|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
22.4.2009 8:38:40   
bamoocham

seznam rojstnih dni za  junijke

JANUAR

FEBRUAR

lino- 19.2.1978
Majana79- 24.02.1979
mk8- 28.2.1985

MAREC

malagala
Janci F- 4.3.1981
Bačko- 9-3-1979
july08- 9.3.1978

mery15031981- 15.3.1981

APRIL

princ_princeska
mojjaka- 9.4.1979
mony25- 14.4.1983
smrketa84- 14.4.1984
Snoopyka-17.4.1991
dany82- 20.4.1982

MAJ

dreamhorse- 5.5.1982
tadejluka-20.5.1981
manna- 27.5.

JUNIJ

kalanteja- 16.06.1983
pikica- 18.6.1985
blu- 20.6

Naja*-25.6.1976

JULIJ

AVGUST

jabolka- 17.8.1981
dodi- 25.8.1974
knutek-25.8.1972

SEPTEMBER

Goldy- 18.9.1974
lenika- 23.9.1978
miškolinka82- 26.9.1982
mala princeska- 27.9.1982

OKTOBER

loveforever- 2.10.1985
bamoocham- 28.10.1983

NOVEMBER

hanuši- 2.11.1976
tinca84- 10.11.1984
bjondi- 30.11.1975
Fragola- 25.11.1981

DECEMBER

donna22- 8.12.1986
deja777- 26.12.1984

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
22.4.2009 8:42:48   
bamoocham

user posted image    user posted image    user posted image

NOSEČKE
                          user posted image

PDP           IME                                              

XX.06.

user posted image  frčafelca                                            
user posted image lajla                                       
user posted image bozza                                                           
user posted image borisina                                     
user posted image  Vera*                                                                                      
user posted image bambinca                                                                                                                                 
user posted image  Liam                                     
user posted image  Mamica12 user posted image                    

01.06.

user posted image Deja777 (24 let,por. PTUJ) P:06.05  user posted image (1.Anej Ian 5.5.07) +15 kg               
user posted image pinkiponki                                                      
user posted image Annadriel     
user posted image Smrketa 24     (       )   P: 03.03.     user posted image          

02.06.

user posted image kakteja                            
user posted image *alina* (27 let, por. LJ)  P: 09.04.  user posted image +9 kg                          
user posted image  Mucica1     user posted image    
user posted image   Nina16      M: 05.01.  user posted image
user posted image  Nemka (21 let)  P: 24.02.   user posted image
user posted image  Tinca84  (24 let, por. CE)  P: 04.05.   18.05. user posted image +15 kg
user posted image Malagala (30 let) P: 12.05  UZ:8.5. user posted image   +7,5kg
user posted image Španka   user posted image

03.06.

user posted image Dreamhorse (26 let, por. PTUJ) P: 20.04.   user posted image          +11 kg  
user posted image Lenika (30 let, por. NM) P:     user posted image   (1. Matic 12.5.2006) +15 kg       
user posted image Meridaub   
user posted image Cipollina (por. PO)                 

04.06.

user posted image  tina111   (31 let)  P: 30.1   user posted image
user posted image  Janci F   (27 let, por. KR)  P: 05.05.   19.05.  user posted image         +8kg           
user posted image  Lajan                          
user posted image frutela                              
user posted image Lauferka    (            )    P: 13.01.  user posted image  
user posted image Dany82   (por. PTUJ)   user posted image   +4,5 kg     

05.06.

user posted image jabolka (27 let, por. IZOLA ) P: 04.05. user posted image   + 8 kg
user posted image Mony25 (25 let, por. LJ)  P: 02.04. user posted image
user posted image Sončki  (33 let)  P:17.04.  user posted image  

06.06.

user posted image kim09                           
user posted image bačko (30 let,por. LJ) P: 08.05. user posted image (1. Žana 1,5 l) +4 kg                     
user posted image emelly      user posted image

07.06.

user posted image Ribička (28 let, por. MB) P: 20.01., M: 30.01.                         
user posted image *blu*  (29 let) P: 24.04.   user posted image     +9kg                                               

08.06

user posted image cesarica13 (31 let, por. MB )P: 6.02, M: 11.02. user posted image   
user posted image manna    (          )   P: 23.02.   user posted image                                         
user posted image tadejluka (27 let) user posted image P: 30.4. (1.Tadej 5,5 l 2. Luka 4l) +5 kg                                                     
user posted image Nastyaa     
user posted image Hindi (28 let, por. LJ)   M: 26.01.

