|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oblačenje- groza!
15.5.2009 10:42:58   
zvezdicaz
Pozdravljene!
Že zelo dolgo prebiram vaš forum in moram povedati, da mi je velikokrat res v veliko pomočuser posted image , vendar do sedaj še nisem bila prisotna na forumu. Danes pa sem se oglasila, ker vse mamice, ki imate podobne izkušnje naprošam za mnenje in nasvet.
Imamo punčko staro 4 leta in 6 mesecev, ki je drugače izredno prijazen in priden otrok, res nismo imeli kakšnih problemov kjerkoli. Pred enim tednom pa se je začelo. Naša draga madam noče nič več obleči kar ima v omari: nobenih tunik, legic, nobenih oblekc, njikjer ne sme biti rožic, metuljčkov, vse jo žuli in jezi user posted image . Katastrofa je zjutraj, ko se meni mudi v službo, pa jo mora obleči za v vrtec. Danes se je drla na vse grlo, da je vse grdo, da taka že ne bo... Poskusila sem se pogovoriti z njo, ji predlagala, da greva v trgovino, da bo sama zbrala nekaj majčk pa hlačk, vendar pod pogojem, da bo to kar je trenutno v omari tudi oblekla. Res ne vem kaj naj ,saj si res ne  moreva privoščit  celotne garderobe  zamenjat, vendar mi je hudo ko se kregava pa ko joka. Prosim za kakeršenkoli predlog kaj naj naredim.

Hvala vsem in lep dan vam in vašim sončkomuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oblačenje- groza!
15.5.2009 10:57:05   
melanija
Pri nas je isto s to razliko da ima 5 let in se to vleče že eno leto.

Jaz sem rešila problem tako, da do določene meje se lahkoo sama oblači, kar želi samo da je primerno priložnosti. Če se ne strinjam z njeno odločitvijo - v nedeljo smo bili vabljeni na obhajilo, pa se je trmarila ko sto hudičev, da se v tisto kar sem ji rekla ne bo oblekla (kar si je sama izbrala ni bilo primerno). Sem jo postavila pred dejstvo ali se obleče ali pa ostane doma. Pri nas je edina rešitev ta, druge nisem dobila.Aja pa še to sem tudi naredila - določene kose oblačil, ki bi jih skoz nosila sem ali skrila, ali pa rekla da niso še oprana, suha, zlikana - tako da je bila primorana obleči tudi tisto kar ji ni najbolj po godu.

(odgovor članu zvezdicaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.5.2009 11:00:57   
BarbaraE
A ji ti sama pripraviš za oblečt, ali ti pomaga. Še enkrat ji razloži, da ima sedaj to na razpolago in pa tudi zakaj ne moreta vsega na novo kupit, da pa si lahko sama izbere v omari, kaj bo oblekla. Pri nas imamo tudi kdaj takšne "izpade", ker noče te pa te majice k tem in tem hlačam, ipd. Ampak jo potem prosim, da si pa sama izbere, kaj bo oblekla. Zaenkrat nam uspeva. Aja, jaz ji kdaj kar direkt povem, če ona kdaj želi na vsak način kaj novega pa ni ravno nujno, da pač trenutno nimam denarja, da pa ga  lahko vzameva  z njene hrčkove knjižice (ima knjižico pri pošti) in bova kupili - no, potem se pa kar spomni, da ji pa ni nujno takoj kupit. user posted image  

Hja, nimaš kaj - punce so punce, spremljajo modo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
15.5.2009 11:13:47   
Lunca1
Mi imamo pravilo, da dokler se sama ne zna čisto oblečt, nima pravice izbire. Seveda se tudi pogajamo, pa prepričujemo, ker bi ona oblekla oblekco sredi zime ali kaj podobnega. Eventuelno jo imam zraven, ko izbiram v omari obleke, da lahko pove, kaj bi rada oblekla. V takem primeru se pač izgovorimo na vreme, pa občasno so oblačila tudi "v pranju ali za zlikat". Da pa ne bi ničesar marala, se nam pa na srečo še ni zgodilo. Ima preveč izbire. user posted image user posted image

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.5.2009 11:23:22   
Jančika_
Naš tavečji bo kmalu star pet let in je že pri dveh letih in pol jasno pokazal, da mu ni všeč, kar mu kupujem za oblečt. Od takrat ga pač vzamam s sabo, pa imam že naštudiram njegov okus, tako da mu kdaj pa kdaj kupim tudi na lastno pest, ali pa skupaj izbereva na netu in naročim. In ni več nobenih problemov. Ne vidim razloga, da bi mu vsiljevala svoj okus. Držati se mora pravila, da se oblečemo primerno vremenu, tu imamo kdaj kakšna pregovarjanja, ampak tu ne popuščam.

