karolina*
|
Dobro jutro punce! Ve ste pa res prave čveke . Včeraj nisem utegnila nič napisat, ker sem imela gužvo v službi, danes pa sem imela kaj prebrat . Tančir, nič panike zaradi klopov zganjat! Lepo opazuj, če se bo na mestu vboda pojavil rdeč kolobar. Opazuj tudi splošno počutje otroka- bruhanje, glavoboli,... Ker pri boreliji se lahko zgodi, da preskoči prvo fazo (torej kolobar) in gre kar na drugo. Preventivno jemanje antibiotikov mi ni smiselno, ker z antibiotiki porušimo naravno ravnovesje v telesu in če ga ni potrebno jemat se ga raje izognemo. Mi imamo ful izkušenj s klopi...moj ima tako službo, ko si jih vsak dan tudi po 20 pobere iz hlač in telesa. Tako da smo se fajn pozanimali o njih. Najpomembneje je, da se takoj po vrnitvi iz narave natančno pregledamo, oprhamo, umijemo lase in takoj odstranimo morebitne prisesane klope. Prej kot jih odstranimo, manjša je možnost okužbe. Pri otrocih se zelo radi prisesajo na lasišče in okolico ušes, zato je potrebno tam zelo temeljito pogledati. Pa seveda povsod po telesu, kjer je mehka koža (pod pazduho, za koleni, med prsti na nogah, okrog spolovila,... Glede potovanj - mi bomo letos (če bo moja nosečnost potekala v redu) poleti tudi za tri tedne opotovali. Tudi v prvi nosečnosti smo bili tri tedne na poti in smo zelo uživali, takrat sem bila nekje v 15-18 teden,letos bom malček manj, ma upam, da bo ok. Neon tudi meni je zelo žal zate in za tvojo pikico. Bodi močna in želim ti, da čimprej spet zagledaš plusek na testu. Žaži, pridružujem se mnenjem ostalim puncam-- počakaj še malo, ne razumem, kako te je tvoja G lahko kar tako odpravila. Saj ni nujno, da je vse tako kot vknjigi piše, sploh če nimaš rednih ciklusov. Jaz pa še vdeno čakam na datum pregleda. Ne vem koliko časa traja po novem v Postojni, da pregledajo spletni obrazec, preko katerega se je treba zdaj naročit... Ima morda katera izkušnje. Drugače pa se dobro počutim, slabosti nimam nič, malček me boli v desnem jajčniku, pa prsa so na otip občutljiva, to je pa tudi vse. Ma sej nimam niti časa mislit na kakšne znake- dopoldan zahtevna služba, popoldan pa živahna in nagajiva dveletnica, tako da sem polno zaposlena Uživajte, pobožajte svoje trebuščke in lepo se mejte
|