|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nosečke po IVF/ICSI
7.5.2009 23:17:37   
Kruce Fiks
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25

Kruce, to otrdevanje tudi že mene malo skrbi........ A s čim lahko to oblažiš, a je edina rešitev ležanje, počivanje,...?

Lučka, pri nas so bile te težave bol od začetka nosečnosti, kasneje, pravzaprav ob nastopu dopusta se je stvar umirila. Bilo nama je svetovano počivanje itd...
Pozdrav ostalim!

NISAM GINEKOLOG, ALI MOGU DA POGLEDAM :)

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
8.5.2009 6:22:36   
Reby
Dobro jutro! user posted image

user posted image

(odgovor članu Kruce Fiks)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
8.5.2009 6:25:08   
Reby
Pa še dejmo malo navijanja za danes user posted image  user posted image  user posted image
Petek, 08.05.
oktavija - morfologija
Kicsi - pregled 
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
8.5.2009 8:26:55   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: Kruce Fiks

IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25

Kruce, to otrdevanje tudi že mene malo skrbi........ A s čim lahko to oblažiš, a je edina rešitev ležanje, počivanje,...?

Lučka, pri nas so bile te težave bol od začetka nosečnosti, kasneje, pravzaprav ob nastopu dopusta se je stvar umirila. Bilo nama je svetovano počivanje itd...
Pozdrav ostalim!

Lučka, magnesol!!! Ali pa magnezij+kalcij. In donat.
meni je trebuh otrdeval najbolj ravno okoli 24 tedna. sekerala sem se non stop in jamrala drD-ju, pa ni posvečal glih hude pozornosti. Je dovolj normalno, če te skrbi še kakšno merjenje MV, če je ta dovolj dolg ni panike. Potem po 30 tednu se je meni počasi umirilo. Oz. me je že vse žokalo in nisem bila več tako pozorna.
Brez panike, je reku švejk. To imajo skor vse.

Špelca in Mihec 9.2.2009

Neposredna povezava do sporočila: 2129
8.5.2009 9:00:23   
Reby
Hedi - danes sem pa jaz že imela obisk in dobila jajčka user posted image  Ti dobiš pa v sredo user posted image

A je katero oz. jo boli medenica? Mene ful, komi hodim, še posebi, če ležim ali pa sedim in pol vstanem. Res pa je, da sem malo pretiravala s sprehodi in delom user posted image

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
8.5.2009 9:54:47   
Kruce Fiks
IZVIRNO SPOROČILO: hedviga
Lučka, magnesol!!! Ali pa magnezij+kalcij. In donat.

Moji tiste šumeče tabletke iz Tuša ali pa M. ne gredo več v slast....
V Hoferju sem našel druge, okusnejše z zadostno dnevno dozo magnezija. Hkrati pa sem tam dobil tudi magnezi v prašku, ki pa ima okus po enih bombonih in pravi naša da je še tabolši. Tudi donat se ji ne upira, ki je pa dokaj drag. No nakar sva ugotovila da ima Tempelj le malenkost manj magnezija je pa kar 3 x cenejši (sedaj v akciji Tuš 0,29 €)

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
8.5.2009 10:11:46   
Reby
Kruce - kolikor vem glede šumečih tabletk priporočajo samo Magnesol za nosečke, vsaj tako je rekla v lekarni.

Neposredna povezava do sporočila: 2132
8.5.2009 10:31:31   
sapi
Na me je vrglo ven, pa vedno kopiram tokrat pa nisem user posted image  ... dobro jutro v lep sončen dan ...

Hvala punce za vse spodbudne besede ...

Bit drži se zagotovo srček začne biti in pikica zraste držim pesti zate user posted image user posted image user posted image user posted image  ... lepo jo vzpodbujaj in ji vsak, dan kaj lepega povej in ostane pri tebi ...

Se pridružujem pri navijanju za danes
Petek, 08.05.
oktavija - morfologija
Kicsi - pregled 

V&V ... in najine sanje so dvakrat postale resničnost.

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
8.5.2009 10:37:48   
bit
IZVIRNO SPOROČILO: miska73

Evo ena stran za kalkulacijo velikosti ploda in vrečke
http://babymed.com/tools/ultrasound/first_trimester/Default.aspx

Sem odtipkala 6t0d in mi je vrnilo:
At 6 weeks and 0 days menstrual age, average measurements are as follows:
  • Gestational Sac (GS): 12 mm
  • Crown-Rump Length (CRL): 4 mm
Jaz sem imela pri 6t1d izmerjena plodka 3 mm.
In imela malo krvavega izcedka.

