|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
14.5.2009 19:44:50   
Anonimen
Pike, a ji kaj za pit dodajaš? Če ji ne, bi jaz na tvojem mestu ji ponujala čez dan kaj ... ker je zdajle precej vroče in to in pomoje rabi. Mogoče zaradi tega ni kakala, ker je telo pač tut drekec čisto izmozgala tekočine, pa gre potem suh in bolj trd drekec težje ven, kot pa napol tekoč.

(odgovor članu pike)
  Neposredna povezava do sporočila: 3801
14.5.2009 20:15:55   
skorpika
IZVIRNO SPOROČILO: nanaa

Mi smo tut kupili pepeny in je prav zakon, nekateri nas mal čudn gledajo kaj imamo gor na vozičkuuser posted image .

ej men grejo pa ti pogledi prou na živce, ne vem no, al sem jst tok občutljiva al pa je folk mal butast...glih tko gledajo k da mam ne vem kaj na vozu...ma sej briga me, sam se bojim da bom komu kdaj kej bleknla...važn da je mali v senčki, za vse ostalo mi pa dol visi...

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3802
14.5.2009 20:18:17   
skorpika
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

A veste, da mi je naša punca danes že drugič dopoldne zelenjavo bruhnila ... pač pripravila sem ji učeraj bučko s krompirjem, danes cvetačo ... oboje je že lepo jedla, zdaj pa tako ... je tako bruhnilo iz nje, da sem jo mogla komplet preoblečt pa še blago od stolčka dat prat. Kaj naj si mislim glede tega? Ker sadje in kosmiče pa lepo je popoldne ... a mislite da je pogruntala, da ji dajem sladko hrano in tisto, ki ni sladka in ji zdaj tista, ki ni sladka ne paše in jo zavrača? Duš ... tale GH mi bo živce skravžljala ... ker samo z banano in sadnimi kosmiči je pa tut ne morem filat user posted image .

ej naš je tut ene 14dni lepo jedel zelenjavo in kosmiče, zdej pa vsakič joka ko mu dajem za jest, pa nimam pojma zakaj...mu dajem tut tekočino...ne vem...tko da sem mal ukinla zdele uvajanje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3803
14.5.2009 20:20:09   
skorpika
IZVIRNO SPOROČILO: Suni

Tisti, ki ste že bili na morju ali kje drugje za dalj časa: katere lekarniške zadeve vzamete s sabo za user posted image - mislim za prvo pomoč in podobno.

jaz sem vzela: fiziološko, aspirator, zložence, calpol, bepanten, hladilno mazilo...to je to...če pa zboli ornk pa spokaš in greš domov 

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 3804
14.5.2009 20:21:51   
skorpika
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

user posted image  

kopalke so res hude, tut bejba ni švoh...sam jst mam pa kontra problem od otike...nimam kej v modrček dat, tko da jst mam bolj športne kopalke...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3805
14.5.2009 20:24:30   
skorpika
IZVIRNO SPOROČILO: arupnik3

živjo
no mi smo malo notri ker je zelo vroče zunaj tko da mam mal časa
drgač sm pa ratala zelo lena mam pouno za narest pa se mi ne da oz nimam cajta sem raje z Tjaško
GH ja midve pa jeva za zdaj samo kašico pa kakšen frutek in to je to ker takoj ko ji kašno tako stvar dam ji ful prebava nagaja in ne kaka tako kot ponavadi pa napenja jo pa tak zelenkasto črn je kakec user posted image
mava 27. pregled in bom P prašala kako pa kaj
joj mi tudi še nimamo zobkov in čakamo čakamo čakamo

jst sem mu kupila v mullerju od hippa jabolčni sokec, ki je od 4.meseca dalje in deluje rahlo odvajalno...mešaš ga 1:3 z vodo...imajo pa tudi korenčkovega, ki pa rahlo zapira, tko da je za vsakega nekej...sam jabolčni res deluje, naš je cel dan sračkal...