09.06.

user posted image Metimenka (21 let, por. LJ)                      

10.06.

user posted image bibi                                                                                
user posted image Hanuši    P: 04.05 user posted image +3,6 kg
user posted image Tecka  user posted image  
user posted image Kalanteja (25 let, por. SG) P: 13.05.  user posted image   +9 kg                                                

11.06.

user posted image Lia2006 (29 let, por. NM)  M: 04.02   user posted image    
user posted image Tanjadenis (25 let, por.Trb ) M: =2.2.   user posted image   
user posted image Mandreja   user posted image
user posted image Meggy
user posted image Tira (27 let, por.   )  +15kg

12. 6

user posted image Meti21 (29 let, por. LJ ali PO)  P: 17.04.  user posted image    1. Rubi 2 leti  +8kg
user posted image Cally   (28 let, por. LJ ali NM)  P: 02.04user posted image                  
user posted image Tincaminca user posted image
user posted image MK8       P: 01.04. user posted image
user posted image Mojsonček user posted image + 9 kg

13.06.

user posted image Julyo8
  (30 let, por. PO)  P: 04.05. user posted image 1. Jurij 2004, Jošt 2006     +8 kg                                            
user posted image princ_princeska   P: 16.04.  user posted image      +9kg
user posted image Ajdish (24 let, por. LJ)  M: 06.02. user posted image

14.06.

user posted image miškamaška08   

user posted image miškolinka 82           P: 27.03
user posted image Mojjaka  (29 let)   P: 05.05  user posted image     +5,5kg
user posted image Mala_princeska (26 let, por. NM) P: 13.05. user posted image   1. Nina (5 let) +11kg

15.06.

16.06.

user posted image Mateja***                     
user posted image pika1977     
user posted image Tanja Grosuplje                                   

17.06.

user posted image Goldy   (por. CE)   P: 13.05. user posted image                     
user posted image amaya (31 let, na koruzi) P: 31.3.    1.Etienne (1 leto)

user posted image ronja1a

18.06.

user posted image fejči                 +9 kg
user posted image Harley    P: 19.03.

19.06.

user posted image   Biba14  (26 let, por. MB )   P: 06.05.  user posted image +10 kg                   
user posted image   Skuštrana              P: 17.04.
user posted image   Mitmor                                                    

user posted image Tej_a (31 let, por. LJ ali SG)  P:    user posted image (1 otrok, 1 leto) +10 kg

20.06.  

user posted image loveforever  (23 let, por. CE)  P: 18.05.(1. Tjaša 2 leti) +10 kg
user posted image  
Dodi (34 let, por. LJ ali KR) P: 04.03.                           
user posted image  nenah83            P: 20.1.    
user posted image *pikica (23 let, por. CE) 

user posted image  Kaminek (27 let)  P: 04.05.
user posted image Mery15031981 (27 let, por. LJ) P: 09.04. user posted image +3 kg

21.06.  

user posted image Lino  (31 let)    P: 5.5.    user posted image (1. Mare 10 let) +12,40 kg
user posted image ulsi25                               
user posted image Bamoocham (25 let,por.SG) P: 30.04.
user posted image      +9 kg                          
user posted image Pomaranči

user posted image Anikabanika

22.06.

user posted image Ninta

23.06.  

user posted image fragola (27 let, por. PO)  P: 12.05.                    
user posted image maycha   (32 let, por. Celje)   P: 23.04. user posted image      

24.06.

user posted image 22zlatolaska19           

user posted image  Kittycat (por. CE) M: 09.02.

25.06.   

user posted image m2ip                                   
user posted image emmi          
user posted image M2I       

user posted image Majana79    P: 05.05. user posted image   +9 kg

26.06.

user posted image Banči06 (31 let)   M: 10.2. user posted image
user posted image Donna22  (22 let, por. PTUJ) P: 08.05. user posted image

27.6.

user posted image  Bjondi (33 let, por.LJ) P: 05.05. user posted image (1. Karin 8,5 l) +8 kg       
user posted image Knutek      P: 28.04.  user posted image  

28.06.

user posted image   Naja*     (32 let, por. KR) user posted image                 (1. Lan bo 2leti) +2kg    
user posted image   Banananjam    user posted image   
user posted image   Inca   (por. LJ)   user posted image                           

29.06                      

user posted image Lsica        P: 13.05. user posted image   
user posted image Zoga08   (27 let)  user posted image
user posted image Snoopyka(27 let)  

30.06.

user posted image  Farmacevtka81           
user posted image  
10ka   (30 let, por. PO) P: 11.05. user posted image + 9 kg
user posted image   Luši  (20 let, por. KR)   P: 24.04.  user posted image   +5,3 kg                       

SKUPAJ JUNIJSKIH user posted image    = 109

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
user posted image
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:

PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA           SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo

TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojen

user posted image  Junijski angelček, ki gleda na vas: user posted image
16.2.2009 - Gašper (Gantar) user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1902
22.4.2009 8:55:34   
mojjaka
Jutro!
No,jaz ponoči spet slabo spala, sem pa zjutraj ko je šel možek na šiht zadremuckala in je blo tk sladkouser posted image
Ja te stopnice, vem da bom nosila kot mula v 3.štuk, pa še dete zraven, ma bom že preživela, samo da bojo noge zdrave...mi ne preostane drugega.
Pri nas je zunaj ful lep sonček, sicer piha, pa vseeno grem danes k nam domov, tako da malo spremenim okolje in se nadiham svežega zraka.
Snoopyka tudi jaz te občudujem in sem ti kr malo favš, ko boš tako mlada mamica, jaz pri teh letih definitivno nisem bila zrela za otroka.

