|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del*
29.4.2009 13:56:29   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: coccinella

IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

IZVIRNO SPOROČILO: jolly123

Kaj so pa marabele user posted image

sem hotla isto vprašat user posted image

mislim da je to ene vrste ringlo (rdeči ringlo)....

Ok zdej bom pa spet butasta izpadla WTF je ringlo user posted image user posted image user posted image

Da se malo pohvalim sem bila pri Iri na kofetku, madona je Alya že zrastla, Tajko je bil pa tečko pa sva šla domov zdej pa doma pančka, mami gre pa kosilo delat ( beri konzervo pogret user posted image user posted image )

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 2401
29.4.2009 13:58:00   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: laknerš

laknerš, sem klicala tisto gospo, bom šla drug teden pogledat, je rekla po praznikih ...ima pa ceno 300€ ...

Joj sorry, sem res misnla da bo cenejši! Bom še mal prašala okrog, drugač bom pa jest pazla otroke na črno, saj sm itak brez službe.
Ena moja kolegica pazi dva otroka že od njunega rojstva. Pazi ju pri njih doma. Tako bi jih jest tut. Če je katera zainteresirana, vsaj toliko časa da ne najdete vrtca.

Sicer pa če boš jih ti pazla, se tud morš vn potegnit pa še nekej zaslužit ...sem npr. razmišljala za eh 300€. Ta gospa, ki si mi jo ti našla in pe ena ponujata registrirano dejavnost varstva za 300€.

Tvoj primer: pazi 9 otrok (ima tudi eno študentko) - dobi torej 9x300€=2700€ ...študentko poceni plača, nekaj da za davke OK res ji nekaj ostane ...

En drug primer, kjer se zanimam ...dve bosta delali, imeli 8 otrok. 8x300€=2400€, če si vsaka da jurja plače ...dvomim, da imata 400€ dovolj za davke, hrano in plenice ....poleg tega zdaj delajo dozidek igralnico, ki jo morajo še opremit, da zadovoljijo vse kriterije kot pogoj za registrirano dejavnost ...kdaj se jima bo torej ta investicija poplačala? Hmmmm ...

Torej če je varstvo za otroka 300€ in delata dva, je to čist normalna cena ...pa če maš enega otroka in če si vsaj v 6. razredu, pol je to ...je pa definitivno še vedno preveč in ugotavbljam, da so celo vrtci predragi ...in potem država jamra zaradi nizke rodnosti ...user posted image user posted image user posted image user posted image

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 2402
29.4.2009 13:59:01   
PikicaStonoga

IZVIRNO SPOROČILO: coccinella

Kaj so pa marabele user posted image

sem hotla isto vprašat user posted image

mislim da je to ene vrste ringlo (rdeči ringlo)....

Ok zdej bom pa spet butasta izpadla WTF je ringlo user posted image user posted image user posted image

Da se malo pohvalim sem bila pri Iri na kofetku, madona je Alya že zrastla, Tajko je bil pa tečko pa sva šla domov zdej pa doma pančka, mami gre pa kosilo delat ( beri konzervo pogret user posted image user posted image )

To pa jaz vem ..pa nč ne boš butasto izpadla, cel lajf se učimo!!!!!!! Ringlo je k ena večja okrogla sliva user posted image user posted image

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 2403
29.4.2009 14:01:56   
jolly123
Ma se vidi da nič sadja ne jem user posted image

Laknerš jaz te bom najela, ko bo tamal doma na bolniški user posted image user posted image Pismo sem včeraj razmišljala zakaj ne dajo kakih bolniških tud za babice...to bi bila ful uporabna zadeva.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 2404
29.4.2009 14:02:42   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan

Mah šittttttttttttttttttt no.

Oblečem sebe, malega pripravim. Hočem odpreti okno, da naredim prepih medtem ko bova šla mal na sprehod in v trgovino, in šittttttttttttttttt dež začel padat.

MISLIM, KR NEKI TO VREME, vam povem.

Zgleda mora APRIL narediti res svoj tradicionalni način, glede na to, da na začetku in sredini meseca ni bil skoraj nič muhast.

Zdaj pa finiširaaaaaaaaaaaaaa. Mislim kr neki no glede vremena, glede finišaaaaaaaaaaa pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

To se je nam včerej zgodilo ...pa smo rekli pa kaj vzeli za voziček tisto plastiko in šli ...midva sva kljub dežniku prišla domov mokra, ampk smo se imeli lepo, uživali, zabavali ...

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 2405
   [Brisano sporočilo]
29.4.2009 14:11:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 2406
29.4.2009 14:12:28   
gogabojan

IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan

Mah šittttttttttttttttttt no.

Oblečem sebe, malega pripravim. Hočem odpreti okno, da naredim prepih medtem ko bova šla mal na sprehod in v trgovino, in šittttttttttttttttt dež začel padat.

MISLIM, KR NEKI TO VREME, vam povem.

