|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ljubljana vrtci ZBIRAMO PODPISE za nove o...
6.5.2009 11:49:58   
janezek67
Kar se tiče prostih mest, mislijo spremeniti normativ za heterogene skupine iz 10 na 12 otrok. Tko bi dobili ene 500 mest. Če pa normativ povečajo iz 10 na 16, bo mest ovolj še za drugo leto user posted image !!!!

Naši otroci bodo kmalu samostojni !!!! user posted image

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 126
6.5.2009 12:35:53   
Rahelca
Joj, koliko hude krvi in pesimizma!!!

Bilo je povedano, da bodo z širitvijo skupin pridobili 500 mest za otroke na področju MOL. Mene bolj jezi, ker je nova vlada tik pred zdajci spremenila kriterije za vpis v vrtec. Lansko leto je štela točke tudi bližina delovnega mesta do vrtca. Letos pa to odpade. Jaz čakam za dva otroka (dvojčka) v vrtec, s tem, da imam enega že v vrtcu. In seveda sem zato poslala samo eno prošnjo.

Se mi pa zdi prav, da bodo preverjali spremembe stalnih bivališč. Mogoče bo tako tudi kaj rešenega. Sem pa na lastne oči videla veliko nepravilnih (lažnih) prijav v vrtec. Res sramota.

Dopis mi je všeč in naj se ga pošlje, je pa res, da se bo konec junija videlo dejansko stanje vseh prijav. Spomnim pa se, da naj bi bilo že v lanskem letu na spletni strani MOL ažurirano stanje vseh prijav. Ampak žal tega ni. Seveda je veliko več prijav, če ste pa mamice oddale tudi do 10 prošenj. Hvala bogu, ampak zato ni realnega stanja.

Saj bo vse ok. Jankovič je pa na radiu Center ali pa Ekspres res zagotovil, da bo pazil na vse otrokem, ki ne bodo sprejeti v vrtec. Samo nisem sigurna, kateri radio, je pa zagotovo eden izmed teh dveh. Nekaj časa je bil Jankovič vsak teden gost v studiu.

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 127
6.5.2009 13:00:34   
resnično srečna
IZVIRNO SPOROČILO: Rahelca

Saj bo vse ok. Jankovič je pa na radiu Center ali pa Ekspres res zagotovil, da bo pazil na vse otrokem, ki ne bodo sprejeti v vrtec. Samo nisem sigurna, kateri radio, je pa zagotovo eden izmed teh dveh. Nekaj časa je bil Jankovič vsak teden gost v studiu.

no iz radia Ekspres so mi prijazno odgovorili, da bodo gospoda Jankoviča jutri res gostili v studiu med 8.00 in 8.45...drugače pa preverjanje stalnega bivališča jim itaq ne pomaga...v zadnjem času se jih je veliko spremenilo...samo kako pa lahko sploh dokažejo, da ti ljudje sedaj tam res ne živijo???...bodo obiskali vsako posamezno družino???

brezveze...v glavnem bo potrebno nek nov način vpisovanja narediti...pobiranje prijav na enem mestu...na vpisnici bi pa človek lahko rangiral od 1-10 kam bi otroka rad vpisal...in potem bi z nekim vnosom v navaden excel lahko hitro videl kje je vrsta, kje so prosta mesta, kaj se da zgoditi...par uric dela...samo kje pa...vest kakšen je bil samo strošek pošiljanja priporočenih zavrnitev???...brezveze...

v glavnem ne znajo/mo se organizirati...

zato pa sedaj starši moramo najti neko pot da bo za vse ok...otroke, starše in državo...saj bomo plačevali vrtec in iz tega sem sigurna, da nekaj denarja lahko vsako leto namenijo za gradnjo novega vrtca...saj če se bojijo, da jim bo čez par let spet hodilo preveč prostora...he he...sej potem bo pa prostora v šolah manjkalo, pa kasneje v SŠ in fakultetah...bodo naši otroci gor rasli kar v mobilnikih a????

in kje je sedaj tisto jamranje o izumrtju Slovencev???

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 128
6.5.2009 13:27:13   
buhtlčk
resnično srečna ali pa pošljejo vse prijave meni ali tebi, pa jim najkasneje do jutri poveva, kako je s številom :) pa še par analizic usput naredimo. Organizacija res ni za pohvalit in mi z več prijavami nismo krivi.

Zakaj pa niso odkupili programa, s katerim so nas obdelali, ko smo se na fakultete vpisovali (tudi po več kot 10 let nazaj)? Saj to je blo identično, pač drugi kriteriji, isti sistem...mah spet naglas razmišljam user posted image

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 129
6.5.2009 13:37:39   
Aja32
Jaz imam sicer srečo - oba že obiskujeta vrtec. Vas pa popolnoma razumem, da ste jezne in razočarane.

