|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009 - 5. del
5.5.2009 13:53:36   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A
Hvalauser posted image A si vidla, pupiko bomo imeli, jaz sem tooooolk veselauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bravo za pupiko! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2876
5.5.2009 13:53:38   
Anonimen
nč jz grem v vrtec po sinkauser posted image user posted image user posted image user posted image lepo se mejte se pišemo kasneje user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2877
5.5.2009 13:54:16   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_
Prijavla sem se za specializacijo, pa imamo zdej razgovore. Ne bom nič prej porodniške zaključila. Sej itak ne bom dobila.user posted image

Boš dobila! Veš kolk nas tuki zate navija!! user posted image user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2878
5.5.2009 13:54:59   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1

he he...mi o volku volk iz gozda...user posted image user posted image user posted image

leela sporoča da je ob 11.03 rodila user posted image Filipa...user posted image user posted image user posted image
težek je 3160 g in velik 51,5 cm

Vse pozdravlja!

user posted image user posted image user posted image čestitkeuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image Bravo za Filipa! user posted image user posted image Lepo ime!

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2879
5.5.2009 13:55:10   
Tanja_
ttmmbb vau, ti si pa ful odprta že! A ti je kej rekla G, kok hitro nej bi zdej bilo? Jst sm pa skoz mislna, da če si tok odprt, da te kr v pordono pošibajo. Soseda je bla odprta 3 al 4 cm 2 tedna pred rokom, pa so ji kr umetne dal.

LEELA ČESTITAM!!!
Pismu čist nč nisem še nardila dons. Pa tok mam dela. Okna morm še enkrat pomit. A je zdej nehu cvetni prah?K jih naum za brezveze.
A katera ve za kako fajn polirno sredstvo za parket? Sm enga kupla, pa se nič ne sveti, pa je od iste firme k za pluto, pluta se pa ful lepo sveti.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2880
5.5.2009 14:00:17   
Anonimen
jest sem pa ravnokar vsa okna pomilauser posted image

(odgovor članu Tanja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2881
5.5.2009 14:01:09   
Tanja_
Aja flaska meni se tudi premika. Sicer čez dan bolj malo, pol na večer pa vse not prnese. Se mi zdi to s štetjem gibov malo mimo, ker niso vsi dojenčki enaki. In potemtakem jst nikol ne bi naštela 10 gibov do 16ih, ker se moj mulček ne giblje tako. Jih pa naredi zvečer 200. Jaz bom pozorna, ko se bo spremenil vzorec gibov. Ko bo drugače kot prejšnje dni. Pa najbrž si bla res lačna, k smo dons tok aktivne tukej gor, da nimaš časa do haldilnika prit.
Jst sm se komej na kolo spravila, k je tuki tok zanimivouser posted image Vse drugo delo pa kar stoji. Zvečer grem pa spet k mojim spat, k je šel možek na pot. Komej čakam, da se vrne. Je kr dolgčas k nimam komu težituser posted image
Punce hvala vam vsem za pestke- najboljše steuser posted image user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2882
5.5.2009 14:01:27   
Anonimen
glede brcik bom samo tole zapela: MI PLEŠEMO, CJELI DAN I NOČ !

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2883
5.5.2009 14:01:41   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: ttmmbb

Cveka30 - to k te spodaj reže, to je znak da se odpiraš. Pri men je blo isto.

Naš je isto bolj nočni žurer, dopoldno brca bolj slabo, popoldne nekoliko bolje, zvečer pa je fešta.

Sem ravno iz pregleda. CTG je bil ok, kaže malce popadkov, pa tudi začuda je user posted image bil kar aktiven.

Odprta sem 5-6 cm, ustje pa je še kar zadebeljeno. Pol sem še mal zatežila, da imam občutek da mi plodovnica odteka, res pa da imam kr nekaj izcedka. Je pogledala in povedala, da je mehur ok, da se ji ne zdi da bi voda odtekala, pol je za vsak slučaj naredila še UZ in rekla da je plodovnice tednom primerno, mogoče malenkostno manj. Dala mi je napotnico za P. in bom šla popoldne še v P. da mi naredijo SRP - test za odtekanje plodovnice. Sam upam, da mi ne bodo kaj sprožal. Res bi rada da se samo začne!!!!!
Katera ve, kako se ta SRP dela, baje z neko palčko.
user posted image je pa zelo spodaj, tko da mu ni mogla glave zmert in tudi kilaže ne. Škoda,a bomo hitr zvedel koliko v resnici je velik.

No zdej pa bom počakala, da bo cajt, da grem po svojo princesko, počakamo na atija in me zapeljeta do p.

