|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2009
22.5.2009 23:28:11   
skačica
majakla- še tebi odgovorim. Meni pred porodom ni nič teklo iz prsi, včasih se je pojavila morda kakšna kapljica, res zelo malo. No, po porodu pa mleka kolikor hočeš. Sem menda eno leto nosila blazinice za dojenje, ker je kar teklo. Pa Iza ni ravno super pridobivala na teži. Za razliko od sestre, ki ni nikoli rabila blazinic, je imela mleka še več kot jaz in mali se je redil kot polhek.

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
23.5.2009 8:21:10   
frrrr
skačica, lepo te je brat.... te pogrešam! pozdravi svojo princesko!

če še js odgovorim majakli (sem spregledala prej) - men med prvo nosečnostjo nič teklo iz dojk. takoj po porodu hud naval mleka (kljub 3 tedne prehitremu porodu), da so mi že v porodnišnici predpisali syntocinon (proti strdkom, če mali ne bi uspel tolk spit, da bi lahk mlečne vode sprostila al neki takega). potem sem tudi js zelo dolgo uporabljala blazinice, ker je vse curljalo (priporočam chiccotove, ker res fajn vpijajo in ne puščajo). mali se je pa pridno redil in že v prvem mesecu ujel tiste, ki so se rodili na rok. punce nič bat, le sproščeno do konca. vse bo ok!

zdej grem pa naprej risanke gledat user posted image  pol pa po mojega dedka v dom in na piknik... uživajte!

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
23.5.2009 8:57:24   
skačica
hvala, frrr. Bom od sedaj naprej malo bolj aktivna tudi tle gor. Uživaj na Koroškem. Mi gremo v ZOO, smo skoraj vsak vikend tam sedaj, ko nam ni več tako daleč.

Glede blazinic imaš pa prav. Chicco so daleč najboljše.

Ostalim pa tudi dobro jutro!
Mi smo pokonci. Mala gleda risanke, jaz grem pod tuš, mož v trgovino pol pa na teren. V ZOO, nekam na kosilo pol pa ne vem kam še. Skratka cel dan bomo odsotni, ker nimamo pri takem lepem vremenu v stanovanju kaj početi.

Tudi vam želim lep dan.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
23.5.2009 10:32:21   
katrin***
Pozdravljene souser posted image ,

dejte mi neki povedat - že približno en teden me enkrat na dan, to je ponavadi ali zjutraj največkrat pa zvečer, trebuh zaboli in postane trd, pol pa sam mal z roko pomasiram pa je prec bolš in se neha. A so to krči al kaj? Se samo maternica širi al je kej resnejšega? Kupila sm tut že Magnesol k ga pijem na dva dni poleg tablet CentrumMaterna, ki tudi vsebujejo magnezij.

Hvala za nasvet k tole mi res ni jasno kaj bi blo.

Uživejte v vikendu in izkoristite lepo toplo vreme user posted image

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
23.5.2009 13:11:31   
Februarka08
Dan.

Katrin to je otrdevanje trebuha, temu se rečejo lažni popadki. Proti temu pomaga Mg. Jaz ga morm spit kar 300 mg na danuser posted image user posted image pa se mi je včeraj zdelo da mi je trd rataluser posted image to naj še kar počaka, na koncu bo to otrdevanje že kar ˝navadno˝...

Gledam Oliverja na Pop tv in uživam ob njegovih pesmihuser posted image , počakamo princeso da se zbudi in gremo na piknik k mojim, ker ma moja sestra danes 18 letuser posted image
Uživajte na sončku, vsem želim lep vikend!

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu katrin***)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
23.5.2009 14:32:45   
Izabela_
Otrdevanje trebuha tudi mene že matra vsak dan... Se spomnim, da mi je tudi v prvi nosečnosti, ne vem pa več, kdaj se je začelo. Pijem sicer magnezij, ampak se mi zdi, da ni kakšne razlike.

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
23.5.2009 19:58:35   
stuhica
pozdravljene

user posted image  dobrodošla šteffy in bravo za tvoje otročke, si pa carica da si že pri petem svaka čast, kako ti uspe vse uštimat, meni včasih pri enem zmanjkuje časa user posted image user posted image

otdevanje trebuščka - kaj pa vem zankerat še ni to toliko aktualno, me je pa začelo neki fajn špikat kot ena bolečina spodaj v spodnjem delu trebuha, tako da ta bolečinica mi ni ravno prijetna, pa tud ravno ne spomnem se je od prejšnje nosečnosti.