(odgovor članu arupnik3)
Neposredna povezava do sporočila: 3806
14.5.2009 20:29:30   
skorpika
no tko, mal sem se razpisala, ker sem zadnje dni res samo bralauser posted image
sem pa rezervirala bohinjsko bistrico od 6.6.-13.6. in komaj čakam da spet nekam skupaj gremo...
no pa da vas še nekaj vprašam...koliko kaj vaši možje oz. partnerji sodelujejo pri ukvarjanju in rihtanju dojenčka...ker naš ga je recimo začel previjat šele ene 14 dni nazaj...pa še to sem ga kr prsilila in ga pustila pokakanega in šla ven...zanalašč...no sej na sprehod gresta sama skor vsako popoldne...sam da bi ga pa kdaj skopal in dal spat, to pa ne...no, pa nafutra ga tut, to ni panike...a mogoče preveč pričakujem?

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 3807
14.5.2009 21:17:56   
YOZIKA

Meni pa moj najraje previje ta malega. Se takrat hecata in se mu ful smeje in oba se prav zabavata. To naredi najprej ko pride iz službe. Pa če je doma, mi pomaga pri kopanju, da bi šel pa kdaj sam z njim na sprehod ali ga pa dal zvečer spat se pa še ni zgodilo. Je pa res, da ima popoldne v glavnem tavečjega malega načez, pa tudi zvečer ga zrihta za spat. Samo zadnje čase dostikrat kaj zunaj dela, ker je dolgo dan, tako da se je zdaj že večkrat zgodilo, da sem jaz mogla dat obadva spat. Za to pa je potrebna dobra organizacija.

Jaz sem bla pa danes zjutraj v Hofrerju. Sem šla kupit za obadva tamala tiste 3 delne kompletke (kratke hlače, majčka in kapica) in so že zjutraj ob 8.30 ženske vse pohopsale.user posted image Enako otroško posteljnino. Potem pa prinese trgovka še v škatli in ne morem verjet kako so se vsi zgrebli za to. Kot da bi kaj delili zastonj. Na koncu sem dobila 2 kompletka za Nejca in enega za Mihca ter eno otroško posteljnino z motivom Lightning Mc Queen.user posted image

Nič jaz bom šla kar počasi spančkat. Sem ful utrujena in nenaspana. Mi se še vedno ponoči zbujamo 2-3X, pa zjutraj že ob 6h ali celo ob 5.30 pokonci. Jaz ne znam kdaj bom lahko spet dobro naspala. Mislim v enem kosu.

(odgovor članu skorpika)
Neposredna povezava do sporočila: 3808
14.5.2009 21:18:37   
Anonimen
Skorpika, naš je glede pedenanja tamale kar priden (kolikor mu delo to dopušča). Čez teden ga sicer ni veliko doma (pride okrog pol 6ih, tamala gre pa ponavadi malo čez 7 že spat), pa za vikend tut velikokrat dela po par ur. Samo tamalo pa hrani, previja, umiva in se igra z njo že od kar sva iz porodnišnice prišli. Ok, ponoči res samo jaz vstajam, edino parkrat je on, ko sem bila jaz bolj švoh, pa še to sem ga mogla jaz porukat, da je šel, ker on je enostavno ne sliši. Pa kopal jo je do sedaj samo 1x, ko sem bila jaz bolna. Drugače mi pa sploh ni problem ju sama pustit, ker jo ful lušno spedena. Edin oblečena je ponavadi takrat bolj po kavbojsko ... pa dobro ... važno da se imata fajn user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu skorpika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3809
14.5.2009 21:27:30   
Anonimen
Punce, naša je bila pa danes tak vražiček, da je bilo joj ... kar sva bili zunaj je bila super pridna, sva bili v trgovini, da sem si končno kupila par majic, ker moja garderoba je katastrofa, pa tamali sem v Deichmannu kupila ene take mehke usnjene copatke ful luškane ala robez (al kako se jim že reče), za 6,5€ ... ful luškane res. No ampak samo da sva domou prišla je bilo konec dobre volje in v jok ... pa ni hotela bit ne pri men, ne v igralnem centru, ne v stajici, ne v ležalniku, zaspana je bila tolk da je komi učke odprte držala, samo spat pa ne ... mislim, da sem bila prav izmozgana, ko je moj prišel domu in sem mu jo kar v roke porinla in šla spat za eno uro. No zdaj je pa ura pol 10ih, jaz imam pa še vse za spakirat, ker je moj jutri frej dobil in gremo že dopoldne za vikend v Kranjsko Goro  ... sploh ne vem kje naj se lotim ... za tamalo bom tako ali tako mogla jutri zjutraj spakirat, ker spi v sobici in ne morem zdaj not kolovratit ... jao, ne da se mi ... obožujem počitnice, ampak mrzim pakiranje user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3810
14.5.2009 22:31:42   
nanaa
IZVIRNO SPOROČILO: nanaa

