|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vroča novica...
13.5.2005 16:29:34   
Baldi
..., od 1. januarja 2006 naprej, bodo trgovine ob nedeljh zaprte (razen izjem).

Tema, ki je razdelila javnost:ups:.
No, da vidimo, kaj o tem menite na forumu RR. A ste že komaj čakali, da se uresniči referendumska volja, ali ste proti zaprtju:ups:.

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=76271
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Vroča novica...
13.5.2005 16:32:53   
Skorpija
Delam sobote, nedelje in praznike, cele dni, ne samo 8 ur. Pa zdravniki, medicinske sestre, taksisti, šoferji avtobusov, policaji in še kdo tudi. Pa nas noben nič ne vpraša...

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vroča novica...
13.5.2005 16:35:24   
corfu
Jaz sem zato, da bi bile trgovine ob nedeljah odprte, ampak tudi pošteno plačane.
Sama imam tak delavnik, da med tednom težko kaj opravim. Sicer pa se bomo morali počasi vsi navaditi na evropski delavni čas, ki pa traja praktično cel dan z vmesno pavzo za kosilo.

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vroča novica...
13.5.2005 16:50:42   
Anonimen
Definitivno odprte.

(odgovor članu Baldi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vroča novica...
13.5.2005 17:04:14   
Maxica
Na našem koncu so itak že sedaj zaprte, tako da smo čisto navajeni, da v soboto pač opravimo malo večji nakup.

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Vroča novica...
13.5.2005 17:06:32   
willma
se strinjam s Skorpijo

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Vroča novica...
13.5.2005 17:16:30   
kimi
Odprte z višjim urnim postavkom ob nedeljah in praznikih

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Vroča novica...
13.5.2005 17:44:13   
eva1
Tut jaz se strinjam s Skorpijo-kdo pa nas kej vpraša če nam paše delat?! Pa še plača ni nič večja!!!!
Lp, Eva in Luka

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Vroča novica...
13.5.2005 17:47:27   
baguSka
Kukr čjo. Men je vseen. No skor. Večji nakupi so zdej ob nedelah. Bojo pa drug let pač u soboto.:zmeden2:

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Vroča novica...
13.5.2005 18:07:29   
CUKRČEK
Ojla,
jaz se pa čist strinjam, da zaprejo trgovine ob nedeljah(zaradi mene jih tudi ob sobotah lahko). Bodo pač tidti, ki hodijo na nedeljske izlete v centre od tedaj naprej hodili drugam...naprimer v naravo.

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Vroča novica...
13.5.2005 19:59:25   
Spark
Jaz mislim da bi trgovine res morali zapreti ob nedeljah. Mi vsi smo preveč razvajeni in tudi komot in se nam zdi normalno da gremo v nedeljo v trgovino po razne nepotrebne stvari. Po možnosti po kake žeblje al pa cement.
Kako bi bilo vam če bi morale delati ob nedeljah za nizko plačo, doma pa vas čaka družina. Pa sej se morajo tudi oni spočiti. Jaz komaj čakam vikend da sem doma.
Sej se bomo navadili da trgovine ne bodo delale nonstop. Pa če bo kje kaka privat trgovina ki bo delala bodo imeli tam zaposleni res visoko plačilo. Saj drugače ne bo hotel nihče delat.

Lp

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Vroča novica...
13.5.2005 20:01:15   
SILVA
Se strinjam s CUKERČKOM in Spark

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Vroča novica...
13.5.2005 20:02:11   
baguSka
Spark se strinjam s tabo da smo preveč razvajeni in res je da bi se lahko navadl ob drugih dnevih hodt nakupvat tko k smo včas. Sam poznam pa velik takih k hočjo delat ob sobotah in kok je še takih k jih ne poznam.:zmeden: Sicer pa tko k sm že rekla - men je vseen.;)

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Vroča novica...
13.5.2005 20:02:40   
baguSka
Sm hotla napisat ob nedeljah.:ups:

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Vroča novica...
13.5.2005 20:05:46   
Taša
Jaz sem definitivno zato da so trgovine ob nedeljah ZAPRTE!!!Tudi sama grem včasih ob nedeljah v trgovino, vendra če bodo zaprte bom definitivno pomislila v soboto kaj potrebujem..... preveč smo razvajeni, pa seveda mora biti sveži kruhek v nedeljo.. Zakaj pa .. Jaz se spomnem ko sem bila mala da je oče lep ob sobotah kupil dva hleba kruha, tako da smo ga imeli tudi za nedeljo...trgovine so bile zaprte in lahko smo brez problemov ob sobotah dopoldne nakupili vse.. Zavedam pa se da je tempo živaljenja sedaj drugačen kot je bil včasih... No pa sej se bomo navadli... Naj tudi te uboge trgovke z tako niskimi plačami vedo kaj je to NEDELJA....

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Vroča novica...
13.5.2005 20:09:58   
puncica
Sem za zaprte trgovine zato :bravo: če je res

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Vroča novica...
13.5.2005 20:12:10   
puncica
Jst se spomnim kako je blo ko je bil tito in so ble trgovine ob soboth in nedeljah zaprte, pa smo pol ful v petek razmišljal kaj je treba kupit in kaj rabimo. No midva z bratom seveda sladkarije, mami pa ati pa ostalo. :)- Pa smo čist fajn shajal, men je bilo bol všeč.