Lepo vreme je bilo včeraj smo bili cel dan na morju na sončku sem šla na uradno podelitev diplomic,  tako da je bilo prav luštno, smo pozno domu pršli da tud časa nisem mela da bi se kaj gor prklopila na računalnik v glavnem sem preživela 3 lepe dni s svojim dragim možekom, če odmislim tiste nepotrebne komentarje pri tašči...

naša dva  sta se na morju že kopala voda je bila noro topla, smo se peljali v moščeničko
drago..... in je bilo prav super user posted image user posted image user posted image .. res lep dan, srečna da smo vsi trije in naš podnajemnik user posted image skupaj....  me kr mal skrbi kako bo v bodoče, pa upam le lahko da bo takih priložnosti kaj več...

no zdaj me čaka pa akitven mesec pisanja seminarskih za mag.... user posted image user posted image user posted image  se mi čist nič ne da ampak se morm nekako prisiliti...

Moj cuker mi je te dni blazno nihal spet bolj ko s epribižuje tisti pregeled v torek bolj sem napeta zaradi tega ker me je strah in gre cuker sam od sebe gorr in ne vem sploh kaj lahk nardim zarad tega... ve ktera kako bi se mal pomirila pred tistimi  pregledi ker me je tolk strah že podzavestno, sej poskušam ne mislit na to ampak ne gre očitno... user posted image

mokri modrčki... le za te sem uporabljala tud neke blazinice mislimda so bile iz muellerja, pa chhicotove sme tud mela tako da so res dobre, meni so se začeli pojavljati malo pred porodom , po porodu pa sploh brez blazinic ni šlo kar dolgo časa...  sem imela kar veliko mlekarno, je šla šele po 14,5 mesecih v stečaj  user posted image user posted image user posted image

V glavnem se slišimo morm naššga sončka mal poštimat pol pa pridem mal nazaj..

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu Izabela_)
Neposredna povezava do sporočila: 3007
23.5.2009 22:35:31   
metka_zone
Pozdravljene!
Jaz sem tako nesrečna...Dobila sem vnetje nožnice in sedaj bom poskušala počakati do torka,ko imam pregled,če me seveda ne bo prej pobralo od srbečice user posted image ...Res je zoprno!Je katera imela to okužbo in jo blažila sama doma?Do torka se bom skušala nekako znajti,nekje sem prebrala,da navadni jogurt pomaga...
LP

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
23.5.2009 22:41:07   
stuhica
ja metka zone, jaz sicer nisem imela težav ampak moja sestra si je v svoji nosečnosti velikokrat pomagala z naadnim jogurtom po nasvetu ene zdravnice in ji je dejansko res pomagalo, tako da poskusi še ti, jaz bi ti rade volje odgovorila  še z kakim nasvetom a ga žal nimam ker nisem bila v tej situaciji zankrat...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
23.5.2009 22:58:00   
metka_zone
Hvala stuhica,bom res poskusila s tem user posted image ...
Lp

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
23.5.2009 23:35:51   
skačica
čer!

Tudi meni otrdeva trebuh že kakšen teden. V prvi nosečnosti se je to začelo malo kasneje v 22. tednu, zdaj pa že v 20., ampak mislim, da ni potrebne nobene panike. Le do lekarne moram skočit in si kupit Magnesol.

metka-zone- res poskusi s probiotičnim jogurtom, čeprav pri ornk vnetju bolj malo pomaga. Sicer pa do G. Jaz sem v prvo tudi dobila enkrat vnetje in mislim, da mi je G. predpisala Canesten kremo.

Sicer pa smo bili mi cel dan aktivni. Z malo smo se zabavali v ZOO-ju, šli na kosilce, se najedli lubenice in jagod, zdaj pa jaz visim za kompom, Iza spi, Mož pa sedežno pegla.

Lahko noč.

Neposredna povezava do sporočila: 3011
23.5.2009 23:38:05   
frrrr
metka_zone - js sm v prvi user posted image  šla kr do zdravnika zaradi vnetja. mi je pasalo, ker je blo tooolk časa med pregledi in sem izkoristila za to, da se je en zdravnik z mano o user posted image  pogovarjal user posted image  za navaden jogurt slišala, nisem še poskusila kdaj. zaenkrat pa na srečo nimam teh problemov. sporoči ali jogurt pomaga...

skačica - zoo je super. mi zaenkrat še nismo začeli tolk tja hodit. lani smo bili vsaj 2x tedensko. trenutno je pa še peskovnik pred hišo tolk popularen, da samo senčnik odpremo in uživamo. kak vikend, ko bomo v lj, pa se lahk kej zmenimo...

