Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 21.5.2009 20:58:43
|
|
|
|
ALWAYS LARA
|
men je to da si z nekom poročen oz živiš z njim in maš svoj denar in on svoj nekaj najbolj nepojemljivega na tem svetu. tega sploh ne razumem. pr ns je denar skupen, kdor karkoli rabi kupi iz tam kjer je, če ni nikjer pa vsi stisnemo zobe. k to je men ful hecno. recimo da js zalužim 500€ moj mož pa 1500€ pol vsak plača pol položnic, moje plače že davno zmanjka samo pri tem, njemu pa ostane še 1000€ in s tem lohk pol dela karhoče? ker je njegov denar? če js kej rabim si ne morm kupit..oz apol njega prosim naj mi posodi? pa mu morm pol vrnit??!! i don't get it! to je k bi bil en revež in en bogataš ki živita kupaj, en se preserava, en pa za kruh nima?
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 21.5.2009 21:26:10
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA men je to da si z nekom poročen oz živiš z njim in maš svoj denar in on svoj nekaj najbolj nepojemljivega na tem svetu. tega sploh ne razumem. pr ns je denar skupen, kdor karkoli rabi kupi iz tam kjer je, če ni nikjer pa vsi stisnemo zobe. k to je men ful hecno. recimo da js zalužim 500€ moj mož pa 1500€ pol vsak plača pol položnic, moje plače že davno zmanjka samo pri tem, njemu pa ostane še 1000€ in s tem lohk pol dela karhoče? ker je njegov denar? če js kej rabim si ne morm kupit..oz apol njega prosim naj mi posodi? pa mu morm pol vrnit??!! i don't get it! to je k bi bil en revež in en bogataš ki živita kupaj, en se preserava, en pa za kruh nima? vrneš v naturalijah. pretty woman
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 21.5.2009 21:50:06
|
|
|
|
*blu*
|
Pri nama je ves denar skupen. Nikdar še nobenemu na misel ni prišlo, da bi rekel to je moje. Tudi moja starša sta imela ta sistem.
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 21.5.2009 22:13:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz pa ne razumem ljudi, ki dajejo denar na skupen račun in potem le eden razpolaga z njim.
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 21.5.2009 22:18:37
|
|
|
|
sonček33
|
always lara se strinjam s tabo, ugotavljam pa, da nas je malo takih
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 21.5.2009 22:39:02
|
|
|
|
Čebel@
|
pri nama tudi mož več zasluži kot jaz.....položnice in hrano jaz kupujem,za tamalo in hišo(zidava) pa on.....pa nama ni panike en drugemu dajati
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 1:29:03
|
|
|
|
sanja nk.
|
Pri nama je denar skupen.... se ne nadzorujeva pri porabi, ko kdo kaj rabi ali vidi gre kupit...
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 2:09:20
|
|
|
|
ronja
|
Tudi pri nama je skupno in tudi ko bom zaslužila pol manj, bo še vedno skupno. Imava sicer vsak svoj račun, ampak nima veze, iz katerega gre (razen, če kupujeva darilo za tadrugega - takrat pa valjda ne kupiš iz njegovega;) meni tudi ni jasno, kako bi sicer živela, če bi dala vsak striktno pol, pa bi imela različne plače... Ampak enim pa to laufa, vsak po svoje ptiček poje
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 7:02:47
|
|
|
|
MLADAMAMICA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Spark Nič ne delimo. Vse je moje. Ta mi je pa dobra Pri nama sem jaz financ minister. Plačujeva s tistega računa, kjer je več denarja. Pri nama se ne greva moje tvoje.Ne trošiva za bedarije, ampak tudi če si kaj zaželiva, si lahko kupiva. Za večje nakupe, se običajno pomeniva. točno tako je pri nama. skupaj hodiva - vedno - v trgovine, jaz pa imam obe kartici. denar je skupen in ko rabim jaz ali on, lahko vzameva... ni moje tvoje
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 7:05:22
|
|
|
|
MLADAMAMICA
|
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka To se mi zdi tudi edino sprejemljivo. Če imamo skupno posteljo in sekret, bova imela pa tudi denar! se strinjam. tudi jaz sem enakega mnenja. če je vse skupno, naj bo tudi denar, ne glede na to kdo koliko zasluži. je pa res, da poskušava eden drugemu vse želje izpolnit (npr. rabi superge, si ta mesec jaz nič ne kupim, pa dava mal več njemu za superge ipd.).