Mi smo tut kupili pepeny in je prav zakon, nekateri nas mal čudn gledajo kaj imamo gor na vozičkuuser posted image .

ej men grejo pa ti pogledi prou na živce, ne vem no, al sem jst tok občutljiva al pa je folk mal butast...glih tko gledajo k da mam ne vem kaj na vozu...ma sej briga me, sam se bojim da bom komu kdaj kej bleknla...važn da je mali v senčki, za vse ostalo mi pa dol visi...

ja se čist strinjam:)) pa si mislim vprašte me ne pa "zijati" tako čudno :))...eh tko kot si napisala važen da so naši malčki v senčki.

Ojoj pakiranje: zadnjič, ko smo šli mi prvič na morje sva imela za naju spakirano v pol ure za Hano pa sva pakirala cel dan:)...pa sem bila prepričana, da sem pol preveč vzela pa se je potem izkazalo, da sva kar vredu napakirala...ja še igralni center sva ji vzela s seboj...:) še dobro, da sta šla z nami sestrična pa njen mož, da sta peljala hrano:)
Glede lekarne sem vzela; fiziološko, kreme, AD3, vatke, toplomer, obliže...aja pa zavarovanje za Hrvaško, ok Otika teb za Kranjsko ni potrebnouser posted image ....lepo pakiraj pa uživajte.

Yozika - tudi mi smo bili v Hoferju in smo se obrisali pod nosem, nič ni bilo, smo šli v Litijo tam je ponavadi bolj prazen Hofer...pa ni nič ostalo. Sam imajo res dobro marketinško foro dajo 2 super izdelka, ki jih je seveda čisto malo na zalogi...prideš ponje jih ni...samo kaj ko najdemo polno drugo ne/potrebnih stvari:).

Aja danes sem dobila odločbo za dohodnino ...katastrofa user posted image spet moram plačati...na pa je šel regres, smrk.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3811
15.5.2009 9:10:58   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: Suni

GH in sol: sicer še ne dodajamo, bomo začeli junija, samo nikakor ne mislim nič solit in sladkat... CIPRESA se ti ne zdi, da je brez soli bolj zdravo kot s soljo? Pa ne glede na to, kaj je po našemu okusu boljše? Glede na to, da je v dveh rezinah kruha dovolj soli, da zadosti potrebe odraslega šloveka po soli... Ne vem, no... jaz sem se v nosečnosti navadila, da ne solim več krompirja, makaronov (itak kupujem polnozrnate, ki imajo sami po sebi okus) in takih zadev (malo solim samo še meso) in sva se z dragim čisto navadila in nama je zdaj ful všeč tako.

Zdravo in nezdravo, jaz še vedno prisegam na normalno. Za dojenčka je normalno da ni zdravo da bi zdaj solila tako kot nam,ampak brokoli ali pa cvetača brez soli je totalno brez okusa, in tudi jaz jo nemorem brez soli jest. Če  solim - solim v majhnih količinah in že to majhno da okus jedem. Mala mi nesoljeno ne je, se ji dviguje in pluva ven, zato sem tako kot pri Žigu začela malo solit zelenjavo. Žiga ima normalno kri in je zdrav tako bo tudi Anjauser posted image
Tudi sladkor nekatere mamice čisto ukinjajo otroku, vidim v vrtcih pri 3-4-letnikih še kar ne smejo jesti bombonov, čokolade,.....zato nesmemo nosit za rojstne dneve sladkarij. Meni se to zdi malo mem, tudi otrok rabi malo sladkorja. Anji zaenkrat nobene stvari še ne sladkam, ker je v vseh stvareh (jabolko hruška,....) dovolj sladkorja in je za okus ne potrebuje, ko bo stara eno leto pa bo ravno tako dobila kako čokolado. Tako je tudi z soljo, sedaj je skoraj neslano, solim le za okus čisto malo, ko bo stara dovolj bom solila normalno tako kot za nas kosilo, nič ne bom pretiravala ne v eno in ne v drugo smeruser posted image