Ampak jaz vidim problem nekje drugje. Vse občine v Sloveniji dajejo gradbena dovoljenja za blokovska naselja, itd. V nobene urbanističnem načrtu katerega koli investitorja nisem zasledila, da bi dal notri tudi zgraditev vrtca. Imaš polno (predvsem v Ljubljani) - stanovanjsko-poslovnih objektov, nikjer v teh objektih ni vključenega vrtca. Občine bi morale od investitorjev zahtevati, da je v načrtu objekta tudi vrtec, drugače gradbenega dovoljenja ne bo. Ampak do tukaj bo preteklo še veliko vode, da se bodo občine zavedale, kje in na kakšen način bi lahko pridobile prostor za vse otroke.

Če gledam, da se v Šiški gradijo Celovški dvori, kjer naj bi bilo 833 novih stanovanj - vselile so bodo predvsem mlade družine. Kam bodo šli vsi ti otroci? Da bi pa Vegradu samemu padlo na pamet, da bi notri uvrstil tudi vrtec, pa bog ne daj.

In dokler se bo to tako nadaljevalo, se lahko poslovimo od prostih mest v vrtcu. 

To je moje osebno mnenje. LP A

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 130
6.5.2009 13:45:53   
buhtlčk
IZVIRNO SPOROČILO: Aja32
Občine bi morale od investitorjev zahtevati, da je v načrtu objekta tudi vrtec, drugače gradbenega dovoljenja ne bo.

Se strinjam in to že dolgo pravim. Poleg zahteve za vrtec pa še pogoj otroškega igrišča, ne pa, da jih imajo samo še gostilne...

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 131
6.5.2009 13:48:02   
resnično srečna
IZVIRNO SPOROČILO: Aja32

Jaz imam sicer srečo - oba že obiskujeta vrtec. Vas pa popolnoma razumem, da ste jezne in razočarane.

Ampak jaz vidim problem nekje drugje. Vse občine v Sloveniji dajejo gradbena dovoljenja za blokovska naselja, itd. V nobene urbanističnem načrtu katerega koli investitorja nisem zasledila, da bi dal notri tudi zgraditev vrtca. Imaš polno (predvsem v Ljubljani) - stanovanjsko-poslovnih objektov, nikjer v teh objektih ni vključenega vrtca. Občine bi morale od investitorjev zahtevati, da je v načrtu objekta tudi vrtec, drugače gradbenega dovoljenja ne bo. Ampak do tukaj bo preteklo še veliko vode, da se bodo občine zavedale, kje in na kakšen način bi lahko pridobile prostor za vse otroke.

Če gledam, da se v Šiški gradijo Celovški dvori, kjer naj bi bilo 833 novih stanovanj - vselile so bodo predvsem mlade družine. Kam bodo šli vsi ti otroci? Da bi pa Vegradu samemu padlo na pamet, da bi notri uvrstil tudi vrtec, pa bog ne daj.

In dokler se bo to tako nadaljevalo, se lahko poslovimo od prostih mest v vrtcu. 

To je moje osebno mnenje. LP A

Aja se strinjam...samo v Ljubljani se ni pol toliko gradilo kot recimo v Kamniku...pa Grosuplje etc...in zato veliko otrok pride s starši v vrtec v Lj...saj je najlažje...ne vem od kod jim pogoj, da je otrok v vrtcu največ 9 ur???...so že videli gužvo na cesti???

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 132
6.5.2009 14:01:25   
Aja32
Naslednja rešitev, ki jo jaz vidim, bi lahko tudi podjetja pripomogla k rešitvi tega problema.  "Družini prijazno podjetje" -  Lek ima recimo vrtec v podjetju - je javno-zasebnega partnerstva. Predvsem bi to bila rešitev za vse starše, kateri se vozijo iz bolj oddaljenih krajev (oni bi recimo bili na prednosti listi vpisa).

Taka podjetja bi bila za to lahko tudi subvencionirana s strani države...

Samo to je spet druga pesem...

< Sporočilo je popravil Aja32 -- 6.5.2009 14:02:52 >

Neposredna povezava do sporočila: 133
6.5.2009 15:32:20   
lidjuska
še ena kandidatka za seznam

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 134
6.5.2009 16:14:33   
mami 3
Splošno javnost problematika kaj malo zanima. Optimistična novica "http://www.delo.si/clanek/80286" je bila namreč na prvi strani spletne izdaje Dela manj kot 1 dan. Meni sicer daje kar nekaj upanja. Se mi zdi, da županu (in oddelku za vrtce na MOL) ni vseeno. Pomirjena bom seveda šele takrat, ko dobim mesto v vrtcu. Pismo seveda kljub temu pošljimo.

