|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ljubljanske nosečke
24.4.2009 11:27:58   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: larilu

Lsica a se tok bojiš poroda?sori da te vprašam sam k vidim da bi ful rada mela EA user posted image

Ja. Pa ne vem zakaj...
Ni me strah same bolečine, se mi zdi, da marsikaj prenesem...
Mene je strah, ker vem, kako na bolečino odreagiram - stisnem zobe, umaknem se vase in trpim, potrpežljivo čakam da mine.... kje je pa tukaj zdaj prostor za aktivni porod - dihanje, ne stiskanje pa stiskanje, pa...vse po navodilih. Tega me je strah, da ne bom aktivna. Pa če dobim še kakšno babico, ki bo bolj groba... v takih trenutkih se pa zlomim. Navadno se mi sam solze ulijejo in mislim kako me noben ne razume pa se osredotočam samo na tisto bolečino kot bi jo pestvala, mela rada...

Vem, preveč razmišljam... Ampak spomnim se besed psihologinje na predavanju, njen porod je trajal 24 ur, pa sam zaradi tega, ker jo je bilo tudi strah, ker se popadkov ni veselila...
(to mi še zdaj ni jasno, kako se popadkov lahko veselišuser posted image , a pol naj se veselim tud če me babica prereže....jupi, koje li veselje, daj še)
...in je podzavestno bremzala porod.

No pa smo pri bistvu...kako naj hudiča vplivam na svojo podzavest, če so mi pa že od malega kapljale informacije o porodu kot ...ma, da ne bom še vas prestrašilauser posted image .

Baje obstajajo neke kasete od porodničarja Pajntnarja - kao priprava na porod. Moram to najt...mogoče si bom lahko kako pomagala.

Pišuka sem se razpisala. Sploh ne vem al naj potrdim tole al ne. Lahko bi napisala samo na kratko JA, pa bi blo, a ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2901
24.4.2009 11:32:53   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Lsica, a tebe spet malo predporodna živčnost daje? user posted image Vse bo prou in tako kot mora bit, boš vidla. user posted image Učimo se pa itak celo življenje, tako da nimaš kej. user posted image

Sem danes šla omare čistit...pol pa veš kako je. Navadno sem to počela sam ob kakih hudih PMS... user posted image user posted image user posted image
Ma, saj se bom skopala iz tega, ni user posted image .

Mislim, da sem včeraj preveč pričakovala od tistega predavanja anesteziologinje. Pa me ni nič potolažla, žal.

Kaj pa ve, nič predporodne treme?

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2902
24.4.2009 11:47:18   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab

IZVIRNO SPOROČILO: Lsica

Živjo punce,

jaz sem bla tud včeraj na predavanju  glede anestezije...nimam nič kaj preveč upanja za EA, pravi da sam če prideš dopoldne. Hja, zdaj pa naj poleg datuma še uro natempiram, kdaj bomo začel rojevatuser posted image Pol sem se šla pa v babiško šolo še za dekompresijo naročit in sem se tam z babico Brigito pogovarjala - sem mislila, po predavanju da bom šla kar v Postojno rodit - pa me je mal potolažla...Tko da zaenkrat še ostaja LJ v igri.

Lsica tudi jaz namerava imeti EA. Sem se pa kar odločila za Postojno, ker vem, da tam imajo anestziologa na razpolago 24 ur. Sicer moreš poseg plačati, je pa vsaj zagotovlejno, da ga res lahko dobiš, če to želiš.

Prav zaradi tega, ker v LJ EA lahko dobiš le v dopoldanskem času (in še to pogojno - če  seveda nima anesteziolog bolj nujnih operacij na planu), sem se odločila najinega sončka rodit v PO.

