|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del
4.5.2009 13:57:01   
ly117
Grem L nafujtrat pol pa malo legnem pa se tipkamo kasnej.

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3301
4.5.2009 14:40:58   
elevitka
Komaj čakam da ura odbije 15... da spi*dim iz te beznice veennnn user posted image

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 3302
4.5.2009 16:35:18   
matcar
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka

Aja še to sem  mislila vprašat kaj debelina plenice - propustnost je odvisna od številke 1,2,3, (jaz sem mislial da je toto samo oznaka velikosti - mini, midi, junior bla bla)

pa se opravičuje če sem tumasto pitanje postavila user posted image

Ja,saj v tem je keč. Kak začne prepuščat,moraš vzet večjo številko. Je pa to številka,ki pomeni,koliko kg je otrok težek. Pri Maksu je pa blo glih kontra. Zdaj tehta cca.12 kg,kar pomeni,da mu je prav 5-junior. Pa so mu že premale,pa še včasih prepuščajo.Tak,da bomo začeli bolj intenzivno kahlico uporabljat.user posted image

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3303
4.5.2009 20:20:27   
elevitka
aaaahhhhhaaaaa

pa gre rad na kahlo al so muke isusove ?

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 3304
4.5.2009 20:58:57   
Shadow
Pozdravljene, someščanke!

Eno vprašanje imam - a gre jutri katera na prvi sestanek v materinsko šolo v MB bolnico?

Lp!

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3305
4.5.2009 22:00:55   
matcar

aaaahhhhhaaaaa

pa gre rad na kahlo al so muke isusove ?

Do zdaj ni blo problema,samo nismo ga prepogosto gor tišali,da ne bi odpora dobil. Zdaj se bo bolj intenzivno začela ta igra.Bomo vidli,kak bo.
Nič,šibam,je nekdo lačen.user posted image
Nočka!

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3306
4.5.2009 22:54:40   
Rubin.
Pozdravljene moje mariborčanke,

vidim, da ste še vedno vse v dobri formi user posted image  in s smislom za humor user posted image .

Elevitka, kako je kaj  v MŠ? Si izvedela kaj novega? Kje si se pa to potepala po Austriji? Jaz, odkar vem za ebay in amazon, se sploh ne premaknem več iz stola user posted image , prej sva pa bila tudi redna gosta v Grazu in okolici. A še vedno delaš? Eh, upam da ne več dolgo.

Tasa_m kdaj bo razprodaja? Daj na oglasno desko, pridem kaj mimo user posted image .

Matcar, reči mi kako sta tvoja dva sprejela novega člana? Mala miss se že zelo veseli, samo kaj ko še ne ve kaj v resnici pomeni prihod novih članov user posted image .

A tvoj Saš je že prerastel cotke? A tako hitro to gre? Sem že pozabila, kako je bilo.

Ja kaj se pampersk tiče, so pri nas poljske v A pa nemške, če hočeš pri nas dobit nemške moraš v Muellerja. Kar se plenic tiče je pa tako, če nima občutljive kože je praktično vseeno, drugače pa priporočajo od Alane, so baje bio, ampak tako sem slišala. Drugače pa je fajn za ponoči nabavit bolj kvalitetne, ko ne previjaš glih na tri ure, da bolj dolgo vzdržijo.

Ja elevitka je ful strošek, pri meni pa lahko pomnožiš še z dva, samo kaj čmo, brez pa tudi ne morejo bit.

Sem v prvi nosečnosti tudi razmišljala o bombažnih iz Štorklje, ampak tiste moraš pa prat, pa imaš tudi delo. Pa kakec če je malce bolj tekoč tudi ne ostane samo na podlogi, pa moraš ročno zmit,....  No na koncu sem se odločila za navadne, če pa bi imela ful občutljivo kožo, pa bi prešaltala na bombažne.

Elevitka tukaj je link od teh planic: http://www.storklja.si/t3/index.php?id=951

Zgleda pa takole: user posted image

Sicer pa sem jaz najprej uporabljala Fixis imajo tudi za novorojenčke, kasneje pa Pampers iz Muellerja, na koncu pa Pamperske hlačke, so mi bile ful praktične, sploh ker ni hotela več ležat, pa ji samo natakšneš pa je.

Matcar, vidim da je Maks star komaj leto in pet mesecev, a se ti ne zdi prehitro za kahlico? Moja Mala miss se je pri 2,5 letih sama odločila, da ne bo več imela plenic in to je bilo to. Kje se mi je pa dalo jo non-stop posedat na kahlo ali jo spraševat. Pa še bolj praktično se mi je zdelo, ko je imela plenico. Sem lahko šla kamorkoli, ne da bi razmišljala če je v bližini wc. Kolegica je malega "trenirala" s kahlo že pred 2 letoma, pa se ga nič ni prijelo, je moja bila prej suha kot njen - še pri 3 letih ni bil. No, ne bom ti pamet solila, ampak moje mnenje je, da otrok ne more biti prej suh, dokler njegov mehur ni dovolj zrel, da zadrži vodo.

