|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
22.5.2009 8:34:51   
Hanuši
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Ali kakšna kaj ve, kako hitro se običajno ženska odpira?
Vem, da je to zelo individualno, samo vseeno me zanima kakšne so vaše izkušnje s tem?

Jaz sem sedaj (no včeraj) odprta za 1 prst in  po mojem mnenju bo to odpiranje še trajalo in trajalo.

Težko rečt. Od ženske do ženske različno. Jaz sem bila pri Hani na zadnjem pregledu 5 cm odprta, tri dni prej pa še nič. Pol naslednji dan v P sem bila pa 6 cm in so me poslal direkt rodit. Moja sestrična je bila pa 10 dni, ko je hodila na preglede 3 cm odprta, se pravi, ko se je odprla do 3 cm, se pol v 10 dneh ni nič več.

Tko, da je to zelo relativno. Meni vem, da so rekli, da naj pri drugem gnjavim svojo G, da mi bo zadnje 14 dni skos delala vaginalne preglede, ker se brez popadkov kao tok odpiram, sam to je blo v prvo pred 10 leti. Bomo vidli kako bo zdej

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3926
22.5.2009 8:35:33   
tecka
Danes smo se pa zgodaj zbraleuser posted image . Upam, da priklepetamo dež, ne pa neviht!

Jaz imam za P pripravljen en ruzak, ki ga sicer uporabljam za na aerobiko. Za Srečkota sem pa stvari naložila v njegovo torbo za previjanje in jo bo v porodnišnico prinesel mož. Vsaj v LJ so garderobne omare zelo ozke in moj ruzak gre preverjeno notri, so nas pa v MŠ opozorili, naj ne pretiravamo, ker ne bomo imele kam spravit stvari.

Pri meni se je tudi včeraj zvečer nekaj začelo in še zdaj ne vem, ali so bile prebavne motnje ali kaj. Zvečer sem šla na sprehod, potem spila pol litra cedevite, potem me je pa začelo tiščat kot pri driski. Ampak na wc mi pa ni bilo treba iti. Trebuh je malo otrdeval, pa tole tiščanje se je nadaljevalo do enkrat ponoči, tako na enih 10 minut, zdaj je mir.

Komaj čakam na vikend, da bova z našim malo več skupaj. Je obljubil, da bo z mano hodil na sprehode, ker v gozdu ni povsod signala. Če me slučajno kaj zagrabi.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3927
22.5.2009 8:37:23   
Anonimen
sem rabila dobre pol urce, da sem vse prebrala kar ste danes načvekaleuser posted image

torbo za v P imam jaz tudi za sebe nahrbtnik, za user posted image pa bo moj prinesel zraven ko pride po naju.

mirena- jaz sem jo imela in mi je bila super tako, da se bom tudi sedaj za njo odločila. lahko si jo vzameš ven kdaj hočeš. jaz sem jo dala odstranit julija lani in potem sem imela eno M in sem zanosila. sedaj pa ne mislimo imeti večuser posted image pa bo kar ostala. M so bile res blage proti prej in res nič ne rabiš študirat. edino malo me je motilo to, da mi je rekla G, da ni fajn tamponov uporabljat, ker si jo kao lahko ven potegneš.user posted image no sem tudi tampone večkrat mela in se mi kaj podobnega ni zgodilo.

Ali kakšna kaj ve, kako hitro se običajno ženska odpira?
Vem, da je to zelo individualno, samo vseeno me zanima kakšne so vaše izkušnje s tem?