mi imeli lep dan. jutri pričakujem še en tak lep sončkast dan, pol pa spet naporen teden... ampak bomo preživeli... še posebej, če se čez vikend energije nafilamo user posted image

otrdevanje trebuha - punce poleg pitja magnezija, poskušajte še mau več počivat. to je men bil znak, da mam dost in morem mau iztirit. zaenkrat je še mir. sem pa danes zjutraj prvič v tej user posted image  doživela krč v mečih. torej kakšna tabletka magnezija več mi ne bi škodila... bom pridna user posted image

zdej grem pa na drugo kitico spanja. smo prej prišli domov, se najedli, stuširali in me je z malim zmanjkalo. se spomnem, da sva se obrnila vsak na svojo stran in v naslednjem trenutku sem spala user posted image

sladke sanje!

Neposredna povezava do sporočila: 3012
24.5.2009 9:19:17   
*chance*
Pozdravljena,

tudi jaz sem se v preteklosti že srečevala s podobnimi vnetji nožnice, sedaj v nosečnosti pa me gromozansko srbi presredek in za vse to je po besedah ginekologinje najboljša krema Canesten (ne škoduje plodu in je v bistvu univerzalna) - dobiš jo tudi v lekarni brez recepta, stane pa cca. 5 EUR.
Poleg Canestena pa sem odkrila še eno naravno zadevico in sicer Bio-Aktiv Multi-Gyn gel, ki pa preprečuje in odpravlja bakterijsko vaginozo, omeji neprijeten vonj in izcedek, neposredno blaži srbenje in iritacije, takoj ublaži vaginalne težave, izboljša stanje vaginalne flore in tkiva, deluje proti glivicam in je varen in naraven. Uporablja se torej pri neželenih izcedkih, neprijetnemu vonju, proti glivicam, srbenju, draženju, občutljivosti, pordelosti in vnetju,... (prepisano iz škatle user posted image ) Gel sem kupila v Sanolaborju, stane pa cca. 10 EUR.
Upam, da sem kaj pomagala in da boš čimprej če ne odpravila, pa vsaj omilila težave...user posted image
Lepo nedeljo vsem souser posted image ...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3013
24.5.2009 10:06:31   
Februarka08
Dan, punce.

Jaz tud nimam nobenega nasveta glede vnetjauser posted image no, po drugi strani, hvala boguuser posted image upam da pri meni ne pride do kaj takega, ker imam cerklažo in bi blo to kritičnouser posted image
Tako mi je slabo, pa ne vem od kajuser posted image user posted image pa še tale Mg morm pit, mi gre že kar na bruhanjeuser posted image

Uživajte v nedelji, mi nimamo ravno sončka, no bo pa vsaj bolj luštno zunaj sedetuser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu *chance*)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
24.5.2009 10:08:47   
palegia30
Metka zone baje pomaga če si spodaj namažeš maslo - priporočilo babic - domača lekarna - poizkusi pa še naravno je in ne mor škodit.

Za otrdevanje trebuha pa Mg pomaga in pa počivanje in še enkrat počivanje.

Drugače je mene včeraj mao bolel želodec, včasih me tudi zgaga matra, drugo je vse ok. Komaj čakam naslednji pregled. Katera ve kdaj točno lahko delajo morfologijo in kaj sledi za tem ter kako to sploh izgleda?

Lep dan vsem nosečkam in počivajte!

(odgovor članu *chance*)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
24.5.2009 12:14:30   
Suzikaa
IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone

Pozdravljene!
Jaz sem tako nesrečna...Dobila sem vnetje nožnice in sedaj bom poskušala počakati do torka,ko imam pregled,če me seveda ne bo prej pobralo od srbečice user posted image ...Res je zoprno!Je katera imela to okužbo in jo blažila sama doma?Do torka se bom skušala nekako znajti,nekje sem prebrala,da navadni jogurt pomaga...
LP

Vnetja so v času nosečnosti, bi lahko rekli, skoraj nekaj normalnega. V primeru lažjega vnetja - srbenje izven nožnice, si lahko pozdravimo v najhitrejšem času s kremo Canesten. Do trikrat na dan si na umito srbeče mesto nanesemo kremo Canesten in bo bolje. To mi je lepo razložila ginekologinja. Meni že po dveh ali treh dneh pomaga. Seveda pa higiena je na prvem mestu!Pa brez mila!!! Samo navadna voda!!