In ja, sem že večkrat dobila servirano, da kaj takemu malemu pustim, da si zmišljuje. Saj si ne - on točno ve, kaj mu je všeč. Še preden sem imela otroke, sem rekla, da jim ne bom vsiljevala svojega okusa pri oblačenju, samo da bodo približno oblečeni vremenu primerno. Meni je šlo to ful na jetra, ko me je mama oblačila v neke punčkaste cote.

Ne rečem, da sem zadovoljna z vsako kombinacijo, ki jo da nase, ampak saj mora on hodit okoli takšen, ne jazuser posted image .

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.5.2009 11:27:43   
Jančika_
Pa še to - na ta račun ima pač bolj malo oblačil, ampak tista pa res ponosi. Če so mu všeč kakšne hlače, kupim pač tri komade takih, namesto da bi kupovala trojne različne. Volk sit in koza cela. Peremo pa itak kar naprej...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.5.2009 11:35:58   
zvezdicaz
BarbaraE pri pripravi cotk mi pomaga oz. mi vsaj pove kaj bi oblekla naslednji dan za v vrtec, ampak zjutraj je vse postavljeno na glavo. Če vse sama pripravi je kombinacija obupna, rdeča jopica, pa modea majčka, pa zelene hlače, pa kavbojsko kapo user posted image  kombinacije so res nemogoče. Poskušam se malo pogodit, da nekaj sama zbere, nekaj bi pa jaz ampak naša trmari na vso moč. Res ji nimam namena svojega okusa vsiljevat samo nekako pa bi moralo biti skobinirano, vsaj za v vrtec, pa če kam gremo. Za doma ji dovolim, da si sama pripravi. Izbire pa ima polooolno omaro, vendar naša bi nosila bog ti ga vedi kaj!

Neposredna povezava do sporočila: 7
15.5.2009 11:40:08   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdicaz

BarbaraE pri pripravi cotk mi pomaga oz. mi vsaj pove kaj bi oblekla naslednji dan za v vrtec, ampak zjutraj je vse postavljeno na glavo. Če vse sama pripravi je kombinacija obupna, rdeča jopica, pa modea majčka, pa zelene hlače, pa kavbojsko kapo user posted image  kombinacije so res nemogoče. Poskušam se malo pogodit, da nekaj sama zbere, nekaj bi pa jaz ampak naša trmari na vso moč. Res ji nimam namena svojega okusa vsiljevat samo nekako pa bi moralo biti skobinirano, vsaj za v vrtec, pa če kam gremo. Za doma ji dovolim, da si sama pripravi. Izbire pa ima polooolno omaro, vendar naša bi nosila bog ti ga vedi kaj!

Sama si delaš probleme. Če se ob taki "svoji" kombinaciji punca mirno obleče in nimaš štale, zakaj bi si obremenjevala jutra zaradi lastne kaprice, da mora biti skladno?
Moja gre tudi včasih tako šarasta v vrtec, da je joj, ampak je zadovoljna, jaz imam pa svoj mir user posted image Glavno, da je oblečena vremenu primerno.

Neposredna povezava do sporočila: 8
15.5.2009 11:50:28   
Anonimen
Pa če sama izbere oblačila, se potem mirno obleče?
V tem primeru bi ji jaz pustila (če so oblačila primerna letnemu času, če si torej sredi zime ne natakne ravno majčke s kratkimi rokavi), naj uživa v barvnih kombinacijah. Mogoče je za tebe problem v sami izbiri, za njo pa je problem, ker ji omejuješ izbiro, njene izbire ne spoštuješ in ji jemlješ del samostojnosti.
Lahko tudi, da ima izbruhe zaradi prevelike izbire - preveč vsega dela zmedo. Naša ima malo oblačil, najraje obleče tiste, ki jih je izbrala sama. Če bi bilo po moje, bi imela velikokrat oblečena krilca in špangice v laseh, a ne mara ne enega, ne drugega. Najraje je v čim bolj fantovskih trenirkah.

