CIPRESA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Suni GH in sol: sicer še ne dodajamo, bomo začeli junija, samo nikakor ne mislim nič solit in sladkat... CIPRESA se ti ne zdi, da je brez soli bolj zdravo kot s soljo? Pa ne glede na to, kaj je po našemu okusu boljše? Glede na to, da je v dveh rezinah kruha dovolj soli, da zadosti potrebe odraslega šloveka po soli... Ne vem, no... jaz sem se v nosečnosti navadila, da ne solim več krompirja, makaronov (itak kupujem polnozrnate, ki imajo sami po sebi okus) in takih zadev (malo solim samo še meso) in sva se z dragim čisto navadila in nama je zdaj ful všeč tako. Zdravo in nezdravo, jaz še vedno prisegam na normalno. Za dojenčka je normalno da ni zdravo da bi zdaj solila tako kot nam,ampak brokoli ali pa cvetača brez soli je totalno brez okusa, in tudi jaz jo nemorem brez soli jest. Če solim - solim v majhnih količinah in že to majhno da okus jedem. Mala mi nesoljeno ne je, se ji dviguje in pluva ven, zato sem tako kot pri Žigu začela malo solit zelenjavo. Žiga ima normalno kri in je zdrav tako bo tudi Anja Tudi sladkor nekatere mamice čisto ukinjajo otroku, vidim v vrtcih pri 3-4-letnikih še kar ne smejo jesti bombonov, čokolade,.....zato nesmemo nosit za rojstne dneve sladkarij. Meni se to zdi malo mem, tudi otrok rabi malo sladkorja. Anji zaenkrat nobene stvari še ne sladkam, ker je v vseh stvareh (jabolko hruška,....) dovolj sladkorja in je za okus ne potrebuje, ko bo stara eno leto pa bo ravno tako dobila kako čokolado. Tako je tudi z soljo, sedaj je skoraj neslano, solim le za okus čisto malo, ko bo stara dovolj bom solila normalno tako kot za nas kosilo, nič ne bom pretiravala ne v eno in ne v drugo smer Pa še to kar je mene bolj motilo v pediatrični kliniki (našedva sta bila oba tam) so otročke komaj dan ali dva stare futrali z glukozo po injekciji ko so se jokali samo da so bili tiho tejci01 - jaz sem kupila tisto stekleno strgalo za strganje sadja - tisto je super. Kopalke - jaz grem jutri na rudnik v supernovo, tam naj bi bila trgovina Lisca in jih bom probala, so pa meni pisane na kožo, ker je nizek pas in hlačke niso velike in dolge, ker mi potem vedno vse štrli in se še kopat nemorem. Za modrc pa imam nekaj povprečnega za noter dat tko da bomo videl če mi bojo prav Vam sporočim Evo zunaj je sonček, Anja se je zbudila, še pojeva jabolčka pa banano in potem greva ven