Jaz sem sedaj (no včeraj) odprta za 1 prst in  po mojem mnenju bo to odpiranje še trajalo in trajalo.

moja sestrična je bila pri enem 7mes odprta za 2 prsta, rodila je en dan po roku

(odgovor članu Janci F)
  Neposredna povezava do sporočila: 3928
22.5.2009 8:45:17   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: deja777

mirena- jaz sem jo imela in mi je bila super tako, da se bom tudi sedaj za njo odločila. lahko si jo vzameš ven kdaj hočeš. jaz sem jo dala odstranit julija lani in potem sem imela eno M in sem zanosila. sedaj pa ne mislimo imeti večuser posted image pa bo kar ostala. M so bile res blage proti prej in res nič ne rabiš študirat. edino malo me je motilo to, da mi je rekla G, da ni fajn tamponov uporabljat, ker si jo kao lahko ven potegneš.user posted image no sem tudi tampone večkrat mela in se mi kaj podobnega ni zgodilo.

No, se bomo po porodu več o Mireni pogovorile user posted image user posted image - jaz bi jo tudi imela, saj s kontracepcijskimi nočem pretiravat in se redit (mi je prvič gin. dala ene po katerih sem se redila kot user posted image ne da bi vedela), koliko pa stane in na kaj je treba pazit? user posted image user posted image Vedno sem imela res full močne in boleče menstre, zanosim pa očitno v prvem šusu, ko se odločiva - tko da stop user posted image user posted image user posted image .

Aja, tamponov ne uporabljam - po porodu bom zihr Masmi bombažne uporabljala, ker imam probleme z izcedkom, vnetji...

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 22.5.2009 8:46:04 >

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3929
22.5.2009 8:46:27   
princ_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek

kako da se ne spomniš, kaj je ko pride user posted image  s svojim rilčkom oz. rilcem mimo????user posted image user posted image user posted image user posted image
oh, jst se pa, sam kaj ko ma zdej skritgauser posted image user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tukaj je, mamicina in atijeva princeska...

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3930
22.5.2009 8:56:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska
No, se bomo po porodu več o Mireni pogovorile user posted image user posted image - jaz bi jo tudi imela, saj s kontracepcijskimi nočem pretiravat in se redit (mi je prvič gin. dala ene po katerih sem se redila kot user posted image ne da bi vedela), koliko pa stane in na kaj je treba pazit? user posted image user posted image Vedno sem imela res full močne in boleče menstre, zanosim pa očitno v prvem šusu, ko se odločiva - tko da stop user posted image user posted image user posted image .

Aja, tamponov ne uporabljam - po porodu bom zihr Masmi bombažne uporabljala, ker imam probleme z izcedkom, vnetji...

Jaz nisem plačala nič. mislim, da je celo od ne vem kdaj zastonj. je pa bila zelo draga če se ne motim. nič ne raboš pazit, razen za tampone je mene opozorila.
je pa tudi od vsake posameznice odvisno, poznam primer ko je punco tako bolelo, da jo je morala po dobrem mesecu odstraniti. mene recimo ni bolelo nič.edino krvavela sem(rahlo)ene tri dni po vstavitvi.

(odgovor članu Mala_princeska)
  Neposredna povezava do sporočila: 3931
22.5.2009 9:01:45   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: deja777

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska
No, se bomo po porodu več o Mireni pogovorile user posted image user posted image

Jaz nisem plačala nič. mislim, da je celo od ne vem kdaj zastonj. je pa bila zelo draga če se ne motim. nič ne raboš pazit, razen za tampone je mene opozorila.
je pa tudi od vsake posameznice odvisno, poznam primer ko je punco tako bolelo, da jo je morala po dobrem mesecu odstraniti. mene recimo ni bolelo nič.edino krvavela sem(rahlo)ene tri dni po vstavitvi.

Hvala za ta podatek, se bom po porodu definitivno pogovorila z ginekologinjo na poporodnem pregledu. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3932
22.5.2009 9:02:21   
bamoocham
Daaaaaaaaaaan čvekice.

Traja, da vas preberem.user posted image

Vidim, da se je počasi začelo pripravljat pri vsaki (šravfanje ipd). Tudi mene je danes vrglo šravfanje pokonc, sem mogla kr na wc. Samo po moje je od lubenice, ki sem jo jedla zvečeruser posted image upam, ker še ne grem rodit!!!