Če te skrbi, kaj bodo drugi rekli, ko bo prišla oblečena kot Pika Nogavička (ki je zelo samozavestna in pogumna punca user posted image ), pa se preveč obremenjuješ z menjem drugih user posted image .

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
15.5.2009 12:12:48   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Pa če sama izbere oblačila, se potem mirno obleče?
V tem primeru bi ji jaz pustila (če so oblačila primerna letnemu času, če si torej sredi zime ne natakne ravno majčke s kratkimi rokavi), naj uživa v barvnih kombinacijah. Mogoče je za tebe problem v sami izbiri, za njo pa je problem, ker ji omejuješ izbiro, njene izbire ne spoštuješ in ji jemlješ del samostojnosti.
Lahko tudi, da ima izbruhe zaradi prevelike izbire - preveč vsega dela zmedo. Naša ima malo oblačil, najraje obleče tiste, ki jih je izbrala sama. Če bi bilo po moje, bi imela velikokrat oblečena krilca in špangice v laseh, a ne mara ne enega, ne drugega. Najraje je v čim bolj fantovskih trenirkah.
Vidiš, moja bi pa rada same kiklice in špangice user posted image Ji dam hlače in že vleče iz omare krilo... Potem sortira špangice, ker hoče vsak dan druge user posted image A menjaš, tako začasno? user posted image

Če te skrbi, kaj bodo drugi rekli, ko bo prišla oblečena kot Pika Nogavička (ki je zelo samozavestna in pogumna punca user posted image ), pa se preveč obremenjuješ z menjem drugih user posted image .
Poleg tega malo poglej v vrtcu naokrog, vsaj pri nas je tako, da je večina otrok oblečenih zelo samosvoje user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.5.2009 12:21:15   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdicaz
Izbire pa ima polooolno omaro, vendar naša bi nosila bog ti ga vedi kaj!

Jaz bi poskusila tako - pojdita skupaj do omare in naj izbere ven stvari, ki so ji res všeč. Potem pa take, ki jih tudi pod razno noče oblečt. Te zadnje prodaj, šenkaj, prišparaj za naslednjega otroka, karkoli, samo daj jih ven, da te ne bo mikalo, da bi ji jih oblekla. Pa naj si vsak dan izbere nekaj, kar ji je res všeč, ti pa ji poskusi uturit zraven kaj takega, kar je še v omari (tiste stvari, ki jih nista dali stran, ji pa niso najbolj všeč). Počasi pa pač zamenjaj garderobo z oblačili, ki so ji všeč. Kakšen kos bo sigurno všeč tudi tebi. Pa se mi zdi, da tamali radi malo popustijo, če vidijo, da si jim prišel nasproti.

Lej, saj jaz bi tudi kdaj rada, da bi se mali lepo zrihtal za na teren. Pa se da potem kar zmenit z njim, samo šminker pa pač ni, kaj češ. On bi imel vojaške hlače in majico z zmajem. Saj ga razumem, jaz sem tudi taka hodila okoli, ampak kasneje, v pubertetiuser posted image . Prej mi je pa mama mašne vezala v laseuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 11
15.5.2009 12:22:00   
zvezdicaz
Res hvala vsem za mnenja in nasvete user posted image , imate prav bo pa malo bolj pisana, ker mi res ne gre za to da je po "jusu" oblečena ampak da je srečna. Prvič sem bila v taki sutuaciji pa ste mi res pomagale. Hvala

