Lsica
|
Dobro jutro junijke, sem si vzela čas, da vas preberem. Ker tako hitro kot gre tale zadnji čas pred dnevom D, tako gre tudi na forumu vse hitreje in vas komaj dohajam. Včeraj sem bila na pregledu, in moje detece se je tudi že obrnilo z glavo naprej proti izhodu . Se mi zdi da tudi zdaj bolj čutim pritiskanje teže, ampak to že itak vse poznate, a ne? Naslednji teden, 20. 5., imam še CTG poleg pregleda, kar bo zame spet nekaj novega . Do takrat pa bomo skušali rešiti še par manjših težavic (vnetje ...). In napotnici za v P in za rešilca sta tudi že v materinski...kar mi spet daje vedeti, kako blizu sem. mojsonček, smo držali pesti...vem da je bilo vse v redu in se že cartate z malo bebico...Komaj čakam, da se nam oglasiš . CSD paket denar včeraj nakazan , pa mamo spet povod za zapravljanje . Sva že včeraj zavila v pikapolonico... ditta, upam, da se vam je stanje kaj umirilo, da so minile skrbi, da se je hčerka pozdravila, da spet spite ponoči,...in da se lahko posvetite tudi radostim pričakovanja . Dobra si, da takole vse zdržiš...jaz nimam še nobenega otroka, pa si delam take skrbi kako bom zmogla, ko pa takole preberem vidim, da sploh ni vprašanje v tem kako, enostavno daš od sebe vse kar zmoreš in do konca, a ne ditta? bamoocham, kaj je zdaj s tem otrdevanjem šravfanjem, bolečinami...upam da samo lažni alarm in dete lepo počaka na svoj PDP. lenika, matic je tudi zbolel, kako je z njim? malagala, naj te ne bo strah CR, moja kolegica ga je imela zdaj že drugič. Res je, da se moraš po porodu malo bolj pazit, oz. da okrevanje traja dalj časa, ampak bolečine pa le niso tako hude. mojjaka, a ti boš mela tud CR zaradi lege otročka? Pa ti Cally, se boš tudi za CR odločila? Mene tudi matrajo izvidi vode...se pravi to nič hujšega, pa velik je treba pit, tud brusnični čaj. Goldy, tebe so pa kar v P poslali...te bojo še razvadili pred porodom . Hecam se, upam, da bosta s pupo OK in da ne bojo meli s tabo nič dela, razen da ti bodo dobro kuhali in pospravljali posteljo. lino, biba, ...vem da se je teško navadit na novo podobo. ampak punce ne se tolk sekirat glede kil... zdrava nosečka jih pridobi pač malo več ampak saj bo šlo dol. Kar pa ne, pa gre tja kjer mora bit, da naredi postavo bolj žensko. Saj ni vse v lepoti suhice, mislim da počasi gremo tudi čez to, važna je zdrava podoba. Za primerjavo, ena od majčic, ki je pred kratkim rodila (pridobila cca 20 kg +) je v prvem tednu zgubila že 13 kg... pol pa veste kako to gre. Pa saj lahko tud punce ki že majo otroke povejo... Mene bolj kot kile skrbi celulitis - se mi zdi da se ga bom težje znebila. Strij pa (še) HB ni . Čeprav se mažem sam tam pa tam...men se tega ne da . luši, tako kot je majana že zapisala, razpoloženje in reakcije tvojega so del okrevanja in navadno se jih sploh ne zavedajo oz. nimajo vpogleda v to, kako delujejo na ljudi v svoji okolici. Edini recept je potrpežljivost, vem pa da je to zdaj, ko potrebuješ vso pozornost to še toliko težje. Poskusi se obrniti še na nekoga drugega, ki ti je blizu, pa nas maš seveda , smo ti vedno na voljo . majana, vidim da te kar nekaj stvari matra...saj samo še dva dni, a ne? pol pa lahko v soboto kak sok spijeva na to . za telovadbo - streching ob lakiranju, meni je dovolj že striženje, za drugo pa zmanjka energije . kalanteja, . Žlahta, strgana plahta...včasih pač pride do kratkega stika, kar vidiš kasneje, ko vsak izraža svoje dojemanje situacije...mogoče je pa tašča mislila, da te ne bo obremenjevala. Čeprav, mal bol prijazna bi pa lahko bla, to nič ne stane. Res, boš videla, ko boš mela svojo družinico se boš požvižgala na take stvari. Jaz moji tašči zdaj kar povem kar ji gre, sicer prijazno, vljudno,...včasih malce ironično...in pol me baš briga kako se drži. Ponavadi se mal se kuja, (a meni teško ), spremeni se pa itak ne veliko, sam men je lažje, ker ne držim v sebi kar mislim. Glede neke povezanosti, skrbi,...sem se pa že navadla in je ne pričakujem več. Malce sem bila razočarana v začetku nosečnosti, zdaj sem se pa sprijaznila. Tašča pač misli samo nase in na svoje potrebe, bolezni,...no pri meni to ni užgalo, in zdaj - glavno da mi da mir in s tem sem zadovoljna. S svojimi težavami pa naj mori druge. Če mi nima nič veselega, lepega za povedat, mi tud tega ni treba, pa naj bo tih, pa zaprta v svoji sobi, če ji tko paše. Je pa zanimivo (poučno in smešno) opazovat kakih fint se poslužuje, da bi pridobila pozornost svojega sina (mojega )...zadnjič je šla dva dni zaporedoma k njemu v službo, fotokopirat neke izvide, da je ja tud on videl kako bolana je. (opomba: ma pa osteoporozo, pri 70 in nekaj, kar se meni ne zdi nič posebnega in sem ji to tud povedala). Mislim, bolano vse skupaj. Pa takih zgodb je še več...med drugim si je dala tud kolonoskopijo delat, tza vsak slučaj, če bi slučajno mela raka na črevesju, ker je nekdo v njeni žlahti tud zbolel za to. Dobro da si še testa za nosečnost ne kupi, kaj veš, mgoče je pa nalezljivo . No dost sem povedala. Skratka kalanteja, počasi se boš navadla, na to vrsto posebnega sožitja s taščo. Čim manj se obremenjuj z njo, pa bo. Naty-Taja dobrodošla . Mava približno skupaj rok, sam jaz bom rodila v LJ. tinca, ti pa že o popadkih govoriš...upam da so bili lažni in si ponoči dobro spala. alina, lepo slišat, da je tvoja pupa tako pridna. Jaz se po eni strani mal bojim, po drugi pa tako komaj čakam, tudi nočnega bujenja, kakanja, in vsega kar spada zraven. Bo dost branja za danes, a ne? Šibam zdaj v ZD, v lab....pa se slišimo kasneje.
|