|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski krof(e)ki in jagode 2009
10.5.2009 9:37:11   
štorkljica
IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006

Včeraj ob 11.13 se je rodil Teo. Velik 53 cm in 3580 g težak. Srečna mamica in očka....

p.s. Sporoča Pikaro preko Sončkauser posted image

Čestitke

Čestitke Pikaro še enkratuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
10.5.2009 9:44:14   
štorkljica
IZVIRNO SPOROČILO: 2soncek2

Danes pa mi je dragi ravno kupil Aptamil 1. Ker nimam popolnoma nobenih izkusenj, vas prosim, da mi napisete, kaj dajete druge vasim po flaski in priblizno koliko? Moja je sedaj stara 2 meseca in pol.

Ima morda katera nasvet ali pa izkusnjo ali idejo, da bi povrnila mleko oz., da bi se znova povecala kolicina?

Najprej zelo pomembno pravilo...NEHAJ SE SEKIRAT! Tudi če bo mleko "presahnilo", kar se ne more zgoditi spet samo tako, tvoj otrok ne bo ostal lačen in ne bo ostal brez materinske ljubezni.
Kako dozirati ti piše tudi na pakungi od aptamila, vendar je tam bolj približek, sama probaj pa boš videla koliko ti bo pojedla za en obrok in tako se je najbolje po tem orientirat.

Glede povečanja količine mleka...jaz sem pri prvi punci začela po enem mesecu, ko mi je začelo usihati mleko, piti brezalkoholno pivo...ne moreš verjeti kak ti 0,5l napolni dojke. Pol sem mela zadosti zacel dan, pa še ostajalo mi je. Zdaj pa zaenkrat pijem HIPPov čaj za dojenje, pa se mi zdi da tudi malo pomaga, vendar še zdaleč ne tako kot brezalk pivo, pa seveda čimveč pristavljanja k dojki je pomembno

Torej, brez sekiranja predvsem, pa veliko srečeuser posted image

(odgovor članu 2soncek2)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
10.5.2009 9:45:07   
štorkljica
Dober in lep nedeljski dan želim vse skupaj!user posted image

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
10.5.2009 10:10:02   
nmag
2sonček2 samo ne obupaj takoj mleko se ti lahko povrne,ne sekiraj se dovolj pij,pojdi po tametil in res je pivo zelo pomaga.Če je lačna vmes dodajaj,nikakor pa jo ne odstavi čisto,če hočeš probat,da se mleko povrne.Tudi sama sem do sedaj imela podobne težave,pa smo nekako zgurali,da sem dojila vsaj do 5 meseca,edino Karolinca je izjema ta tako vleče in se mi mleko res skoz dela,res pa da popijem ogromne količine vode,mleka,kakega piva...zelo pomemben je pa tudi počitek,če mamica ne počiva dovolj lahko tudi začne usihat.
Upam,da ti bo uspelo,če pa ne pa bo dete vseeno zraslo.lp

Moji sončki Nejc...Matic...Ana...Gregor...prišla je pa še Karolina

Neposredna povezava do sporočila: 1079
10.5.2009 10:56:59   
ninica23
IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006

Včeraj ob 11.13 se je rodil Teo. Velik 53 cm in 3580 g težak. Srečna mamica in očka....

p.s. Sporoča Pikaro preko Sončkauser posted image

Čestitke

čestitke za user posted image
lepo se cartajte!!!

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
10.5.2009 10:58:44   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

No tko.. danes je bil en tak malo drugacen dan, Dita je bila ful vec pokonc, neko cudno dojenje, spala bi samo v narocju, skratka kr neki.. In kljub temu, da sem prebrala in dala marsikaj skozi pri dojenju, sem danes ze ne vem kokrat pomislila, da nimam dovolj mleka... user posted image In to me je pripeljalo do tega, da sem se spomnila raznih sredstev, ki naj bi pomagala pri produkciji in kolicini mleka. Seveda razlicno delujejo pri razlicnih zenskah, ampak bom napisala, da bo morda koristilo se kateri. dajte se druge dopisat, ce poznate se kaksno zadevo.

Kot prvo bi rekla, da je pomembna sproscenot in poznavanje nastajanja mleka.