Pa še to kar je mene bolj motilo v pediatrični kliniki (našedva sta bila oba tam) so otročke komaj dan ali dva stare futrali z glukozo po injekciji ko so se jokali samo da so bili tihouser posted image

tejci01 - jaz sem kupila tisto stekleno strgalo za strganje sadja - tisto je super.

Kopalke - jaz grem jutri na rudnik v supernovo, tam  naj bi bila trgovina Lisca in jih bom probala, so pa meni pisane na kožo, ker je nizek pas in hlačke niso velike in dolge, ker mi potem vedno vse štrli in se še kopat nemorem. Za modrc pa imam nekaj povprečnega za noter dat tko da bomo videl če mi bojo pravuser posted image user posted image Vam sporočimuser posted image

Evo zunaj je sonček, Anja se je zbudila, še pojeva jabolčka pa banano in potem greva venuser posted image user posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 3812
15.5.2009 9:21:52   
katja_p
Mi dans začnemo uvajat, s korenčkom. Imam namen ene 4 dni korenček ji dajat, pol pa kak krompir...

Me pa neki zanima: ko uvedeš ene 3 vrste zelenjave in prešaltaš na sadje. A pol tiste dni, ko uvajaš sadje zelenjave sploh ne daješ? Al jo prestaviš na kak drug obrok? Ker kao naj bi uvajal dopoldne, ne?
A lahko hkrati z uvajanjem dopoldanskega obroka pa že zvečer tud dam kosmiče?

sm mal zmedena glede tega uvajanja ... user posted image  Bolj zakomplicirano, kot pa zizo ven dat na klopci v parku user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3813
15.5.2009 10:09:21   
petruscha
Ojla!
Se samo na hitro oglasim in kasneje kaj pokomentiram user posted image .
Danes sva bila z mojim user posted image pri 2. cepljenju in sem mislila, da mi bo mali pobegnil s postelje. Je bil zelo vesel in se je smejal, ko smo ga loviliuser posted image , potem pa igla v nogico in takšen jok user posted image , se mi je tako zasmilil. Ja nič, bo že minilo,... sedaj pančka in samo upam, da ne bo imel kakšne reakcije.
Imamo pa 7500g, zmerili ga pa niso. Se mi zdi, da več kot poje, manj se zredi user posted image . Mislim, da se mu to pozna pri kg, ker je non-stop zunaj in je pravi mali živčekuser posted image , vedno se mora nekaj dogajati. Bo bolj manekenske postave, kot mami-user posted image LOL.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3814
15.5.2009 10:23:09   
petruscha
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Mi dans začnemo uvajat, s korenčkom. Imam namen ene 4 dni korenček ji dajat, pol pa kak krompir...

Me pa neki zanima: ko uvedeš ene 3 vrste zelenjave in prešaltaš na sadje. A pol tiste dni, ko uvajaš sadje zelenjave sploh ne daješ? Al jo prestaviš na kak drug obrok? Ker kao naj bi uvajal dopoldne, ne? Po moje je najboljše, da najprej sprobavaš 2-3 stvari na teden in vidiš, če ima kakšno alergijo ... tako, da spoznava nove okuse.  Jaz kar malo mešam, en dan sadje, potem zelenjavo. Saj boš sama videla pri otroku, kaj mu paše in kaj ne. Sedaj smo na enem obroku dnevno (dopoldan 2 obrok in ponudim mu še mleko). Danes mi je pediatrinja rekla, da naj mu začnem dajati še kašice iz riža in koruze brez glutena (po 7 mesecu z glutenomuser posted image ) z prilagojenim mlekom.
Skratka, vse skupaj gre pri nas počasi, vendar mali kar uživa  pri hranjenju. Jedel pa je že korenčkovo kašico, jabolčno kašico, hruškovo kašico, cvetačo, kolerabico, banano. Začela mu bom dajati pa tudi, kar neprekuhano sadje. Mi bomo imeli že kmalu tudi češnje doma,  zgodnje hruške, marelice,..skratka veliko domačega sadja in zelenjave.

