sem se pa nad jagode spravla

Sem bila pri zobozdravniku in mi je mogu spulit zob, ker mi je plomba vn padla in se mi je zlomil in je reku, da mu ni več pomoči. Sedaj pa govorit ne morem čist ok, malo boli, pa ni panike.

Spodaj me skoz nekaj špika, a kar tako se pa ne da vedet ali sem odprta ali ne, ker mene g ne glede več od 33 tedna????

Želim vam vsem lep dan ...

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 4365
28.5.2009 11:14:49   
manna
Ovnica; imajo ga v sanolaborju, v zeliščni lekarni v city parku, pa na tržnici.

kalanteja; mene tudi ne gleda več že od 33.tedna, tako da nimam pojma kakšno je stanje glede odprtosti.

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 4366
28.5.2009 11:14:52   
fragola
Dober dan želim vsem, še štiri dni in bomo v našem mesecu, jaz mam v sredo pregled in me prav zanima kaj mi bo rekel. Drugače danes je blo lepo spat, ker ni blo toplo. Jaz hitim delat konfete tako, da bom mela končane vse za junij. Drugače se počutim ok, razen v postelji se zelo težko obračam.

Manna vse najboljše, čeprav z enodnevno zamudo, želim pa ti vse najlepše!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 4367
28.5.2009 11:16:51   
lenika
Mene je G vaginalno pogledala samo v 10.tednu na prvem pregledu, tako da tudi pojma nimam, če sem že kaj odprta, če je matrnični vrat kaj skrajšan, zmehčan. Po moje me bodo v porodnišnici na rok pogledali, če seveda ne bom prej rodila.

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 4368
28.5.2009 11:20:22   
ditta
Živjo nosečke in vse srečke, ki že pridno zibate!
Jaz sem še vedno 2 v 1, čeprav sem v polni pripravljenosti. Prebavo imam kot po tekočem traku, ponoči grem včasih tudi po trikrat kakat, čez dan pa do petkrat. Po vsakem kakanju sredi val lažnih popadkov,... katerih imam že čez glavo in komaj čakam, da mine še kakšen teden in da bom potem vesela in nasmejana pričakala ta prave popadke. Ravno danes ponoči spet nisem mogla spati več kot dve uri, saj so bili popadki zelo pogosti vendar veliko premalo boleči za taprave, pa tudi redni niso bili. Kar nekaj! Upam, da bo vsaj porod bolj prijazen kot je tale nosečnost. Obseg bušija je sedaj 97 cm, kile so poskočile na + 12, sladkor v krvi je pokazal 7.8, kar je baje na meji. Poslali so me še na 100ml glukozni test, vendar sem ga odklonila. Namreč, vse kar ti ta test pokaže je, ali imaš ali pa nimaš sladkorne. In potem te pošljejo na predavanje o zdravi hrani in dajo provizorično dieto z zdravo hrano. Jaz sem rekla, da se bom raje malo začela bremzati pri vseh svojih napadih hude lakote in ko vase stlačim praktično vse kar je na dosegu roke...pa še za Aiken vse pojem,...
Sinko debelinko je imel v 32 tednu že 2300 gramov, kar se meni zdi veliko. Aiken je ob porodu imela 3100g in me prav zanima koliko bo natehtal njen mali bratec.
Poroda v drugo me je malce strah, čeprav upam na najboljše. Najboljši možni scenarij je takle: pridem v porodnišnico z rednimi popadki na 10 minut, odprta 7 cm, čez dan in možek je z mano, Aiken pa uživa pri babici ali pa tašči. Poroda je konec v slabih dveh urah in sinko je zdrav, čudovit in zelo požrešen, jaz pa sem cela in nepoškodovana ter presrečna. Najbolj groza me je, da mi odteče voda zvečer ali pa ponoči, ko Aiken spi. Takrat je bova morala zbuditi, obleči, peljati v varstvo... Aiken pa ni navajena spati nikjer drugje in z nikomer drugim kot z nama, pa še to bolj z mano kot z očijem. Če jo hoče mož dati spati začne jokati in klicati mama, mama, mama,...
Ma ja, punce držte se pa vas pridem čitat še popoldan!
pa, pa

Neposredna povezava do sporočila: 4369
28.5.2009 11:40:24   
lenika
Ditta koliko je pa stara tvoja hčerkica? Kaj pa če bi poklicala koga, da pride k vama in je ni treba budit?