Zgleda mora APRIL narediti res svoj tradicionalni način, glede na to, da na začetku in sredini meseca ni bil skoraj nič muhast.

Zdaj pa finiširaaaaaaaaaaaaaa. Mislim kr neki no glede vremena, glede finišaaaaaaaaaaa pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

To se je nam včerej zgodilo ...pa smo rekli pa kaj vzeli za voziček tisto plastiko in šli ...midva sva kljub dežniku prišla domov mokra, ampk smo se imeli lepo, uživali, zabavali ...

Saj jaz tudi bi šla ven, toda nimam plastike za voziček. Mi jo je moj ni hotel kupiti, ker kao NIMAM KAJ Z OTROCI ISKATI PO DEŽJU. Pa tudi ne vem če bi nevem koliko pomagala, ker res fullllllllll lije in to debele kaplje.

Neposredna povezava do sporočila: 2407
29.4.2009 14:13:20   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: valla.

sem mal računala in zdaj sploh ne vem, kaj narest ...polna cena vrtca v Medvodah je 501€,

kje si pa to cifro dobila? Men se zdi, da je tam nekje 430€ user posted image

danes sem klicala!!!!!!!!!!

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2408
   [Brisano sporočilo]
29.4.2009 14:16:14   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2409
29.4.2009 14:16:55   
laknerš

Laknerš jaz te bom najela, ko bo tamal doma na bolniški user posted image user posted image Pismo sem včeraj razmišljala zakaj ne dajo kakih bolniških tud za babice...to bi bila ful uporabna zadeva.

OK ampak res!!! Jest vam resno pravim. Če katera rabi za kakšen večer popazit otroka, da gre mal vn al pa kej podobnga računam 15€ na uro. Ne, ne joke! Mal manj. A se vam drugače zdi drago če bi dale 5€ na uro za čuvanje. Ker je pri nas ena punca (17let) k čuva otroke in ma 5€na uro s tem da čuva otroke pri tebi, pa sm mal razmišljala da to ful nanese če greš za en večer vn.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 2410
29.4.2009 14:18:16   
gogabojan
PUNCEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII PUZAMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Da dopišem, na hrbtu puzamoooooooooooo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Je ležal na hrbtu, ker se je pokakal, pa sem ga kr dala na svojo pojstlo. Pa mu slečem žabice, mu rečem;

A je Roky kaku??? FUJ FUJ FUJ
A je roky kaku??? fuj fuj fuj

Tamal pa v smeh, hrbet v zrak, nogice potegnu čist nazaj in začel puzat vedno, ko sem rekla mu FUJ FUJ FUJ

Madona mi je smešen. Mu dam mir, spet rečem fuj fuj fuj in tamal spet leze. Je pa sigurno pol metra na pojstli prilezu gor.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil gogabojan -- 29.4.2009 14:20:11 >

(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 2411
29.4.2009 14:18:53   
PikicaStonoga

En drug primer, kjer se zanimam ...dve bosta delali, imeli 8 otrok. 8x300€=2400€, če si vsaka da jurja plače ...dvomim, da imata 400€ dovolj za davke, hrano in plenice ....poleg tega zdaj delajo dozidek igralnico, ki jo morajo še opremit, da zadovoljijo vse kriterije kot pogoj za registrirano dejavnost ...kdaj se jima bo torej ta investicija poplačala? Hmmmm ...

Torej če je varstvo za otroka 300€ in delata dva, je to čist normalna cena ...pa če maš enega otroka in če si vsaj v 6. razredu, pol je to ...je pa definitivno še vedno preveč in ugotavbljam, da so celo vrtci predragi ...in potem država jamra zaradi nizke rodnosti ...user posted image user posted image user posted image user posted image

glej, vrtec od vsakega otroka dobi npr. 430€ za jasli, nekaj manj za starejše otroke (starši plačajo glede na dohodek, ostalo krije občina). Vrtec mora iz tega denarja izplačati bruto plače, davke in prispevke iz plač, prehrano, igrače, vse investicije v objekte, igrišča (veš kolk stanejo igrala, da dol padeš, že samo mivka je tolk draga, da sam gledaš), izobraževanja, ... in še pa še. Verjemi, da jim ne ostane nič!
S tega vidika ne mormo rečt, da so vrtci dragi!

ja jaz to vse razumem, da vse to plačajo, za to pa semt ud napisala, da tisti k majo privat za 300€ se komej ven potegnejo in dejansko niso dragii ...sem pa imela v mislih, da če je vrtec  državni oz. je občinski ampk OK, bi lahko država kaj več prispevala no, če si želi več otrok, samo to....jaz pa čist razumem ja, da jim ne ostane kaj dost ...