Pijace (prebrano na forumih, pobrano po izkusnjah drugih mamic,...)
Sezamov caj - dve zlici neoluscenega sezama das v 2-3dcl vode in pustis vreti 10min, ohladis in popijes/pojes. Okus je bljack, ampak ce pomaga .. user posted image
Caji za dojenje (Galex, Hipp, tekanee) - na splosno dosti pitja
Roiboos caj
Kompoti
Malinovc
Pivo/Radler

Hrana
predvsem redni obroki
polenta

Tablete

Tametil
- predpise pediater/ginekolog ali osebni zdravnik

Ostalo
Jaminovo esencialno olje - kapljica na vsako zapestje, vonj naj bi spodbujal nastanek mleka

Ne pravim, da vse pomaga vsaki, ampak probat ni greh user posted image

2soncek2 .. mislim, da se nas vecina sreca z obcutkom, da nam zmenjkuje mleka in morda ga je kaksen dan res manj.Tole zgoraj sem pisala kak mesec nazaj, morda ti pomaga. Svetujem ti, da se ne zateces takoj k AM,sploh cez dan ne. Ko enkrat zacens redno dodajat, je pol to zacaran krog, ki ga je tezko prekinit. Zaradi manjsega povprasevanja na dojkah, seveda dejansko vpade ponudba mleka .. Probaj cim veckrat pristavljat. Kar opisues, da se doji nekaj minut in pol popeni - to moja dela vsak dan. Pa ven ji mlek iz ust tece, pa imam skoz filing kot da nic ne poje. Ampak ocitno dobi vec kot dovolj, ker se super redi in napreduje. Spremljaj raje polulane in pokakane plenice.
Imajo nasi malcki obdobja poskoka v rasti in takrat imamo vse premalo mleka za njihove potrebe, zato je treba res veliko pristavljat, da se ponovno vzpostavi primerna ponudba za njih. In zato ni najboljs, ce das dodatek, ker tako ne pripomores k temu, da se tvori vec tvojega mleka.
Moja je vceraj skoraj nic spila do popoldne in valda me je mikalo, da bi naredila flaso. Pa sem samo sebe premagala in si rekla NE.. ce bo punca lacna bo pila. V enem dnevu ne bo shirala. In je popoldne in zevcer se super dojila.
Lahko je napisat, ampak probaj biti sproscena in  zaupaj vase. Nic ni narobe,ce dodas, ampak bolje je, da poskusas samo dojit se naprej, sploh ce sta se do sedaj uspesno dojili. Mehke zize imam jaz od ene 5 dne naprej, to pomeni, da je ponudba in povprasevanje usklajena. trde ali kaksno bulo imamo samo se, kadar se dalj casa ne doji. Tudi crpanje ni pokazatelj,koliko mleka je v zizi. Otrok lahko ven potegne 2x, 3x vec kot nacrpas. Bom se enkrat napisala - moja starejsa je bila polno dojena, pa sem si v celem dnevu nacrpala 40ml !!!! Ce bi po tem sodila, bi pristala takoj na AM. Tako da pogumno in vztrajaj. Ce te se kaj muci, le napisi. vec glav vec ve in pri dojenju je velikokrat potrebna kaksna zunanja spodbuda user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
10.5.2009 11:01:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

punce hvala za vse lepe tolažilne besede in user posted image ...naš ati je danes doma in zjutraj ko je odšel po poslih (trgovina, plačat čeke...) me lepo pokliče tašča in takoj po glasu slišim, da ji spet neki ne paše...pol pa najprej nič ne reče pol pa mi je take nametala ven, da sem 2 uri jokala tako, da mi še zdaj kar tečejo user posted image ..pol je še maja začutila mamicino žalost in se začela jokat tako, da sem morala mojega poklicat, da je prišel iz mesta, da naju je potolažil...no kaj vse mi je povedala vam napišem, ko se bom umirila - vsak čas bo maja vstala in nočem, da spet čuti mamicino žalost, čeprav nekje v meni je itak in jo sigurno čuti...v glavnem tašči se je otrok smilil zato, ker sem šla z majo k P in ne zato, da trpi in bruha in ne vem od česa...+ tega sem ji jaz zapravila želodček z tem, da sem ji dajala hrano, ko je bila lačna...taščo sem ful ponižala, ker sem klicala mojega, da naj pride da gremo k p in ne nje...več pa vam napišem drugič ker imam spet pritisk 100000000000000000000000 na kubik...v glavnem moj jo je potem poklical in jo napizdil ampak si je detelja itak vse izmislila pol pa me je klicala še 1x in mi rekla, da ji hočem sina vzet...haaaaaaaaaaaalllllllllllllllllllllooooooooooooooooooo....in skoz mi vsiljuje, da naj prosim mamo ali njo da mi prideta pomagat...kaj hudiča mi bosta pomagala, če je pa maja tako pridna in spi, previt jo znam nahranit pa tudi...no po govoru tašče vsevede izgleda, da sem 10 let stara in da situacije ne obvladam...mala ima krče zaradi mene...in ona je ugotovila, da sem ful nervozna...seveda sem, ko poslušam njo in njenega pametnega moža z tako pametnimi nasveti, da imam poleg prebavne motnje...danes sem tako utrujena še od včeraj, ampak ne morem spat, ker ko si vležem slišim taščine besede...