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Vroča novica...
13.5.2005 20:24:03   
Gina
Ma ne vem, zakaj pa ne bi bile odprte, vsak je vedel, kakšen poklic si izbira, bog pomagaj, če to spada zraven. Imajo pa kak drug dan frej.
Kaj pa, če bi zdaj vsi zdravniki, pa novinarji, pa peki, pa vsi ostali rekli, da ne bodo delali v nedeljo. Saj ni nujno, da imamo v ponedeljek svež kruh, pa sveže novice, pa rojevati tudi ni treba ob nedeljah....

Ljudje pa skoraj nimajo časa kupovat čez teden, ker imajo tako butaste delavne čase. Vsi jih imajo! A od 9-00-18-00 ,s pavzo za malico je pa luštno delat ali kaj, pa koliko ne-trgovcev tudi tako dela!

Druga stvar, ki me pa moti, je pa to, da trgovci niso dovolj plačani, in pa da se ponekod ne morejo sami zmenit, kdo bo delal ob nedeljah, ampak, da jih določajo poslovodje. Jaz sem kot študentka dosti delala, tudi po trgovinah, pa smo (so) se sami zmenili, kdo bo delal v nedeljo. Nekatere so se prav greble.
Torej trgovce bi morali pošteno plačat!

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Vroča novica...
13.5.2005 20:30:59   
Baldi
Bom še jaz podal svoje mnenje. Na referendumu sem glasoval proti zaprtju trgovin. Sedaj, ko imam :duda: in smo postali družinica, še kako cenim trenutke, ki jih preživimo skupaj in si ne predstavljam, da bi mi kdo ukradel že soboto, kaj šele nedeljo. Se mi kar smilijo predvsem ženske, ki tako brezvoljno opravljajo nedeljski poklic. Res je, da se naši delavniki v službi drastično spreminjajo in s tem tudi ritem življenja. Čez teden pa kar ni časa za večje nakupe.
Novonastala situacija nas bo prisilia, da se bomo drugače organizirali in razporedili svoj čas, tudi za nakupe seveda. V nedeljo pa na izlet. Trgovina po mojem mnenju ni dejavnost, ki bi bila tako "nujnega pomena", kot npr. zdravstvo, policija,...
Saj vem, da smo se razvadili, se bomo pa še odvadili:zmeden2:
Sicer pa, čas bo pokazal kako se bo zadeva obnesla:zmeden2:

Rad bi slišal tudi mnenja tistih, ki ob nedeljah delajo v trgovinah. A je vam tudi vseeno:zmeden2:

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Vroča novica...
13.5.2005 20:32:35   
Anonimen
Men je pa tako vseeno, da kar smrdi :(

Jst tud delam petek in svetek, so what :(

(odgovor članu Baldi)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Vroča novica...
13.5.2005 20:38:28   
ZARA
Jst sem tud PROTI!!!

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Vroča novica...
13.5.2005 20:40:41   
Anonimen
Proti čemu? Da SE al NE zapre?

(odgovor članu Baldi)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Vroča novica...
13.5.2005 21:06:21   
Skabi
Trgovine naj bodo ob nedeljah zaprte! Pa ne jih primerjat z zdravstvom, policijo in poodobnimi, ker so te inštitucije življenjskega pomena, v nedeljo odprta trgovina pa je razvajenost.
Pa ne rečt, da so trgovci vedeli, v kaj se podajajo. Ko se je večina današnjih trgovk odločala za ta poklic, so bile trgovine zaprte celo ob sobotah popoldan!

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Vroča novica...
13.5.2005 21:18:37   
Gina
Meni je zaradi mojih potreb vseeno, ali so trgovine odprte ali ne, ker skoraj ne hodim tja ob nedeljah.

Gre za druge reči. Živimo v taki družbi, ki je mahnjena na materialne vrednote, kupovanje je ljudem svojevrsten užitek, potešitev nekega nemira. Zakaj ne bi tega imeli, če rabijo? Zakaj bi morali mislit v petek, kaj rabijo, če vendar cel teden garajo za tisti svoj denar, potem pa ga še zapravljat ne morejo, kadar ga hočejo. Gre za princip, ne za moje želje, sploh ni povezano z mano.

Pa res misliš Mamita, da je peka kruha ali novinarstvo ali gostinstvo ali kino ponudba ali kaj drugega manj pomembno kot trgovina, pa vse deluje tudi ob nedeljah? ne gre le za zdravnike in policijo, ki so neobhodni.

In to, kaj smo vedeli, ko smo se odločali za poklic: a so današnji odrasli vedeli, da bodo delali vsak dan do večera, ali so vedeli, da bodo delali deljen delavnik, da skoraj noben dan ne bodo videli otrok? Niso vedeli, ampak tako je, odločili so se za ta poklic in za delo do nezavesti, zdaj pa visijo v službi....zakaj....zato, da imajo denar, ki ga bodo zapravljali takrat, ko njim paše.
Začaran krog.

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Vroča novica...
13.5.2005 21:26:47   
Annny
Ma dej no, bodo pa ljudje že zdržali, da ne bodo še v nedeljah zapravljali:) Kaj pa je takega, če moraš vse nakupiti npr. v soboto?

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?