ronja
|
Moj jih nima, sploh za oblačila. Ko mu rečem, da si naj kupi za obleč ima on vseeeeeeeeeeeeeeee, ko pa pride domov, pa pravi, da nima ničuser posted image . mika, moj lubi je isti! Ima ENE kavbojke, ki niso strgane in jih ves čas nosi, ker pač nima drugih (elegantnih hlač ne nosi). Mu je vedno škoda denarja in časa (za njegove cote, za mene ali male ne, samo me precej dobimo, ko je komu premajhno, on pa seveda ne). Majce še kar gre, ker mu lahko kakšno kupim, ko kje vidim, ali pa mu jo sešijem. Nič, se bom morala spravit, pa naučit kavbojke šivat, ni druge . in se šetala po btc-ju, supernovi,... in full zapravljala. hehe, takole si po moje moj lubi predstavlja čisti pekel . Hvalabogu, da smo različni! Jaz res nemorem več poslušati kako imate v porodniški veliko dela. Jaz sem bila samska nikoli ni niti ena druga oseba previla mojega otroka kot jaz , vodila računovodstvio za dva podjetja celo porodniško ,skrbela za stanovanje pa še vse nadaljevanke sem gledala ko jih nisem nikoli prej in nikoli pozneje. In tole jamranje koliko časa vzame otrok, ki še nima enega leta, ki samo spi in je je katastrofalno. Ne rečem če ni prvi otrok, ker jaz imam, danes z 7 letnikom veliko dela ampak z zdravim dojenčkom v porodniški pa res ne razumem- edino. če ga morete ves čas po rokah nosit, to je pa vaš problem. hehe, ja, dojenčki so različni - in mame oz. starši tudi . S spečim otrokom seveda ni dela. Samo ne spijo vsi otroci po 10 ur na dan! Vsaj mojidve ne. Mogoče je tvoj dojenček samo spal in jedel, mojidve definitivno nista taki - ti garantiram! Mlajša spi manj kot 7 ur ponoči in manj kot 2 uri čez dan, starejša spi ponoči 8 ur, ampak čez dan manj kot 1 uro... Sta živahni in radovedni in non stop budni in zahtevata seveda precej pozornosti, ampak točno taki sem si želela - ne pa enega bitja, ki ga postaviš v zibko v kot in bo spalo! potem bi si omislila lenivca, ne pa otroka! (sem pa prepričana, da bom zaradi tega zdaj imela manj dela kasneje, ko bosta v šoli...) Seveda se da otroke vse navadit - tudi to, da posrani čakajo in ne težijo, da jim zamenjaj plenico in seveda še lažje to, da se pač ne derejo, če jih nimaš na rokah. Vsak otrok bo prej ali slej (odvisno od karakterja in energije, ki jo imajo) nehal težit, če vidi, da ni haska - kaj bi zapravljal energijo? Ampak to ne pomeni, da te ne rabi, samo da ne pove več (saj je pri odraslih isto: "sva se odtujila, pa mi ni nič povedal, jaz pa tudi njemu nisem, da mi tako življenje ne odgovarja..." oz. "me ni slišal, jaz pa njega ne"). In tega pa jaz nočem! Hočem, da se moji otroci počutijo varno in da vesta, da jima bom pomagala, kadar me bosta rabili. Zato ja, je res moj problem, da ju pač nosim na rokah, da se ne jočeta, kadar pač to rabita . pač mislim in čutim, da je tako prav. ti pač misliš in čutiš drugače. Sama ne morem poslušat, kako se moji otroci jočejo, ker je nekaj narobe (ne da izsiljujejo, tisto me ne gane preveč - ampak otrok do 6 meseca tako še ne more izsiljevat, pa tudi kasneje ne delajo tega tako pogosto - pač rabijo bližino... in moji jo bojo dobili.) Po takšni izjavi bi človek rekel, da nimaš otrok... Če se ukvarjaš z otrokom, ko je buden, ti to vzame veliko časa. Če pa misliš drugače, se pa malo zamisli... tweed, bi se kar podpisala pod tebe, če smem . sem pa že večkrat slišala, da so dojenčki mamic samohranilk bolj 'uvidevni'...ne vem kako se naj drugače izrazim. kot da čutijo, da so same za vse. Ja, saj je logično, ker je manj stimulansov in se manj dogaja. Ker to, da se očka, ki se veliko ukvarja z otroki, vrne iz službe, je za otroka gotovo velik dogodek - in če je bil prej zaspan, potem ni več... jasno, da če ne moreš, se pač navadijo: Ronja se je čisto lepo navadila, da je jaz ne smem nosit, ko sem imela rizično nosečnost - ker je pač nikoli nisem vzela na roke. Če ne gre oz. ne smeš, pač nimaš druge. Se je pa tudi v hipu navadila nazaj, da zdaj pa lahko . Ampak otrok nisem imela zato, da jih bom po špartansko vzgajala, ampak zato, da se bomo cartali skup , pa da bosta vesei in srečni. A je tvoj znal pri 18 mescih hudo mralvjico na pamet? nemogoče, moja še zdaj reče samo mami in babi lepo, ostalo je pa bolj tak tak ... upam, da si razumela kaj hočem povedat. Ne moreš enačit ostalih dojenčkov s tvojim. Podpišem in hvalabogu, da je tako! Bo že držalo- jaz vem ,da je vsaj prvih 6 mesecev non stop spal, da sem ga budila, ker mi je bilo dolgčas. se spomnilm, ker sem bila sama in sva bila zelo veliko na morju in je enkrat samkrat dobil