Detelja, kolikor imam znanja psihologije, ti lahko povem, da tvoja tašča ima resne težave! Očitno se je bolestno navezala na svojega sina (od tod besede, da si ji vzela sina), sedaj pa tebe konstantno buzerira, kao da nisi dovolj dobra mama. Poznam par takšnih primerov in rešitev je zgolj to, da živiš čim dlje od nje ter da namesto da jokaš se razjeziš in ji POSTAVIŠ MEJE. Prej se pogovori s svojim dragim, da ti bo stal ob strani, ker tašča ga bo gotovo postavila pred odločitev: mama ali žena. Vsekakor vztrajajta oba pri tem, da se začne spoštljivo obnašat do tebe in predvsem, da nima nobene pravice tebi govoriti, kakšna mama si, kako moraš vzgajati Majo ... OBA JI MORATA ODLOČNO POSTAVITI MEJE IN VZTRAJATI PRI TEM, ČETUDI BO IZSILJEVALA Z JOKOM. Takšne mame znajo biti izjemno prefrigane, toda enkrat jo je potrebno postaviti na prave meje, pa četudi se skrega, namuli, noče par mesecev pogovarjati z vama, izsiljuje ... Bodita trdna, bo že sama prišla nazaj. Toda resnično morata v tem biti s tvojim enotna in si noben ne sme premisliti, ne glede na to, kakšna sredstva bo uporabila tašča. MEJE, MEJE IN ŠE ENKRAT MEJE! Postavi se zase detelja čim prej, saj ona s takšnim obnašanjem ne bo nehala ne glede na to, koliko solz boš pretočila. Nehala bo zgolj takrat, ko jo boš ti odločno ustavila.

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1082
   RE: Aprilski krof(e)ki 2009
10.5.2009 11:09:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23

Halo punce

No pa smo tudi mi prišli iz P... ne več 2V1 ampak kar 1+1+1user posted image user posted image user posted image ....
Nimam vas časa brat za nazaj, samo toliko da se vam malo javim...Midva z Nikom sva ok...mali je tak cuker da to res ni, zdej z atijem skupi pančata, mami pa je malo pobegnilauser posted image ....ufff koliko stvari me čaka zdej doma, že pišem dragemu listek kaj vse mi mora it iskatuser posted image .
Drugače pa porod je bil kr težak, še posebej ker je šlo vse urgentno in sva bila z Nikom kar dobro ogrožena( več vam napišem v porodni zgodbi), vsa zahvala Dr. Pircu in Dr. Klančnik, pa nasplošno vsemu osebku v P Celje, do naju so bili super in nama stali ob strani v težkih trenutkih, predvsem ginek 3, kjer sem bila na intenzivni. No zdej pa se moramo še privadit....šivi me bolijo ko user posted image , upam, da čimprej mine...tudi zobeka ni več, smo ga operiraliuser posted image .
Upam da ste ve dobro, hvala za vse čestitke in pozdrave, pa se še javim kajuser posted image .

Sem pa vas pogrešala punce.

Aja eno vprašanje....Kaj ste uporabljale takoj ko ste prišle iz P za user posted image  za obrazek laseke in telo? Prekuhano vodo, mandljevo olje in fiziološko?

