Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 5.5.2009 21:13:27
|
|
|
|
buba.miska
|
TATAM mogoče pa se jutri prej še kje srečamo . Vedno bolj me je strah, pa ne poroda ampak tega da bm kje tam mogla ostat mrzim bolnice . No če bom mela maladva poleg mi nebo tak hudo kot če bom mogla sama tam ležat. Najbolje da grem spat da se malo zmirim, če mi bo uspelo zaspat. Še kaj pišem če bom nočni ptič , če ne pa ko bom domov prišla Lepo se mejte
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 5.5.2009 21:50:17
|
|
|
|
sr
|
OJ BABNCE Jaz sem mela dons pregled pa mi je sicer naredu UZ ampak samo da je videl lego-zlo na hitro. Naslednjič mi bo delal kao -zadnji tretju UZ, katerega moram plačat 25e. Pa me mal skrbi pri vsem tem-kako naj pa jaz pol vem če moje pužike napredujeta v rasti??????? Pa tud zredila sem se v mescu in pol samo za eno kilo pa se skoz bašem-ne vem ne vem????!!!!! A vam vedno merijo obseg glavice, pa računajo težo??? Pa glede plačila UZ?????
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 5.5.2009 22:03:48
|
|
|
|
Shadow
|
Dober večer drage moje! Naporen dan je za mano: najprej 3 (!!!) ure čakanja na 10 min pregleda v rizični ambulanti - zdravnik je nujno moral na carske reze - saj razumem, da ima to prednost, ampak moja tazadnja ima sedaj obliko stola v čakalnici... Vse je ok. Zaenkrat. Tak mi je rekel. Super. No, potem pa še dve uri šole za starše. Ma saj je bilo ok, ampak guuuuuužva, slab zrak, slike na diapozitivih porodnišnice iz leta 1976 (pred stavbo parkirane stoenke in tiste oranžne zdravstvene izkaznice kot nujna dokumentacija, ultrazvoki na sliki z antikvariatno vrednostjo, itd.) No, jutri se zadeva nadaljuje, pa da vidimo. Zdaj me je pa še moj dragi zapustil in se naslaja nad Champions League, jaz pa klofam tukaj gori in preverjam, kdo je trenutno na prvem mestu. Vidim, da danes (zaenkrat) ni novih sprememb. Ampak večer je še mlad... Buba.miška, naj te ne bo strah morebitnega bivanja v bolnišnici. Meni je pred dvema tednoma grozilo, da bom do konca notri ostala in sem bila tudi že na robu depresije, ampak sem si v glavi pospravila, da če bom pač morala ostati notri, bom pač ostala. Za otročke pač vse! sr, zdaj šele vidim, kako v redu osebno G imam - UZ mi naredi na vsakem pregledu - do sedaj sem jih imela že šest - z vsemi meritvami, vsakokrat mi tudi meri dolžino MV. Pa pravilu ti menda res pripradata le dva UZ v času nosečnosti, ampak mislim, da G ne bi smeli šparati pri dvojnih nosečkah - no, tudi pri enojnih ne, sem prepričana, da bi si te stroške lahko kako upravičili pred financerji. Kaj pa vem.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 5.5.2009 23:31:31
|
|
|
|
miska73
|
IZVIRNO SPOROČILO: sr OJ BABNCE Jaz sem mela dons pregled pa mi je sicer naredu UZ ampak samo da je videl lego-zlo na hitro. Naslednjič mi bo delal kao -zadnji tretju UZ, katerega moram plačat 25e. Pa me mal skrbi pri vsem tem-kako naj pa jaz pol vem če moje pužike napredujeta v rasti??????? Pa tud zredila sem se v mescu in pol samo za eno kilo pa se skoz bašem-ne vem ne vem????!!!!! A vam vedno merijo obseg glavice, pa računajo težo??? Pa glede plačila UZ????? Ma, sem se kr zgrozila... da boš morala plačevat UZ-je. Meni moja G naredi UZ čisto za vsak pregled. Pa naročala me je do zdaj na 2-3 tedne. Kot dvojno nosečko me tretira kot rizično in temu primerno pogosteje naroča. Senčka, ti pa vidim, da si imela naporen a uspešen dan. Pejdi počivat.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 6.5.2009 7:25:15
|
|
|
|
stijan
|
Dobro jutro dvojne nosečke,danes pa sem tudi jaz zgodnja,ma naš ta mali športne igre pa smo prej vstali,pa tudi zaradi vćerajšnjega pregleda mi zgleda malo živćki delajo ,pa ne morem spat.Ja na UZ včeraj mi je rekla ,da sta zrastla od zadnjič,ampak ne tolko kot bi morala in smo se dogovorile,za CR v ponedeljek 11.5.,će ne bo kakšne spremembe.Tako da tudi jaz ne bom dočakala prvega mesta na seznamu ,se mi zdi ,da mi kar naenkrat zmanjkuje časa za vse kar bi še rada naredila pred prihodom naših palčkov . Skoraj sem pozabla čestitke taškica za take lepe fantiče, res super !
