majana79
|
Joj punce, kake debate mate danes... To vas je vse za čez koleno. Edino larilu lahko poslušate, ker vam je vse ful lepo napisala. Preden vam jih še jaz napnem najprej poročilo od danes, ker sem bila pri G. So se stvari malo obrnile. Danes sem šla samo po potrdilo za bolniško, ampak ker bi morala 5.5. imet pregled, mi ga je naredila kar danes. Tako da je naredila tudi UZ in se je naš že obrnil z glavico navzdol . Očitno je poslušal mamico in bo dobil lupčka, samo da pride domov, ker jaz se ne sklonim tako nizko. Danes sem 32t1d in ima že 2062g tako da bomo imeli enega korenjaka, če bo zdržal do konca. Upam da pride kak teden prej. Sporočam nove podatke za seznam: +10kg, naslednji pregled 22.5. - mi bo že delala CTG Sem pa dobila en kup napotnic, kri, voda, zadnjič za toxo in pa še enkrat sladkor na tešče. Ne vem sicer zakaj je to potrebno, ampak naj jim bo. Tako, to so podatki, Blue, upam da si še tuki, da boš lahko popravila. Kaj naj rečem na vašo debato... Ja zaboga ne poslušejte tistih, ki so rekle da so rojevale v mukah 12 ur, ampak tiste, ki so bolj realne in so rekle da je porod trajal tja do 5 ur, pa še to je veliko. Začnite verjet v mumbo jumbo, kot pravijo nekateri, in poiščite tehnike sproščanja in vizualizacije. Ker psiha JE pomembna in kaj mi verjamemo. Lsica, tvoj idealni porod je super ideja. Od danes naprej imej to stalno v glavi (moj scenarij je zelo podoben), ob tem pa zaupaj, da bo vse ok, tudi če bodo kakšna odstopanja. Saj nisi edina, ki se zlomiš. Ko bi vedele kaj mene vse spravi v jok. Pišuka, zadnjič sem v službi tulila za brezveze, ker mi je moj rekel 2 besedi napačno. Ma ok, taka pač sem. Vem pa da sem preveč trmasta, da bi pustila, da me porod spravi iz tira ali pa kaka tečna babica. Sploh pa, ker verjamem da bo vse ok, bo tudi babica ok in je moja trma samo plan B. Prav tako zaupam v svojega , ker je že po MŠ rekel, da bo že on povedal svoje če bo treba. Aja, utrujenost... Hja, dejstvo je, da te porod izčrpa. Žal lahko (pod pogojem da je z nami vse ok in nimamo rizične z ležanjem!) največ storimo same. Ja ok bote rekle, kera se oglaša, glej svoje kile... Ja, ampak vsak dan grem peš vsaj 15 minut (ni velik, ampak več mi ne gre, ker mi začne trebuh otrdevat) in to nameravam delat do konca. Pa mišice stiskajte, sej veste keglove vaje pa to. Pa ne se vdat! Ženske smo ena taka močna bitja, da nam moški ne pridejo do gležnjev, samo psiha nas ubije, kar njih ne. Torej kako bo izgledal naš porod? Tako kot je napisala Lsica v svojem idealnem scenariju. Zdej grem pa napisat prošnjo, če me naš veliki motivator Smiljan Mori vzame v službo. Resno, ne se secirat preden se stvar zgodi, ker vse je v glavi. Aja, če ima pa katera resne težave z bolečinami, fobijo ipd. pa naj se vseeno posvetuje s svojim osebnim zdravnikom oziroma ginekologom, ker to je več kot tisti 'strah', ki ga dobimo od kolegic, prijateljic in forumov. Uf, sem naložila... To že kliče po nečem sladkem.
|