|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrski sončki 2008-6. del..... :)
20.5.2009 23:38:12   
gold fish
a katera razmišlja o tem......

PRAVICE IZ NASLOVA KRAJŠEGA DELOVNEGA ČASA ZARADI STARŠEVSTVA

Pravico do dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva ima:

• eden od staršev, ki neguje in varuje otroka, in sicer do tretjega leta starosti otroka
  • eden od staršev, ki neguje in varuje težje gibalno oviranega otroka ali zmerno ali težje duševno prizadetega otroka, in sicer tudi po tretjem letu starosti otroka, vendar največ do 18. leta starosti otroka
  • eden od staršev, ki neguje in varuje dva otroka, do dopolnjenega šestega leta starosti mlajšega otroka (ta pravica se začne uporabljati s 1. 1. 2007.)
Te pravice veljajo tudi za enega od staršev, ki si na podlagi svoje dejavnosti sam plačuje prispevke za socialno varnost za najmanj 20 ur tedensko ter neguje in varuje otroka.

Pravica do krajšega delovnega časa pa ne pripada enemu od staršev, če je otrok v rejništvu ali je zaradi zdravljenja, usposabljanja, vzgoje ali šolanja v zavodu, v katerem ima celodnevno brezplačno oskrbo, razen če je to obdobje krajše od 30 dni v letu (to začne veljati s 1. 1. 2007).

Krajši delovni čas mora obsegati najmanj polovično tedensko delovno obveznost. To pravico starš pridobi pri svojem delodajalcu. Na centru za socialno delo pa lahko uveljavlja pravico do plačila sorazmernega dela prispevkov za socialno varnost do polne delovne obveznosti.

Delodajalec mu zagotavlja pravico do plače po dejanski delovni obveznosti, Republika Slovenija pa mu zagotavlja do polne delovne obveznosti plačilo prispevkov za socialno varnost od sorazmernega dela minimalne plače. Republika Slovenija plačuje prispevke zavarovanca in delodajalca za obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zavarovanje za primer brezposelnosti, za starševsko varstvo, za zdravstveno zavarovanje pa prispevke za primer bolezni in poškodbe izven dela, za pravice do zdravstvenih storitev, povračila potnih stroškov, pogrebnino in posmrtnino.

Pravica se prizna z dnem, ko eden od staršev začne delati s krajšim delovnim časom od polnega, če je pravico uveljavljal najkasneje 60 dni po pridobitvi pravice do dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva. Če pravice ne uveljavlja v tem roku, se pravica prizna od dneva vložitve popolne vloge.

Pravica traja do izteka v pogodbi o zaposlitvi določenega obdobja, v katerem bo eden od staršev delal krajši delovni čas od polnega, vendar ne dlje kot do tretjega leta starosti otroka oziroma do 18. leta  starosti otroka, če neguje in varuje težje gibalno oviranega otroka ali zmerno ali težje duševno prizadetega otroka.

Na podlagi priznane pravice do plačila sorazmernega dela prispevkov za socialno varnost do polne delovne obveznosti center za socialno prijavi upravičenca v zavarovanje.

Pri uveljavljanju pravice do plačila sorazmernega dela prispevkov za socialno varnost zaradi krajšega delovnega časa morate biti pozorni:

• Pravica do plačila sorazmernega dela prispevkov za socialno varnost do polne delovne obveznosti se uveljavlja najkasneje 60 dni po pridobitvi pravice do dela s krajšim delovnim časom, in sicer pri  centru za socialno delo, pri katerem je bila oziroma bi bila materi priznana pravica do porodniškega dopusta.
  • K vlogi  morate priložiti pogodbo o zaposlitvi z določbo o opravljanju dela s krajšim delovnim časom od polnega, iz katere je razvidno obdobje, v katerem delate krajši delovni čas od polnega in število ur dela na teden oziroma število ur dela na dan.
  • Če uveljavljate pravico do plačila sorazmernega dela prispevkov za socialno varnost do polne delovne obveznosti za otroka do 18. leta starosti otroka, morate vlogi priložiti tudi zdravstveno dokumentacijo, v kateri zadnji izvid ni starejši od enega leta. Na podlagi predložene zdravstvene dokumentacije pridobi center za socialno delo pridobi mnenja zdravniške komisije, na podlagi katere odloči.

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 4201
20.5.2009 23:39:34   
Lara Croft
...a v sobote maš ti tud čas?

Ja, ravno čez vikend imam največ časa.... user posted image

didnnn.. kudnnn.... go... duju...

Neposredna povezava do sporočila: 4202
20.5.2009 23:46:06   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft

...a v sobote maš ti tud čas?

Ja, ravno čez vikend imam največ časa.... user posted image

jaz bom po vsej verjetnosti drugo soboto....sama s tamalima..... če ne bo neke panike za šolo....kontrolne, pa spraševanje.....mogoče le rata via lj....