Super, če si že toliko odprta!
Jst sem tudi v P rekla za pregled plodovnice. Mi je hotla s palčko pogledat... ampak ko sem se na mizo ulegla, je rekla, da se že vidi, da ven teče. Sem zaradi tega na oddelku ostala, so mi na 8 ur dajali antibiotik. Ampak več kot 24 ur po začetku odtekanja plodovnice skoraj ne čakajo... Jst sem odtekanje začutila nekje ob 3h zjutraj 28.04., sprožili bi mi pa po viziti 29.04. - torej okrog 8:30 zjutraj. Ampak so se 28.04. popoldne oz. zvečer začeli moji popadki in sem ob 2h zjutraj 29.04. že držala mojo Tiso v naročju. user posted image Tko da... če je plodovnica, boš kmalu mamica. Mene je kar presenetilo vse skupaj, da je bilo tko nepričakovano hitro vse skupi. Še za razmišljat nisem imela časa. user posted image

(odgovor članu ttmmbb)
Neposredna povezava do sporočila: 2884
5.5.2009 14:05:04   
lananai
Aja, pa še to. Ko me je prvič v porodnišnici G pregledala in potrdila odtekanje plodovnice, sem bila 3 cm odprta. Vsaj mislim, da je to rekla, ker sem bila itak cela zmedena. Pa mi ni trebuh nikoli v nosečnosti otrdeval (vsaj po moje bi čutila user posted image ) in tudi CTG ni pokazal nič posebnega.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2885
5.5.2009 14:05:20   
ttmmbb
Tanja, zna biti zelo hitr, nemogoče točno povedati, danes, jutri ali čez par dni. Imam mal več možnosti, da mi voda odteče, bo pa zato upam porod hitrejši. Samo za info 11 dni nazaj sem bila 3 cm odprta, zdaj 5-6.
Tudi pri prvem porodu je bil zgodba približno ista. 3 cm, čez 9 dni pa so se ob 3. zjutraj začeli popadki, v p. sem bila ob pol 8 odprta 5 cm, rodila pa ob 13:49, ker se moja Tanja ni hotela spustiti v porodni kanal in ker sem imela zanič babico, jst pa prvič rojevala, k da bi znala kako to poteka, zihr kej nisem dobr delala.
Če se dobro počutiš in če je z otrokom vse OK, kar ugotovi CTG, ni potrebe da bi oni sprožal, razen na tvojo željo.

Flaška - a vi boste pupiko imeli??? Res nisem brala za nazajuser posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2886
5.5.2009 14:07:55   
cebelica82
evo nas iz pregleda, smo bili tam skoraj cel dan....ampak, samo da je vse ok. me je pohvalila, da sem tako dolgo zdržala, vse je ok, naslednji CTG danes teden, 12.05, pregled na rok, 19.05, vendar je rekla, da dvomi, da se še takrat vidimo, ker bo sigurno prej, kako dol tišči..user posted image  no, tudi jaz upam, da bo prej....še točno dva tedna do roka mamo, če bo konec tega tedna, ne bi imela nič proti.

pritisk mam pa nizek, 95/55, tak da, punce, ma katera idejo, kako ga zvišam.....????? kake slikice....user posted image user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2887
5.5.2009 14:11:24   
KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: ttmmbb

Cveka30 - to k te spodaj reže, to je znak da se odpiraš. Pri men je blo isto.

Naš je isto bolj nočni žurer, dopoldno brca bolj slabo, popoldne nekoliko bolje, zvečer pa je fešta.

Sem ravno iz pregleda. CTG je bil ok, kaže malce popadkov, pa tudi začuda je user posted image bil kar aktiven.

Odprta sem 5-6 cm, ustje pa je še kar zadebeljeno. Pol sem še mal zatežila, da imam občutek da mi plodovnica odteka, res pa da imam kr nekaj izcedka. Je pogledala in povedala, da je mehur ok, da se ji ne zdi da bi voda odtekala, pol je za vsak slučaj naredila še UZ in rekla da je plodovnice tednom primerno, mogoče malenkostno manj. Dala mi je napotnico za P. in bom šla popoldne še v P. da mi naredijo SRP - test za odtekanje plodovnice. Sam upam, da mi ne bodo kaj sprožal. Res bi rada da se samo začne!!!!!
Katera ve, kako se ta SRP dela, baje z neko palčko.
user posted image je pa zelo spodaj, tko da mu ni mogla glave zmert in tudi kilaže ne. Škoda,a bomo hitr zvedel koliko v resnici je velik.

No zdej pa bom počakala, da bo cajt, da grem po svojo princesko, počakamo na atija in me zapeljeta do p.

o super pol se bo pa zacel...

