3jeMi
|
skratka... najprej HVALA vsem za lepe želje, pike poke, ... mi je šlo kar na jok, ko sem jih brala ... vas imam rada... takole... naša žaba... joj... v torek po dopoldanskem spancu jaz gledam in poslušam našo žvirco... hrope in težko diha... kličem P in mi sestra reče, da moram takoj pridit... ne bodi len, pokličem mojega, če naju ima čas peljat in popokava vse, še kašice, vodo... prideva k P, sestra takoj izmeri saturacijo - 92... direktiva k P v ordinacijo, ona ga zagleda, reče: Na pediatrično, pokličite reševalce... sploh nisem vedela kaj se dogaja, sem se hotela kar zjokat... Lovra dajo takoj na kisik... dete joka joka, pridejo trije pobi reševalci, Lovro jih zagleda in utihne... se spravimo v rešilca, mali čisto miren, smo pregledali vse lučke kar se jih je dalo... na pedatrični direkt v sprejemno pisarno... mali še vedno miren, čim pa trije pobi reševalci zaprejo vrata za sabo, mali v jok... zdravnica ga pregleda, reče, da taka panika ni bila potrebna, ni pa nič narobe ... kakorkoli, meni kot mami je to bilo kar OK... mali je jokal ves čas, zato sem rekla, da bo najbolje, da gremo nazaj v rešilca ... v glavnem meni se je zdelo, kot da sta od doma do sprejema v sobo minili slabi dve uri... vse je šlo full hitro... dobili smo "brkice" in za začetek 2l kisika... zvečer pa že 1l, zjutraj samo še polovičko... čez noč pa še infuzijo, ker je premalo pil... saturacija se je kar hitro popravila... včeraj je imel zvečer (brez kisika) že 100 v budnem stanju... ponoči pa okoli 97, kar je super... danes pa so nama samo težili, da mora pit... pil je, jedel pa kot ta velik... vse kar so mu dali, pa še tisto, kar sem imela s sabo... danes pa doktorji lahko greste domov, sestre in en tehnik pa kar ne ... diagnoza Akutni bronhiolitis... ... v glavnem 6 tednov se moram pazit... zdaj pa šibam svojega divjaka krotit... in vam še napišem par stvari iz logov pediatrične klinike... imejte se...
< Sporočilo je popravil 3jeMi -- 23.4.2009 17:49:04 >
|