...bom še javila kako in kaj...

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 4203
21.5.2009 6:51:03   
leda

moja sestra si je to privoščila in ji ni žal. keša bi blo sicer glih za vrtec za oba pamžka, če se jim ne bi zastonj vrtec za druzga otroka poklopu.

Neposredna povezava do sporočila: 4204
21.5.2009 7:04:05   
leda
tia,

jst mam tut roko vso podpluto. na poti domov iz vrtca seveda pit stop na igrišču, kjer sem najprej vreščečo elo morala uspavat z dirom okrog peskovnika. pol pa sva se z zojo skrivali in med tekom  za kontejner za papir (un zelen prastar poskus spodbujanja ločevanja odpadkov) sem z enim učem špegala, a una rokica, ki gleda iz vozička pomen, da se moram pod voziček skrit in ga naskrivaj mal gugat, pa spregledala rilček v kerga papir mečeš not...pol se je en oblaček kletvic vidu nad mano, sam ga zoja ni opazla...user posted image

glede ljubljane pa se z veseljem podružmo, le en obisk mi visi v zraku. pa ne bi ga skenslala, ker je mati na isti grozni dieti kot sem bla jst zarad flekaste ele par mescev nazaj in je rekla, da ful rabi eno, ki ji bo govorila in kazala obenem, da to sr.anje mine samo od sebe.
tko da ti pošljem mobi na zs, pol pa vidva, kaj se bo izcimilo.

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 4205
21.5.2009 7:05:10   
leda
tko. moja izmena počasi zaključuje delo. en lep dan se obeta!

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 4206
21.5.2009 7:48:30   
Čarli08
IZVIRNO SPOROČILO: gold fish

Meni je ena v službi omenila, pa sem si rekla, da si bom prebrala, tako ravno prav Fiši, da si to prpopala.

Neposredna povezava do sporočila: 4207
21.5.2009 7:52:48   
Čarli08
IZVIRNO SPOROČILO: leda

tko. moja izmena počasi zaključuje delo. en lep dan se obeta!

Gremo na juriš z vozički user posted image

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 4208
21.5.2009 7:57:52   
pf
Dobro jutro. Fajn se imejte danes na Rožniku punce in user posted image tudi. Jaz sem se odločila za skrajšani delovni čas in bom na začetku junija poslala vlogo. Bom delala šest ur do njenega tretjega leta. Zakaj pa ne? Moj itak cel dan dela, varstvo sicer imamo, tisto kaj bom pa manj zaslužila pa mi pri vrabcu ni tak važno kot naša baba, ki smo jo komaj dočakali. Bom sebi kaj manj kupila in bo, če bo panika. Se pa kar precej pozna finančno, ampak kaj čemo, vsega pač človek ne more imeti. user posted image

(odgovor članu Čarli08)
Neposredna povezava do sporočila: 4209
21.5.2009 8:00:06   
Alenka_
IZVIRNO SPOROČILO: AinB

aja, pa dober dan...

.....danes smo imeli posvetovalnico.....8485g in 71 cm..... drugače je  vse OK, in naslednja spet 26.8

user posted image user posted image user posted image

še od naju user posted image user posted image user posted image  da je vse ok! kar tako naprej!

"Ne moremo narediti Velikih stvari - le drobne stvari z veliko ljubezni." (mati Terezija)

(odgovor članu AinB)
Neposredna povezava do sporočila: 4210
21.5.2009 8:01:17   
Alenka_
IZVIRNO SPOROČILO: AinB

IZVIRNO SPOROČILO: Alenka

potemtakem bo pa Sara štromarka al pa vodovodna inštalaterka... user posted image  aktualni so le štekarji in kabli ali pa radiatorji in njihovi ventili user posted image

Potem lahko Sara in Tarik kar firmo skup odpreta. user posted image  Tut pri nas je glavna zanimacija za kable in radiatorje.

user posted image  super! potem smo starši na stara leta preskrbljeni user posted image  

"Ne moremo narediti Velikih stvari - le drobne stvari z veliko ljubezni." (mati Terezija)

(odgovor članu AinB)
Neposredna povezava do sporočila: 4211
21.5.2009 8:11:30   
Maja T.
Dobro jutro,

malo motim vaš forum user posted image , gold fish, sem ti poslala ZS.

lp Maja - Avgustovčki 08 user posted image

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu Alenka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4212
21.5.2009 8:29:07   
Jazzy1
Jutro! user posted image
Upam, da ste dobro spali, mi smo namreč danes odlično - od 8h do pol 8h, brez enega vstajanja za dudo user posted image user posted image user posted image Tko da zdej sm spočita in pripravljena tudi za tek na ROžnikuser posted image .

ma, mi je brezveze tu gor viset, če se samo ene med samo menijo..... pa raje grem drugam, kjer vse čvekamo.....

