|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2009
7.5.2009 11:01:42   
elevitka
Pravico do porodniške se lahko uveljavlja 60 dni pred predvidenim datumom poroda na podlagi potrdila o predvidenem datumu poroda, ki ga prejmete pri svojem ginekologu.

Višina porodniškega nadomestila v času porodniškega dopusta je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12. mesecih pred vložitvijo vloge za uveljavitev pravice do porodniškega dopusta.

Če so bili za zavarovanko obračunani prispevki za starševsko varstvo za krajše obdobje kot je to določeno v zakonu, se ji za manjkajoče mesece kot osnova upošteva 55% minimalne plače.

TOREJ PO LOGIKI (če je PDP 27.7. 09 – 28 dni prej je nastop porodniške 29.6.09, in  60 dni pred PDP je 28.05.2009 takrat lahko vložim vlogo – in takrat bo plača za april 09- torej se vzame povprečje maj 2008- do april 2009)

PA SE NAJ GREJO POPRAT user posted image  (nevem zakaj smo mi potem lani sodelavki mogli popravljat - vpisovat za 1 mesec plačo)

Porodniško nadomestilo se izplačuje najkasneje do 15. v mesecu za pretekli mesec na osebni račun upravičenca

< Sporočilo je popravil elevitka -- 7.5.2009 11:03:05 >

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu dd77)
Neposredna povezava do sporočila: 4501
7.5.2009 11:32:51   
busika
ja tko je elevitka. Tud jaz bom konc maja nesla vse tja in ne mislim pol še naknadno jim nosit stvari. Če bodo pa kompliciral jim bom pa povedla kaj piše v zakonu. Na spletni strani CSD Šiška pa si lahko informativno izračunate porodniško. Ko napišeš datum poroda ti izračuna datum porodniške, kdaj lahko oddaš vloge in nato vneseš bruto plače in dobiš izračun. Na plačilni list pogledaš iz katere bruto osnove so ti plačevali davke(starševsko varstvo,....)in to je osnova za porodniško.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 4502
7.5.2009 12:29:01   
ninocka
Uf, sploh nimam casa podrobno brat, o cem je debata.
jst sem OK, recimo, pac boli me sramna kost in kriz. Zdej je bil 2 dni spet tamalcek doma in sem bla zvecer se bolj utrujena, kar se potem pozna na spanju in vstajanju iz postelje (tolk boli, da se ne morem niti obrnit). Ful mi pase
spanje na levem boku (prejsnji nosecnosti obe na desnem), sem pa v ponedeljek mela sovasto noc - spat sem sla okrog 0:30, pa do 2h sploh nisme mogla zaspat...ce bi se lahko vrtela po postelji, bi bla kot ena vrtavka, tko sem pa kr neki gledala u luft, pa pol me je mal neki, pa mal neki bolel user posted image

Danes sem se zvagala in imam do zdaj +1kg user posted image user posted image user posted image Jej, kolk sem vesela, da je tolk malo user posted image
Naslednji pregled imam 18.05.

Pripravljeno nimam se nic za malega, ker se niti cunjic nimam doma, pa vprasanje koliko mi bo sploh kaj prislo v postev - drugi letni casi otrok. Sem mu pa danes v Hoferju kupila 2 poletna pajacka v rdecih barvah. Mi mamo itak najvec v rdeci barvi, ker mi je ful lepa na nasih fantih. Pa tudi sama jo imam ful rada. Potem pa kaksna turkizno modra, ker jima tudi ful pase, ker sta oba blond in plavooka.

A kero ze kaj firbec matra, kaksen bo otrocek - a bo mel rjave laske al blond, a bo mel ful cupico al nic...Jst sme pri prvem vedla da bo blond in je bil res, drugi pa da bo rjav. Ko se je rodil, je mel res rjave laske, ampak so mu kasneje posvetlili.