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 6.5.2009 7:58:25
|
|
|
|
barchy81
|
Vedno bolj me je strah, pa ne poroda ampak tega da bm kje tam mogla ostat mrzim bolnice Se strinjam, ni fajn, ampak se preživi. Moja kariera v bolnici je bila kr dolga - najprej v 26. tednu tri tedne potem pa od 34. tedna do konca - rodila sem en dan pred 38. tedni. Ampak vem, da sem samo zato, ker sem bila v bolnici, tako dolgo zdržala in je bilo potem s fantoma vse ok . Pa še nekaj nas je bilo takih bolj stalnih noter in smo imele potem svojo žurko - na koncu so nas že vsi poznal, za večerjo smo si lahko naročile kar smo hotle, dostavljalec pic je tud že vedu kam mora Ne boj se, vse mine. Sej veš, za naše tamale vse...
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 6.5.2009 8:12:31
|
|
|
|
dekle11
|
Dobro jutro, punce! NS je bila ... ne vem, po moje za moja leta sprejemljiva. 1:1073. Grem sedaj malo študirat te stvari, se namreč ne obremenjujem z ničemer dokler ni nujno. No, preberem že, ampak zdaj je pa čas, da malo bolj podrobno tabelce pogledam. Sem se pa odločila, da grem še na AC. Sicer ne vem kaj mi bo to pomagalo, ampak - to bom potem razmišljala :) Je pa noro, kako sem ravno 12t napolnila, pa sem zmatrana kot bi jih imela 70 in lezla po Himalaji. Včeraj sem cel dan okrog letala - sem šla v službo za par ur, v trgovino in na NS pa še en hiter skok k staršem. Evo, pa me je že ob pol devetih zmanjkalo. Da ne govorim o tečnobi in kako mi je bilo slabo ker sem cel dan samo banane in kruh jedla. Eh, ampak danes sem spet kot roža :) Punce imejte se fino.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 6.5.2009 10:07:45
|
|
|
|
Rubin.
|
Dobro jutro , malce pozno ne? Eno kavico vam postrežem, ker zajtrkovale ste verjetno že vse: za tiste, ki pa je ne pijemo pa kakav Sr - pojma nimam kako je s temi uz pri dvojčkih. Sicer ti pri enoplodni nosečnosti pripadata dva uz, na začetku, da potrdi nosečnost in MF, če poteka vse o.k. Če pa so kakšne težave, pa po potrebi. Jaz imam uz pri vsakem pregledu, zato ker sta enojajčna, sedaj pa še zato, da vidijo kako je z plodovnico, ker je možnost TTTS. Sicer pa kot berem na septemberkah, enim g. delajo, kljub temu da je vse bp, vsakokrat uz, drugim pa nič. Kaj pa vem? Buba.miska - se strinjam z Shadow in Barchy81. Shadow - imaš z.s. Stijan - ti ga še napišem. A 11.5. že? To bo pa hitro. Dekle11 - NS je super , kar je pod 300 je pod vprašajem, pa še to se ponavadi isteče dobro. Jaz sem jo imela 1:1756, pri starosti 34 let. A na AC boš šla samoplačniško? Ker je kar drago, jaz sem dobila informativni račun, ki ga sedaj ne najdem , ampak če me spomni ne vara okoli 700-800 €. Imejte se lepo
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 6.5.2009 11:38:03
|
|
|
|
dekle11
|
Živjo vsem. Danes sem priklenjena na računalnik. Delam, da se mi meša. Rubin - AC imam jaz, metuzalemka, na napotnico. Sr - kot sem jaz razumela mojo g, kadar se dvojčki vodijo pod rizično (meni se), so pregledi kar pogosti. Približno na en mesec in vsakič naj bi mi naredila tudi uz. Prvi uz sem jaz imela še na GK, potem pri svoji g uvodnega (tudi uz), pa potem približno v 10t ko sem dobila še knjižico (pa uz in kri in bris in vse ostalo), pa sedaj sem spet naročena čez 14 dni... Po mojem vedenju pa naj bi ti 3 uz pripadali. Daj ti to malo pritisni na svojega g in srečno!
