tinaaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja No tko.. danes je bil en tak malo drugacen dan, Dita je bila ful vec pokonc, neko cudno dojenje, spala bi samo v narocju, skratka kr neki.. In kljub temu, da sem prebrala in dala marsikaj skozi pri dojenju, sem danes ze ne vem kokrat pomislila, da nimam dovolj mleka... In to me je pripeljalo do tega, da sem se spomnila raznih sredstev, ki naj bi pomagala pri produkciji in kolicini mleka. Seveda razlicno delujejo pri razlicnih zenskah, ampak bom napisala, da bo morda koristilo se kateri. dajte se druge dopisat, ce poznate se kaksno zadevo. Kot prvo bi rekla, da je pomembna sproscenot in poznavanje nastajanja mleka. Pijace (prebrano na forumih, pobrano po izkusnjah drugih mamic,...) Sezamov caj - dve zlici neoluscenega sezama das v 2-3dcl vode in pustis vreti 10min, ohladis in popijes/pojes. Okus je bljack, ampak ce pomaga .. Caji za dojenje (Galex, Hipp, tekanee) - na splosno dosti pitja Roiboos caj Kompoti Malinovc Pivo/Radler Hrana predvsem redni obroki polenta Tablete Tametil - predpise pediater/ginekolog ali osebni zdravnik Ostalo Jaminovo esencialno olje - kapljica na vsako zapestje, vonj naj bi spodbujal nastanek mleka Ne pravim, da vse pomaga vsaki, ampak probat ni greh 2soncek2 .. mislim, da se nas vecina sreca z obcutkom, da nam zmenjkuje mleka in morda ga je kaksen dan res manj.Tole zgoraj sem pisala kak mesec nazaj, morda ti pomaga. Svetujem ti, da se ne zateces takoj k AM,sploh cez dan ne. Ko enkrat zacens redno dodajat, je pol to zacaran krog, ki ga je tezko prekinit. Zaradi manjsega povprasevanja na dojkah, seveda dejansko vpade ponudba mleka .. Probaj cim veckrat pristavljat. Kar opisues, da se doji nekaj minut in pol popeni - to moja dela vsak dan. Pa ven ji mlek iz ust tece, pa imam skoz filing kot da nic ne poje. Ampak ocitno dobi vec kot dovolj, ker se super redi in napreduje. Spremljaj raje polulane in pokakane plenice. Imajo nasi malcki obdobja poskoka v rasti in takrat imamo vse premalo mleka za njihove potrebe, zato je treba res veliko pristavljat, da se ponovno vzpostavi primerna ponudba za njih. In zato ni najboljs, ce das dodatek, ker tako ne pripomores k temu, da se tvori vec tvojega mleka. Moja je vceraj skoraj nic spila do popoldne in valda me je mikalo, da bi naredila flaso. Pa sem samo sebe premagala in si rekla NE.. ce bo punca lacna bo pila. V enem dnevu ne bo shirala. In je popoldne in zevcer se super dojila. Lahko je napisat, ampak probaj biti sproscena in zaupaj vase. Nic ni narobe,ce dodas, ampak bolje je, da poskusas samo dojit se naprej, sploh ce sta se do sedaj uspesno dojili. Mehke zize imam jaz od ene 5 dne naprej, to pomeni, da je ponudba in povprasevanje usklajena. trde ali kaksno bulo imamo samo se, kadar se dalj casa ne doji. Tudi crpanje ni pokazatelj,koliko mleka je v zizi. Otrok lahko ven potegne 2x, 3x vec kot nacrpas. Bom se enkrat napisala - moja starejsa je bila polno dojena, pa sem si v celem dnevu nacrpala 40ml !!!! Ce bi po tem sodila, bi pristala takoj na AM. Tako da pogumno in vztrajaj. Ce te se kaj muci, le napisi. vec glav vec ve in pri dojenju je velikokrat potrebna kaksna zunanja spodbuda