mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: elyy mene pa zanima,k sm učer dobila odločbo za porodniško zakaj mam napisan od 1.5 - 13.8(da mam porodniško za 3 mesce)..nevem a je to normalen,da pol pišejo al pol podaljšujejo..al kako to gre ..tko,da mam namen it na csd in se pozanimat,da bom res sigurna zakaj gre? Čisto prav je, toliko časa traja porodniški dopust, potem se pa imenuje dopust za varstvo in nego otroka. Dobiš pa še eno odločbo. Flaska, meni je včeraj pol CTG-ja prekolcala. Sva se s sestro kar smejali. Pa še eno čokoladko mi je prej dala, potem je morala pa kar držati tiste krogce na trebuhu, ker je pupika čisto znorela. Sesanje oz. tla na splošno so pri nas domena mojega. Se v to ne vtikam, razen kadar ocenim, da je že predolgo, kar je pospravil. Vem pa, da vsakič posesa pod kavči in pod posteljo. IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 je začela spet usihat so ji našli še en rak IZVIRNO SPOROČILO: majuška10 Ej punce, včeraj sem bla čisto na tleh, jokala sem kot dež - nonstop, vse se mi je zdelo hudo, in strah in me je še kolegica klicala, sem se njej jokala, ma ne vem če sem se smilila sama sebi al kaj. Pol je še tašča prišla in sem ji šla z veseljem razkazat kaj sem nabavla za dojenčka, ko bo šel iz P. pa je ful neki skritizirala da kao "joooj a sam v tem bo šel oblečen, kako tanka dekica,...sem se počutla tako bedno, kot da bom najslabša mama na svetu. al je blo to samo zaradi včeraj al ne vem. (pa drugače je moja taščica res zakon, ne bi hotla druge in nimam nič za čez njo povedat) ker bo moj takoj po rojstvu zaradi službe še dalj časa odsoten, bom še čisto sama z dojenčkom ostala. In ful me je strah tega. Sicer je rekla tašča da bo vsak dan pri meni, sam zdej se mi pa to ne zdi glih dobra ideja, ker imam občutek da če bo stalno pri meni in mi sugerirala sploh ne bom dobila zaupanja in samozavesti pri ravnanju z dojenčkom. Mah to so hormoni, bo minilo, boš videla. Za oblečt dojenčka iz porodnišnice je pa tako ali tako težko zadeti, če pa temperature v zadnjih tednih nihajo od 15-24 stopinj. Ampak na koncu koncev je dojenček zunaj dejansko samo tistih nekaj metrov od porodnišnice do avta (v LJ je to takoj pred vrati) in od avta do hiše. To pa tudi ni tak blazen problem, ker leži v lupinici in ga lepo zadekaš. Glede tašče pa - dogovori se z njo, kdaj jo potrebuješ - npr za skuhat kosilo, da ti ne bo cel dan visela za vratom. Samozavest za ravnanje z dojenčkom pa potrebuje svoj čas. BarbyD, pa saj si praktično že na poti . Jaz sem še vedno natempirana na polovico maja. Upam, da prej ne bo, ker imam še cel kup stvari za pripravit. Mani2, moja ima ful rada eno plastično tablico z luknjicami, kamor se "riše" z zapikovanjem pisanih žebljičkov. Ena italijanska firma jo dela, prodajajo jih pa (raznih vrst za razne starosti) v Leclercu. To lahko dela tudi po pol ure skupaj, kar je za 17-mesečnico kar precej. Uh, komaj sem vas našla in prebrala še 5. del. Ravno, ko sem prišla do zanimivega, pikantnega dela, ste me pa že tako zmatrale, da moram malo peglat... kavč. So mi pa dali mislit tile pomočniki
|