Pediatrinja mi danes ni nič zatežila, ker sem že začela z GH, samo naštela mi je kaj lahko vse je in to je to.

sm mal zmedena glede tega uvajanja ... user posted image  Bolj zakomplicirano, kot pa zizo ven dat na klopci v parku user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3815
15.5.2009 11:16:54   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Me pa neki zanima: ko uvedeš ene 3 vrste zelenjave in prešaltaš na sadje. A pol tiste dni, ko uvajaš sadje zelenjave sploh ne daješ? Al jo prestaviš na kak drug obrok? Ker kao naj bi uvajal dopoldne, ne?

Katja_p, meni je patronažna razložila takole:
1. teden začneš zvečer uvajat riževe kosmiče (ker načeloma le-ti niso problematični, se jih da kar zvečer)
2. teden začne dopoldne uvajat zelenjavo, zvečer pa še vedno riževe kosmiče.
3. teden začneš dopoldne uvajat sadje, zvečer pa še vedno riževe kosmiče.
4. teden lahko dopoldne daš sadje, popoldne zelenjavo, zvečer kosmiče.
vmesni obroki pa še vedno dojiš oz. daš AM.

malo pozneje začneš pri zelenjavi še meso itd.

mi smo danes jedli kolerabico. včeraj sem mu vanjo zamešala žličko olivnega olja, pa mu ni bila dobra, danes sem pa namesto tega dala not malo Novalaca, pa sva pojedla skoraj celo sklečko ... Zlato pravilo, ki naj te vodi pri uvajanju GH, je: nič hitet, otroku daj čas, da se privaja novih okusov, to je na začetku bolj eksperimentiranje kot pa resnični obrok, da se naje (še vedno mu na koncu ponudiš mleko, da se nasiti). Pa prisluhni otroku, naj te vodi njegov apetit.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3816
15.5.2009 11:17:41   
arupnik3
ojla
da se malo oglasim
no midve sva že iz sprehoda je ful pasalo zdej pa šibam delat kosilo popoldne grem mal v šoping in bo dan okol no ja zvečer pa cerklat z user posted image upam user posted image

vidim da GH zelo napreduje user posted image

meni se pa zdi da je kavica rekla enkrat da je nebo do junija ali se motim????

še nekaj glede oblačenja za vn     sem srečala ene znance na cesti in imajo skoraj 4 mesece staro punčko in je imela na glavici zelo debelo kapico pokrita je bla pa z 3 dekicami (mi je pokazala) naša je mela pa klobuček bodi z dolgimi hlačke in štoufkepa sopergice  pa nič pokrita A JE TO NORMALNO????

nč grem jst uživajte
papa

(odgovor članu petruscha)
Neposredna povezava do sporočila: 3817
15.5.2009 11:23:11   
Ana Luna
aja, še to - ker pravijo, naj bi vsako novo živilo dajali vsaj tri dni, da se ga otrok privadi, sta  to dejansko v enem tednu samo dve živili. jaz bom zato dva tedna uvajala zelenjavo in dva tedna sadje, potem bom pa začela mešat med sabo.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3818
15.5.2009 13:14:56   
tejci01
Ojla

glede uvajanja GH
pravijo, da ponudit prvo sok prekuhanega jabolka. Samo jaz sem skuhala jabolko in jo nato spaličnim zmiksala  in mu kar dala 1-2 žlički za probat. Drugi dan je pojedel kakih 10 žličk, 3 dan pa je že pojel vso kašico. najbolje je, da poslušamo svoje otroke, ker oni že vedo kaj jim paša.
Danes sem mu skuhala 3/4 jabolka in mu nato dodala 1/4 svežega naribanega. bomo vidli kako bo.

