mami 3
|
Čeprav pismo ne paše v splošni upravni postopek (tam je rok za odgovor se mi zdi 8 dni), bodo po moje nanj odgovorili. Pričakujem podoben odgovor, kot je že na spletni strani MOL - da se trudijo. Tudi moje razpoloženje močno niha; če poslušam župana, sem čisto pomirjena. Odločno zagotavlja, da prostor v vrtcu jeseni zagotovo bo. Ampak če gledam po naši soseski, se na novih kapacitetah nič ne dela. Zdaj sem že čisto obsedena z isakanjem praznih prostorov. Danes sem opazila še prazno izpostavo centra za socialno delo v pritličju bloka (Fužine). Enaki prostori, kot je 30 m stran vrtec. Ampak v vrtcu so mi dali informacijo, da novih kapacitet ne načrtujejo. In če pogledam odločbo o zavrnitvi, je kruto jasna in nič ne obljublja in sem čisto na tleh. Ne rečem, da nima smisla pisati pritožb - že da se opozarja na stisko. Vendar je pritožba uspešna le, če je bil v postopku kršen pravilnik npr. ti niso dodelili točk, ki ti pripadajo. Vsi ostali razlogi, npr. se ti zdi, da pravilnik ni pošten ali da so ti kršene ustavne pravice (npr. enakost pred zakonom; vsi otroci bi morali biti enaki, ne glede ali so edinci ali drugorojeni, ne glede kdaj dopolnijo 11 mesecev, ipd.) ali da sumiš, da je nekdo posredoval lažne podatke, pač ni razlog za pritožbo. Menim, da moramo ostati pozitivni (že zaradi naših sončkov) in upamo na najbolje. Vendar rabimo pravo informacijo, ali je upanje, da nam bo mesto zagotovljeno - in naše pismo je poskus, da zagotovilo dobimo. Ker drugače se moramo hitro obrnit pri iskanju zasebnega varstva. Kar je meni trenutno znano, mi ne daje upanja: brezposelna gospa, ki se obupno ponuja, da bi delala karkoli. Kolikor jaz poznam tiste, ki so "lažno" prijavljeni, so v glavnem prijavljeni nazaj k staršem. Kar je najbrž formalno v redu, je pa malo čudno, če 5 ljudi (3 generacije) lahko živi v dvosobnem stanovanju. Tudi jaz mislim, da se tistim, ki imate bivališče pošteno urejeno, ni za bati.
|