(odgovor članu lidjuska)
Neposredna povezava do sporočila: 135
6.5.2009 21:39:40   
majaju
Tudi jaz se bi pridružila. Imam skoraj devet mesecev staro punčko, vlogo pa sem poslala v vse enote vrtca Najdihojca, kjer smo na 31. mestu. Drugam vlog nisem pošiljala. Če vrtca ne dobimo, ne vem, kako bomo. Zato se podpisujem pod dopis za g. župana.

Lp, Maja

(odgovor članu mami 3)
Neposredna povezava do sporočila: 136
7.5.2009 8:16:36   
buhtlčk

1. buhtlčk
2. mlea
3. Taula
4. janezek67
5. viledka
6. resnično srečna
7.tanci29
8. irma78
9. Madre
10. mami 3
11. novopecena
12. andrejkam
13. lenček
14. kgobec1
15. katee
16. Rahelca
17. mojsoncek
18. 3jeMi
19. ursulina
20. usica
21. sarcy21
22. žabic@
23. lučka1
24. tinaaja
25. hamsin28
26. lion
27. Majček 29
28. niia
29. metodp
30. skorpika
31. Nena
32. Ivek3000
33. simona2
34. Beba 78 (Mamina čvekalnica)
35. kiki21
36. Mateja (med.over.net)
37. xenaxx
38. lidjuska

Dopis je objaviljen kar tukaj, da ga lahko pogleda vsak. Nicki so spodaj. Na koncu jih bom zamenjala za prave podatke.

Objavljam dopis županu. Če se ti zdi ok, mi na mail pošlji ime, priimek in naslov, da dodam na dopis, podpisala pa bom jaz za vse.

http://www.shrani.si/f/14/hB/40WOpK1o/1/vprasanje-vpis-v-vrtec09.doc

podpise zbiramo do ponedeljka 11.5.

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 137
7.5.2009 8:20:44   
buhtlčk
Janković trenuno na Expressu zagotavlja, da bodo vsi ljubljanski otroci imeli vrtec jeseni. Ampak v članku piše, da bodo zagotovili 4000 mest, trenutno jih je 2900, vseh ljubljanskih prošenj pa je 4900. Torej so prepričani, da jih 900 goljufa. Kaj pa če ne? No boljš se vseeno počutim.

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 138
7.5.2009 8:24:47   
buhtlčk
Mogoče bi dopolnili vprašanje v dopisu s tem kaj bo s tistimi, ki ne bodo padli v kvoto 4000 otrok. Mi smo povsod na čakalni vrsti nekje na drugi tretjini, če pa so vse prijave od 4900 ok, potem tudi v tem primeru ne pridemo noter, saj bo sprejetih le pol otrok s čakalnih list.
Mogoče malo utopično kar pričakovat, da jih bodo toliko lahko pravično izločili.

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 139
7.5.2009 9:02:39   
šema
- normativi- sploh ne vem od kje jim informacija o 10 otrocih v oddelkih 1.starostne skupine. Od kar je zakon v veljavi (12+2 otroka v prvi starostni skupini) ne poznam vrtce v MOL, kjer bi imeli le 10 otrok v skupini. Vsepovsod jih je po 14! Tko da je večanje normativa metanje peska v oči.

- vrtec- moj je v šiški 204. in 71. na čakalni listi; v "moji" službi (vrtec v centru) pa smo na 178. mestu (svetovali so mi, da naj razmišljam o privat varstvuuser posted image - halooooo moja plača je 800€, potem pa naj plačam 400€ za privat. Sem raje doma in čuvam svojega pa še kakšnega- sem rekla, da se ne bom več jezila do konca poletja potem pa bo kar bouser posted image ).