Neposredna povezava do sporočila: 12
15.5.2009 12:49:51   
sanja nk.
zdaj je itak pisano v modi...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
15.5.2009 12:52:36   
BarbaraE
zvezdicaz - se bomo morale kar sprijaznit, da imamo mame in hčere različne okuse. Meni je hčerka enkrat direkt rekla, da nisem lepa in sem jo vsa šokirana vprašala, kako to in mi je povedala, da ker sem vsa v črnem. Pri meni v omari namreč prevladuje črno-bela kombinacija. Hčerki pa ni mar za črno, ona si z veseljem obleče oranžno majico k roza hlačam. Hja, če ji tako paše, potem pa naj hodi takšna naokoli. user posted image  No, hb, mi uspe, da jo prepričam, da kakšne barvne kombinacije pa res ne pašejo skupaj. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
15.5.2009 13:45:18   
timoteja
Pri naši 5 letnici se glede oblačenja stvari dogajajo že kar lep čas, nekako pred 2 leti se je začel. Sedaj je stvar taka: vem, kaj rada nosi, kaj ji je vše, in ji takak oblačila tudi kupim (rada ima kavbojke, majčke, vse v modri barvi), ne mara oblekic, in da se izognemo prepirom, zvečer pripravi oblačila sama, jaz pogledam če je OK glede na vreme, dejavnosti v vrtcu itd., pa je to to, in zjutraj niti slučajno ni nobenega prerekanja, menjevanja oblačil itd.

Neposredna povezava do sporočila: 15
16.5.2009 15:56:31   
ronja
Mogoče lahko razne pentljice dol odstrižeta, metuljčke pobarvata z alkoholnimi flumastri, recimo... Vprašaj jo, kako bi spremenili obačila, da bi ji bila všeč. Vsega jasno ne moreš novega kupit!
Če ji grejo na živce tunike in oblekice, lahko mogoče iz tega narediš majico in krilo, če ga bo hotela nosit, seveda. Pa odslej naj si sama izbira oblačila, ne da ji vi kupujete in tudi razni obiski naj grejo rajši z njo izbrat darilo ali pa povej, kakšen je njen trenutni okus.

Če vse sama pripravi je kombinacija obupna, rdeča jopica, pa modea majčka, pa zelene hlače, pa kavbojsko kapo

Pa naj bo taka! Saj je otrok, saj gre v vrtec, ne na podelitev oskarjev (pa še tam maš tudi svakojake kombinacije bajeuser posted image ) nihče ne bo grdo gledal zato! Pusti ji malo več svobode, samo da je letnemu času primerno in to je to. Obiski bojo gledali tvojega lepega nasmejanega luškanega otroka in ne bojo verjetno niti opazili, kakšne barve ima na sebi! Naj se obleče najbolj nemogoče, pa jo poglej, pa boš videla, da je še vedno luškana! Kje je torej problem?user posted image

PS: moja mami ima še vedno te iste probleme z mano - jih ni imela, ko sem bila mala, zato pa zdaj dobiva dvojno dozouser posted image (ona je bolj zrihtana, jaz sem pa bolj "tomboy")

Neposredna povezava do sporočila: 16
16.5.2009 18:31:59   
Anonimen
Če vse sama pripravi je kombinacija obupna, rdeča jopica, pa modea majčka, pa zelene hlače, pa kavbojsko kapo user posted image  kombinacije so res nemogoče.

Pri bejbi skoraj nimam prava glasanja, kar se oblek tice.

Tako si za v vrtec izbere oblacila ze zvecer, da ni zjutraj galame. Nekako ji skusam kazati, katere barve bi sle skupaj, ampak kaj, ko na zivo rdeci majici ziher najde roza pikico, ki pase k roza hlacam user posted image .

Sproti poskusam pospravljati vse, kar je premajhno, da niso kombinacije ubibože, ampak tudi to se zgodi.

Vcasih me nervira, da hodi kot ciganka, ampak raje imam, da je zbircna pri oblekah kot pri hrani.

Neposredna povezava do sporočila: 17
16.5.2009 21:49:48   
tweed
Tudi jaz ji pustim, da obleče, kar si izbere, če je le vremenu primerno (3 leta je stara). Mama je takrat že v službi, tako da se ponavadi križa, ko izve, kako je bila oblečena v vrtcu... Drugače pa je barvno usklajevanje skoraj nemogoče, ker ji ponavadi tisto ni všeč... Mora biti čim bolj različno, pa je zadovoljna. Zadnjič sva šla v roza hlačah, zelenih nogavicah, roza sandalih(!) in z belo (s temperami popackano) majico.user posted image Pa je bila najsrečnejši otrok pod soncem...
Ne se preveč sekirat, bo že...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

Neposredna povezava do sporočila: 18
17.5.2009 7:58:34   
kaya2007
ojojoj, kaj me še čaka user posted image  ji bom že zdaj kakšno modno revijo nabavla hihi

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.5.2009 14:15:40   
ronja
ko na zivo rdeci majici ziher najde roza pikico, ki pase k roza hlacam user posted image .