Brigita dobrodošla doma! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Občutek je božanski, da si končno v domači postaljici, a ne? user posted image

Pridno se cartajte v svojem gnezdecu, saj tudi me ostale se javljamo tako na obroke. user posted image

Jaz za Elo za umivanje uporabljam: v vodo dam malo kremnega olja za kopanje od Welede, ki ima v sebi mandljevo olje, in jo potem s to vodico umijem po celem telesu. Sproti jo briševa (eno nogico, pa drugo ...), potem pa jo v pregibicah (nogice, rokice, vrat in predvsem pod pazduho) namažem z oljem za telo od Welede, malo jo z oljem namažem tudi po laskih, predvsem pazim za ušeski in zadnji del glavice, na koncu pa po celem telesu z mlekom za telo od Welede.
Umivava jo enkrat zjutraj, drugič zvečer, enkrat čez dan ... malo smo še zmešani user posted image , ker včasih se vstaneva ob 8h, drugič z Elo vred spimo vsi trije do 11h user posted image , če je noč težka ... tako da še nimamo nekega rednega ritma. Bomo ga pa vsekakor ustvarili, ko se bomo kopali, ker vem, da imajo otroci blazno radi red in redni ritem. Upam, da sem ti kaj pomagala. user posted image

(odgovor članu brigita23)
  Neposredna povezava do sporočila: 1083
10.5.2009 11:16:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: anca

nena - te slinge ima hrvaški bebe center,  moj je s Pule.. baje so jih imeli 7 komadov, je pa kar debel, danes sva se sprehajali zunaj, in sem videla, da nič ne prepiha.. stane pa 100evrov.. ni malo, ampak se splača.user posted image

vzorec je pa zunaj tak olivno zelen z rožicami, znotraj pa črtast

Če boš si kakšnega sposodila in vama bo všeč, ti ga magari jaz prinesem, ko gremo junija kaj dol.

pa mene zdaj veliko manj boli hrbtenica..

lpuser posted image

Anca morda pa ga bom res naročila pri tebi. user posted image Samo da se mi rana še nekoliko zaceli in trebušček izgubi na občutljivosti, pa si ga bom zagotovo sposodila v škratku, da preizkusim, kako bo to šlo skupaj z mojo hrbtenico user posted image user posted image user posted image . In če bo ok, bova pa naredili biznis user posted image user posted image user posted image . Za Elo pa sumim, da se bo kar rada nosila noter, saj je prava "carta". Po mamici. user posted image Ko jo prebujam, jo tako celo polubčkam, da samo čakam, da bo malo večja, da me bo začela odrivati user posted image user posted image user posted image ali da mi bo rekla: Pa daj mi že mir s temi lubčki. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anca)
  Neposredna povezava do sporočila: 1084
10.5.2009 11:21:09   
2soncek2
Drage Miska2006, storkljica, nmag in tanaaja!!!

Hvala vam za vzpodbudne besede in vse nasvete, sedaj se pocutim nekoliko bolje!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja sekarancija je bolj podzavestna, ceprav si pravim, da se ne smem...potem pa se vsa okolica in pametni nasveti drugih ljudi:tasce in prijateljice...kaj pa ce mam premalo mleka pa se dere...izcrpaj si ga, da vidis koliko ga je itd...potem pa postanes tak...

Vceraj sem potem skupaj zmesala umetno mleko, pa ga tako ni hotela piti, skoraj jo je kap, ko ga je poskusilauser posted image user posted image user posted image , upam, da se vse dobro iztece in bom dojila se nakaj casa...bom pa sedaj poskusila s pivom in vsem ostalim, kar se mi napisale!!!

Danes je jedla samo iz mojih dojk, zadnji obrok je obe spraznila...

Resnicno vam iskrena hvala, ker nekaj vzpodbudnih besed z vase strani, ki imate resnicno izkusnje z bebami v tem trenutku, je prav fajn!!

Zelim vam lepo nedeljo in vam porocam!user posted image user posted image

Se 1x RES HVALA!!!!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
10.5.2009 11:26:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nmag

user posted image user posted image user posted image čestitam Pikaro.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nmag)
  Neposredna povezava do sporočila: 1086
10.5.2009 11:31:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: 2soncek2

Hoj!

Da se vam javim po malo daljsem casu...imam ogromno dela z naso malo pikico...

Sem pa danes neskoncno zalostna in obupanauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Zakaj? Zdi se mi, da nimam vec dovolj svojega mleka...ko sem bila v bolnisnici in se debel mesec po tem, mi je mleko teklo v potokih, dojke sem imela nenehno trde kot kamen in sem mislila, da me bo razneslo od bolecin..naso puncko sem pridno hranila pa se crpala sem si (80ml v 10 min komot)!

