khurde
|
luštne slikce!!! ulla, že zanč sem brala o podvigu tvoje ule v banji, pa sem se tooook smejala, sem mojga pol k se je zbudu naterala, da je še on prebral. sam pol k sem si to predstavljala, pa da mi moja to ušpiči in da jo tko najdem... ja, pol pa spanje... čmrlesa spi pri nama v postelji. nekaj smo se šli, da bi jo prestavljala nazaj v zibko, pa sem prelena za to; ponavadi itak zaspim preden se ona naje, je pa tut tko, da ona itak najbolj vleče, ko že napol spi in bi jo pol totalno zbrihtala, pa ni ravno uvideven otrok, ki bi rekel "bom dal mir, da se mat naspi," ampak bi prej kak teror zganjala. je bil moj nekaj časa skeptičen, pol je pa ugovotu, da če spi pri nama, zbudi samo mene, če je pa v zibki, pa se jaz ne zbudim preden ne začne jokat in še to se zbudim za njim. tko da prakticiramo najbolj simpl možnost - spanje skupaj (vsaj meni je najbolj simpl). dvakrat na noč se prekotalim čez njo, da menjam joško, sam zdej tok avtomatsko, da mi je zjutri čudn, ko se zbudim na drugi strani. sploh ne registriram več. mastitis... sem brala na forumu o dojenju na med.over.net, da se lahko zgodi kadarkoli. sicer bolj redko, ampak je. ker je ena pisala, da ga je fasala, ko je bil otrok star že 8 mesecev. masiraj tko k je ulla rekla, vroča voda, tuš al pa sam pod pipo. pol pa mrzla voda čez, da ustavi tok mleka, če ne greš dojit naprej (tko sem tam prebrala, pa tud delala, ko me je na začetku bolel, pa neki trdo in rdeče bilo). in ko dojiš, je kul, če obložiš dojko na bolečem mestu s toplim/vročim obkladkom; jaz sem dala tetra plenico na peč ali pa v ful vročo vodo, pa gor. in naj bi tudi, ko dojiš, masirala dojko (če je zatrdlina na mestu, kjer se da).
|