Tanja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG pozdravček, sem šele zdaj prebrala vse za nazaj in videla, da dolgujem še eno obrazložitev glede porodniške in papirjev. Za tistih 260 dni al kok je že, ni treba očetu nič posebej izpolnjevat, enostavno obkrožiš, da boš sama koristila pravico do dopusta za nego in varstvo v obliki polne odsotnosti z dela. S podpisom na koncu jamčiš,da se oče otroka s tem strinja. Višina porodniške je pa, kot rečeno, odvisna od zadnjih 12 obračunanih plač - če pa kak mesec oseba ni bila zaposlena, se pa res šteje le 55% minimalne plače. Npr. vlogo oddaš junija z zadnjo plačo, obračunano v mesecu maju, od decembra do februarja pa recimo nisi bila zaposlena niti nisi dobila nadomestila plače (na zavodu za zaposlovanje). Za te manjkajoče mesece se bo upoštevalo le 55% minimalne plače, za vse preostale pa kolikor je bilo plače obračunane. Za vse mesece bi se štelo 55% minimalne plače le v primeru, da bi se zaposlila tik pred oddajo vloge za porodniško in nobena plača še ne bi bila obračunana. No, pa še novičke s pregleda-oz. bolje rečeno, nič novega. Tamal je spet spal, da so ga moral pošteno pretrest, da je vsaj kej življenja dal od sebe, ampak nič ne kaže, da bi se nam pridružil že v ponedeljek, ko imam PDP. Je pa nekoliko bolj živahen kot prejšnje dni, tako da mu očitno čisto paše biti v meni. Tako da tanja, mislim,da me boš kar lepo prehitela Sem bila pa danes na pedikuri in masaži (je dragi častil ) in je blo super. Nisem bla še nikol tkole na pedikuri, da bi mi nekdo drug delal...mi je še nohtke nalakirala, da bom res lepa za v P Aja, naslednji pregled: 26.5. Kje pa si bila? Jst si kr sama delam, sem si ravno predvčerajšnjim, če bi slučajno po kakem čudnem naključju mogla it rodit. Bom si jo mogla še ene petkrat nardit preden res grem . Ah, ja. Pa bi šla mogoče jst tud probat, čist tko za foro. Da mal odmislim, da čakam na porod. Sam men je ful nerodno noge kazat drugim. Še, ko grem sandale probat v trgovino, ful stopala skrivam. Sploh ne vem od kje mi to.
|