Sedaj se mi pa ze par dni dogaja, da ta mala recimo nekje 5 minut je, nato se pa zacne zverinsko dret zraven, najprej nisem vedala kaj...nato sem sli sla malo ven crpat in sem z muko iz obeh v pol ure nacrpala komaj 40-60ml. Dojk ze kaka 2 do 3 tedne nimam vec trdih napetih, pijem kot kamela in se trudim z 3 l na dan (tudi caj za dojenje)...Sedaj se pa se zavestno obremenjujem, da bodo mlekarne presahnile, jaz pa sem tako uzivala v dojenju pa se komot je!user posted image user posted image user posted image user posted image Cisto sem na dnu danes, en obrok sem ji ze dala umetnega mleka, ki so nama ga predpisali v bolnisnici(ker je mala nedonosencek).

Danes pa mi je dragi ravno kupil Aptamil 1. Ker nimam popolnoma nobenih izkusenj, vas prosim, da mi napisete, kaj dajete druge vasim po flaski in priblizno koliko? Moja je sedaj stara 2 meseca in pol.

Ima morda katera nasvet ali pa izkusnjo ali idejo, da bi povrnila mleko oz., da bi se znova povecala kolicina?

Ah ja na posvetovalnici v zacetku maja sva se znova lepo zredili (vsak mesec en kg), tako, da ima sedaj 4130, velika pa je 53cm. Pediatrinji sem ze takrat povedala za ta problem, vendar je rekla, da dokler se redi je vse ok! Ampak mala je nekaj dni za tem zacela po nekaj minutnem dojenju vrascat in jokat na vse kriplje...ne vem vec kaj...obupana:((((

Hvala za vse nasvete!

P.S.: Za kakec je pediatrinja rekla, da ni problema, ce je tudi zelo tekoc (pokakala se mi je kar pri njej in sem ji pokazala), da pac mala vse prebavi...

2sonček2 - teorija o dojenju (žal iz prakse ne morem govoriti, ker mi dojenje ni steklo) pravi, da si moraš med podoji še dodatno črpat dojke, da jih še dodatno stimuliraš in s tem povečaš količino mleka. Kar se tiče dodatkov, pa ti žal ne morem svetovati, ker mi jemo Alernovo, sploh pa ne vem, koliko poje 2-mesečni dojenček, mi se šele približujemo prvemu mesecu. Morda se obrni na La Leche League, svetovalke so tudi na med.over.net, ti bodo gotovo lahko pomagale. Pa tudi tu na rr so prave strokovnjakinje za dojenje. user posted image

(odgovor članu 2soncek2)
  Neposredna povezava do sporočila: 1087
10.5.2009 11:37:21   
Miška2006
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena
Detelja, kolikor imam znanja psihologije, ti lahko povem, da tvoja tašča ima resne težave! Očitno se je bolestno navezala na svojega sina (od tod besede, da si ji vzela sina), sedaj pa tebe konstantno buzerira, kao da nisi dovolj dobra mama. Poznam par takšnih primerov in rešitev je zgolj to, da živiš čim dlje od nje ter da namesto da jokaš se razjeziš in ji POSTAVIŠ MEJE. Prej se pogovori s svojim dragim, da ti bo stal ob strani, ker tašča ga bo gotovo postavila pred odločitev: mama ali žena. Vsekakor vztrajajta oba pri tem, da se začne spoštljivo obnašat do tebe in predvsem, da nima nobene pravice tebi govoriti, kakšna mama si, kako moraš vzgajati Majo ... OBA JI MORATA ODLOČNO POSTAVITI MEJE IN VZTRAJATI PRI TEM, ČETUDI BO IZSILJEVALA Z JOKOM. Takšne mame znajo biti izjemno prefrigane, toda enkrat jo je potrebno postaviti na prave meje, pa četudi se skrega, namuli, noče par mesecev pogovarjati z vama, izsiljuje ... Bodita trdna, bo že sama prišla nazaj. Toda resnično morata v tem biti s tvojim enotna in si noben ne sme premisliti, ne glede na to, kakšna sredstva bo uporabila tašča. MEJE, MEJE IN ŠE ENKRAT MEJE! Postavi se zase detelja čim prej, saj ona s takšnim obnašanjem ne bo nehala ne glede na to, koliko solz boš pretočila. Nehala bo zgolj takrat, ko jo boš ti odločno ustavila.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
10.5.2009 11:47:49   
sobra
Pozdravljane!