Bit, ti samo mirno. Vem, da je lahko reči veliko težje pa doživljati. Ampak po tehle podatkih si čist vredi.

Goldika user posted image držim pesti za vaju s pupo. Počivajta in naj dekle lepo raste.

miska73 hvala za pomoč
.....meni ni nič omenu ploda...samo vrečko?!?

meša se mi že od vsega interneta user posted image

ma sej bo...bolečino moram vem dat pa bo....
bolje da gre sedaj kaj narobe kot pa kasneje....
slaba tolažba sam edin to me rešuje

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
8.5.2009 10:39:02   
bit
sapi hvala in čestitke tebiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bit)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
8.5.2009 11:09:13   
Rakica_80
IZVIRNO SPOROČILO: Reby

Pa še dejmo malo navijanja za danes user posted image  user posted image  user posted image
Petek, 08.05.
oktavija - morfologija
Kicsi - pregled 

Se podpišemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kako ste user posted image ???? Se kej martinčkate in grejete decouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Enkrat bo uspelo.........šibamo v 4 postopek!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
8.5.2009 12:00:27   
mismis
Ojla Bit, tole moram deliti s tabo, sigurno ti bo v tolažbo in te bo malo pomirilo. Je pa kopirano z foruma MON.

plodov utrip-kako je bilo pri vas Napisal: matic07 Datum: 06.05.2009 16:02

Spoštovani!
Datum ZM je 26.3.. Danes sem imela že 1. pregled, ker sem imela v začetku leta SS. Videla se je le GV in nič utripov. G mi je rekel naj pridem ponovno čez 14 dni in to je to. jaz pa sem glede na slabo izkušnjo v skrbeh, ker se utripa še ni videlo. Kolikšnemu procentu nosečnosti se v tem obdobju že vidi plodov utrip?
Hvala za odgovor in lp,
Tanja

Re: plodov utrip
Napisal: Stanko Pušenjak
Datum: 06.05.2009 15:36

Spoštovani,

glede na ZM bi bili danes noseči 6 tednov in če ste zanosili slučajno še malo kasneje, manj kot 6 tednov, kar razloži možnost, da pač srčnega utripa še ni mogoče opaziti. Vaše skrbi so sicer razumljive in s čustvene plati jih še kako razumem, vendar niso medicinsko dovolj pomembne, da bi ginekolog samo zato opravil dodaten UZ pregled prej kot v 2 tednih. Zdaj vemo, da je nosečnost v maternici in karkoli se zgodi, zato niste in ne boste ogroženi. Če bi zapisali premer GV v mm in bi bil ta večji od 22mm, bi vam lahko takoj povedal, da bi morali biti utripi prisotni, v kolikor je bila GV manjša od te odločilne mere, pa S.U. niso še obvezni in se lahko pojavijo kasneje.

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
8.5.2009 12:26:25   
miska73
IZVIRNO SPOROČILO: bit

miska73 hvala za pomoč
.....meni ni nič omenu ploda...samo vrečko?!?

meša se mi že od vsega interneta user posted image

ma sej bo...bolečino moram vem dat pa bo....
bolje da gre sedaj kaj narobe kot pa kasneje....
slaba tolažba sam edin to me rešuje

Jst sem ti dala mojo meritev za primerjavo, ker sem jo ravno imela.
Ma če pogledaš tole statistiko...
Mogoče glih za ene 2-3 dni zamujaš. Pa bo glih naslednji teden vse lepo na UZ.
A veš kako hitro se tele vrečke, zarodek... spreminja v teh dneh.
Verjetno če bi jst imela tisti prvi UZ dva dni prej, bi se tudi samo GV videla.
Probaj čim bolj pozitivno razmišljat do naslednjega UZ-ja.

Mišmiš super odgovor od Pušenjaka si izbrskala. user posted image

< Sporočilo je popravil miska73 -- 8.5.2009 12:28:22 >

(odgovor članu bit)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
8.5.2009 12:35:44   
Kicsi
Dekleta,jaz grem v porodnišnico.Sem odprta 2 cm,pa me še neki zvija zraven,tako da najbrž ne bom dočakala 21.05..
Vam bo sporočil moj dragi,ko bo kaj novega.

Držite pesti in mislite name.

Dijo.

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
8.5.2009 12:38:24   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: Kicsi

Dekleta,jaz grem v porodnišnico.Sem odprta 2 cm,pa me še neki zvija zraven,tako da najbrž ne bom dočakala 21.05..

Dijo.