Ti, kaj rdeča in roza ne gresta skup? zdaj si pa še mene čisto zmedla... Sicer pa otroci imajo radi pisano, tudi jelke bi oni okrasili v vse možne barve, ne pa vse na eno noto, to je dolgčasuser posted image . Jaz se v to mogoče malo lažje uživim, ker sem še sama malo otrokuser posted image , jaz mam tudi rada pisanouser posted image .

Še eno neumestno vprašanje: kaj pa možem pustite, da oblečejo vaše otroke? Ker vam garantiram, da bi zgorajnavedena kombinacija (modro, rdeče zeleno ali pa rdeče in roza) komot prišla izpod prstov mojega dragega... Kaj naj potem še njemu prepovem oblačenje tamale?user posted image

najina tamala se sicer tudi že zdaj rada oblači "po svoje" in morava priznat, da ima svoj stiluser posted image Ko si navleče kapico ko en reperček, na vrat si navesi en kup spodnjih majic, spodaj pa obleče krilce čez hlače,... No, taka sicer res ne gre ven, to se gre samo doma "modne revije" - bomo videli, če bo res hotela taka v vrtec, ko bo šlauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.5.2009 23:09:32   
Anonimen
ko na zivo rdeci majici ziher najde roza pikico, ki pase k roza hlacam

Ti, kaj rdeča in roza ne gresta skup?

Ocitno ne sledim modi tako kot je treba user posted image user posted image .

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
19.5.2009 8:28:26   
ronja
mič, ne zezaj, jaz nimam pojma o modi - samo tako likovno se mi je zdelo, da čisto paše... Verjetno ima pa moda druga pravila...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
19.5.2009 11:15:45   
tweed
Sej ne rabiš imet pojma o modi, da ugotoviš, da nekaj ne paše skupaj...user posted image
Vzemimo primer Tinky Winky-ja, ki je vijoličen in ima rdečo torbico... A ti to paše skupaj?

Tole mi razloži Ronja
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Še eno neumestno vprašanje: kaj pa možem pustite, da oblečejo vaše otroke?
.

Si s tem mislila, da pustiš možu, da obleče tvoje otroke, ali je bila samo neuporaba dvojine...user posted image
Tudi nekateri možje imajo/imamo smisel za uravnoteženje in ujemanje barv. Ponavadi ti pa vsa umetnost ne pomaga, ko se otrok vrže na kavč in pravi, da ne bo oblekla tiste "gjde" majice (čeprav jo je imela pred 1 tednom najraje)...
Počakaj, še prideš do tega...user posted image

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
19.5.2009 13:59:33   
ronja
1.) Kdo je tinky winky? rdeča in vijoličasta sta na kakšnem cvetu skupaj zelo lepi, ne vem pa kakšni sta na torbici, bi morala videt...
2.) Mislim, da je bilo slovnično pravilno: "Ali pustite svojim možem, da oblečejo vaše/svoje otroke?"  pač nagovarjala sem v 2. os. mn. Zakaj bi morala biti dvojina?
3.) Saj pravim: meni je čisto ok, če se po svoje obleče, naj ima mula svoj stiluser posted image , jaz se zato ne sekiram, se bojo babice namesto meneuser posted image . Pravim samo, da te "grozne" kombinacije bi lahko komot sestavil tudi moj "ne-mož"... Zato vprašanje, ali druge pustijo svojim dragim oblačit otroka po njihovo ali ne?
4.) ja, seveda obstajajo moški, ki sledijo modi, samo večina jih nima otrok, ker imajo pogosto radi fanteuser posted image . mal heca mora bituser posted image

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 24
19.5.2009 15:24:16   
mateyka
saj pisano je lahko tudi lepo - zakaj bi moralo biti vse v istih odtenkih? user posted image na švedksem ima www.babyshop.seful odbite barve skupaj pa izpadejo ful frajerske user posted image
user posted image user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.