FIši - ne pobegnit če se nas je ene par pogovarjalo mal o eni temi. Saj vsak večer (tko se mi zdi) 2 - 3 punce kakšno svojo temo na kratko udarte.

IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft
In vse to v najhujši vročini? Madona no.... a se niste ob 11h ponavadi dobivale?

Heheh Lara, smo že utrjene od tega razbeljenega ljubljanskega betona. Tko da Rožnik je pravi balzam. user posted image

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 4213
21.5.2009 8:42:58   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1

FIši - ne pobegnit če se nas je ene par pogovarjalo mal o eni temi. Saj vsak večer (tko se mi zdi) 2 - 3 punce kakšno svojo temo na kratko udarte.

dobro jutro...

...nikamor ne bom pobegnila....

...samo sem glih imela cajt, ve pa kot da me ni.....user posted image

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 4214
21.5.2009 8:44:07   
gold fish
....grem malega porihtat pa ven na sončeka, pol bo itak prevroče...bo fajn v hšo nazaj smuhnit.....

Neposredna povezava do sporočila: 4215
21.5.2009 8:45:18   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: pf

Jaz sem se odločila za skrajšani delovni čas in bom na začetku junija poslala vlogo. Bom delala šest ur do njenega tretjega leta.

a ni 4 ure in ne 6 al si lahko izbereš?

...mene tudi mika, samo v službi bi jih kap...ker me že ful čakajouser posted image

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 4216
21.5.2009 8:47:05   
Alenka_
in pa dobro jutro!!!
tudi mi smo spali trdno od 19.00-7.00 user posted image  sva včeraj poskusila ponovno zamakniti večerno spanje od 18.00 na 19.00 in nam je šlo odlično! upam, da bo tako tudi naprej! sedaj že dva dni spi spet 2x na dan in lahko dočaka 19. uro... le tako naprej Sara!!!! user posted image

vam vsem pa želiva lepo potepanje danes!!! user posted image

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 4217
21.5.2009 8:47:20   
Čarli08
IZVIRNO SPOROČILO: Maja T.

Dobro jutro,

malo motim vaš forum user posted image , gold fish, sem ti poslala ZS.

lp Maja - Avgustovčki 08 user posted image

Maja, ti kar pridi še.

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 4218
21.5.2009 8:49:46   
Čarli08

....grem malega porihtat pa ven na sončeka, pol bo itak prevroče...bo fajn v hšo nazaj smuhnit.....

Evo fiši, si me lih spomnila. Ob katerih urah zdaj ve vozičkate? Jaz tam do 11.00, pa še to v senci, če se da, potem pa po 17.00 uri. Vmes pa pa malo spimo, malo kuhamo in jemo ter malo senčkamo.

Neposredna povezava do sporočila: 4219
21.5.2009 8:50:28   
Čarli08

IZVIRNO SPOROČILO: pf

Jaz sem se odločila za skrajšani delovni čas in bom na začetku junija poslala vlogo. Bom delala šest ur do njenega tretjega leta.

a ni 4 ure in ne 6 al si lahko izbereš?

...mene tudi mika, samo v službi bi jih kap...ker me že ful čakajouser posted image

lahko zbiraš

Neposredna povezava do sporočila: 4220
21.5.2009 8:51:17   
Čarli08
IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_

in pa dobro jutro!!!
tudi mi smo spali trdno od 19.00-7.00 user posted image  sva včeraj poskusila ponovno zamakniti večerno spanje od 18.00 na 19.00 in nam je šlo odlično! upam, da bo tako tudi naprej! sedaj že dva dni spi spet 2x na dan in lahko dočaka 19. uro... le tako naprej Sara!!!! user posted image

Go, Sara, go !

(odgovor članu Alenka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4221
21.5.2009 8:52:15   
Jazzy1

IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1

dobro jutro...

...nikamor ne bom pobegnila....

...samo sem glih imela cajt, ve pa kot da me ni.....user posted image

Ma neee - drugič sam češnje omeni, bosta Olivija pa AinB takoj poskrbeli da "prideš"  v debato user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4222
21.5.2009 8:53:16   
Jazzy1
IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_

Enako tudi vama!

(odgovor članu Alenka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4223
21.5.2009 9:30:21   
Olivija*
jutro! grem brat...

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 4224
21.5.2009 9:36:01   
Olivija*

ma, mi je brezveze tu gor viset, če se samo ene med samo menijo..... pa raje grem drugam, kjer vse čvekamo.....

hej, fiška, sorry!
ful sem vesela, da J tako lepo napreduje.user posted image
drugič se pa kar zaderi vmes, če te be bomo videle user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  167 168 [169] 170 171   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?