Kicsi, drži se, mi pa bomo mislile nate in na tvoja fanta, da bo vse v redu user posted image user posted image user posted image
Veliko sreče user posted image user posted image user posted image user posted image

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu Kicsi)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
8.5.2009 12:40:37   
miska73
IZVIRNO SPOROČILO: Kicsi

Dijo.

Držim pesti za vas tri, da se vse lepo izteče.
Svojga pa le zadolži za poročanje.

(odgovor članu Kicsi)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
8.5.2009 12:45:57   
Goldy
Kicsi - držimo pesti!!!! user posted image  In da nam tvoj sporoči dobre novice!!!!

Reby - kako kaj? Jaz počivam. Mislim, da kar pridno. Sem prej govorila tudi z mojo G, da naj pridem kar v sredo, ko imam datum k njej. Naj bom pomirjena, ker če bi bilo nevarno zame ali za malo bi ostala notri. In da bo vse ok. Če pa me kaj zagrabi pa gor ali v CE. Vse je ok, samo kadar začne mala z glavico migat, me pa špikne čist tam dol nek.

mismis - draga, kako pa ti?

Pa smo 4!!!

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
8.5.2009 13:13:40   
Kruce Fiks
IZVIRNO SPOROČILO: Reby

Kruce - kolikor vem glede šumečih tabletk priporočajo samo Magnesol za nosečke, vsaj tako je rekla v lekarni.

Hm, ne vem kaj se ta magnesol razlikuje od trgovinskega? Važno je da je procentualno dosti velik odmerek notri. V bistvu je pa pri tem tako kot pri ostalih izdelkih. Če piše gori da je za nosečke je krepko dražji od tadrugega, ko pa se spustiš v branje drobnega tiska pa vidiš da ima notri vse isto kot oni....
In lekarne so po zaslužku takoj za naftnimi mogotci, le zakaj....user posted image user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
8.5.2009 13:14:49   
BarbiG
Kicsi držim pesti, da bo vse v redu in da k sebi stisneš zdrava otročka. user posted image

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
8.5.2009 13:32:32   
blanč
Men je tudi hoferjev magnezij fajni pa kalcij tudi. Jaz sem prej kupovala v lekarni pa ni druge razlike, razen v ceni in okusuuser posted image

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu BarbiG)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
8.5.2009 15:07:27   
bit
IZVIRNO SPOROČILO: mismis

Ojla Bit, tole moram deliti s tabo, sigurno ti bo v tolažbo in te bo malo pomirilo. Je pa kopirano z foruma MON.

plodov utrip-kako je bilo pri vas Napisal: matic07 Datum: 06.05.2009 16:02

Spoštovani!
Datum ZM je 26.3.. Danes sem imela že 1. pregled, ker sem imela v začetku leta SS. Videla se je le GV in nič utripov. G mi je rekel naj pridem ponovno čez 14 dni in to je to. jaz pa sem glede na slabo izkušnjo v skrbeh, ker se utripa še ni videlo. Kolikšnemu procentu nosečnosti se v tem obdobju že vidi plodov utrip?
Hvala za odgovor in lp,
Tanja

Re: plodov utrip
Napisal: Stanko Pušenjak
Datum: 06.05.2009 15:36

Spoštovani,

glede na ZM bi bili danes noseči 6 tednov in če ste zanosili slučajno še malo kasneje, manj kot 6 tednov, kar razloži možnost, da pač srčnega utripa še ni mogoče opaziti. Vaše skrbi so sicer razumljive in s čustvene plati jih še kako razumem, vendar niso medicinsko dovolj pomembne, da bi ginekolog samo zato opravil dodaten UZ pregled prej kot v 2 tednih. Zdaj vemo, da je nosečnost v maternici in karkoli se zgodi, zato niste in ne boste ogroženi. Če bi zapisali premer GV v mm in bi bil ta večji od 22mm, bi vam lahko takoj povedal, da bi morali biti utripi prisotni, v kolikor je bila GV manjša od te odločilne mere, pa S.U. niso še obvezni in se lahko pojavijo kasneje.