LP,

veronikab

Veš kako si jaz zamišljam svoj poroduser posted image user posted image user posted image
tako, da bom skoraj čist do konca doma, kjer bom lahko hodila sedela, čepela al pa se na glavo postavla če mi bo pasal tko trpet bolečineuser posted image user posted image user posted image , pa da bom lahko kak požirek vode vmes spila če bom žejna, al pa šla pod tuš, al pa v banjo, al pa...ma ne vem. Ko bojo popadki na 3 min (ne na 5, tko kot nam je rekla, da velja za prvorodke) se bom pa odpravila. Pol pa sam upam, da me direktno v porodno peljejo in ne bojo nič kompliciral ampak sam rekli, no punca, vi ste pa že lepo odprti...zdaj pa kar pritisnite user posted image user posted image user posted image . Evo, to bi bil men idealen porod, pa z pripadajočimi bolečinami lepo prosim. Pa da ne pozabim, brez rezanja seveda. Al pa kakšnega trganja. Naj gre tako ven, kot po masluuser posted image user posted image user posted image .

Zdaj pa že nakladam....aaaa, ustavte me

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 2903
24.4.2009 12:19:45   
vim
No še ena, ki jo je noro strah poroda. Psiha, totalno. Jaz te popolnoma razumem Lsica.Imava enake misli, strahoveuser posted image  
Včeraj bi si morala vstavit svečke v nožnico po 1h matranja pokličem moža po 1,5h matranja še z njegove strani sva obupala. Sem bila totalno napsihirana, tiščala tako zelo, da tudi svečka ni šla notri, torej 1cm. In potem naj rodim otroka z obsegom glave 38 cm. Kako, če moja glava dela v nasprotno smer željenega.

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2904
24.4.2009 12:27:37   
šivilja
Lsica hvala za odgovor. ne. če bo šlo bi jaz najraje brez vsega.

Res ti pa svetujem, da si čim dlje doma. Sploh ti, ki si blizu porodnišnice doma (saj si , a ne). Če prideš prezgodaj pa imaš malo popadkov, te ne spustijo domov, pol te pa nafilajo z umetnimi popadki, predrejo mehur in pol ne smeš več hodit, lulat moraš na kahlo in ostalo sr...
Da pa v ključnem momentu ne bi pritiskala pa ne verjemem, ker to pride samo od sebe. Drugič sem jaz samo ležala in dremala (dokler je šlo) in ignorirala moža, ki je potrpežljivo sedel zraven vseh štirinajs ur, potem me je pa kar naenkrat prijelo pritiskat, sem to rekla babicam in smo bili v treh popadkih zunaj.

Res je težko biti za druge pameten, a se že zdaj poskusi umirit, najdi kakšne tehnike sproščanja in misli na kaj drugega.

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 2905
24.4.2009 12:34:38   
vim
Jaz sem včeraj mislila na povsem drugega pri vstavljanju svečke, si govorila moram to je dobro zame, da ne bo hujšega vnetja. Pa kaj naj rečem svečka čaka doma na ponoven vnos ni šlo. Jaz sem zrela za psihiatra, ker to je too much kakšna mazica sem.

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 2906
24.4.2009 13:16:55   
Anonimen
Lsica glej a bo tvoj zraven?vrjetn da bo a ne,v glavnem jaz ti lahk iz svojga primera povem da sem se vmes smejala in ne zato k bi bila mal usekana ampak zato k sm vedla da bo dete prišel na svet in ob sebi imam pa osebo k ga mam najraje,potem pa mi je čelo hladil pa čeprav so bile slišat operne arije iz drugih sob nč hudga pač vsaka se pri porodu drugače odreže.Pa jaz k sm mislna da bom mela CR do zadnjega trenutka vendar je bil mali prov obrnjen in smo šli naravno brez EA in vsega in ti povem da mi ni žal k tud bolečine ni bilo razen predrtja mehurja ampak to spet zarad tega k je bilo pri meni prekmalu.
Jaz ti predlagam da se s svojim skupi vsedeš in pogovorita čez postopek in mu povej da če ti bo hudo kako se počutiš in k bo on to vedel ti bo ta pravo oporo nudil,resnično verjemi da bo vse vredu in na koncu bo to tok hitr za tabo ko boš mela že svoj največji zakladek v naročjuuser posted image
zdej sm se pa razpisalauser posted image