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 6.5.2009 12:00:15
|
|
|
|
Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: dekle11 Rubin - AC imam jaz, metuzalemka, na napotnico. Sem prav šla gledat kaj to pomeni. . No, potem pa dobro opravi, a boš šla v Mb?
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 6.5.2009 13:18:59
|
|
|
|
Kika99
|
Živijo Tudi jaz se vam pridrožujem . Danes na UZ zagledala
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 6.5.2009 13:30:24
|
|
|
|
ninčy
|
Dobrodošla Kika99! In čestitke za !
< Sporočilo je popravil ninčy -- 6.5.2009 13:31:03 >
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 6.5.2009 13:58:04
|
|
|
|
mlinčka
|
Daaan, moje dvojne ! Skrajni čas, da se spet malo bolj aktivno vkjučim, če ne mi boste že vse ušle rodit . Najprej čestitke našim novopečenim dvojnim mamicam ! Lepo se rihtajte! No, da se pohvalim in pojasnim svojo odsotnost - včeraj sem odkidala eno zoprno breme in zdaj spet lažje diham. Nardila sem namreč strokovca in sem rahlo važna . Zdej se bom pa spet malo bolj nosečniškim radostim in tegobam posvetila. Me 3 s pupami smo zaenkrat kar fajn, kej več bo pa drug teden ata Cerar povedal . Sem sicer že precej na stara mama princip in je en kup sopihanja slišat, k grem mim , kvaliteta spanja iz noči v noč spremenljiva, zatekanje nog me rado doleti, tud brez strij očitno ne bo šlo , kej hujšga mi pa zaenkrat ni (trkam). Blanči, carica, tvoji seznamčki in shematski prikazi na sosednji temi so pa zlata vredni ! Hvaaaalaaa! Čau bau za zdaj!
< Sporočilo je popravil mlinčka -- 6.5.2009 14:06:12 >
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 6.5.2009 18:29:06
|
|
|
|
suncicica
|
me je kar streslo ko sem videla da bi morala placevat uz-je. ja kaj se pa grejo????? jaz sem imela preglede na vsakih 14-21 dni in na vsakem pregledu sem dobila dve slikici,tako da jih imam kar zajeten kup in nikoli ni bilo govora o kakem placevanju. mislim ej...... tega si pa ne dovolit!!!
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 6.5.2009 20:19:07
|
|
|
|
Rubin.
|
Joj punce kolk se pa jaz danes vesela, sem dobila rezultate AC in sta obe pikici bp in ja PUPI bomo imeli . Mlinčka A to si delala v ilegali, no potem pa ti je vse oproščeno. Sedaj pa le večkrat pridi pogrešam tvoje omamno dišeče kavice . Kika99 čestitke za dva . Je bil na uz kar šok verjetno, a ne? Jaz sem kar na mizi obležala , ampak ko se temu privadiš vidiš kakšna sreča te je doletela. Sedaj pa nam nasuj podatkov, da te damo na seznam. Punce moje, to naše perilo se kar kopiči, bolj ga postrani gledam več ga je, tako da grem sedaj nad njega. Imejte se fajn. p.s. kje pa ste ostale? Nek mrk je danes tukaj
< Sporočilo je popravil Rubin. -- 6.5.2009 20:22:50 >
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 6.5.2009 22:14:30
|
|
|
|
Shadow
|
Mlinčka, tebi seveda za opravljenega strokovca! Zdaj pa možgane in trebušček na off, pa lepo na finiš čakati! In seveda večkrat kaj sem gor napisati! Kika99, prisrčno dobrodošla med nami in čestitke za dvojno srečo! Rubin, se strinjam, kar nekam poniknile so, packe nosečkaste! Pa menda ja niso vse v porodnišnici??? Bomo jutri kaj revolucionarnega sem gor napisale, pa se bodo sigurno predramile.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 7.5.2009 7:15:14
|
|
|
|
Kika99
|