(odgovor članu ditta)
Neposredna povezava do sporočila: 4370
28.5.2009 11:45:23   
Hanuši
Ovnica, jaz sem malinove liste kar na vrtu pri mojih nabrala, jih posušila in sedaj kuham čaj. Saj ima skoraj vsak vrt maline. Ravno, ko sem jaz smukala liste je mimo prišla ena nosečka s kužkom in me vprašala, če to zase nabiram, ker je tut ona slišala, da to pomaga za mehčanje, pa če vem kje jih lahko kupi, ker je z bloka. Pa sem ji rekla, da jih komot pri nas malo osmuka, ker grem stavit, da ti zeliščarji ful cene nabijejo

Ne vem no, sam moji živijo pet min iz mesta in jaz vsa zelišča nabiram pri njih, od mater.dušice, trpotca, smrek. vršičkov, bezga...

(odgovor članu ditta)
Neposredna povezava do sporočila: 4371
28.5.2009 11:51:41   
Anonimen
punce sem malo na mamino čvekalnico pokukala in je že kar nekaj junijk rodilo. med njimi je tudi smrketa24, ki se nam je parkrat javila.

http://www.mama.si/forum/index.php?topic=43843.7995

(odgovor članu Hanuši)
  Neposredna povezava do sporočila: 4372
28.5.2009 12:03:20   
mojjaka
d njimi je tudi smrketa24, ki se nam je parkrat javila.

user posted image user posted image user posted image pa tudi Dodi je bla parkrat z nami če se ne motimuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4373
28.5.2009 12:07:53   
bačko
Kok so eni ljudnje neumni.Od moževega brata punca je res trešena.Stanujeta v enosobnem stanovanju in njegovih staršev.In ona se hoče vrat na nos preseliti drugam.No to je še vse uredu.Ampak moreta najprej ta stanovanje prodati da bi si lahko privoščila drugo stanovanje.Moj mož jima je lepo razložil da ko bosta začela prodajati stanovanje da če bosta hotela dobiti dobro ponudbo da bo to trajalo.Njej se to nikakor ne more dopovedati in bi rada videla da že kar jutri prodajo stanovanj.In zdaj je jezna na starše od mojega moža da kao bi lahko oni imeli hišo če bi oba stanovanja prodali in da jima ne bo dovoli videti otroka in da jih noče niti v porodnišnico na obisk da jim bo prepovedala.Potem pa sem jo vpršala kaj ima pa njena sesta ki je starejša od nje.Je bila pa tiho.Ker nima nič.Otroka ima in živi pri enemu tipu ki ni oče otroka.Ampak to ni važno. Ona bi rada vrat na nos dobila ne vem koliko denarja od njih in potem bi bila vsa srečna in zadovoljna.Me zanima zakaj svojih staršev ne napade tako kot njegovih?Resnično je ne razmem.Prav grozna je!
Se opravičujem ker sem se razpisala ampak me je kar malo jezno naredila.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4374
28.5.2009 12:21:12   
Lsica
Sam da vas mal pozdravim, vidim, da se še nič konkretnnega ne dogaja.... Pa saj je še čas, še ni junij.
Jaz pa malce počivam danes, mi tako paše. Včeraj sem finiširala kopalnico, danes bom pričela s pospravljanjem svojih študijskih in službenih reči. Mislim, da jih nekaj časa ne bom potrebovala, da jih bodo nadomestile pleničke, dude etc.  Morda se pa lotim celo učenja za izpit.user posted image To bi bilo lepo.

Lepo uživajte še naprej, nič bolečin, zatekanja, otrdevanja,...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 4375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

nelson10

180 (93%)

180 (0%)

180 (0%)

180 (0%)

180 (0%)

180 (7%)

Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!