(odgovor članu vim)
  Neposredna povezava do sporočila: 2907
24.4.2009 13:39:26   
katrinka

Lsica glej a bo tvoj zraven?vrjetn da bo a ne,v glavnem jaz ti lahk iz svojga primera povem da sem se vmes smejala in ne zato k bi bila mal usekana ampak zato k sm vedla da bo dete prišel na svet in ob sebi imam pa osebo k ga mam najraje,potem pa mi je čelo hladil pa čeprav so bile slišat operne arije iz drugih sob nč hudga pač vsaka se pri porodu drugače odreže.Pa jaz k sm mislna da bom mela CR do zadnjega trenutka vendar je bil mali prov obrnjen in smo šli naravno brez EA in vsega in ti povem da mi ni žal k tud bolečine ni bilo razen predrtja mehurja ampak to spet zarad tega k je bilo pri meni prekmalu.
Jaz ti predlagam da se s svojim skupi vsedeš in pogovorita čez postopek in mu povej da če ti bo hudo kako se počutiš in k bo on to vedel ti bo ta pravo oporo nudil,resnično verjemi da bo vse vredu in na koncu bo to tok hitr za tabo ko boš mela že svoj največji zakladek v naročjuuser posted image
zdej sm se pa razpisalauser posted image

to si pa dobr napisalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2908
24.4.2009 13:45:57   
veronikab
IZVIRNO SPOROČILO: vim

No še ena, ki jo je noro strah poroda. Psiha, totalno. Jaz te popolnoma razumem Lsica.Imava enake misli, strahoveuser posted image  
Včeraj bi si morala vstavit svečke v nožnico po 1h matranja pokličem moža po 1,5h matranja še z njegove strani sva obupala. Sem bila totalno napsihirana, tiščala tako zelo, da tudi svečka ni šla notri, torej 1cm. In potem naj rodim otroka z obsegom glave 38 cm. Kako, če moja glava dela v nasprotno smer željenega.

Punce, a najbolj hecno pri ceri stvari je pa to, da sedaj, ko sem pa že skoraj 1 teden čez rok (PDP 17.4.2009), si pa želim samo še, da mine. Sicer imam zelo rada velik trebušček, sama sem bolj suhica, ki nikoli ni imla probleme s težo, tako da mi je moj trebušček zelo všeč.

Sama sem se, kot sem že napisala, odločila za EA v PO, vendar sedaj razmišljam, da mogoče ne bi takoj štartala že s to fiksno idejo, temveč počakala in videla, ali bi mogoče šlo tudi brez.

LP,

veronikab

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 2909
24.4.2009 14:06:36   
vim
Veronikab, če si se že vse zmenila pojdi v Postojno na mamila....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,zakaj bi izvajala operne arije, se zvijala v bolečinah, preklinjala vsakega po vrsti, če se lahko smejiš zraven. Plusi in minusi bodo in so za EA in proti.
V MŠ so rekli, da nas je narava obdarila tako, da je rojevanje nekaj naravnega in da se telo pripravi. Ja telo se že pripravi kaj pa GLAVA.

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 2910
24.4.2009 14:07:35   
Tanja_
Zdravo punce!
No, vidim da je vsaj še eno tako noro strah poroda kot mene. Jst sm čist hin zaradi tega in te ful razumem Lsica. V sredo mi je na CTGju pokazalo popadke in je G rekla, da če sm kej odprta, da bom mogla v P. Kr solze so mi v oči stopile, k sm si predstavljala tisto sobo, kako tam ležim, brez moža, ki je bil službeno odsoten in kako me vse boli....Porodi ki sem jih jaz do sedaj videla namreč res niso bili taki kot v filmih in mi je to zelo ostalo v spominu. Pol sm se pa spomnla, da če bi slučajno mogla prej rodit, da bom pa tok prej svoje dete v rokah držala in moram reč, da sm bla v trenutku potolažena. No, zdej spet nisem. Se poskušam zavestno prepričat, da ko bo prišla bolečina se ne bom skrčila, ker bom s tem sama sebi podaljševala bolečine in oteževala svojemu dojenčku da pride k nama. Pa se mi zdi, da mi mogoče uspeva. Bomo vidli čez dobre 4 tedne kaj bo. Aja, ravno zaradi tega strahu sm se pa tudi odločila da grem rodit v PO, da vem, da imam alternativo, da če bodo bolečine zelo nevzdržne, mi jih lahko olajšajo.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2911
24.4.2009 14:10:18   
summer410
Lsica   jz se čist tako počutim kot ti....in tud ne vem kaj in kako, da ne bi bila tako živčna:)))

