Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 8:34:51
|
|
|
|
Hanuši
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F Ali kakšna kaj ve, kako hitro se običajno ženska odpira? Vem, da je to zelo individualno, samo vseeno me zanima kakšne so vaše izkušnje s tem? Jaz sem sedaj (no včeraj) odprta za 1 prst in po mojem mnenju bo to odpiranje še trajalo in trajalo. Težko rečt. Od ženske do ženske različno. Jaz sem bila pri Hani na zadnjem pregledu 5 cm odprta, tri dni prej pa še nič. Pol naslednji dan v P sem bila pa 6 cm in so me poslal direkt rodit. Moja sestrična je bila pa 10 dni, ko je hodila na preglede 3 cm odprta, se pravi, ko se je odprla do 3 cm, se pol v 10 dneh ni nič več. Tko, da je to zelo relativno. Meni vem, da so rekli, da naj pri drugem gnjavim svojo G, da mi bo zadnje 14 dni skos delala vaginalne preglede, ker se brez popadkov kao tok odpiram, sam to je blo v prvo pred 10 leti. Bomo vidli kako bo zdej
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 8:35:33
|
|
|
|
tecka
|
Danes smo se pa zgodaj zbrale . Upam, da priklepetamo dež, ne pa neviht! Jaz imam za P pripravljen en ruzak, ki ga sicer uporabljam za na aerobiko. Za Srečkota sem pa stvari naložila v njegovo torbo za previjanje in jo bo v porodnišnico prinesel mož. Vsaj v LJ so garderobne omare zelo ozke in moj ruzak gre preverjeno notri, so nas pa v MŠ opozorili, naj ne pretiravamo, ker ne bomo imele kam spravit stvari. Pri meni se je tudi včeraj zvečer nekaj začelo in še zdaj ne vem, ali so bile prebavne motnje ali kaj. Zvečer sem šla na sprehod, potem spila pol litra cedevite, potem me je pa začelo tiščat kot pri driski. Ampak na wc mi pa ni bilo treba iti. Trebuh je malo otrdeval, pa tole tiščanje se je nadaljevalo do enkrat ponoči, tako na enih 10 minut, zdaj je mir. Komaj čakam na vikend, da bova z našim malo več skupaj. Je obljubil, da bo z mano hodil na sprehode, ker v gozdu ni povsod signala. Če me slučajno kaj zagrabi.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 8:37:23
|
|
|
|
Anonimen
|
sem rabila dobre pol urce, da sem vse prebrala kar ste danes načvekale torbo za v P imam jaz tudi za sebe nahrbtnik, za pa bo moj prinesel zraven ko pride po naju. mirena- jaz sem jo imela in mi je bila super tako, da se bom tudi sedaj za njo odločila. lahko si jo vzameš ven kdaj hočeš. jaz sem jo dala odstranit julija lani in potem sem imela eno M in sem zanosila. sedaj pa ne mislimo imeti več pa bo kar ostala. M so bile res blage proti prej in res nič ne rabiš študirat. edino malo me je motilo to, da mi je rekla G, da ni fajn tamponov uporabljat, ker si jo kao lahko ven potegneš. no sem tudi tampone večkrat mela in se mi kaj podobnega ni zgodilo. IZVIRNO SPOROČILO: Janci F Ali kakšna kaj ve, kako hitro se običajno ženska odpira? Vem, da je to zelo individualno, samo vseeno me zanima kakšne so vaše izkušnje s tem? Jaz sem sedaj (no včeraj) odprta za 1 prst in po mojem mnenju bo to odpiranje še trajalo in trajalo. moja sestrična je bila pri enem 7mes odprta za 2 prsta, rodila je en dan po roku
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 8:45:17
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: deja777 mirena- jaz sem jo imela in mi je bila super tako, da se bom tudi sedaj za njo odločila. lahko si jo vzameš ven kdaj hočeš. jaz sem jo dala odstranit julija lani in potem sem imela eno M in sem zanosila. sedaj pa ne mislimo imeti več pa bo kar ostala. M so bile res blage proti prej in res nič ne rabiš študirat. edino malo me je motilo to, da mi je rekla G, da ni fajn tamponov uporabljat, ker si jo kao lahko ven potegneš. no sem tudi tampone večkrat mela in se mi kaj podobnega ni zgodilo. IZVIRNO SPOROČILO: Janci F No, se bomo po porodu več o Mireni pogovorile - jaz bi jo tudi imela, saj s kontracepcijskimi nočem pretiravat in se redit (mi je prvič gin. dala ene po katerih sem se redila kot ne da bi vedela), koliko pa stane in na kaj je treba pazit? Vedno sem imela res full močne in boleče menstre, zanosim pa očitno v prvem šusu, ko se odločiva - tko da stop . Aja, tamponov ne uporabljam - po porodu bom zihr Masmi bombažne uporabljala, ker imam probleme z izcedkom, vnetji...
< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 22.5.2009 8:46:04 >
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 8:46:27
|
|
|
|
princ_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek kako da se ne spomniš, kaj je ko pride s svojim rilčkom oz. rilcem mimo???? oh, jst se pa, sam kaj ko ma zdej skritga .
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 8:56:56
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska No, se bomo po porodu več o Mireni pogovorile - jaz bi jo tudi imela, saj s kontracepcijskimi nočem pretiravat in se redit (mi je prvič gin. dala ene po katerih sem se redila kot ne da bi vedela), koliko pa stane in na kaj je treba pazit? Vedno sem imela res full močne in boleče menstre, zanosim pa očitno v prvem šusu, ko se odločiva - tko da stop . Aja, tamponov ne uporabljam - po porodu bom zihr Masmi bombažne uporabljala, ker imam probleme z izcedkom, vnetji... Jaz nisem plačala nič. mislim, da je celo od ne vem kdaj zastonj. je pa bila zelo draga če se ne motim. nič ne raboš pazit, razen za tampone je mene opozorila. je pa tudi od vsake posameznice odvisno, poznam primer ko je punco tako bolelo, da jo je morala po dobrem mesecu odstraniti. mene recimo ni bolelo nič.edino krvavela sem(rahlo)ene tri dni po vstavitvi.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 9:01:45
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: deja777 IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska No, se bomo po porodu več o Mireni pogovorile Jaz nisem plačala nič. mislim, da je celo od ne vem kdaj zastonj. je pa bila zelo draga če se ne motim. nič ne raboš pazit, razen za tampone je mene opozorila. je pa tudi od vsake posameznice odvisno, poznam primer ko je punco tako bolelo, da jo je morala po dobrem mesecu odstraniti. mene recimo ni bolelo nič.edino krvavela sem(rahlo)ene tri dni po vstavitvi. Hvala za ta podatek, se bom po porodu definitivno pogovorila z ginekologinjo na poporodnem pregledu.
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 9:02:21
|
|
|
|
bamoocham
|
Daaaaaaaaaaan čvekice. Traja, da vas preberem. Vidim, da se je počasi začelo pripravljat pri vsaki (šravfanje ipd). Tudi mene je danes vrglo šravfanje pokonc, sem mogla kr na wc. Samo po moje je od lubenice, ki sem jo jedla zvečer upam, ker še ne grem rodit!!! Za P imam pa js eno mini mini potovalko, tanajnujneše stvari bom vzela zraven. Samo študiram, da bi dala v nahrbtnik, ker je ful mal placa v omarah v bolnicah... Za pa bom tut dala kr v nahrbtnik, pa bo moj prnesu pol ko grema domov iz P. Uh glede js bi tut...pa ne smemo..od januarja nisma že nč, ok cartanje, ampak to ni to. Je reku moj, da MOREM v ponedeljek ko mam pregled vprašat, če zdj pa že lahko (ko se je posteljica dvignila). Sej itak gre zraven, pa se bomo zmenli. Js upam na zeleno luč, ker se mi tk lušta... Po moje se mi je nazaj zarastla
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 9:06:39
|
|
|
|
fragola
|
tinca84 iskrene čestitke ob rojstvu sinka!!!
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 9:06:41
|
|
|
|
kaminek
|
bomo držali pesti mala_princeska, da opraviš in se začneš lepo počasi pripravljat za odhod v P; najprej en čevelj, nato drugi,.... dons ne vem kaj mi je, mi je vse smešn
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 9:08:50
|
|
|
|
bamoocham
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek bomo držali pesti mala_princeska, da opraviš in se začneš lepo počasi pripravljat za odhod v P; najprej en čevelj, nato drugi,.... dons ne vem kaj mi je, mi je vse smešn faca si!