Za P imam pa js eno mini mini potovalko, tanajnujneše stvari bom vzela zraven. Samo študiram, da bi dala v nahrbtnik, ker je ful mal placa v omarah v bolnicah...
Zauser posted image pa bom tut dala kr v nahrbtnik, pa bo moj prnesu pol ko grema domov iz P.

Uh gledeuser posted image js bi tut...pa ne smemo..od januarja nisma že nč, ok cartanje, ampak to ni to. Je reku moj, da MOREM v ponedeljek ko mam pregled vprašat, če zdj pa že lahko (ko se je posteljica dvignila). Sej itak gre zraven, pa se bomo zmenli. Js upam na zeleno luč, ker se mi tk lušta...
Po moje se mi je nazaj zarastlauser posted image

(odgovor članu princ_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 3933
22.5.2009 9:06:39   
fragola
tinca84 iskrene čestitke ob rojstvu sinka!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 3934
22.5.2009 9:06:41   
kaminek
bomo držali pesti mala_princeska, da opraviš in se začneš lepo počasi pripravljat za odhod v P; najprej en čevelj, nato drugi,....user posted image user posted image user posted image
dons ne vem kaj mi je, mi je vse smešn

Neposredna povezava do sporočila: 3935
22.5.2009 9:08:50   
bamoocham

bomo držali pesti mala_princeska, da opraviš in se začneš lepo počasi pripravljat za odhod v P; najprej en čevelj, nato drugi,....user posted image user posted image user posted image
dons ne vem kaj mi je, mi je vse smešn

faca si!

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3936
22.5.2009 9:09:16   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: bamoocham

Uh gledeuser posted image js bi tut...pa ne smemo..od januarja nisma že nč, ok cartanje, ampak to ni to. Je reku moj, da MOREM v ponedeljek ko mam pregled vprašat, če zdj pa že lahko (ko se je posteljica dvignila). Sej itak gre zraven, pa se bomo zmenli. Js upam na zeleno luč, ker se mi tk lušta...

moja je že čist zabarakadirana, kot v vojski, z bodečo žico okol, pa jama je pokrita z drevesnimi vejami-ta gostimi, da je sploh ne opazišuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 3937
22.5.2009 9:11:39   
bamoocham
Ja kk pa ti misliš rodit, bojo mogli ja orenk poseko naredituser posted image
Al pa tvoj kako belo bombo vržt, da se bo začelo odpiratuser posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3938
22.5.2009 9:14:04   
Hanuši

moja je že čist zabarakadirana, kot v vojski, z bodečo žico okol, pa jama je pokrita z drevesnimi vejami-ta gostimi, da je sploh ne opazišuser posted image user posted image user posted image

sej jest sem tut mislila, da se mi je že zarastla, sam, ko sva pa dobila zeleno luč so se pa tiste nitke k so jo zarastle tko strgale, da je kar počluser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3939
22.5.2009 9:16:33   
kaminek

Ja kk pa ti misliš rodit, bojo mogli ja orenk poseko naredituser posted image
Al pa tvoj kako belo bombo vržt, da se bo začelo odpiratuser posted image

mah, poseka je že drgač narjena, sam je pa potrebno mal kamuflaže nardit, da se nepripravljen ujame, a ni tko?
al pa če prprav en orenk močn TNTuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 3940
22.5.2009 9:29:33   
Ovnica78
JanciF nam so zadnjič rekli v MŠ, da je za prvi porod normalno, če imaš popadke, da se tudi za 1cm na uro odpiraš. Moja praksa pa je takšna, da sem v bolnišnico prišla že 2 cm odprta (pa zato nisem niti vedela), čez slabi dve uri sem pa že držala svojega sineka v rokahuser posted image .

Mala princeska držim pesti zate!!!