Sem zasledila, da je debata o kovtrckih - jst imam enega od Odeje, mislim pa da je noter - sem sla prav pogledat na nasitek - poliester, tkanina je pa bombaz-poliester. Meni je bilo pomembno, da je antialergijski in pralen. Od zacetka ga tako ali tako se ne bo rabil in bo pokrit kvecjemu s kaksno dekico, jeseni bo pa podedoval tega.
Ta najvecji ima pa kovter iz perja, smo ga zaceli uporabljati pri 2 letih, ko je sel v veliko posteljo in smo rabili tega malega za dojencka.

ocetovstvo - mormo it se uredit na CSD (razen ce spet niso kaj spremenili). Sem pa rekla, da bom  s sabo vzela rdec kuli in jim takoj popravila vse napake. Pri 1 se je urejalo se na Mackovi in je blo ful uradno, se mi je zdelo skor kot poroka user posted image Pri drugem je blo pa na CSDju in je una koka tam 1/2 stvari narobe napisala (od datumov rojstev, imen in priimkov) in ko sem ji rekla, je bla se ful uzaljena, ker je mogla popravit in se enkrat sprintat. Da niti ne govorim, kako je bil dokument (uraden!!!) spisan - slovnicno nepravilen, manjkale so vejice, locila...katastrofa.
oddaja papirjev na CDS - ko dobim potrdilo od G o PDP, to bo na naslednjem pregledu.

Sem bila pa zdej cez praznike na koroskem in mi je moja dolgoletna prijateljica lih razlagala, kako se je njen v njeni 1. nosecnosti zredil za 10 kg. Je mel nosecniski sindrom  oz. namisljeno nosecnost in je mogu skoz z njo jest user posted image user posted image user posted image A ga ma ker od vasih mozekov tud? Moj nima user posted image

Uzivajte v soncku!

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu busika)
Neposredna povezava do sporočila: 4503
7.5.2009 12:30:11   
monty
čau čau!

vidim, da debatirate o CSD user posted image . Ko sem brala do kdaj je potrebno dati papirje je celo pisalo, da NAJKASNEJE 60 dni pred PDP.  pa sem ugotovila, da se mi pošteno mudi ker bi bilo to do 5.5.2009. pa sem klicala taj in je rekla,da sploh ni panike, da lahko kamot do konca maja prinesem in naj mi vpišejo še plačo za april. no tako dom drug teden poslala vse skupaj, samo moram še poštudirat kaj mora oče izpolnit. so pa res malo zmedeni, ampak vsaj pri nas zelo prijazni!

midva sva končno uspela plačat voziček tako,da ga pričakujem do konca naslednjega tedna. Potem pa jim ga peljem v Pikapolonico pokazat in jim razložit, da če bi hoteli kaj za svoje stranke narest bi jih prav tako lahko naročili sami pa dali marže 50€ in bi bli vsi zadovoljni. sam se pač ne znajdejo! takle bo

user posted image
user posted image
user posted image

ŽE ODŠTEVAM URE JUTRI DO UZ!

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 4504
7.5.2009 12:32:04   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka

Pravico do porodniške se lahko uveljavlja 60 dni pred predvidenim datumom poroda na podlagi potrdila o predvidenem datumu poroda, ki ga prejmete pri svojem ginekologu.

Višina porodniškega nadomestila v času porodniškega dopusta je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12. mesecih pred vložitvijo vloge za uveljavitev pravice do porodniškega dopusta.

Če so bili za zavarovanko obračunani prispevki za starševsko varstvo za krajše obdobje kot je to določeno v zakonu, se ji za manjkajoče mesece kot osnova upošteva 55% minimalne plače.

TOREJ PO LOGIKI (če je PDP 27.7. 09 – 28 dni prej je nastop porodniške 29.6.09, in  60 dni pred PDP je 28.05.2009 takrat lahko vložim vlogo – in takrat bo plača za april 09- torej se vzame povprečje maj 2008- do april 2009)
 z vsem tem se strinjam, samo nikjer ne piše da moraš takoj it na csd, ti loh vlogo oddaš tudi npr. 15.6. in takrat je še plača za maj 09...lahko namerno zavlečeš ali pa dejansko pride tako da ne mores takoj oddat vloge...jaz imam pregled 25.5. in ce takrat ne dobim potrdila ne morem oddati,
važno je samo da vse uredis pred nastopom porodniške oz. tok prej da ti loh izdajo odločbo
PA SE NAJ GREJO POPRAT user posted image  (nevem zakaj smo mi potem lani sodelavki mogli popravljat - vpisovat za 1 mesec plačo)

