slovenka
|
vanilla, ful fajn, da si ti tako uživala na Ptuju. Veliko lepih trenutkov s Kajo ti želim Hm, res je dilema, kam iti rodit - mama od moje sodelavke dela v Mb porodnišnici in ona zelo hvali, kako je pri njih fajn, ampak sigurno ne vsem, a ne? Na Ptuju je tudi nekaterim fajn, meni ni bilo. Pač nisem imela sreče, delno zato, ker je bila tisti dan takšna gužva, delno zato, ker sem zahtevala ultivo, pa so se me potem izogibale, mojega ne k meni pustile, šivanje pa ne bom niti omenjala ponovno... Vanilla, ko pišeš o hotelu s 5* moram pomisliti, da verjetno nisi bila v veliko hotelih s 5* Je pa res, da ti nisi bila tam julija, ko se komaj diha od vročine, pa tiste debele srajce... kopalnice zelo basic, sobe depresivne. Ne vidim primerjave s 5* hotelom. Morda mi pa naslednjič ne bo ratalo priti do Feldbacha in bom spet na Ptuju, pa bo izkušnja boljša. Samo bi verjetno res bilo bolje, da bebo planiramo za aprila, ne poleti Sem pa sama hodila na en UZ v Mb, pa se res tam nisem preveč fajn počutila, zelo neosebno... Tako da tja jaz ne bi šla. Glede zgodbe o popkovini - mene je tudi že malo skrbelo, ker sem bila čez rok in sem slišala veliko zgodb okrog tega. Na Ptuj pa nas je vsako jutro veliko hodilo na ctg-je, pa res nismo bile deležne posebne pozornosti. CTG in domov. Meni je potem na srečo Mileta naredil en UZ, da je preveril, če imam še dovolj vode. Je pa tudi moja pupa imela popkovino okrog nogice in je tudi dobila slabšo oceno po Apgarjevi za barvo. Na srečo se je pri nas vse dobro izteklo in res škoda za znanko od playgirl. Sem pa na UZ za kolke v Mb od ene mamice slišala, da ko je ona rodila, so ji v Mb rekli, da otroku ne bije srce, ga odpeljali, njej pa potem zvečer niso več nič povedali. Je spraševala babice, pa so rekle, da naj gre spat, da ji bo jutri zjutraj zdravnik povedal, kako je. Ona pa niti ni vedela, ali je dojenček živ ali ne, kako naj gre potem spat. Mislim, da gre za osebnosti in ne institucije, povsod se ti lahko zgodi slabo in dobro. To se imenuje sreča. Je pa res, da bi se marsikdaj kaj dalo narediti, pa se ne. Tudi zaradi slabega vodstva, zastarelih pristopov in navad. Sama delam na fakulteti in po lastnih izkušnjah vem, da so včasih grdo delali s študenti, bili vzvišeni, nič pomagali, nobenega individualnega stika... pa odkar zdaj jaz delam tukaj, 7 let, smo veliko stvari preko mlajšega šefa, ki je študiral v tujini in ve, kako se dela, spremenili, ocene študentov na anketah so zelo visoke itd. So posamezni odkloni, a se pritiska tudi na te, da se izboljšajo. No, za našo fakulteto to velja, za druge ne bom trdila. Bi pa bilo potrebno v večini institucij v naši državi korenito spremeniti zadeve. V državni upravi imajo eksterna ocenjevanja, v bolnišnicah pa mislim, da nič.