- kar se pa Lekovega vrtca tiče- Res ga imajo. Ampak tudi tam je gneča nepopisna in je morala moja prijateljica, katere mož je zaposlen v Leku, poiskati drugo varstvouser posted image (otrok sedaj obiskuje privat vrtec v Kamniku)

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 140
7.5.2009 15:10:00   
buhtlčk

1. buhtlčk
2. mlea
3. Taula
4. janezek67
5. viledka
6. resnično srečna
7.tanci29
8. irma78
9. Madre
10. mami 3
11. novopecena
12. andrejkam
13. lenček
14. kgobec1
15. katee
16. Rahelca
17. mojsoncek
18. 3jeMi
19. ursulina
20. usica
21. sarcy21
22. žabic@
23. lučka1
24. tinaaja
25. hamsin28
26. lion
27. Majček 29
28. niia
29. metodp
30. skorpika
31. Nena
32. Ivek3000
33. simona2
35. kiki21
37. xenaxx
38. lidjuska
39. šema
40. zofy

Dopis je objaviljen kar tukaj, da ga lahko pogleda vsak. Nicki so spodaj, samo ne ažurni. Na koncu jih bom zamenjala za prave podatke.

Objavljam dopis županu. Če se ti zdi ok, mi na mail pošlji ime, priimek in naslov, da dodam na dopis, podpisala pa bom jaz za vse.

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 141
7.5.2009 18:02:37   
Onasiss
Uh, groza. Sem včeri na sprehodu izvedela, da je iz naše ulce še ena k je brezposelna in je dobila vrtec za sina.user posted image user posted image user posted image user posted image  Sedaj bo imela čas po p....... se praskat. Matr sem jezna.

So what....

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 142
8.5.2009 11:29:10   
mami 3
Ali obstaja pisni zapis županove obljube "vsi otroci bodo imeli vrtec, če ne, jih bom pa jaz pazil", ki jo je menda dal na nekem radiu? Poročilo "Podatki o letošnjem vpisu v vrtec" na spletni strani MOL"http://www.ljubljana.si/si/aktualno/aktualno/vrtci_vpis/default.html" namreč ne vsebuje nobene obveze, da bodo zavrnjeni otroci dobili mesto. Da se pač trudijo... Kot je že ena na forumu omenila, je eden iz ukrepov "razpisali bodo koncesijo za zasebne vrtce", za druge "tečejo priprave novih investicijskih projektov". Pa še cvetka: v učilnice OŠ Fužine ne bodo dali zavrnjenih otrok iz Fužin, ampak bo tam gostoval vrtec Pedenjped iz Zaloga. Fužinarji pa lahko upamo na prizidek v Zeleni jami (ko bo, če bo). Pa bo ob konicah še malo več prevažanja z avti.

O datumih pa nič. Do kdaj bodo vse te obljubljene kapacitete zagotovili? Ali bodo s tem rešili problem vseh zavrnjenih otrok? Jaz moram septembra v službo... Mi nič ne pomaga, če bo otrok imel mesto v vrtcu čez 2 leti.

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 143
8.5.2009 12:52:58   
daja28

IZVIRNO SPOROČILO: mlea

Uh, groza. Sem včeri na sprehodu izvedela, da je iz naše ulce še ena k je brezposelna in je dobila vrtec za sina.user posted image user posted image user posted image user posted image  Sedaj bo imela čas po p....... se praskat. Matr sem jezna.

Sem tudi brezposelna, pa upam, da bom septembra imela šiht (prfoksa), moj user posted image pa vrtec. Vsi bi morali imeti preskrbljeno varstvo otrok.

Drugače pa smo na 334. mestu čakalne liste v LJ (nisva Ljubljančana). Glede na to, da moj tam dela, bi bilo to najbolj idealno. Pri nas skoraj ni možnosti za vrtec, pa tudi če ga dobimo, bo težko do 16 h oz. do 16.30 prit po otroka.

levček Leon 2. 8. 2008

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 144
8.5.2009 15:14:32   
buhtlčk
IZVIRNO SPOROČILO: daja28

Sem tudi brezposelna, pa upam, da bom septembra imela šiht (prfoksa), moj user posted image pa vrtec. Vsi bi morali imeti preskrbljeno varstvo otrok.

Drugače pa smo na 334. mestu čakalne liste v LJ (nisva Ljubljančana). Glede na to, da moj tam dela, bi bilo to najbolj idealno. Pri nas skoraj ni možnosti za vrtec, pa tudi če ga dobimo, bo težko do 16 h oz. do 16.30 prit po otroka.

daja28 mislim, da ni hotela vseh brezposelnih v isti koš vreč user posted image Upam, da septembra dobiš službo. Z vami učitelji in pa tudi varuškami v vrtcu dandanes res grdo delajo, te zaposlitve september - junij in podobno. Itak mi pa ni jasno, kako v 9. urah priti v Lj, iz nje in še delat 8 ur, ko smo že pri tem :(

(odgovor članu daja28)
Neposredna povezava do sporočila: 145
8.5.2009 16:22:42   
Onasiss
IZVIRNO SPOROČILO: daja28

Niso vsi brezposelni enaki. Tile naši nimajo nikakršnega interesa niti iskati službo. Ampak to je že druga tema.