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3941
22.5.2009 9:33:33   
MIŠEL09
Dobro jutro vam želim, sem imela včeraj prvi ctg in kao naj bi se nekaj dogajalo, ampak po vaginalnem pregledu je pa rekel da še je ok, na koncu mi je pa rekel da lahko rodim danes ali pa tudi čez tri tedne .
Sedaj sem pa na vsako majhno bolečino ali krč v spodnjem delu panična, ker bolj ko se bliža vse skupi bolj me je strah poroda.

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3942
22.5.2009 9:46:39   
sončki
kok ste se razpisale  madonca bo res dež
jaz če bi bla 1 cm odprta bi že včeri šla user posted image
tko pa nič  bo treba še počakat user posted image

Moji Sončki

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 3943
22.5.2009 9:48:02   
lenika
Dobro jutro!

V prvi nosečnosti so mi s tabletko sprožili porod. Odtekla mi je voda, dobila sem popadke na 5 minut, odprta nisem bila pa nič.

Ovnica78 ravno danes je imel naš Matic ponoči neke motnje in ga je šel mož 2x pobožat, da je zaspal nazaj. Po moje se to, da bi bilo treba 2x na noč vstat ni zgodilo že 2 leti. Tako, da bom kar lepo tiho glede spanja, ker se mi zdi, da se vedno, ko se človek z nečim hvali potem obrestuje.

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 3944
22.5.2009 9:54:27   
lenika
Mala princeska srečno danes. Drugače me je pa sedaj kar malo zvilo, ker vse pravite, da je ta odločitev pogumna. Pogovarjala sem se pa z dr. Mijajlovičem, ki je rekle, da včasih niso nikoli delali carskega reza zaradi medenične vstave kar takoj, sploh pa ne pri drugorodkah, sedaj pa zaradi raznih tožb, panike, ki se jo zganja po forumih, se veliko porodničarjev za to odloči. Rekel je, da so možnosti, da se kaj zakomplicira pri CR enake kot pri vaginalnem porodu v medenični vstavi pri drugorodki. Povedal mi je tudi, da bosta poleg 2 porodničarja in če bi bilo karkoli narobe, bi naredili urgentni carski rez. Je pa rekel, da je super, da je na ritki in ne z nogicami naprej, ker je ritka približno neko široka kot glavica in pri iztisu ne bi smelo biti problema.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3945
22.5.2009 10:49:38   
biba14
Pri nas se na ctg še ni nič dogajalo...tako da bomo res zgleda še čakali. Tudi krči so se mi zadnji teden ful umirili....ima naš poba očitno rad jacuzzi in 37 stopinj v njem user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3946
22.5.2009 10:55:24   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Mala princeska srečno danes. Drugače me je pa sedaj kar malo zvilo, ker vse pravite, da je ta odločitev pogumna. Pogovarjala sem se pa z dr. Mijajlovičem, ki je rekle, da včasih niso nikoli delali carskega reza zaradi medenične vstave kar takoj, sploh pa ne pri drugorodkah, sedaj pa zaradi raznih tožb, panike, ki se jo zganja po forumih, se veliko porodničarjev za to odloči. Rekel je, da so možnosti, da se kaj zakomplicira pri CR enake kot pri vaginalnem porodu v medenični vstavi pri drugorodki. Povedal mi je tudi, da bosta poleg 2 porodničarja in če bi bilo karkoli narobe, bi naredili urgentni carski rez. Je pa rekel, da je super, da je na ritki in ne z nogicami naprej, ker je ritka približno neko široka kot glavica in pri iztisu ne bi smelo biti problema.

Hvala punce za srečo, jo bom potrebovala - bi šla raje rodit, kot pa na ta izpit user posted image user posted image user posted image .
No, Lenika potem pa le brez strahu. Po vsem kar si napisala, ti je lepo razložil. Želim, da ko bo čas da se srečno izteče za vas. Ja in ker si drugorodka, je pot za user posted image še bolj pripravljena.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Če pa kaj pametnega najdem o tvoji temi v knjigi:"Moj porodni načrt", ti pa napišem.
Knjigo nameravam prebrati bolj zaradi sebe in osveščenosti, pa da vidim kaj lahko delam med porodom in kaj ne user posted image user posted image user posted image .