Shadow, brez skrbi ne boš sama jutri v MŠ, še okoli 100 jih bo s teboj user posted image .

Lepo se imejte in nočko.

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 4.5.2009 22:55:57 >

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3307
5.5.2009 6:03:24   
matcar
Jutro!
Mi smo pa danes bili pridni,smo se samo enkrat zbudili ponoči. Zdaj pa kavica,da se zbudim. Danes popoldan pa imama 1.posvetovalnico. Vam javim,kak je blo.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3308
5.5.2009 6:08:28   
matcar
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Matcar, reči mi kako sta tvoja dva sprejela novega člana? Mala miss se že zelo veseli, samo kaj ko še ne ve kaj v resnici pomeni prihod novih članov user posted image .

A tvoj Saš je že prerastel cotke? A tako hitro to gre? Sem že pozabila, kako je bilo.

Moja dva sta ful vredu sprejela,sploh Maks. Sem se bala,da bodo večji problemi,pa je blo vse ok,HB. Saš še jih ni prerastel.Problem je v tem,da sta z Maksom tak rojena,da Saš skoraj nič oz. zelo malo lahko ponosi za njim.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3309
5.5.2009 6:13:55   
matcar

Matcar, vidim da je Maks star komaj leto in pet mesecev, a se ti ne zdi prehitro za kahlico? Moja Mala miss se je pri 2,5 letih sama odločila, da ne bo več imela plenic in to je bilo to. Kje se mi je pa dalo jo non-stop posedat na kahlo ali jo spraševat. Pa še bolj praktično se mi je zdelo, ko je imela plenico. Sem lahko šla kamorkoli, ne da bi razmišljala če je v bližini wc. Kolegica je malega "trenirala" s kahlo že pred 2 letoma, pa se ga nič ni prijelo, je moja bila prej suha kot njen - še pri 3 letih ni bil. No, ne bom ti pamet solila, ampak moje mnenje je, da otrok ne more biti prej suh, dokler njegov mehur ni dovolj zrel, da zadrži vodo.

Zakaj bi bilo prehitro? Ko sem ga prvič dala gor,je bil star malo več kot 1 leto. Saj ti otrok sam pove,če bi šol na kahlico. Maks si jo sam prinese.Saj ga ne silim,drugače bi že dobil odpor do nje. Poleti bo boljše,ko bo nagi letal.
Lea je bla stara 9 mesecev,ko sem jo začela dajat na kahlico,pa je v takem času že bila suha,tudi ponoči.Dokler ni šla k babici. Pol pa je blo spet vse narobe,ni šans blo,da jo dobiš na kahlo. Kaj so tam delali,pa me preveč vprašaš.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3310
5.5.2009 8:01:09   
elevitka
Rubin... smo že končali MŠ tam nekje 22.4. če se ne motim  (kaj ekstra novega nisem zvedela), delam še kr ja - jedva, najhujše je vstajanje ker ponoči nič ne spim in sem kot cota.

To z plenicami bom še mogla naštudirat, mislim pa da bom uporabljala kr bombažne z plenično predlogo, razen ko bomo šli kam zdoma, potem za enkratno uporabo.
kahla... nagrado tistemu ki si jo je zmislil user posted image   poznam primer fantka ki ni hotel na kahlo, v plastiko nagrobne sveče pa je redno lulal (krneki), kakal pa na WC-ju z nastavkom seveda.

Vsak dan znova ˝molim˝ da maj čimprej mine in bom doma user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 3311
5.5.2009 8:05:35   
matcar
Pa ja,saj pravim,da je od otroka do otroka odvisno,kak in kdaj na kahlo.Dokler pa ne probaš,pa ne moreš vedet.Samo silit se ne sme,ker odpor dobijo in je lahko veliko sranje iz tega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3312
5.5.2009 8:10:58   
elevitka
Ja dobesedno sranje ne v kahlo, ne v plenico, ampak kam pač pride (ko leti pred tabo ko mu ˝groziš˝z kahlo v rokah) user posted image

mali so tak posrečeni - komaj čakam na svojega bauca user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 3313
5.5.2009 8:55:03   
matcar
Ja,saj so. Tisto "slabo" pa v zakup vzameš,pa pozabiš.user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3314
5.5.2009 8:55:23   
matcar
Kaj ime si že izbrala?

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 3315
5.5.2009 9:01:16   
elevitka
Ijaaaa ... ime mu bo TAI (Taj) eksotično user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 3316
5.5.2009 9:10:48   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: matcar

Zakaj bi bilo prehitro? Ko sem ga prvič dala gor,je bil star malo več kot 1 leto. Saj ti otrok sam pove,če bi šol na kahlico. Maks si jo sam prinese.Saj ga ne silim,drugače bi že dobil odpor do nje. Poleti bo boljše,ko bo nagi letal.
Lea je bla stara 9 mesecev,ko sem jo začela dajat na kahlico,pa je v takem času že bila suha,tudi ponoči.Dokler ni šla k babici. Pol pa je blo spet vse narobe,ni šans blo,da jo dobiš na kahlo. Kaj so tam delali,pa me preveč vprašaš.