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 9:09:16
|
|
|
|
kaminek
|
IZVIRNO SPOROČILO: bamoocham Uh glede js bi tut...pa ne smemo..od januarja nisma že nč, ok cartanje, ampak to ni to. Je reku moj, da MOREM v ponedeljek ko mam pregled vprašat, če zdj pa že lahko (ko se je posteljica dvignila). Sej itak gre zraven, pa se bomo zmenli. Js upam na zeleno luč, ker se mi tk lušta... Po moje se mi je nazaj zarastla moja je že čist zabarakadirana, kot v vojski, z bodečo žico okol, pa jama je pokrita z drevesnimi vejami-ta gostimi, da je sploh ne opaziš
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 9:11:39
|
|
|
|
bamoocham
|
Ja kk pa ti misliš rodit, bojo mogli ja orenk poseko naredit Al pa tvoj kako belo bombo vržt, da se bo začelo odpirat
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 9:14:04
|
|
|
|
Hanuši
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek IZVIRNO SPOROČILO: bamoocham Uh glede js bi tut...pa ne smemo..od januarja nisma že nč, ok cartanje, ampak to ni to. Je reku moj, da MOREM v ponedeljek ko mam pregled vprašat, če zdj pa že lahko (ko se je posteljica dvignila). Sej itak gre zraven, pa se bomo zmenli. Js upam na zeleno luč, ker se mi tk lušta... Po moje se mi je nazaj zarastla moja je že čist zabarakadirana, kot v vojski, z bodečo žico okol, pa jama je pokrita z drevesnimi vejami-ta gostimi, da je sploh ne opaziš sej jest sem tut mislila, da se mi je že zarastla, sam, ko sva pa dobila zeleno luč so se pa tiste nitke k so jo zarastle tko strgale, da je kar počl
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 9:16:33
|
|
|
|
kaminek
|
IZVIRNO SPOROČILO: bamoocham Ja kk pa ti misliš rodit, bojo mogli ja orenk poseko naredit Al pa tvoj kako belo bombo vržt, da se bo začelo odpirat mah, poseka je že drgač narjena, sam je pa potrebno mal kamuflaže nardit, da se nepripravljen ujame, a ni tko? al pa če prprav en orenk močn TNT
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 9:29:33
|
|
|
|
Ovnica78
|
JanciF nam so zadnjič rekli v MŠ, da je za prvi porod normalno, če imaš popadke, da se tudi za 1cm na uro odpiraš. Moja praksa pa je takšna, da sem v bolnišnico prišla že 2 cm odprta (pa zato nisem niti vedela), čez slabi dve uri sem pa že držala svojega sineka v rokah . Mala princeska držim pesti zate!!!
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 9:33:33
|
|
|
|
MIŠEL09
|
Dobro jutro vam želim, sem imela včeraj prvi ctg in kao naj bi se nekaj dogajalo, ampak po vaginalnem pregledu je pa rekel da še je ok, na koncu mi je pa rekel da lahko rodim danes ali pa tudi čez tri tedne . Sedaj sem pa na vsako majhno bolečino ali krč v spodnjem delu panična, ker bolj ko se bliža vse skupi bolj me je strah poroda.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 9:46:39
|
|
|
|
sončki
|
kok ste se razpisale madonca bo res dež jaz če bi bla 1 cm odprta bi že včeri šla tko pa nič bo treba še počakat
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 9:48:02
|
|
|
|
lenika
|
Dobro jutro! V prvi nosečnosti so mi s tabletko sprožili porod. Odtekla mi je voda, dobila sem popadke na 5 minut, odprta nisem bila pa nič. Ovnica78 ravno danes je imel naš Matic ponoči neke motnje in ga je šel mož 2x pobožat, da je zaspal nazaj. Po moje se to, da bi bilo treba 2x na noč vstat ni zgodilo že 2 leti. Tako, da bom kar lepo tiho glede spanja, ker se mi zdi, da se vedno, ko se človek z nečim hvali potem obrestuje.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 9:54:27
|
|
|
|
lenika
|
Mala princeska srečno danes. Drugače me je pa sedaj kar malo zvilo, ker vse pravite, da je ta odločitev pogumna. Pogovarjala sem se pa z dr. Mijajlovičem, ki je rekle, da včasih niso nikoli delali carskega reza zaradi medenične vstave kar takoj, sploh pa ne pri drugorodkah, sedaj pa zaradi raznih tožb, panike, ki se jo zganja po forumih, se veliko porodničarjev za to odloči. Rekel je, da so možnosti, da se kaj zakomplicira pri CR enake kot pri vaginalnem porodu v medenični vstavi pri drugorodki. Povedal mi je tudi, da bosta poleg 2 porodničarja in če bi bilo karkoli narobe, bi naredili urgentni carski rez. Je pa rekel, da je super, da je na ritki in ne z nogicami naprej, ker je ritka približno neko široka kot glavica in pri iztisu ne bi smelo biti problema.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 10:49:38
|
|
|
|
biba14
|