Skuštrana sem za foro naročila eno:
http://ekolife.si/si/pralne-plenice-nastavljive-i114.shtml
Sicer še nisem sprobala, ampak se mi zdi full debela in kar malo čudna (material).
Bom verjetno kar Racmanove bambusove zelene nabavila več kosov, ker se mi zdijo mehke in primerne so menda za podnevi in ponoči. Koliko pralnih se cca. rabi pri enemu otročku? Lsica katere si že ti nabavila?

Aja, pa dajte nekam "spet" seznam za v P in seznam za user posted image pripopat, da mi kaj ne "uide" user posted image user posted image .

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3947
22.5.2009 11:08:16   
bačko
Dan!
Mene je ponoči malo v trebuhu začelo špikati.Sem mislila da se bodo začeli popadki pa ni bilo nič od tega.Na blato tudi jaz hodim kot nora.
Janci jaz imam tako torbo ki gre drugače gor na voziček in imam čisto vse v njej kar rabim.Sem jo imela že pri Žani in jo imam tudi sedaj.Za user posted image in zame pa bo možek potem prinesel ko bomo šli domov.
Skuštrana jaz pa sem pri prvem porodu prišla v P in sem bila odprta 5 cm,ko pa sem bila na britju pa že 6 cm in so mi rekli da bom hitro rodila.Pa nisem.Bila sem v prodni sobi od 7 in ura je bila 15.25 ko se je Žana rodila.
Ko bi zdaj rodila v 2 urah bi bila zelo vesela.user posted image
Mala princeska srečno danes!
Lenika tudi naša je danes ponoči nekaj jokala in se pogovarjala.Sem jo tudi šla dvakrat pogledati.Zgleda da je mogla nekaj sanjati.

(odgovor članu loveforever)
Neposredna povezava do sporočila: 3948
22.5.2009 11:12:05   
Ovnica78
Lenika si lahk srečna, da tako spite user posted image ! Mi smo danes ponoči zopet bedeli kakšno urco. Nekaj mi je govoril, da ga uho boli in očitno ga je res nekaj morilo. Tako, da sem mu potem sol grela in mu držala na uho. Je potem končno zaspal (seveda v najini postelji). Zjutraj je bil pa čist vredu, je rekel da ga nič ne boli, pa o kakšni povišani temperaturi tudi ni bilo sledu. Ampak saj, če ga res kaj boli ali pa če je bolan je tako razumljivo, da se ponoči zbuja, jezi me samo ko se zbuja tudi samo zaradi lulanja, pa da lahko pride k nama spat. Pa se potem tok k meni tiši, da js res ne morem več spat, sploh s svojim trebuhom, ki mi je že tako ali tako napoti.
Upam, da si tvoj user posted image  še vedno namisli in se obrne naokrog. Tudi to se dogaja, ni še prepozno.

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 3949
22.5.2009 11:17:28   
manna
Joj ste ne nasmejale s temle zaraščenjem in posekanjem...user posted image  Moj dragi tud noče več nič z mano počet ker se boji "da bo tamali v glavo". Pravi pa da bova po porodu vse nadoknadila. 

Res je nenavadno kako različne so zgodbe z odpiranjem pri porodu. Pri enih traja sto let, druge že odprte naokrog hodijo zadnje tedne..Škoda da se ne da nič prej vedet kako bo ! Pa tudi nič ni dedno, tako da tudi nima veze kakšne porode je imela moja mama...še dobro, ker je imela menda grozne. Tako da upam da se to res nič ne deduje. 

Neposredna povezava do sporočila: 3950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?