Aha potem pa je o.k. Očitno je že na dobri poti. Eni prej, eni slej, do šole vsi. user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 3317
5.5.2009 9:39:42   
matcar

Ijaaaa ... ime mu bo TAI (Taj) eksotično user posted image

Lepo! Sicer je že ful pogosto,ampak lepo.user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3318
5.5.2009 9:41:22   
matcar
Ja,tak je to. Eni prej,eni slej.user posted image Pa boljše prej,kot slej.user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3319
5.5.2009 10:17:57   
elevitka
Punce mene zebe ... pošljite mi malo sončeka (kaj si ti nor mi se vsi trosimo tu od mraza)

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 3320
5.5.2009 10:39:11   
christiana21
Ojla user posted image  in mamice!

Kaj je novega? Moj spet dela - konec enomesečne bolniške, tako, da sem spet sama, imam še težave z navajanjem na samotouser posted image , eh...bo že. Malo dlje pospim, pa je kar manj uric do njegovega prihoda domov.
Moja user posted image  se še kar ni obrnila, gospodičnica uživa v sedeči legi na toplem. Upam, da bo šla ven brez CR po normalni poti.

Vidim, da ste vdarile debato o kahlicah. Ravno zadnjič sem videla eno pupiko, je bila ful luškana, stara tam okoli 4 leta, ampak plenička na ritki ji pa ni nič pasala - sva se z mojim zadebatirala kako otročka navadit na kahlico oz na stranišče.

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 3321
5.5.2009 12:11:32   
biba14
Ojčka...
Lepo ime elevitka...naš pa bo Tim user posted image ..imena na T so mi ful dobra. Jaz pa nič, počivam, počasi sem se sprijaznila,da bom šele sept.diplomirala ( zaj se sama sebi smilim samo tako 3x na danuser posted image  ) , ker trebuh in učenje nikakor ne morem več skup spravituser posted image ..pa ful me boli vse skup in ne upam reskirat,da bi se na poti v Lj ali tam kaj zgodilo....

Sedaj pa se bom lotla vpisavanja v te papirje za socialno...ful so mi bedno napisani...sploh kot študent pol ne moreš izpolnit, tisto,kar pa bi moral napisat nikjer niuser posted image ...že kar vidim, kok bo jutri dela z manouser posted image .

Lepo se imejte.....Lep dan vam želim

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 3322
5.5.2009 12:31:01   
jasmina in tadej

Hoj Mariborske user posted image !

Imam eno vprašanje za vas!user posted image

A ima katera za svojo G gospo Lucijo Kuder?

Če jo katera ima ali mi lahko prosim zaupa pozitivne in negativne trenutke!?!user posted image   user posted image

Hvala vam že v naprej!

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 3323
5.5.2009 12:51:44   
elevitka
IZVIRNO SPOROČILO: biba14

Ojčka...
Lepo ime elevitka...naš pa bo Tim user posted image ..imena na T so mi ful dobra. Jaz pa nič, počivam, počasi sem se sprijaznila,da bom šele sept.diplomirala ( zaj se sama sebi smilim samo tako 3x na danuser posted image  ) , ker trebuh in učenje nikakor ne morem več skup spravituser posted image ..pa ful me boli vse skup in ne upam reskirat,da bi se na poti v Lj ali tam kaj zgodilo....

Sedaj pa se bom lotla vpisavanja v te papirje za socialno...ful so mi bedno napisani...sploh kot študent pol ne moreš izpolnit, tisto,kar pa bi moral napisat nikjer niuser posted image ...že kar vidim, kok bo jutri dela z manouser posted image .

Lepo se imejte.....Lep dan vam želim

Biba jaz jih že imam napol izpolnjene, čakam samo še na potrdilo od G (ve katera kolko prej ti dajo to potrdilo?- fiksen datum PDP zaradi nastopa porodniške in posledično izračuna zadnje plače (povprečje sem si že v naprej zračunala da imam občutek kolk bo to) pol pa z vso tole solato na CSD.

Biba vlogo za enkratno pomoč od občine že imaš ? (105 € da mariborska + pomoč ob rojstvu otroka  od CSD 269,90 ali paketi) nekaj pa je a ne?

Jaz bom tud z temi papirji takoj ko bom imela vse etala okol, ker zadnjih par dni ali po rojstvu se mi nebo dalo.

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 3324
5.5.2009 14:20:24   
biba14

Biba jaz jih že imam napol izpolnjene, čakam samo še na potrdilo od G (ve katera kolko prej ti dajo to potrdilo?- 

vlogo za enkratno pomoč od občine že imaš ? (105 € da mariborska + pomoč ob rojstvu otroka  od CSD 269,90 ali paketi) nekaj pa je a ne?

Jaz bom za potrdilo ju3 rekla, ko imam pregled..mislim pa da ga daje že 2 meseca prej, tako da lahko greš na socialno urejat.

Za paket izpolniš obrazec in ga daš na socialni, od občine pa dobiš denar, ko jim prineseš rojstni list...

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.