Jutro punce Hvala za dobrodošlico Podatki za seznam: Kika99 (1 ;0 ) PDP 2. januar 2010, če sta eno ali dvojajčna še ne vem Jaz sem mojemu takoj, ko sem zagledala plusek rekla da bosta , to pa zato ker imava po njegovi strani odlične šanse za in tudi po moji. Včeraj je G samo še potrdila . Ko je rekla da sta 2 sem se samo nasmehnila in rekla, da mi je potrdila moja pričakovanja Zanima pa me nekaj: Ali ste tudi ve imele rahle rjavkaste izcedke v 6 tednu in ali se to pri dvojčkih pojavlja skozi celo ? Kdaj se je videlo ali sta eno ali dvojajčna? Včeraj ko me je pregledovala mi je notri pobrisala z eno vatico in je bila ravno takrat prozorna oz. čista. Meni se to pojavlja zjutraj in neha pol enkrat popoldne in pol tudi neha. Zdaj sem na bolniški do 25.5 ko imam spet pregled. Aja pa še to ena pikica je velika 0,84 mm druga pa 0,80 sem pa na koncu 6 tedna Hvala za odgovore
< Sporočilo je popravil Kika99 -- 7.5.2009 7:23:07 >
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 7.5.2009 8:24:15
|
|
|
|
Belen
|
JUTRO , kika99 dobrodošla, ke lepo widet datum januar 2010 meni so takoj w 8T rekli da sta dwojajčna,ker se je lepo widelo na slikici, dve ločeni "wrečki"..... spol mi je napowedala že w 12T na NS.... zdej wsakič ko grem, mi sam še potrdi.... izcedek mam js wso nosečnost, mislim da je to normalno.... drugače, sedaj w 28T so moji sončki weliki cc.39cm in težki 1450-1500g. To je blo na zadnjem pregledu.... edino kar me muči je,ker eden je bil prej obrnjen že na glawo, zdej pa je spet z nogicami nawzdol in en še wedno prečno nad popkom .... upam,da se bosta še obrnila.....
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 7.5.2009 8:28:46
|
|
|
|
blanč
|
Dobrodošla kika A si videla dve vrečki ali samo eno? Pa so res naše nosečke nekam poniknile Jaz pa danes čakam na rezultat sladkorne. Upam, da sem vsaj to obšla nekaj za lep dan
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 7.5.2009 8:31:06
|
|
|
|
blanč
|
belen, dobro jutro
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 7.5.2009 8:54:37
|
|
|
|
hedviga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kika99 Jutro punce Podatki za seznam: Kika99 (1 ;0 ) PDP 2. januar 2010, če sta eno ali dvojajčna še ne vem O hudooo! Ne morem verjet da so pdp-ji že v 2010... Kam gre cajt... Mlinčkova, čestitke! Smiri zdaj malo itak te še sto let ne bo v službo
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 7.5.2009 9:06:52
|
|
|
|
Kika99
|
IZVIRNO SPOROČILO: blanč Dobrodošla kika A si videla dve vrečki ali samo eno? Pa so res naše nosečke nekam poniknile Jaz pa danes čakam na rezultat sladkorne. Upam, da sem vsaj to obšla nekaj za lep dan dve lepo vidni vrečki sta bili na UZ , pr nama je tako da je njegova mami dvojčica pa moja babica je rodila dvojčke in sem rezultat pričakovala.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 7.5.2009 9:19:27
|
|
|
|
blanč
|
Kika, če sta dve vrečki sta verjetno dvojajčna. Lepo, da imate dvojčke že v familiji
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 7.5.2009 9:30:53
|
|
|
|
Belen
|
torej sta dwojajčna lepo da jih imaš w familiji.... pri naju z fantom jih nihče nima, zato swa ostala kr presenečena,ko mi je G rekla, da sta dwa
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 7.5.2009 9:39:48
|
|
|
|
Rubin.
|
Pozdravljene moje pupike . Ja Kika potem sta dvojajčna. Evo to sta moji dve pupiki v 6t 3d (kje je že to ), ki sta pa enojajčni, ti imaš pa verjetno vsako pikico v svoji vrečki. Jaz sem tudi na začetku imela rjavkast izcedek, pa g. ni mogla ugotoviti od kje krvavitve. Jaz mislim, da če se na uz ne vidi, da ni hudo. Grem še sedaj popravit seznam.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?