![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 7:07:17
|
|
|
|
matcar
|
Jutro! Mi pa smo spali danes,je samo enkrat ponoči jedo. Zdaj pa grem v šolo na govorilne ure,kr groza me je.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 7:32:22
|
|
|
|
Rubin.
|
Dobro jutro.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 7:32:59
|
|
|
|
Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: matcar Jutro! Zdaj pa grem v šolo na govorilne ure,kr groza me je. Mogoče pa boš pozitivno presenečena.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 7:35:22
|
|
|
|
Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: nebo IZVIRNO SPOROČILO: matcar Jaz pa še grem malo brat. Nočko! Jaz tudi grem spat. Ej Matcar kaj bereš? Jaz tudi berem . Trenutno Soba v hotelu Finbar.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 7:48:34
|
|
|
|
nebo
|
Dobro jutro, jaz imam trenutno v delu knjigo Dojenje in materinstvo iz srca, ampak še nisem nič prebrala, bom pa sedaj ko zaključim kariero , bo več časa, pa tudi več energije....
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 8:08:51
|
|
|
|
elevitka
|
Dobro jutro - čeprav zame ni nič kaj dobro (počutim se kot kup ..... v trebuhu me je celo noč pikalo kot strela, spala sem bolj ne kot ja, pa še mačka se je drla kot šoja) Kak se vam da še brat - jaz sem lena da joj ! Grem meditirat in čakat da bo ura 15.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 8:11:10
|
|
|
|
nebo
|
vidiš ka dela pizza ob 22h zvečer!!! DELAJ nekaj!!!! No jaz sem včeraj dobila pri G tisto za paketek ali kaj že in moram na socialno s tem, torej Elevitka postopek, kdaj delajo, kdaj naj grem (mislim koliko dni prej), kdaj dobim EUR-eke??? Vse me zanima????
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 8:45:19
|
|
|
|
matcar
|
Če boš šla zdaj,dobiš eureke naslednji mesec 15.-ga,oz.kaki dan prej. Meni se da brat,lažje zaspim pol. Sem pa navajena pred spanjem čitat že iz oš ven.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 8:46:43
|
|
|
|
matcar
|
Ja,nisem bla pozitivno presenečena,prej negativno. saj pri ocenah je ok,nad povprečjem,obnašanje je katastrofa!
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 8:56:19
|
|
|
|
nebo
|
Jaz tudi rada čitam.... Ej Biba kaj študiraš kaj ali pišeš diplomo? A ni to nobenega roka koliko časa prej naj grem na socilano??? kam Dvoršakovo ali Ljubljanska??
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 8:57:48
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: matcar Ja,nisem bla pozitivno presenečena,prej negativno. saj pri ocenah je ok,nad povprečjem,obnašanje je katastrofa! ja mama kaj si pozabla, da je glih v takih letih ko je najbolj pametna??
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 9:26:40
|
|
|
|
elevitka
|
NEBO: DVOMIM DA JE PIZZAKRIVA nobenmu nič ni sam meni Vse povezave do obrazcev so zelene Za uveljavljanje pravice do porodniškega dopusta in porodniškega nadomestila so potrebni naslednji obrazci: http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/obr_s1_1_mati_pravice_rojstvo_otroka08.pdf (s to vlogo mati uveljavlja pravico do porodniškega dopusta in porodniškega nadomestila, pravico do dopusta in nadomestila za nego in varstvo otroka, podaljšanega dopusta za nego in varstvo otroka ter pravico do pomoči ob rojstvu otroka, če je ne uveljavlja oče) http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/obr_s1_pril_potrdilo_zaposlitev08.pdf K tema obrazcema mora upravičenka priložiti še originalno potrdilo o predvidenem datumu poroda. http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/predvideni_datum_poroda.pdf Uveljavljanje pravice do porodniške: - potrebujete potrdilo o predvidenem datumu poroda, ki ga dobite pri vašem ginekologu,
- 30 dni pred predvidenim nastopom porodniškega dopusta oziroma 60 dni pred predvidenim datumom poroda se oglasite na Centru za socialno delo, kjer vam bomo izročili obrazce za uveljavljanje pravice do porodniškega dopusta in vas seznanili z vsemi nadaljnjimi postopki in pravicami v zvezi z zavarovanjem za starševsko varstvo (obrazce dobite tudi na naši internetni strani),
- najkasneje 30 dni pred predvidenim nastopom porodniškega dopusta o tem obvestite vašega delodajalca, če pa ste samostojni podjetnik, pa morate obvestiti pristojni organ za registracijo samostojne dejavnosti v 15 dneh po priznanju pravice,
- če rodite otroka, preden ste o izrabi porodniškega dopusta obvestili delodajalca, je to treba storiti v treh dneh po rojstvu otroka, razen če vam zdravstveno stanje tega ne dopušča; v tem primeru naj obvesti delodajalca kateri od vaših sorodnikov oziroma zaprosite za pomoč zdravstveno službo,
- če ste oče ali druga oseba ali eden od starih staršev in boste uveljavljali pravico do porodniškega dopusta, morate obvestiti delodajalca najkasneje v roku treh dni od nastopa razloga za izrabo porodniškega dopusta,
- če kot bodoča mati sklepate delovno razmerje 58 dni ali manj pred predvidenim datumom poroda, morate delodajalca obvestiti o nastopu porodniškega dopusta ob sklenitvi delovnega razmerja.