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2912
24.4.2009 14:17:45   
Anonimen
punce dejte no k čeprav vas ne poznam vem da ste močne in da tud to boste opravile za šalo malo,glejte resnica je da vas bo bolelo jp prov ste prebrale bo bolelo sej boste spravile na svet novo žiivljenje,pa tud k dobite injekcijo boli tko da to je vse logično da bo bolel ampak ne pa spet tok da ne bi mogle prenest.
Vim glej jaz se nisem imela časa za pripravit in sm mogla v trenutku sprejet dejstvo da ne bo CR ampak naravno in čez tri četr ure sm že v naročju držala svojga sinkota.Jaz sem se zraven smejala brez EA in vseh drugih "mamil" ker boste videle da boste srečne zato k boste vsak cajt mele v naročju deteta in s tem se sproščajo hormoni ki blažijo bolečine.

(odgovor članu Tanja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2913
24.4.2009 14:39:04   
summer410
joj...tričetrt ure.....
men je tako strah....je prjatlca rodila pred tremi tedni....12 ur......čist brez moči je bla revca..pol še cel tedn....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2914
24.4.2009 14:56:18   
Anonimen
summer tri četrt to mislim od predrtja mehurja drugače sm pa ob 11 v poronišnico prišla ob 21.34 pa rodila,najhuj je zdej to poslušat kako je kakšna rodila k se boste še bolj prestrašile tko da resnično vam polagam na srce da bodite flegma bolj k že ne morš bit,pa svoje polovice mal crkljajte k pr porodu bodo videl kaj moč naredi pa kolk ste močneuser posted image ve se še zavedale ne boste da ga tok močno stiskate,men je sestra rekla dobr da mu nism roke zlomilauser posted image

(odgovor članu summer410)
  Neposredna povezava do sporočila: 2915
24.4.2009 15:05:37   
Tanja_
veronikab jst grem tud v PO, pa sem tud rekla, da bom najprej vilda, če bo šlo brez EA. Pa je anestezist na predavanju reku, da tiste, k tko rečejo itak vse z EA rodijouser posted image  No, k pa rodiš, pa upam da boš kej poročala, kako je blo v PO, pa EA, pa tko...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2916
24.4.2009 16:00:17   
majana79
Joj punce, kake debate mate danes... To vas je vse za čez koleno. user posted image Edino larilu lahko poslušate, ker vam je vse ful lepo napisala. Preden vam jih še jaz napnem najprej poročilo od danes, ker sem bila pri G.

So se stvari malo obrnile. 

Danes sem šla samo po potrdilo za bolniško, ampak ker bi morala 5.5. imet pregled, mi ga je naredila kar danes. Tako da je naredila tudi UZ in se je naš že obrnil z glavico navzdol . Očitno je poslušal mamico in bo dobil lupčka, samo da pride domov, ker jaz se ne sklonim tako nizko. Danes sem 32t1d in ima že 2062g tako da bomo imeli enega korenjaka, če bo zdržal do konca. Upam da pride kak teden prej.

Sporočam nove podatke za seznam:
+10kg, naslednji pregled 22.5. - mi bo že delala CTG

Sem pa dobila en kup napotnic, kri, voda, zadnjič za toxo in pa še enkrat sladkor na tešče. Ne vem sicer zakaj je to potrebno, ampak naj jim bo.