Porodniško nadomestilo se izplačuje najkasneje do 15. v mesecu za pretekli mesec na osebni račun upravičenca

< Sporočilo je popravil katrinka -- 7.5.2009 12:34:47 >

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 4505
7.5.2009 12:47:06   
elevitka
Saj katrinka, to sem hotela dognati, ker je v neskladju to da LAHKO daš 60 dni pred PDP, in NAJKASNEJE 30 pred PDP (in potem je od datuma oddaje odvisno  tudi katero plačo vpišeš kot zadnjo) zato se splača malce preračunat povprečje (glde na mesečno št. delovnih ur, al pa če si bila v bolniški se pozna potem pri bruto 10 ali 20% manj, ok, pri nas je še mesečna stimulacija...)

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4506
7.5.2009 12:55:14   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka

Saj katrinka, to sem hotela dognati, ker je v neskladju to da LAHKO daš 60 dni pred PDP, in NAJKASNEJE 30 pred PDP (in potem je od datuma oddaje odvisno  tudi katero plačo vpišeš kot zadnjo) zato se splača malce preračunat povprečje (glde na mesečno št. delovnih ur, al pa če si bila v bolniški se pozna potem pri bruto 10 ali 20% manj, ok, pri nas je še mesečna stimulacija...)

ja, ja mas prav...preračunat ze v naprej kaj se ti splača, meni se načeloma ne gre zarad plače k bosta aprilska in majska skor isti, samo če dam majsko notri lahko za vseh 12 mesecev moja sedanja kadrovska izpolni, če pa ne bi mogla it v prejšno firmo za en mesec da mi napišejo, kar pa vrjemi mi niti pod razno ne grem...moje mnenje je - med 60 in 30 dnevi pred PDP zrihtas pa je...no, na zadnji dan seceda ne cakat

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 4507
7.5.2009 13:17:48   
darjussa
ninocka: Ja tudi jaz čedalje bolj premišljujem kakšen bo moj bebi. Odkar vem, da bo baje deklica (kar še ni 100%) vedno govorim v ženskem spolu, no...včasih se le popravim, kaj pa če bo fantek user posted image ...
Preverjam in se zanimam pa tudi za vse te papirje, ki me čakajo. In ker bom prvič mamica je še to toliko večji ? vsepovsod. Upam samo, da izpeljem kot je treba.
Me pa zanima kakšen paket se odločile? Jaz sem vedno nameravala vseti denar...zdaj pa sva si premislila...bi raje onega ko si sam izbereš stvari. Ker npr. rabiva posteljko in banjico pa se mi zdijo precej ceneje stvari in dobre stvari. Kaj pravite ve?

Lepo se imejte in sončen pozdravček iz Prekmurja!

< Sporočilo je popravil darjussa -- 7.5.2009 13:19:06 >

26.7.2009 je prikukala na svet moja mala pikica Kiara!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4508
7.5.2009 13:26:53   
katrinka
darjussa - saj je v bistvu vseeno ali vzames denar ali vzames e-paket ki si ga sama sestavis, edina razlika je da ce sestavljaš e-paket mora biti znesek do centa enak denarju ki nam pripada, ne cent več ne manj, če pa vzameš denar pa ni omejitve...vsekakor pa naročiš preko iste strani oz. istega podjetja
jaz bom vzela denar potem si pa sestavila paketek...če bo več bom pa dodalauser posted image

izgled otroka - ja jz jih ze kar imam v mislih narisane...ne vem sicer a bo user posted image  ali user posted image  sam menim da bosta imela zeleno rjave očke, pa temne lase...to jih jaz vidim pri starosti 3, 4 let...loh se pa motim in bo dete cist drugačno...kot novorojencka si pa še ne predstavljamuser posted image

(odgovor članu darjussa)
Neposredna povezava do sporočila: 4509
7.5.2009 14:02:29   
dd77
Jaz tudi, si predstavljam, pravzaprav me noro zanima kakšen bo naš mali........