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 7:24:04
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: ena pač Jaz pa ne razumem ljudi, ki dajejo denar na skupen račun in potem le eden razpolaga z njim. A misliš, da mi ki imamo skupen denar, ima samo en dostop do tega, po možnosti tisti, ki več zasluži? Ali si pa Zarin post narobe razumela Lara, se podpišem.
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 7:26:10
|
|
|
|
gita10
|
Kakor kdaj, stroški za otroka so moji ( seveda mu on tudi kdaj kaj kupi ) , avta vzdružujeva vsak svojega, položnice deliva, glede na to, da opremljava še zadnje detalje v hiši pa ima vsak mesec drugi nekaj za kupit. Tako, da vsak mesec nekaj novega pride v hiše. Sva poskusila z skupnim računom ene tri leta pa ni šlo in vidim, da je tako veliko bolje. Sploh ne veva koliko ima drug plače in se v finance en drugega ne spuščava ( čeprav se mi zdi, da sva tu nekje ) . Nikoli nobenemu ne zmanjka - koliko nama pa ostane pa tudi ne veva. Vsak zase živiva po svojih zmožnostih. Za dopust pa se odločiva takšen kateri odgovarja finančnemu stanje obeh. Je pa res, da skupne večerijce in kosila zunaj gredo pa iz njegovega računa, medtem ko bistveno več denarja jaz porabim za gospodinjstvo od njega
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 7:28:04
|
|
|
|
zband
|
zanimiv odgovor
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 8:37:14
|
|
|
|
uursa
|
Pri nas: kar je njegovo je moje, kar je moje je pa moje. Hecam se! Vse je skupno. Lp
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 9:05:11
|
|
|
|
pikica*
|
IZVIRNO SPOROČILO: gita10 Kakor kdaj, stroški za otroka so moji ( seveda mu on tudi kdaj kaj kupi ) , avta vzdružujeva vsak svojega, položnice deliva, glede na to, da opremljava še zadnje detalje v hiši pa ima vsak mesec drugi nekaj za kupit. Tako, da vsak mesec nekaj novega pride v hiše. Sva poskusila z skupnim računom ene tri leta pa ni šlo in vidim, da je tako veliko bolje. Sploh ne veva koliko ima drug plače in se v finance en drugega ne spuščava ( čeprav se mi zdi, da sva tu nekje ) . Nikoli nobenemu ne zmanjka - koliko nama pa ostane pa tudi ne veva. Vsak zase živiva po svojih zmožnostih. Za dopust pa se odločiva takšen kateri odgovarja finančnemu stanje obeh. Je pa res, da skupne večerijce in kosila zunaj gredo pa iz njegovega računa, medtem ko bistveno več denarja jaz porabim za gospodinjstvo od njega Lahko vprašam zakaj ni šlo? Pri nas imava skupni račun in nama lepo laufa. Nekako si ne znam predstavljat, da bi imela ločena računa in bi si vse stroške delila. Pa da ne bi vedela drug za drugega koliko zasluživa ?. Ne predstavljam si kako bi v takem primeru planirala investicije. Predvsem zato, ker je pri tem ključnega pomena podatek o tem koliko denarja pride v hišo in koliko ga porabimo. Če ne vem koliko mož zasluži (in obratno) se ta princip podre.
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 9:06:45
|
|
|
|
rija
|
denar je skupen. vsak dan dobi za malico.
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 9:17:31
|
|
|
|
uursa
|
Pikica - se strinjam.