Tako, to so podatki, Blue, upam da si še tuki, da boš lahko popravila. user posted image

Kaj naj rečem na vašo debato... Ja zaboga ne poslušejte tistih, ki so rekle da so rojevale v mukah 12 ur, ampak tiste, ki so bolj realne in so rekle da je porod trajal tja do 5 ur, pa še to je veliko. Začnite verjet v mumbo jumbo, kot pravijo nekateri, in poiščite tehnike sproščanja in vizualizacije. Ker psiha JE pomembna in kaj mi verjamemo. Lsica, tvoj idealni porod je super ideja. Od danes naprej imej to stalno v glavi (moj scenarij je zelo podoben), ob tem pa zaupaj, da bo vse ok, tudi če bodo kakšna odstopanja. Saj nisi edina, ki se zlomiš. Ko bi vedele kaj mene vse spravi v jok. user posted image Pišuka, zadnjič sem v službi tulila za brezveze, ker mi je moj rekel 2 besedi napačno. Ma ok, taka pač sem. Vem pa da sem preveč trmasta, da bi pustila, da me porod spravi iz tira ali pa kaka tečna babica. Sploh pa, ker verjamem da bo vse ok, bo tudi babica ok in je moja trma samo plan B. Prav tako zaupam v svojega user posted image , ker je že po MŠ rekel, da bo že on povedal svoje če bo treba. Aja, utrujenost... Hja, dejstvo je, da te porod izčrpa. Žal lahko (pod pogojem da je z nami vse ok in nimamo rizične z ležanjem!) največ storimo same. Ja ok bote rekle, kera se oglaša, glej svoje kile... Ja, ampak vsak dan grem peš vsaj 15 minut (ni velik, ampak več mi ne gre, ker mi začne trebuh otrdevat) in to nameravam delat do konca. Pa mišice stiskajte, sej veste keglove vaje pa to. Pa ne se vdat! Ženske smo ena taka močna bitja, da nam moški ne pridejo do gležnjev, samo psiha nas ubije, kar njih ne.
Torej kako bo izgledal naš porod? Tako kot je napisala Lsica v svojem idealnem scenariju. user posted image Zdej grem pa napisat prošnjo, če me naš veliki motivator Smiljan Mori vzame v službo. user posted image
Resno, ne se secirat preden se stvar zgodi, ker vse je v glavi. Aja, če ima pa katera resne težave z bolečinami, fobijo ipd. pa naj se vseeno posvetuje s svojim osebnim zdravnikom oziroma ginekologom, ker to je več kot tisti 'strah', ki ga dobimo od kolegic, prijateljic in forumov.

Uf, sem naložila... To že kliče po nečem sladkem. user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2917
24.4.2009 16:19:48   
Anonimen
majana hvala da si se pridružila mi da jim mal dam motivacije in optimizma in da zbijemo ta strah vn iz njih,sm se pa na unga morija tud jaz spomnila jauser posted image
drgač pa bejbe moje predrage jaz sem bila še en teden in to cel teden doma s pravimi popadki tko da ni vse tok hudo tko da madonca no meni resno lahko verjamete da ni tok hudo kot vse napišejo k če sm v trenutku se mogla sprijaznit da ne bo CR vam lahk povem da bo potem to za vas mala šalauser posted image

(odgovor članu majana79)
  Neposredna povezava do sporočila: 2918
24.4.2009 16:28:58   
Lsica

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Evo majana, si zaslužiš za trud, izbira je tvoja... Hvala za tvoj komentar, pomaga vešuser posted image .
A boš ti tudi hodila na dekompresijo v babiško šolo? Bi se lahko zmenili pa kdaj skupaj šli. Mene je že po prvomajskih naročila za prvič.

Vim, a ti si se pa takole namatrala včeraj. Ne vem kaj naj ti rečem, kaj pa G. pravi na to? Meni se je podobno dogajalo, ko sem začela s tamponi, ampak zdaj je pa s tem kar OK. Kaj pa je G rekla glede našega plavanja?

Larilu, vse kar si povedala ti dam čisto za prav. Saj tale moj strah, mene prime, drži potem ko pa preberem vaše razmišljanje se pa spet umakne in se mi zdi, da spet čisto drugače razmišljam... Tako da še je upanje za nasuser posted image user posted image user posted image .