Prav bi želela da je pol jaz,pol on.hi hi.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4510
7.5.2009 14:10:04   
monty
jaz pa vem le par dejstev:
- lahko je punčka ali fantek
- imel bo veš ušeskov kot zobkov
- zame bo najlepši dejenček
- IN NE MORE BITI BLONT user posted image user posted image user posted image user posted image , če je kaj takega bo ati čudno gledal.

to je malo za šalo! mene tudi vedno bolj firbec matra kakšna bo najina princeska????

upam, da bo malo po vsakem, lahko pa vzame lep ten kože po očiju! samo, da ne bo tako, kot je bilo pri eni znanki, ko so prišli v porodnišnico gledat malega in so vsi po vrsti komentiralo kako lepo olivno polt ima, čist po atiju..... mali je imel pa zlatenico user posted image user posted image user posted image .no sej ni nič hudega, malo gre pod lučke, samo je pa blo hecno!

VAŽNO, DA BODO JULIJČKI VSI ZDRAVI KOT RIBE, DRUGA NI POMEMBNO!

(odgovor članu dd77)
Neposredna povezava do sporočila: 4511
7.5.2009 14:10:53   
Chebellca
Upam da bo najina pikica imela atijeve učkeuser posted image ostalo pa po meni heheheheheuser posted image Sej ne, se hecam...mi je čisto vseeno, nama bo najlepša pupa na svetu!

(odgovor članu dd77)
Neposredna povezava do sporočila: 4512
7.5.2009 14:14:57   
bybyka_1987
pravjo da sincki so bil mamini puncke pa bol ocetove hehe  moj je cela mama medtem k je njegova seka celi foter hehe user posted image tk da mene prow zanima tud kaksn bo najin malcek heheuser posted image user posted image tmala je cela po meni

(odgovor članu Chebellca)
Neposredna povezava do sporočila: 4513
7.5.2009 14:15:49   
katrinka
z mojim se hecava, da naj dete ima ušesa po meni in posluh po njemu...hahauser posted image
seveda da je cisto vseeno kakšno bo dete sam da bo zdravo, malo se pa loh hecamo a user posted image ne

Neposredna povezava do sporočila: 4514
7.5.2009 14:18:53   
monty
ninocka. moj ma drug sindrom -  privoščiti si vse preden se rodi mala, ker potem je odklenkalo!tako, da zdaj je najbolj aktiven očka, jaz pa dolg čas doma prodajam .  kako so hecni, moram sama pogruntat kam pes taco moli, ker on niti slučajno noče dat vedet, da ga malo stiska. torej sva pri nas doma dva taka. user posted image

po kom je kdo -  jaz sem izrezana mama, moj pa izrezan oče!

Nimam nič proti, če bo mala po meni, pa tudi ne če bo po njem, v vsakem primeru bo lepotička. user posted image user posted image user posted image pa da ne bo katera vzela kot, da sem narciska, se le hecam. v vsakem hecu pa je..............

ene par čvek pogrešam, jazzz, vim,..... kje se martinčkate?

< Sporočilo je popravil monty -- 7.5.2009 14:21:51 >

Neposredna povezava do sporočila: 4515
7.5.2009 14:21:17   
bybyka_1987
user posted image user posted image sej prow tk user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 4516
7.5.2009 14:46:13   
dd77
ma si mislite babe, da otrok sploh ni podoben nobenemu...kaj jaz vem kašni teti, noni.

Poznam par primerov ki so mama in oče črni z tmnimi očmi in poltjo,mala pa čisto bleda polt blond laske in svetlo plave oči...ista mama njegova, zgleda zraven njih ko da so jo ukradli kje.hi hi.
To po pravici nebi lih hotela, ker nekako se je to naredilo iz moje in njegove ljubezni, zato če bi si lahko zaželela bi želela da se geni primejo moji in njegovi.