Prejšnji teden sem kupila v BC stolček za hranjenje od Cam (da ga imam pri mami), samo nisem nič zadovoljna,ker se sedež ne premika gor in dol in naslonjalo gre premalo nazaj. Tako da ga grem danes zamenjat in bom kupila od Lemi-ja (ta ko je v akciji). Takšnega že imam doma in je OK.

Zdaj pa moram it, ker se je Martinček zbudil.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3819
15.5.2009 13:53:17   
CIPRESA
Koliko se spreminja tole glede uvajanja GH, mi smo pri Žigu takle čas lahko že vse jedli razen mesa, z paličnim mešalnikom ali mikserji nisem smela mešat hrane, ker naj bi lahko prišel notri zrak in napenjal otrokauser posted image   samo na strgalo pa še to stekleno....ampak takrat sem vse to verjela pediatrinji, danes pa je spet vse obratno  pa še 3 leta niso mim.  Jabolka sem prekuhala le 1 ali 2X potem pa sveža naprej od 4 meseca, zdaj pred 6 mesecem nesmeš dajat svežega ker.....nevem zakaj....spet mnenja strokovnajkov ekspertov.
Vse mamice svojim otročkom želimo najbolje ampak meni se pa že malo smešno zdi vse to, kot bi prvič rodila pred 20-timi leti toliko je novega. Aptamil 2 sem tudi Žigu dajala že od 4 meseca dalje, sedaj piše od 6-tega....NORO.

Z alergijami je pa tako, včasih se ne pokažejo tako kmalu to tedensko uvajanje Gh pomeni samo to da lažje vidimo ali ima otrok na določeno GH alergijo, ko damo to čez lahko mešamo po mili volji. Jaz recimo nisem dajala Anji riževih kosmičev en teden, ker je malo verjetno da bo imela na to alergijo, če pa bi se pojavile pikice ali kaj drugega potem bi pač delala selekcijo hrane da se vidi od česa pride. Meni je rekla pediatrinja da se velikokrat alergija na določeno hrano pokaže šele pozneje po kakem mesecu dajanja ko otrok že vse je, ne šele po tednu dni.

IZVIRNO SPOROČILO: tejci01

....najbolje je, da poslušamo svoje otroke, ker oni že vedo kaj jim paša.

s tem se strinjam tudi jaz. Noben pediater ti nebo tako nazorno pokazal kaj je dobro za našega otročka kot naši malčki, samo poslušat jih je trebauser posted image

< Sporočilo je popravil CIPRESA -- 15.5.2009 13:55:09 >

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 3820
15.5.2009 18:30:54   
petruscha
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

IZVIRNO SPOROČILO: tejci01

....najbolje je, da poslušamo svoje otroke, ker oni že vedo kaj jim paša.

s tem se strinjam tudi jaz. Noben pediater ti nebo tako nazorno pokazal kaj je dobro za našega otročka kot naši malčki, samo poslušat jih je trebauser posted image

pod to se podpišem! Mojega malega lahhko že pogledaš in vidiš da mu ne paše riževa kašica- je skledico vrgel po tleh in je odneslo vse po celi kuhinjiuser posted image user posted image . Pa drugič, ko bo bolj pri volji.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3821
15.5.2009 22:20:37   
petruscha
IZVIRNO SPOROČILO: petruscha

Danes sva bila z mojim user posted image pri 2. cepljenju in sem mislila, da mi bo mali pobegnil s postelje. Je bil zelo vesel in se je smejal, ko smo ga loviliuser posted image , potem pa igla v nogico in takšen jok user posted image , se mi je tako zasmilil. Ja nič, bo že minilo,... sedaj pančka in samo upam, da ne bo imel kakšne reakcije.

Reakcija na cepljenje: bruhanje, odklanjal je mleko (tako moje, kot AM), videti je bil zelo utrujen in cel dan je zelo sitnaril. Bošček mali sedaj pančka in upam, da bo jutri bolje.