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 9:18:17
|
|
|
|
altaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: gita10 Kakor kdaj, stroški za otroka so moji ( seveda mu on tudi kdaj kaj kupi ) , avta vzdružujeva vsak svojega, položnice deliva, glede na to, da opremljava še zadnje detalje v hiši pa ima vsak mesec drugi nekaj za kupit. Tako, da vsak mesec nekaj novega pride v hiše. Sva poskusila z skupnim računom ene tri leta pa ni šlo in vidim, da je tako veliko bolje. Sploh ne veva koliko ima drug plače in se v finance en drugega ne spuščava ( čeprav se mi zdi, da sva tu nekje ) . Nikoli nobenemu ne zmanjka - koliko nama pa ostane pa tudi ne veva. Vsak zase živiva po svojih zmožnostih. Za dopust pa se odločiva takšen kateri odgovarja finančnemu stanje obeh. Je pa res, da skupne večerijce in kosila zunaj gredo pa iz njegovega računa, medtem ko bistveno več denarja jaz porabim za gospodinjstvo od njega Enako! Vsak razpolaga s svojim denarjem - en plačuje položnice, drugi skrbi za gospodinjstvo, za večje stvari pa prispevava oba (dopust, stanovanje,...) Funkcionira odlično! Mi na kraj pameti ne pade da bi gledala njegovo plačilno listo.
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 9:25:20
|
|
|
|
water lily
|
Denar je skupen, imava pa vsak svoj račun in skupnega varčevalnega. Sva pa oba pooblaščena tud za druzga. V bistvu plača tist k ima trenutno denar pri sebi. Edino položnice plača samo eden, da se kaj ne izgubi vmes. Itak pa veva koliko zasluživa, koliko privarčujeva, kam približno denar gre..... Nikoli pa ne sprašujeva če si kaj kupiva, razen za večje stvari se zmenva skupaj. Meni delitve to je tvoje, to moje nikoli niso šle. Saj nisva cimra, ampak partnerja. Itak nikoli ne more it 50:50, kar se denarja tiče, tk k tud delo in vse ostalo ne gre 50:50. Pač kdor ima denar da, kdor ima čas naredi......taka delitev meni ugaja. Računanje al sem ta mesec več jaz dala za hrano pa on več pojedu.....mi je pa mal mimo.....
< Sporočilo je popravil water lily -- 22.5.2009 9:26:35 >
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 9:31:15
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA men je to da si z nekom poročen oz živiš z njim in maš svoj denar in on svoj nekaj najbolj nepojemljivega na tem svetu. tega sploh ne razumem. pr ns je denar skupen, kdor karkoli rabi kupi iz tam kjer je, če ni nikjer pa vsi stisnemo zobe. k to je men ful hecno. recimo da js zalužim 500€ moj mož pa 1500€ pol vsak plača pol položnic, moje plače že davno zmanjka samo pri tem, njemu pa ostane še 1000€ in s tem lohk pol dela karhoče? ker je njegov denar? če js kej rabim si ne morm kupit..oz apol njega prosim naj mi posodi? pa mu morm pol vrnit??!! i don't get it! to je k bi bil en revež in en bogataš ki živita kupaj, en se preserava, en pa za kruh nima? Ne moreš a priori pričakovat, da ti pripada polovica mar ne? Sicer pa človeku ni treba bit tolk lesen pri vsem skupaj. Pač on plača več položnic itd. ane?