(odgovor članu bybyka_1987)
Neposredna povezava do sporočila: 4517
7.5.2009 14:54:53   
vim
Monty a ti je potem ratalo plačat voziček? A si ga kar preko spletne banke?

Imava enakega razen barve, moj je tarkizno plav oz. bo. Edino sem še na njih naslovila vprašanje, ker če kupim tuto completo (tako kot imaš ti) pri meni košara ni iste barve. Sicer me to ne moti, ampak mi je lepše, če je komplet,da je vse isto. 

Ninočka za kok si se zradila 1kg al kaj? Kako je pa to možno, saj tok je že otrok težek, kje pa je ostala kramicauser posted image user posted image user posted image user posted image , popkovna voda, matrnica, prsi, maščevje.....

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu bybyka_1987)
Neposredna povezava do sporočila: 4518
7.5.2009 16:47:55   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: vim

Ninočka za kok si se zradila 1kg al kaj? Kako je pa to možno, saj tok je že otrok težek, kje pa je ostala kramicauser posted image user posted image user posted image user posted image , popkovna voda, matrnica, prsi, maščevje.....

mene tudi to zanimauser posted image

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 4519
7.5.2009 19:00:16   
_ella_
Vim evo Pušenjakov  odgovor

http://med.over.net/forum5/read.php?19,5442874

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4520
7.5.2009 19:08:21   
Svet
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

mene tuduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4521
7.5.2009 19:13:24   
ninocka
IZVIRNO SPOROČILO: Svet

IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

mene tuduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja, 1 kg. V prejsnjih nosecnostih sem se zredila prva16 kg, druga 9kg (s tem da sem sla se najprej 4 v minus, potem torej 13kg), samo v tej sem pa startala s tako kilazo, kot sem sla pri prvih dveh rodit. Pol pa ocitno (sej HB) ne pridobivam na tezi in otrok bolj moje stare zaloge kuri...upam, da pridem iz porodnisnice vitka in fit user posted image user posted image user posted image

Sam Pusenjak mu je pa zelo konkretno in na lep nacin odgovoril. Jst bi se njprej pol ure zgrazala, pol pa bi povedala svoje mnenje. Razen ce tud Pusko isto ne dela user posted image user posted image user posted image oh, blek user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Svet)
Neposredna povezava do sporočila: 4522
7.5.2009 21:30:50   
katrinka
ninocka - hvala za razlago k mi res ni blo jasn, sej vem da se ene mal zredijo, npr od sestricninega fanta mamica sam 5 kil pa je suhcena, sam za eno kilo pa se nisem slisalauser posted image

odgovor - ja pusenjak je zelo strokovno in diplomatsko odgovoriluser posted image
sam ta dva res nista pr pametiuser posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4523
8.5.2009 7:49:54   
dd77
ciao,ciao...

Petek je tu, še dva tedna pa juhuuu dopust in porodniška.

Nevem edino kako bom z vami u družbi ker računalnika doma nimam...
Ah se bom že znašla, pa bom šla h komu ki ma.hi.

Bom šla kasneke na csd da probam uvalit te papirje če mi nebojo zahtevali notri še plačo od aprila.
Kot ste pisale nekje delajo probleme, nekje pa ne.bomo videli.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4524
8.5.2009 7:54:58   
monty
jutro!

vim, sem šla kr na banko ker jo imam  pred nosom in še gotovino sem mela našparano, tako, da se mi ni dal nazaj polagat pa spet plačevat.... tako, da sporočim kako bo! ne vem pa ali kaj sporočijo, kdaj bo dostava? Ker se mi ne da v Mengeš al kam že vozit še ponj!

ninocka, 1kila? Ti si fenomen. Jaz sem mela še v soboto 6+, danes pa sem zjutraj zagledala 7,5+ kg na tehtnici. pa sem se nemenoma zjutraj tehtala, da bo ja manj pokazalo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .  zdej moram pa kruhek dopoldan malo zamenjat s sadjem.... ga čist premalo pojem, še dobro da imamo umetne vitaminčke, a ne?

še dve uri do UZ!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  pa mogoče bo še mojemu uspelo pridet malecko pogledat!

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 4525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?