krče, da sem ga nosila kakšne pol ure v hotelu, da ne bi zbudil drugih gostov- drugače se pa niti ene neprespane noči zaradi njega ne spomnim- sicer mi je pa že od negdaj 5 -6 ur spanja več kot preveč. On pa še danes 10 ur zvečer in vsaj še dve popoldne. Če nama kdo zbudi tamalo (katerokoli), jih bo slišal . Dolgčas??? Ta post pišem že 2 uri (ok, res je dolg, samo jaz res zelo hitro tipkam, hitreje kot pa recimo govorimo), pa sem vmes 3x podojila tamalo, dala spat tamalo in taveliko, šla nazaj po tamalo, ker se je zbudila, dala lulat tamalo, kakat taveliko, preoblekla tamalo 2x (1x se je poslinila, 1x je bilo prevroče za dolge rokave), prebrala taveliki 3 knjigice, naštimala malico, oprala jagode za sladoled, se zmenila z lubijem za datum za zdravnika (cepljenje),... Verjamem, da bi ti vse to v pol ure zrihtala, samo kakšnih stvari se enostavno ne da pospešit (recimo dojenja, mali pač rabijo toliko časa, da se najejo,pa pika). ko sem začela pisat, je tavelika tipkala z mano, potem mi je futrala corn flakes v usta, tretjič, ko sem se zraven spravila, sem mela že tamalo v rokah in jo dajala lulat, četrtič se je dojila, pa ji ni bilo tu všeč in sva morali it v posteljo (tu ni skoraj nič pojedla, hoče da se ji posvetim pa konec - ali pa ne bo jedla...). no, zdaj se pa igra pod stojalom, velika na srečo še spi - verjetno še max 5 min, tako da moram hitro tipkat, hehe. Tak da dolgčas - ne, to pa res ne obstaja! In glede na to, da praviš, da je 7 letnik naporen, ki je celo ljubo dopoldne v šoli? Jah, ne vem, kaj naj ti rečem, no... bi te res rada videla z dvema živahnima malima, 18 mesecev razlike "le svoje čevlje sodi naj kopitar!" Jaz imam zdaj z Ronjo neprimerno manj dela kot dokler je bila dojenček! Zdaj se že sama zaigra ali pa pleza po meni in lahko zraven delam kaj drugega, takrat to ni bilo niti približno možno! Tudi jaz sem navajena spat cca 5 ur na dan - vendar mi dostikrat tudi to ne uspe, sploh pa ne v enem kosu (mala se pač ponoči še doji). Včasih je treba pač kaj nujno naredit v gospodinjstvu (ker nimamo več kaj oblečt, recimo), včasih delam kako darilo (za kak rd, rojstvo otroka...), včasih moram nujno naredit sladoled (ok, to za večino ni nujno, ampak zame je ), včasih se enostavno zaklepetava z lubijem, včasih ... in je mimogrede ura 2 pa še kaj... In glede na to, da se tamicena zbudi ob 4.30... NO, računaj sama, saj si delala v računovodstvu ... je pa res, da so dojenčki različni: sama z Lejlo lahko naredim vsega boga zraven, ker je pač tak otrok, da lahko delaš še kaj, samo da si zraven, pa se z njo pogovarjaš, pa jo pobožaš... Pri ronji pa ni šans, je hotela bit v rokah ali v slingu - tako da sem lahk odelala samo z 1 roko ali pa če je bila v slingu - ampak ves čas je nisem hotela met not, ker preveč nobena stvar ni dobra. Lejla tudi spi po 2 uri v kosu, Ronja ni nikoli spala več kot pol ure, pa še to, če je bila res sreča in v gl. samo na človeku (na rokah, na prsih ali v slingu). Tudi dojila se je na vsake pol ure na začetku, Lejli je pa na uro ali dve čisto dovolj. In seveda imam zdaj manj dela z njo (hvalabogu, ker je tu še starejša...)... sicer je moja celo noč prespala po 13 mesecu hehe, Ronja se je pri tej starosti še dojila 2x na noč . ...če se ukvarjaš, ti vzame veliko časa, če se pa ne, ti ga pač ne vzame nič in imaš čas še za 2 šihta. Tudi pod tole se podpišem . Tak da, če povzamem: rajši imam srečne otroke, pa da mi ne postavijo spomenika za superduper poslovno žensko, ker sem furala še dve službi ob dojenčku. Rajši imam, da se malidve zbudita in vesta, da bo mami prišla, ko bosta rekli, da jima je pa že dolčas, pa da vidim tisti velik nasmešek na tistem malem obrazku, kot pa da imam dr en mesec prej narejen. Rajši imam, da sta živahni in radovedni in samostojni, pa si bojo podjetja sama urejala svoje račune tisto eno leto, ko me ne bo (no, saj zato me itak ne bi nihče najel, ker nimam pojma ). Vem, da imam veliko dela tudi zato, ker pustim taveliki stvari, ki jih drugi svojim otrokom ne: da gre sama na kahlico, da jo sama odnese na wc (posledično pucanje vsega, kar se polije ), da sama je (posledično več pranja in brisanja),... vendar mislim, da je to dobro zanjo, pa kasneje bo tudi zame. vem, da imam več dela zato, ker sem pač navadila svoji punčki, da bom tam, če me bosta rabili - ampak odkrito povedano, se mi to ne zdi narobe. Bolj narobe se mi zdi to, da ti je dolgčas ob tvojem otroku (no, saj če spi in nimaš kaj počet, potem verjetno res rata - ne vem, se mi še ni zgodilo ).
|