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 2412
   [Brisano sporočilo]
29.4.2009 14:20:01   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2413
   [Brisano sporočilo]
29.4.2009 14:20:29   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2414
29.4.2009 14:22:28   
PikicaStonoga

OK ampak res!!! Jest vam resno pravim. Če katera rabi za kakšen večer popazit otroka, da gre mal vn al pa kej podobnga računam 15€ na uro. Ne, ne joke! Mal manj. A se vam drugače zdi drago če bi dale 5€ na uro za čuvanje. Ker je pri nas ena punca (17let) k čuva otroke in ma 5€na uro s tem da čuva otroke pri tebi, pa sm mal razmišljala da to ful nanese če greš za en večer vn.

Jaz poznam eno v Savinjski (Štajerska) k računa 2€/uro in pa ena v Medvodah, k  ima 20€/dan. To gre za vskaodnevno varstvo namesto vrtca, pa si preračunajte ... verjetno je pa tarifa višja, če gre smao za kak večer ...

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 2415
29.4.2009 14:23:14   
PikicaStonoga

sem mal računala in zdaj sploh ne vem, kaj narest ...polna cena vrtca v Medvodah je 501€,

kje si pa to cifro dobila? Men se zdi, da je tam nekje 430€ user posted image

danes sem klicala!!!!!!!!!!

čudno. Če pogledaš spodnji link, je cena za 3-4 let 320€. Na moji položnici je napisana polna cena 329€
Tko da skoraj drži. Dvomim, da bi bla taka razlika!

ja pol pa ne vem, sem klicala v vrtec medvode ...čudno da bi mi dali tak info ...user posted image user posted image user posted image

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 2416
   [Brisano sporočilo]
29.4.2009 14:24:59   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2417
29.4.2009 14:27:57   
PikicaStonoga

aja, link user posted image

http://www.mss.gov.si/fileadmin/mss.gov.si/pageuploads/podrocje/vrtci/xls/vrtci_cene_2008.xls

Na tem linku je npr. podatek za Medvode za l-. 2006, mogoče so pa letos zvišali ...ma korkkol ...bom zvrtala prave cene jutri oz. drug teden ;)

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 2418
29.4.2009 14:29:11   
PikicaStonoga

ja jaz to vse razumem, da vse to plačajo, za to pa semt ud napisala, da tisti k majo privat za 300€ se komej ven potegnejo in dejansko niso dragii ...sem pa imela v mislih, da če je vrtec  državni oz. je občinski ampk OK, bi lahko država kaj več prispevala no, če si želi več otrok, samo to....jaz pa čist razumem ja, da jim ne ostane kaj dost ...

ja to se pa strinjam. Pa še to, da so te lestvice čist napačno zastavljene!!!! user posted image user posted image user posted image

Tisti, ki imajo pa privat... je res, da se s 300€ ne splača. Ker imajo že samo za igralnico taka merila, da dol padeš. RES stroga.
Nekaj drugega je pa, če je na črno.

to kar jaz trenutno gledam sta  obe 300€ in oboje registrirana dejavnost tko dA ...vse cakum pakum user posted image user posted image user posted image user posted image

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 2419
   [Brisano sporočilo]
29.4.2009 14:29:26   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2420
29.4.2009 14:30:13   
PikicaStonoga

aja, link user posted image

http://www.mss.gov.si/fileadmin/mss.gov.si/pageuploads/podrocje/vrtci/xls/vrtci_cene_2008.xls

Na tem linku je npr. podatek za Medvode za l-. 2006, mogoče so pa letos zvišali ...ma korkkol ...bom zvrtala prave cene jutri oz. drug teden ;)

in javim ...bom se pa pozanimala za Medvode in Lukovico, da is preračunam kolk bi dejansko plačala vrtca in potme kolk me bo prišlo privat ...

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 2421
29.4.2009 14:31:21   
PikicaStonoga

goga, te knjige še nisem brala, sem jih pa kar nekaj podobnih. In te čist razumem, da padeš not in bereš brez prestanka. Tudi jaz sem taka - pač kokr mi čas dopušča, ampak res uživam v branju. Kaj bi jaz brez knjižnice...:)

jaz pa srčno upam, da bo kmalu prišel čas, ko si bom spet čas lahko tako razporedila, da si ga bom vzela tudi za branje ...trenutno imam druge prioritete in nič ne brem ...user posted image user posted image user posted image

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 2422
29.4.2009 14:31:44   
ajetam@
punce jest bom obupala nad vami. nikakor vas ne sledim. ne vem kako vam rata...

sem še neki hotla komentirat sam sem itak umes pozabila ker predno se prebijem čez vse poste pozabim na vse ...

Neposredna povezava do sporočila: 2423
29.4.2009 14:32:29   
jolly123

Važi. Če bom kaj rabila ti bom sporočila, pa raje tebe plačam kot pa neko **** osebo. Ti sam povej kam ga pripeljem al prideš na dom user posted image user posted image

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 2424
29.4.2009 14:32:33   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: ajetam@

punce jest bom obupala nad vami. nikakor vas ne sledim. ne vem kako vam rata...

sem še neki hotla komentirat sam sem itak umes pozabila ker predno se prebijem čez vse poste pozabim na vse ...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu ajetam@)
Neposredna povezava do sporočila: 2425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?