Imam eno vprašanje, tiste ki uporabljate AM, ali ste zasledile če v Slo prodajajo AM ALMIRON (to je Špa. zadeva)?
Čez slab mesec prihajamo v Slo., pa me zanima če se ga da kupit tam al si morm zalogo narest, ker ne bi menjala, ker sem z njim full zadovoljna.
Tamala po njem lepo kaka, samo včasih jo malo napenja.

Hvala za odgovore, pa lepo nedeljo vam želim

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
10.5.2009 12:06:05   
tinaaja
pri nas ga ni..

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu sobra)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
10.5.2009 13:09:26   
mišk
AM: Jst sem Doni do 5. meseca dajala Bebo, po petem mesecu pa Babylove mleko iz DM-a. Oba je zelo dobro prenašala. Čisto na začetku pa sem ji dajala Novalac, po katerem je bila zaprta, potem sem šla na Novalac proti zaprtju, pa so jo začeli mučiti hudi krčki, ko sem ji dala Novalac proti krčem, pa je bila spet zaprta...user posted image

Mastitis: Včeraj sem ga fasala!!! Zbudila sem se z 38,2 vročine in zeeeeloooo bolečo in otečeno dojko! Ko sem Vito dojila sem jokala zraven. Popoldne mi je vročina še narastla, zato sem šla k dežurni zdravnici, ki mi je dala antibiotike in en sprej za redčenje mleka, da sem si lažje stisnila mleko. Danes je že veliko bolje, a bom morala zvečer še enkrat ponoviti seanso z mrzlimi obkladki, masažo in stiskanjem.

NenaLena: user posted image user posted image user posted image user posted image Grozno... Zelo mi je hudo, da si morala doživeti tako strašno porodno izkušnjo!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
10.5.2009 13:18:42   
brigita23
halo punce...Imam eno vprašanjeuser posted image user posted image

Našemu Nikcu mal priteče kri iz popka, zgleda da ga planička mal obriba...ni nič gnojno sam krastica se naredi, pa me zanima ali bi mu mogla dati gor kako gazo ali vato ali kaj podobnega. Pa popek mu čistim pri vsakem previjanju z alkoholom a je to vredu??? Mamice prosim za pomočuser posted image

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

Neposredna povezava do sporočila: 1092
10.5.2009 13:20:42   
brigita23
mišk-ufffff boga upam da te čimprej mineuser posted image ... jst mam zize tudi cele napete in vroče, pa boleče, pa brdavice mi bodo odpadle...še dobr da naš Nik rad papa, da mi ni potrebno stiskat::::zaenkratuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1093
10.5.2009 13:28:26   
Pomarancica
Pozdravljene!
Da se še jaz javim.

5.5. se nama je rodil Oskar, težek 3740 gramov in velik 53 cm. Mamica je bila kar šivana, ker je bila glavica zelo velika - 37 cm. Malo še bolijo vendar bo. Pri odpustu iz porodnišnice je bila teža za 180g nižja. Sedaj se lepo dojiva. Mleka je dovolj za izvoz. Malo ga napenja, ker nama podiranje kupčka ne gre ravno najbolje. Veliko spi. Čakamo jutri, da pokličem patronažno in nas pride prvič pogledat.
Vprašanje: Po kolikih dnevih je bil kakec oranžne barve... pri nas je še vedno zelenkaste....

Lepo nedeljsko popoldne :-)
Pomarančica

Neposredna povezava do sporočila: 1094
10.5.2009 13:31:38   
brigita23
nenči hvala...vsaka ima svoje izkušnje in verjemi, da vsak predlog je dobrodošeluser posted image user posted image ...jst sem še malo zmedena, sej veš kako je ko prideš iz P in si v bistvu še sam čisto bogi, potem pa na vrat na nos postane še življenje z malo pikico precej drugačno od tistega ki smo ga bile vajene med nosečnostjo.
Mene vsaka stvar skrbi a bom naredila prav, a sem ga vredu umila, podojila, oblekla, podrla kupček....ufffff je stvari.
Pa sej sama veš. Jst našega Nikca umivam zjutraj od 7.30 do 8.00h tako sva se navadila že v P in potem ga podojim in spimo vsi trije naprej do 11h ali tako kot danes skoraj do 12huser posted image user posted image user posted image .
Umijem ga kr z vodo po celem telesu, potem uporabim fizološko za obrazek in glavico, alkohol za popek ter na koncu olivno olje ga kr po celem telesu mal, ker je imel suho kožico. No pa hladilno mazilo za ritouser posted image .
Sam me pa zdej skrbi ko mu malo tak kri priteče iz popkauser posted image user posted image user posted image ...res je to skoraj nič, sam ko ne vem ali je to normalno ali ga boli in kaj naj naredim??? Morda ga planička malo obribauser posted image . Jutri pride 1. patronažna ufffff in že vidim kako jo bom zasula z vprašanjiuser posted image user posted image user posted image ...
Nič pridna bodi daj lubčka Eli in ji reci da jo naš Nik pozdravljauser posted image .