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 9:32:08
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA skupaj hodiva - vedno - v trgovine, 0 NMJ, a ti to resno
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 9:33:14
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA skupaj hodiva - vedno - v trgovine, 0 NMJ, a ti to resno
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 9:35:06
|
|
|
|
mojamura
|
jaz plačujem: šolo, vrtec, nakup hrane, oblek, moje zavarovanje, moj in sinov telefon, avto si sama vzdržujem...za gospodinjstvo gre iz mojega računa. zdaj bova gradila in si bom kredit vzela jaz (on ni kreditno sposoben) on plačuje: svoje zavarovanje, svoj telefon in da 80 € poleg za hišne položnice zakaj ker mam jaz bistveno večjo plačo kot on....ampak on ima celi mesec denar meni ga pa ponavadi zmanjka 2 tedna po plači
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 9:35:18
|
|
|
|
gita10
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikica* IZVIRNO SPOROČILO: gita10 Kakor kdaj, stroški za otroka so moji ( seveda mu on tudi kdaj kaj kupi ) , avta vzdružujeva vsak svojega, položnice deliva, glede na to, da opremljava še zadnje detalje v hiši pa ima vsak mesec drugi nekaj za kupit. Tako, da vsak mesec nekaj novega pride v hiše. Sva poskusila z skupnim računom ene tri leta pa ni šlo in vidim, da je tako veliko bolje. Sploh ne veva koliko ima drug plače in se v finance en drugega ne spuščava ( čeprav se mi zdi, da sva tu nekje ) . Nikoli nobenemu ne zmanjka - koliko nama pa ostane pa tudi ne veva. Vsak zase živiva po svojih zmožnostih. Za dopust pa se odločiva takšen kateri odgovarja finančnemu stanje obeh. Je pa res, da skupne večerijce in kosila zunaj gredo pa iz njegovega računa, medtem ko bistveno več denarja jaz porabim za gospodinjstvo od njega Lahko vprašam zakaj ni šlo? Pri nas imava skupni račun in nama lepo laufa. Nekako si ne znam predstavljat, da bi imela ločena računa in bi si vse stroške delila. Pa da ne bi vedela drug za drugega koliko zasluživa ?. Ne predstavljam si kako bi v takem primeru planirala investicije. Predvsem zato, ker je pri tem ključnega pomena podatek o tem koliko denarja pride v hišo in koliko ga porabimo. Če ne vem koliko mož zasluži (in obratno) se ta princip podre. Zakaj ne gre, ne gre zaradi tega, ker potem ni nobene privatnosti. Npr jaz sem šparala on pa gre z prijatelji ven ali pa obratno in zapraviš 200 eur iz skupnega računa in potem zaradi tega ne govoriš 14 dni. Tako nobeden ne ve koliko drugi zapravi za kakšne svoje štose. Niti sanja se mi ne koliko ima denarja na računu - vem, da nima miljonov in tudi vem, da ni brez. Ko so pa investicije je pa tako npr zadnja je bila nslednja potrebujem še 5 notranjih vrat za stanovanje dobila sem 5 predračununov in potem imva vedno okoli 15 v mesecu sestanek ( ker o denarju sva dogovorjena da se pogovarjava samo enkrat na mesec- da se ne kregeva ) pregledava predračunu in uskladiva kako jih bova plača. Npr predračun je 2500 eur in dogovorila sva se, da jaz danes odnesem 1250 ko pa vrate pridejo bo on dal še ostalo. Isto je z položnicami tudi če komu kaj ne znese reče drugemo ali lahko npr elektriko ti ta mesec plačaš imam nekja drugega v planu in plača drugi. V bistu se mi zdi bolj demokratično- ker tudi jaz vsak dan ne kuham , ali pa vsak dan ne peram in si utdi to delima.
|
|
|
|
RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? 22.5.2009 9:35:54
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA pr ns je denar skupen, kdor karkoli rabi kupi iz tam kjer je, če ni nikjer pa vsi stisnemo zobe. Enako pri nas. IZVIRNO SPOROČILO: ronja Imava sicer vsak svoj račun, ampak nima veze, iz katerega gre (razen, če kupujeva darilo za tadrugega - takrat pa valjda ne kupiš iz njegovega;) meni tudi ni jasno, kako bi sicer živela, če bi dala vsak striktno pol, pa bi imela različne plače... Ampak enim pa to laufa, vsak po svoje ptiček poje Podpišem.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?