PAKETI OB ROJSTVU OTROKA: na 1. strani tega obrazca OBRAZEC S-1/1 je rubrika kateri paket želiš izbrati (označiš pač kar želiš) Porodniško nadomestilo se izplačuje najkasneje do 15. v mesecu za pretekli mesec na osebni račun upravičenca.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 9:29:53
|
|
|
|
matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: matcar Ja,nisem bla pozitivno presenečena,prej negativno. saj pri ocenah je ok,nad povprečjem,obnašanje je katastrofa! ja mama kaj si pozabla, da je glih v takih letih ko je najbolj pametna?? Ja,saj vem.Samo ona pa že v ekstreme hodi,tudi doma. Noben ji ne pride do živega,niti kazni ne pomagajo. Bo potreben obisk psihologa.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 9:30:33
|
|
|
|
matcar
|
Zdaj pa grem počasi po Maksa. Se potem še tipkamo.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 9:38:21
|
|
|
|
elevitka
|
Aja pa nebo če te zenima višina porodniške - povezava kjer si jo lahko izračunaš: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 9:56:04
|
|
|
|
biba14
|
Ojčka.... Nebo : jaz sedaj do septembra ne morem dobit roka za izpit-vse zasedeno, niti si ne predstavljam kako bi trebušala do Ljubljane,se že do mesta komaj peljem ( kot sopotnik-vedno dobim krče v avtu )...imam samo še dober mesec do konca. Ampak sem optimist,da bom takoj začetek sept.fertik s faksom . Trenutno mi je tudi vseeno,ali sem študent ali brezposelna, v vsakem primeru sem doma ...da bi pa bila pod stresom,tudi nima smisla ( saj do tega spoznanja mje tudi trajalo ). Branje : jaz berem Evo,pa Novo , vam pa eno ful dobro knjigo priporočam-5 jezikov ljubezni : v bistvu ni knjiga kot roman,amoak taka življenjska...kako preko zgodbic prepoznaš sebe in ljudi okrog sebe: kateri jezik ljubezni govorijo-tako hitro ugotoviš,s čim jih najbolj razveseliš( darila, dotik, beseda... ) Socialna : jaz sem šla prejšnji teden,pa so mi rekli,da dobim denar za paket 15.6. Mela sem vse papirje iz neta sfotkane in izpolnjene,pa so zdaj neki novi..tako da je spet pisanje. Moraš pa na Ljubljansko 6. Matcar : otroci so otroci , jaz sem bla vedno petkarka , z primernim vedenjem( pa še to so mi komaj dali,da ni manj primerno ven štrlelo ), ker nikakor nisem znala bit tiho...dobro,da v sred.šoli potem ni bilo vedenja
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 12:12:20
|
|
|
|
matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba14 Matcar : otroci so otroci , jaz sem bla vedno petkarka , z primernim vedenjem( pa še to so mi komaj dali,da ni manj primerno ven štrlelo ), ker nikakor nisem znala bit tiho...dobro,da v sred.šoli potem ni bilo vedenja Pa jaz razumem,da so bolj živahni otroci,kar je tudi prav. Ona pa je nesramna do sošolcev/k,pa tudi učitelje ignorira. Ocene pa so ok,kar tudi mora bit. Drugače bi šiba pela!
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 12:39:28
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: matcar Pa jaz razumem,da so bolj živahni otroci,kar je tudi prav. Ona pa je nesramna do sošolcev/k,pa tudi učitelje ignorira. Ocene pa so ok,kar tudi mora bit. Drugače bi šiba pela! Mama se je razkurla..
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 12:42:19
|
|
|
|
biba14
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: matcar Pa jaz razumem,da so bolj živahni otroci,kar je tudi prav. Ona pa je nesramna do sošolcev/k,pa tudi učitelje ignorira. Ocene pa so ok,kar tudi mora bit. Drugače bi šiba pela! Mama se je razkurla..
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 12:43:10
|
|
|
|
matcar
|
Itak! Če pa vem,da zna in da ji hitro do mozga pride!Samo pri MA imama malo težav,ker ji odštevanje ne gre najbolje. Ostalo pa je nad povprečjem,kar je zelo dobro. Pa obnašanje je za znoret!
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 14:33:44
|
|
|
|
biba14
|
Malo prej sem imela Uz..vse je ok, naš poba ima 2300g, MV pa je zaprt in dolg 4cm...tako da nama se še ne bo kmalu mudilo v P in bo verjetno počakal polnih 9 mesecev
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 17:06:57
|
|
|
|
christiana21
|
Ojla! Evo mene iz P., mala Klara Gloria je pa še žal v Ljubljani, jo pa greva z novopečenim očkom jutri obiskat. Komaj čakam, da jo vidim, če je že vsaj stisnit ne morem k sebi.
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 17:10:55
|
|
|
|
christiana21
|
aja, pa hvala vsem za čestitke.
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 12.5.2009 17:11:36
|
|
|
|
matcar
|
Halo! Kak lepo,da si že doma. Zakaj pa je Gloria v Ljubljani?
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.