Tukaj je predvsem govora nas, ki potrebujemo vrtec, ker se po porodniški vračamo na delovno mesto.

Je pa še nekaj res. To kakšen urnik imamo pa nobenega nič ne briga. Potem takem bi morala jaz iskati vrtec, ki bi deloval cel dan, vmes pa bi otroka morala vzet za dve uri ven in ga potem pripeljati nazaj, saj delam cel dan. Meni osebno se gre za varstvo za večji del dneva. Pri ta velikem smo dostikrat štukal s privat varuškami, da so hodile v vrtec po njega.

So what....

(odgovor članu daja28)
Neposredna povezava do sporočila: 146
8.5.2009 22:16:50   
Stigmata
Včeraj sem izvedela, da zbirate podpise, še moje ime dodajte na seznam.

Tudi sama sem brezposelna, v dveh mesecih sem poslala okoli 100 prošenj in dobila od tega 5 razgovorov....

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 147
8.5.2009 23:20:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: resnično srečna
Aja se strinjam...samo v Ljubljani se ni pol toliko gradilo kot recimo v Kamniku...pa Grosuplje etc...in zato veliko otrok pride s starši v vrtec v Lj...saj je najlažje...ne vem od kod jim pogoj, da je otrok v vrtcu največ 9 ur???...so že videli gužvo na cesti???

... al pa Domžalah ...
Sam so pa v Domžalskih vrtcih z na Domžalski občini slike za v galerijo obesit ... mater ... Skos se je na veliko gradilo, valjda stanovanja in lokale, ne vrtcev ... zdaj pa Jankoviča krivijo, da ni placa za vse otroke v vrtcu, ker je Jankovič "nagnal" otroke tistih Domžalčanov, ki delajo v LJ in so imeli otroke v LJ blizu službe nekje v vrtcu. In da zdaj vsi ti starši hočjo otroka v Domžale upisat ... a dej no ... mislim najbolš je pa breme svoje nesposobnosti na eno drugo občino prelagat ... no rezultat je, da je sam čez 400 takih otrok preveč, ki se na seznam niti uvrstili niso (so rojeni v napačnem mesecu, po 1.10.2008 user posted image  - in moja punca je med njimi), kje so še vsi tisti, ki so v pravih mesecih rojeni, pa nimajo dost pik ... da ti gre sam na jok lahko.
Da o Smolci niti besed ne zgubljam, ko je požegnal vse tiste kremšnite po Kamniku, sam da je v vsaki kako stanovanje al pa dva dobil, vrtec je pa v zadnjih parih letih en zrasel, pa še ta ne prav velik user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 148
9.5.2009 14:33:54   
buhtlčk

1. buhtlčk
2. mlea
3. Taula
4. janezek67
5. viledka
6. resnično srečna
7.tanci29
8. irma78
9. Madre
10. mami 3
11. novopecena
12. andrejkam
13. lenček
14. kgobec1
15. katee
16. Rahelca
17. mojsoncek
18. 3jeMi
19. ursulina
20. usica
21. sarcy21
22. žabic@
23. lučka1
24. tinaaja
25. hamsin28
26. lion
27. Majček 29
28. niia
29. metodp
30. skorpika
31. Nena
32. Ivek3000
33. simona2
35. kiki21
37. xenaxx
38. lidjuska
39. šema
40. zofy
41. Mojca
42. malčica (med.over.net)
43. simona2
44. Stigmata
45. PC Baby

Dopis je objaviljen kar tukaj, da ga lahko pogleda vsak. Nicki so spodaj, samo ne ažurni. Na koncu jih bom zamenjala za prave podatke.

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 149
10.5.2009 7:52:28   
miš1
IZVIRNO SPOROČILO: buhtlčk

1. buhtlčk
2. mlea
3. Taula
4. janezek67
5. viledka
6. resnično srečna
7.tanci29
8. irma78
9. Madre
10. mami 3
11. novopecena
12. andrejkam
13. lenček
14. kgobec1
15. katee
16. Rahelca
17. mojsoncek
18. 3jeMi
19. ursulina
20. usica
21. sarcy21
22. žabic@
23. lučka1
24. tinaaja
25. hamsin28
26. lion
27. Majček 29
28. niia
29. metodp
30. skorpika
31. Nena
32. Ivek3000
33. simona2
35. kiki21
37. xenaxx
38. lidjuska
39. šema
40. zofy
41. Mojca
42. malčica (med.over.net)
43. simona2
44. Stigmata
45. PC Baby
46. miš1

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?