Kar pa se tiče riževe kašice, bi morala danes verjetno počakati in mu jo dati šele jutri, ker ni bil čisto nič zainteresiran. Kot sem že poročala, je ponesreči udaril po TT posodici in ta je letela po zraku po celi kuhinji. Babi in jaz smo umirale od smehauser posted image user posted image . Mu jih bom dala jutri v flaško z mlekom, da bo pil in bom videla, če mu bo to pasalo.

NIč, jaz vas danes zapuščam,... jutri je nov dan. Nočka

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3822
15.5.2009 22:29:03   
tejci01
No zamenjava stolčka je uspela.
Sem mu kupla še kašico jabolko in korenček (je od 6 meseca). Zdaj bomo še na uvajanju - 1 obrok na dan, in ko bo dopolnil 6 mesecev(3.6.) mu bom zvečer začela dajat kašico namesto mleka. Bomo vidli če mu bo všeč.

Imam doma še 2 frutka, samo mi je rekla med.sestra, da naj mu to dam prav v skrajni sili. Raje naj doma pripravljamo kašico.

Sem skočila še do Dm-ja in mu kupila plenice Babylove, ker so dobre in nima nobene alergije. Tako da Pampers plenic ne bom več kupovala, bom porabila še tiste ki jih imamo doma.
Sem opazila, da je veliko stvari v DM-ju cenejših kot v BC.

No zdaj pa vas pozdravljam, grem v ležečki. ker komaj gledam.

Lahko noč

Neposredna povezava do sporočila: 3823
15.5.2009 22:39:25   
teja*
Ojla.

Da se še jaz oglasim glede GH. Jaz bom Niki začela dajat konec meseca, ko bo stara 6 mesecev, ker mi je tako rekla pediatrinja. Prvih 10 dni je rekla, da ji dajem po nekaj žličk pri obroku zelenjavo, to menjavam na vsake 2 dni, ker je manj alergena kot sadje (najprej da začnem 2 dni dajat korenček, nato 2 dni krompir, nato 2 dni brokoli itd. do 10. dne). Naslednjih 10 dni uvajam sadje, najprej 5 dni kuhano jabolko, nato še 5 dni banano, ker se pri sadju pozneje pokaže alergija. Naslednjih 10 dni pa doma naredim ali kupim frutke in ji jih dajem. Bom pa, če ne bo na zelenjavo nobeno alergična, potem, ko začnem tudi s sadjem, normalno dajala tudi zelenjavico.

Lepo se imejte in lahko noč.

Teja

Neposredna povezava do sporočila: 3824
16.5.2009 8:06:33   
ninica04
hej hej babike

KONČNO se še jst malo javim. Sedaj ko je bolj toplo in lepo vreme smo cele dneve zunaj, zjutraj malo pospravim, skuham, malo ven, potem kosilo, pa po taveliko in VEN...

Anja je super, zelo je pridna, v četrtek sma mele drugo cepljenje, ima 7060, vse je ok. Je osvojila obračanje, tako da se non stop obrača na trebuh user posted image user posted image user posted image pa včasih tudi na trebuhu potem spi.

Glede GH jo bomo začeli uvajat. Vidim da je pri vas zelo različno. Naša je stara 4 mesece in še malo, pa nas ful gleda pri mizi, kar umiri se, pa kar usta odpira. Samo problem je ko nič noče pit, ne čaja, ne vode, ne sladkanega čaja, pa tud nesladkanega ne user posted image user posted image user posted image sem ji včeraj skuhala jabolko, pa je take frise zraven delala kot da ji dajem kakece za jest user posted image user posted image user posted image pa tudi vode od kompota ni hotela pit. A se mora to samo navadit na okus ali kaj??? Ali čem še počakat? Ko matralo je pa nič ni. Še vedno se dojima in ZELO ima rada zizo. Največkrat na njej zaspi, tako da sploh ne vem kako bomo s to gosto hrano...

(odgovor članu teja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Otrok je oživel na maminih prsih
Se spomnite mame, ki je z dotikom oživila svojega sinčka, ko so ga zdravniki po porodu razglasili za mrtvega? Poglejte, ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?