< Sporočilo je popravil Suzikaa -- 24.5.2009 12:15:20 >

Neposredna povezava do sporočila: 3016
24.5.2009 13:12:32   
katrin***
Hvala za nasvete in pomom - že pridno pijem Mguser posted image

Drugače pa vam pošiljam eno slastno tortico za mal posladkat, ker sm včeraj imela 25.rojstni dan user posted image  Staramo se jauser posted image user posted image user posted image  Kakšna je ta tortica pa vam ne morem povedat, ker mi je ne uspe nalimatuser posted image

Vse dobro in uživajte v lepi nedeljiuser posted image

(odgovor članu Suzikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
24.5.2009 14:11:07   
malaMravljica
Katrin,

ja vse najboljse! ZAdnji rojstni dan brez dojencka, drugic bos pa na rojsten dnevu ze mamica user posted image  

sem nam pa torto izbrala, da vidim, ce meni rat jo nalimat. Se mi pa sedaj tako sline cedijo po torti, takoooooo bi jo.

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3018
24.5.2009 18:31:43   
Suzikaa
Joj, kaj to je rafaelo na torti? Kak ga bi zdaj user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
24.5.2009 18:38:19   
štefy
živjo.Jaz se pa nič nisem mogla javiti ker mi je računalnik crknu.Danes pa sem otroke peljala v Dravograd na malčkov svet.Hvalabogu za jutrišnji ponedeljek da gredo otroci v šolo.Ali imate vi tudi takšno gužvo?user posted image

(odgovor članu Suzikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
24.5.2009 20:34:30   
Crystall
Katrin vse najboljše user posted image

Vse nove nosečke ... lepo pozdravljene!!!

Pri nas nič novega. Uživamo. Nimam nobenih problemov- razen lažje utrujenosti, občasnih glavobolov ... Pikeca že čutim in je občutek božanski user posted image

Lepo se mejte user posted image

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu štefy)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
24.5.2009 21:45:28   
katrin***
malamravljica....hvala za nalimano tortico - izgleda odlično - mljaskuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hvala vsem za čestitke in res je tole zadnji rojstni dan ko ga praznujeva sama z user posted image , no, čisto sama pa ne več ne user posted image

lep preostanek nedeljskega večera vsem souser posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 3022
24.5.2009 22:04:19   
metka_zone
Pozdravljene!
Sem kar sama rešila težavo in zahvala gre moji stari mami za njeno kremo,ki mi jo je dala kar dolgo nazaj.Očitno se preveč umivam user posted image ,ker mi je njena domača krema iz ognjiča pomagala v trenutku,ko sem jo nanesla gor in srbečice ni bilo več,tudi mokrenje se normaliziralo in ni pekoče.Zadevo bom pa vseeno omenila G v torek,ker se je to pojavilo prvič in ne vem,če so lahko kakšne posledice...Hecno,da se nisem prej spomnila na tisto domačo žavbo user posted image ...
Lp

Neposredna povezava do sporočila: 3023
24.5.2009 22:18:46   
rozilu
Ojla čveke :) Zdaj ste mi take skomine naredile s torto, da se morala it malo čokolade pojest pred post-om user posted image . Saj ne vem kaj se pritožujem, ker sem včeraj spekla takooooo dobre muffine in mi dobrega domačega peciva ne manjka.

VSE NAJBOLJŠE katrin! Upam, da si lepo praznovala, saj kako ne bi, meni je zdaj v nosečnosti vse lepo. Za svoj zadnji RD še nisem bila noseča (13.1.); ko sem imela žurko, pa še nisem vedela da sem... tako da je bila kaka kapljica mojitosa preveč user posted image , samo mislim da ne bo nič narobe zaradi tega.

Otrdevanje trebuha - ja, tudi meni se dogaja... čeprav pijem Mg vsak dan. Ampak itak vem kaj moram naredit - se uležem in je bolje (ko pa bo to v službi pa ne vem... no, en kavč imamo user posted image ).

Otekanje nog je pa druga težava - NIKOLI nisem razumela kako lahko moji mami tako otekajo... in njeni čevlji so mi bili vedno preširoki... zadnjič sem po službi poskusila ene natikače... in glej ga zlomka, čisto prav so mi bili. Je kar zoprno ja, v tej vročini. Kaj nas šele čaka...

Brcike - že nekaj časa sem zelo poredko čutila nekaj, pa nisem bila sigurna... ampak zdaj je pa že kar vsak dan, ampak zelooooo nežno je to moje bitjece  (zaenkrat :D).

Zdaj pa v vodoravno lego za kakih 8h prekratkih uric... Lep začetek tedna vam želim, v službi ali doma.

Neposredna povezava do sporočila: 3024
24.5.2009 22:35:58   
frrrr
katrin*** - vse najboljše za rd!

vse ostale pozdravljam...

Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?