Se bomo pa še malo bodrile. Jaz bom pa tud nehala s svojimi strahovi, razen če bo res res hudo, prav. Drugače si bom pa kar moj super scenarij vizualizirala pa bo.

Šivilja, tebi tudi hvala, ti si že izkušena.

Sicer mi je pa babica Brigita rekla, da je itak vsako žensko strah, ko gre rodit. Važno je, da se znamo soočit s temi strahovi, a ne?

summer410, kdaj maš pa ti rok?

Še enkrat, hvala vsem za spodbudo user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2919
24.4.2009 16:42:07   
majana79
Oooo kere torte, jst bi vsako po 1 komad. user posted image

Na dekompresijo bi pa šla ja. A moram po nalepke za to? Pa se da it mogoče popoldne? Dej se pozanimej, pliz user posted image

Lsica, kaj delaš jutri zjutraj? Jst moram na trg po tisto mlado zelje, to je neki tako dobrega da ga nujno rabim. user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2920
24.4.2009 16:44:25   
nikolinca
MJAMI,TELE TORTE PA DOBR ZGLEDAJOuser posted image user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2921
24.4.2009 17:04:22   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Oooo kere torte, jst bi vsako po 1 komad. user posted image

Na dekompresijo bi pa šla ja. A moram po nalepke za to? Pa se da it mogoče popoldne? Dej se pozanimej, pliz user posted image

Lsica, kaj delaš jutri zjutraj? Jst moram na trg po tisto mlado zelje, to je neki tako dobrega da ga nujno rabim. user posted image

Za dekompresijo se bom pozanimala, no problem. 

Za jutri pa še ne vem kako bom,...V planu imam mal starše obiskat, ne vem pa , al bom šla  zjutri al po kosilu...  Če se bom odpravila na tržnico te pokličem, prav?

Se nisva še nič o tem z mojim pogovarjala, ker ga še kar ni domov iz službe... user posted image .
Ne,  saj ni tako hudo... v bistvu bi šla tud jaz laho ven, pa se mi ne da. Sam jezna sem, ker sem prebranec tako natempirala, da bo pečen, ko pride s službe, pol sem se pa kle gor zatipkala in se je mal preveč zapekeluser posted image user posted image user posted image .

Prav mu je, zdaj naj pa tazga jeuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2922
24.4.2009 17:05:34   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: nikolinca

MJAMI,TELE TORTE PA DOBR ZGLEDAJOuser posted image user posted image

Ja, a ne? Sem sama spekla user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu nikolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2923
24.4.2009 17:25:02   
veronikab
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_

veronikab jst grem tud v PO, pa sem tud rekla, da bom najprej vilda, če bo šlo brez EA. Pa je anestezist na predavanju reku, da tiste, k tko rečejo itak vse z EA rodijouser posted image  No, k pa rodiš, pa upam da boš kej poročala, kako je blo v PO, pa EA, pa tko...

Saj tudi jaz mislim. Ko sem dans mojemu to omenila, mi je samo rekel, da bi to zgodbo res rad videl.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2924
24.4.2009 17:45:55   
Blueeyes

jutro!
blue veš dej mal obzirnejše slikce k jaz iz rovt pa nimam 5 minut do trgovine tko da ne me dražituser posted image pa itak se spet redim k pujsek tko da prizanesi miuser posted image

nisi edina... jz tud... zdej morm pa počas nehat

HINDI user posted image  user posted image  user posted image  o teb pa res že dolg ne glasu...

majana sej jz sem bla tud full dolg na 5 t naročena, zdej sem bla na 3, ker mam pa premal plodovnice oz sploh ne vem a jo mam premal al dost, me pa vsak teden naročajo

koruznice združimo se user posted image  user posted image  user posted image

čestitke vsem za uspešne preglede user posted image  

veronikab objavi kakšno svojo slikco dokler si še 2 v1

summer410 user posted image   user posted image   dobrodošla, nikolinca tud ... dajta svoje podatke za seznamček

Lsica super da še katera ponudi kakšno sladico user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?