HVALA HVALA TISOČKRAT HVALA VSEM

pišem z velikimi črkami ker sem tako srečna da vas imam vseuser posted image user posted image user posted image

rada vas imam vse

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
8.5.2009 15:14:01   
bit
IZVIRNO SPOROČILO: BarbiG

Kicsi držim pesti, da bo vse v redu in da k sebi stisneš zdrava otročka. user posted image

tut jst se podpišem

(odgovor članu BarbiG)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
8.5.2009 15:43:30   
bit
lepo se imejte čez vikend bit pa boljša polovica gre na morje... domov k mami se cartat user posted image

(odgovor članu bit)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
8.5.2009 15:47:52   
lučka 25
Ojla punce in fant. user posted image

Jaz sem imela že svakinjo in nečaka na kosilu, sem malo povadila za poletne mesece. user posted image  Potem smo šli p še na sončka, zdaj pa malo počit, ker me moj otroček opozarja, da tudi rabi počitek. Me zadnje dni res kar malo daje glede tega otrdevanja trebuha. Še dobro, da je to 1-2x na dan, pa še to, če pretiravam z aktivnostmi. Se bom morala res vzet v roko in dnevne sprehode malo skrajšat, ker so zdaj ponavadi dolgi vsaj 3km.

Reby, ja trebuščke si bova pa lahko ogledali čez en teden. Jaz sem si že rezervirala čas. user posted image  za bolečine v medenici pa se je meni tudi okoli 22-24t dogajalo, da me je bolela. Zgleda gre bolj za to, da se vse veča, otrok raste, pritiska. Po moje ni problem, samo je pa res, da je počitek zelooo dobrodošel. Jaz včasih še vstati nisem mogla, pa kar šepala sem. Potem pa je kar naenkrat vse skupaj izginilo, kot da ne bi bilo nič.

miška, no tale izračun pa je res dober, lahko marsikatero pomiri, še posebej na začetku. Jaz se sploh ne spomnim, koliko je Reš rekel, da je velik plod, samo da je vse super, da drugi pa se je nehal razvijati in se bo gotovo posušil.

Kruce hvala za odgovor. Sem že sam ugotovila, da bo potrebno bolj počivat. Mi je svakinja tudi svetovala, sem jo danes vprašala kako in kaj, ker njej je pa zelo utrdeval trebuh, da je bila v P in so ji dajalai obliže proti popadkom in to že okoli 24t. No, me pa veseli, da je sedaj pri vas bolje.

hedi, hvala za nasvet. Saj magnezij kar spijem v takih primerih in je bolje. Donat moram pa nabavit že zaradi zgage, ki me zadnje čase napada. Ja, saj samo da je vse v redu, ker MV je pa tudi lepo zaprt in tudi dolžina je v redu, je G vedno zelo zadovoljen. Tako, da res ni panike. user posted image

miška, no ti si pa našla še eno razlago, strokovno glčede velikosti GV. To je res pri vsaki posameznici drugače, kajti tu je velik dejavnik vgnezditev. Pri vas pa še malo, pa bo ponovni UZ in 2 srčka, a ne?user posted image

bit, zdaj si gotovo vsaj malo bolj pomirjena. Naj pa ta dva tedna čim prej mineta, da boš potem pa dokončno pomirjena. Pa uživaj v mama hotelu. user posted image

Kicsi, že držimo pesti za tebe in tvoja dva pobča. Držte se, ko bo kaj novega pa naj nam tvoj dragi le sporoči, da nas ne bo skrbelo. Mislim na vas.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Goldy, kot je rekla G, če bi bila panika, bi te zadržali v P. Tako je bilo tudi pri moji svakinji (ma ona je pa res dala vse ta najhujš skoz), da ko so jo enkrat odpustili iz P, pa niso več težili s strogim mirovanjem, je rekla, da zdaj pa res gotovo ni več panike če rodi, ker bi bilo drugače s strani P in G vse spremljano z drugačnimi napotki in skrbmi. Ti pa vseeno lepo počivaj, pupa naj lepo še malo zraste, potem pa se boste veselo cartali.

(odgovor članu bit)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
8.5.2009 19:48:46   
Reby
Kicsi - držimo pesti, upam, da se nam čim prej javiš z dobro novičko o dveh malih novorojenih škratih user posted image  user posted image  user posted image
Goldy - pridna, da počivaš, super, da imaš fajno G, no vidiš, če bi bilo nevarno, te ne bi spustili iz bolnice. Tamala pa je suhcena in živahna - po mamici user posted image  
Kruce - imaš prav ja, jaz kar Magnesol raje prakticiram, ker so mi tut v bolnci rekl, da naj samo to jemljem... pa vzamem itak samo 1 ali 2 na dan
Lučka - sem ugotovila, če ne ležim in sedim, me manj boli, ker ko vstanem, se komaj premikam in tut šepam. Upam, da čimprej mine. Super, da prideš v petek user posted image
Hedi - si vidla, z mismis sva se kar v sredo povable user posted image

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?