Uživajte v tej sončni nedeljiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1095
10.5.2009 14:25:21   
Pat74
Pikarouser posted image user posted image za fantka!

Brigita23 popek raje čisti s fiziološko in ne alkoholom (preveč draži). jest sem ravno pri Maši zaradi krvavečega popka pristala za 5 dni na Pediatrični. Pri previjanju zavihaj pleničko (pampersko) pod popkom, da ga ne drgne, z bombažno pa ga pokrij čez popek.

Naš Andrej je pa bil danes prvič na sprehodu. Drugače imamo pa ponoči pestro, ker je očitno zamenjal dan in noč, pa noče spat v posteljici, ampak samo zraven mene in non stop je priklopljen na joško - za jest je pa ful ležeren in len, se dojimo tudi več kot uro.

Neposredna povezava do sporočila: 1096
10.5.2009 14:26:11   
Pat74
Pomarancica še tebi čestitke za Oskarja!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
10.5.2009 14:38:49   
Cveta28
Hej!
Vidim, da pridno čvekate in si delite nasvete. Pa da še jaz pristavim svoj piskrček:
user posted image user posted image user posted image za vse nove mamice in porodne zgodbice!
dojenje - dan ni enak dnevu, Laura je včaish pridna čebelica včasih pa sitna kot driska user posted image dojenje nama sicer gre ampak jaz imam toliko mleka, da sva pri vsakem hranjenju obe mokri od glave do peta. O kupčkih in polivanju raje ne bi, ker včasih traja cel proces tudi do dve uri.Zato sem se odločila, da se bomo od dane snaprej lepo dojili, ko se bo Laura sama zbudila. Do sedaj nam še najbolje uspeva hranjenje na 4 ure. Ponoči se zbujamo okoli 1h in potem ob 5h.
sprehodi - vsak dan za najmanj 2 uri. Včeraj smo šli že v 'hribe' na bližnji Jošt nad Kranjem. Koder je potiskal voziček navzgor po cesti do prve vasi, jaz pa lepo zraven sopihala.
počitek po porodu - razen sprehodov in osebnih potreb Laure me ostali pedenajo od spredaj in zadaj. Edino med tednom pustim ponoči kodra spati zaradi službe, drugače pa dečko obvlada stvar v nulo user posted image Tudi jaz se strinjam z vsemi tistimi, ki imate možnost počivati, da to dobro izkoristite.
črpanje mleka - jaz tega ne prakticiram, v primeru napetih dojku (sploh ponoči ali proti jutru) pa si kar sama iztisnem tisto 'prevečno' količino mleka ven. O črpalki nisem niti razmišljala zato pri nas tudi nimamo nobene stekleničke doma. Vprašanje: ali je imela katera že takšno situacijo in ji je kasneje uplahnila količina mleka?

Neposredna povezava do sporočila: 1098
10.5.2009 14:43:20   
Cveta28
Pomarančica naša Laura je imela zelenkast kakec samo prve 3 dni v P, potem smo pa prešaltali na oranžno rumenega in dokaj tekočega ter smrdljivega user posted image
Brigitka glede popka se strinjam s Pat, da raje pri vsakem umivanju očisti popek s fiziološko (od znotraj navzven ter na koncu še s suho sterilno gazo, da se razmnožijo dodatne bakterije), alkohol pa samo zjutraj in zvečer. Mi smo tako poek spedenali v slabih 2 tednih po rojstvu.

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
10.5.2009 15:56:51   
Miška2006

5.5. se nama je rodil Oskar, težek 3740 gramov in velik 53 cm.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu Pomarancica)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?