(odgovor članu ttmmbb)
Neposredna povezava do sporočila: 2888
5.5.2009 14:13:38   
petra a
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

joj sm se skor polulala...sej ne mors vrjet kok se nasmejis tuki gor!!

to bi ti bila kazen ker nas tkole zezašuser posted image user posted image user posted image samo pazi da ne zamenjaš s plodovnicouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 2889
5.5.2009 14:14:05   
FLASK_A
Lananai, kako si čutila odtekanje plodovnice? Mater, jaz sploh ne vem- al je izcedek al je plodovnicauser posted image Sem čist živčna zaradi tegauser posted image

Ttmmbb, ja, naj bi bila user posted image user posted image user posted image Naš ati je čist v svojem svetu, ko o njej govori kar vse pink rata okoli njega user posted image  user posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2890
5.5.2009 14:14:54   
petra a
čestitke novim mamicamuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 2891
5.5.2009 14:15:14   
KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: cebelica82

evo nas iz pregleda, smo bili tam skoraj cel dan....ampak, samo da je vse ok. me je pohvalila, da sem tako dolgo zdržala, vse je ok, naslednji CTG danes teden, 12.05, pregled na rok, 19.05, vendar je rekla, da dvomi, da se še takrat vidimo, ker bo sigurno prej, kako dol tišči..user posted image  no, tudi jaz upam, da bo prej....še točno dva tedna do roka mamo, če bo konec tega tedna, ne bi imela nič proti.

pritisk mam pa nizek, 95/55, tak da, punce, ma katera idejo, kako ga zvišam.....????? kake slikice....user posted image user posted image

joj jest bi ti jih prilepila pa jih ne morm vec...presneti srcek moj k mi je zamenjal net...zdej pa nic ne prilepi!!!

(odgovor članu cebelica82)
Neposredna povezava do sporočila: 2892
5.5.2009 14:15:44   
petra a
jedetna blue, kaka lepa pupauser posted image

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 2893
5.5.2009 14:16:22   
KatMat

Lananai, kako si čutila odtekanje plodovnice? Mater, jaz sploh ne vem- al je izcedek al je plodovnicauser posted image Sem čist živčna zaradi tegauser posted image

Ttmmbb, ja, naj bi bila user posted image user posted image user posted image Naš ati je čist v svojem svetu, ko o njej govori kar vse pink rata okoli njega user posted image  user posted image

sam a ni neki posebnega...z mojmu sva ful upala na fanta ampak zdej ko ga vidim kako govori o svoji puncki..se kr stopim

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2894
5.5.2009 14:16:42   
petra a
sem mela uz, me je g pohvalil, je rekel da se vidi da sem na dieti, sem ga omejila, je mel na računalniku primerjavo od prejšnjič, se je lepo videlo da je zadnjič šel čez mejo, zdaj je pa pod mejo, težek je 3850, je rekel da se bo rodil tam okoli 3900-4000 +/-10%, kar je za tako majhnega otroka lahko zelo veliko...je bil zadovoljen, jaz pa tudi...pa rekel je da se vidi tudi po plodovnici da sem na dieti, da zadnjič jo je bilo obilo, zdaj primerno...tok od mojga pregleda dons

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 2895
5.5.2009 14:17:13   
KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: petra a

joj sm se skor polulala...sej ne mors vrjet kok se nasmejis tuki gor!!

to bi ti bila kazen ker nas tkole zezašuser posted image user posted image user posted image samo pazi da ne zamenjaš s plodovnicouser posted image user posted image user posted image

hehehe...sej nisem hotla...

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 2896
5.5.2009 14:18:04   
KatMat
uuuu kaksne kilazice!!!super!!!

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 2897
5.5.2009 14:20:04   
petra a
kilažice, a to so kilažice...to so ornk kile, materuser posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 2898
5.5.2009 14:20:15   
FLASK_A

sam a ni neki posebnega...z mojmu sva ful upala na fanta ampak zdej ko ga vidim kako govori o svoji puncki..se kr stopim

Ja, ne morem verjet, prav res. Še rodila se ni, pa ga že ovija okrog prstauser posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 2899
5.5.2009 14:21:58   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: petra a

kilažice, a to so kilažice...to so ornk kile, materuser posted image

Če sem jaz rodila 4690 user posted image user posted image , pol boš pa tudi ti tegale s cca 4000user posted image In btw- šlo je popolnoma brez problemov, v treh urcah sem bila fertikuser posted image

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 2900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

ime za punčko
mala mama

Kaja (15%)

Klara (21%)

Lara (38%)

Tija (26%)

Število vseh glasov: 244

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!