Pri nas se na ctg še ni nič dogajalo...tako da bomo res zgleda še čakali. Tudi krči so se mi zadnji teden ful umirili....ima naš poba očitno rad jacuzzi in 37 stopinj v njem
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 10:55:24
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenika Mala princeska srečno danes. Drugače me je pa sedaj kar malo zvilo, ker vse pravite, da je ta odločitev pogumna. Pogovarjala sem se pa z dr. Mijajlovičem, ki je rekle, da včasih niso nikoli delali carskega reza zaradi medenične vstave kar takoj, sploh pa ne pri drugorodkah, sedaj pa zaradi raznih tožb, panike, ki se jo zganja po forumih, se veliko porodničarjev za to odloči. Rekel je, da so možnosti, da se kaj zakomplicira pri CR enake kot pri vaginalnem porodu v medenični vstavi pri drugorodki. Povedal mi je tudi, da bosta poleg 2 porodničarja in če bi bilo karkoli narobe, bi naredili urgentni carski rez. Je pa rekel, da je super, da je na ritki in ne z nogicami naprej, ker je ritka približno neko široka kot glavica in pri iztisu ne bi smelo biti problema. Hvala punce za srečo, jo bom potrebovala - bi šla raje rodit, kot pa na ta izpit . No, Lenika potem pa le brez strahu. Po vsem kar si napisala, ti je lepo razložil. Želim, da ko bo čas da se srečno izteče za vas. Ja in ker si drugorodka, je pot za še bolj pripravljena. Če pa kaj pametnega najdem o tvoji temi v knjigi:"Moj porodni načrt", ti pa napišem. Knjigo nameravam prebrati bolj zaradi sebe in osveščenosti, pa da vidim kaj lahko delam med porodom in kaj ne . Skuštrana sem za foro naročila eno: http://ekolife.si/si/pralne-plenice-nastavljive-i114.shtml Sicer še nisem sprobala, ampak se mi zdi full debela in kar malo čudna (material). Bom verjetno kar Racmanove bambusove zelene nabavila več kosov, ker se mi zdijo mehke in primerne so menda za podnevi in ponoči. Koliko pralnih se cca. rabi pri enemu otročku? Lsica katere si že ti nabavila? Aja, pa dajte nekam "spet" seznam za v P in seznam za pripopat, da mi kaj ne "uide" .
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 11:08:16
|
|
|
|
bačko
|
Dan! Mene je ponoči malo v trebuhu začelo špikati.Sem mislila da se bodo začeli popadki pa ni bilo nič od tega.Na blato tudi jaz hodim kot nora. Janci jaz imam tako torbo ki gre drugače gor na voziček in imam čisto vse v njej kar rabim.Sem jo imela že pri Žani in jo imam tudi sedaj.Za in zame pa bo možek potem prinesel ko bomo šli domov. Skuštrana jaz pa sem pri prvem porodu prišla v P in sem bila odprta 5 cm,ko pa sem bila na britju pa že 6 cm in so mi rekli da bom hitro rodila.Pa nisem.Bila sem v prodni sobi od 7 in ura je bila 15.25 ko se je Žana rodila. Ko bi zdaj rodila v 2 urah bi bila zelo vesela. Mala princeska srečno danes! Lenika tudi naša je danes ponoči nekaj jokala in se pogovarjala.Sem jo tudi šla dvakrat pogledati.Zgleda da je mogla nekaj sanjati.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 11:12:05
|
|
|
|
Ovnica78
|
Lenika si lahk srečna, da tako spite ! Mi smo danes ponoči zopet bedeli kakšno urco. Nekaj mi je govoril, da ga uho boli in očitno ga je res nekaj morilo. Tako, da sem mu potem sol grela in mu držala na uho. Je potem končno zaspal (seveda v najini postelji). Zjutraj je bil pa čist vredu, je rekel da ga nič ne boli, pa o kakšni povišani temperaturi tudi ni bilo sledu. Ampak saj, če ga res kaj boli ali pa če je bolan je tako razumljivo, da se ponoči zbuja, jezi me samo ko se zbuja tudi samo zaradi lulanja, pa da lahko pride k nama spat. Pa se potem tok k meni tiši, da js res ne morem več spat, sploh s svojim trebuhom, ki mi je že tako ali tako napoti. Upam, da si tvoj še vedno namisli in se obrne naokrog. Tudi to se dogaja, ni še prepozno.
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 22.5.2009 11:17:28
|
|
|
|
manna
|
Joj ste ne nasmejale s temle zaraščenjem in posekanjem... Moj dragi tud noče več nič z mano počet ker se boji "da bo tamali v glavo". Pravi pa da bova po porodu vse nadoknadila. Res je nenavadno kako različne so zgodbe z odpiranjem pri porodu. Pri enih traja sto let, druge že odprte naokrog hodijo zadnje tedne..Škoda da se ne da nič prej vedet kako bo ! Pa tudi nič ni dedno, tako da tudi nima veze kakšne porode je imela moja mama...še dobro, ker je imela menda grozne. Tako da upam da se to res nič ne deduje.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?