Neposredna povezava do sporočila: 1903
22.4.2009 9:08:46   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Majana, next, iz Anglije ne moreš naročat direkt v Slo, lahko samo preko posrednikov. Jaz naročim preko ene prijateljice, pa mi potem ona pošlje v Slo.

res ne morš direkt iz Anglije naročat, sam si pa tam izbereš evroobmočje in državo Slovenijo in mislm, da lahko potem direkt naročaš brez posrednikov. prilagam direktni link: http://www.nextdirectory.eu/. vse cene so v €! mislm, da je to to!user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
22.4.2009 9:14:46   
July08
Dobro jutro souser posted image , no za nekatere je že dan, ko ste tako dolgo že pokonci...

Tudi jaz zadnji teden slabše spim. Nikakor ne najdem pravega položaja in se premetavam po postelji kot za stavo. Kupila sem si še en povšter (bolj visok), ker mi zelo paše, da imam glavo visoko zaradi težav z zgago.

Bamboocham vse pohvale za ažurno urejanje naših seznamov. Res si pridna user posted image user posted image

Bačko vidiš, jaz sem nisem glih vsak dan na RR. Še sreča, da ti je že Snoopyka dala recept za Nutelino torto. Jaz imam identičnega, ti pa lahko dan par nasvetov: za kremo daj malo več smetane, da je je dovolj  med plastmi. Ko sem delala prvič, sem je uporabila 1/2 L, pa se je potem čisto izgubila med plastmi.
Boljši okus je, če je smetana mlečna (meni je najboljša Alpska), a dodati moraš vsaj 1 kremfix. V testo daj ščepec soli, lahko tud malo ruma, jaz naribam še malo limonine lupinice - vse to izosztri okus..
Za namakanje plasti jaz raje uporabim mleko, ki mu dodam malo sladkorja v prahu in malenkost ruma. Pa res je fajn, če daš gotovo torto za nekaj časa v zamrzovalnik.  (sej ena je to že napisala).
In seveda čestitke tvojemu možu za napredovanje!!! user posted image user posted image user posted image Si res zaluži torto. Upam, da ti dobro uspe.

Mala Princeska tebi pa čestitke za uspelo zabavo user posted image user posted image Kot sem že pisala, znajo biti otroške zabave pravi izziv za starše. Mi smo imeli zadnjič na sinov rojstni dan samo prijatelje iz vrtca, ki jih je želel povabiti, pa je bla že prava norišnica, čeprav jih je bilo le 6. Ampak je pa lepo opazovati njihovo otroško razposajenost, a ne user posted image

Čestitke vsem, ki imate za sabo uspešne preglede. Jaz ga imam 4.5. in komaj čakam, da spet vidim našo user posted image . Sedaj, ko gremo proti koncu, bojo razlike v teži naših user posted image seveda vedno večje. To se mi zdi čisto logično, saj se potem rojevajo otroci, med katerimi je lahko tudi 3 kg razlike v porodni teži. Naša sta bila oba velika in težko, zato G na vsakem pregledu reče, naj pričakujem, da bo tudi tokrat tako. In sem se že psihočno pripravila, kaj drugega mi itak ne preostane.user posted image

Fragola na hitro sem preletela tvojo stran in so mi res všeč tvoji izdelki. Upam, da se ti želja s svojo trgovino čimprej uresniči. Kje pa bi jo imela? Bo vsekakor vredna obiska!!

Snoopyka dobrodošla še z moje strani. Prav lepo je imeti mlado mamico med nami, res! Ne oziraj se na pripombe drugih. Jaz pravim, naj ima vsak troke takrat, ko se njemu zdi prav, pa naj bo to pri 17 ali 40...

Full sem vesela, da je tak lep dan danes. Ga bom izkoristila za sajenje rožic, da malo polepšam naš vrt. Pa mogoče za obisk kolegice, ki je tud na porodniški s 5-mesečnikom.

3x hura za pomlad!!!

Imejte se lepo, pa se pišemo!

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

Neposredna povezava do sporočila: 1905
22.4.2009 9:20:02   
July08
Mojjaka kar se tiče stopnic, ti povem, da se človek vsega navadi. Mi smo prej tudi živeli v bloku (2. štuk). Ampak jaz sem voziček puščala v pritličju, otročka pa nesla gor v košari od vozička ali lupinici. Ja včasih je blo kar pestro, ko sem vse zrihtala, prišla dol in se spomnila, da sem npr. pozabila mobi ali kaj "nujno življensko pomembnega" (šala, seveda), pa šibala nazaj gor iskat...
Dokler je bil eden user posted image je šlo dokaj gladko, pri dveh pa že malo težje, ampak smo se k sreči kmalu preselili v hišo. Itak ima pa vse svoje pozitivne in negativne strani, a ne.
Glavno, da mi vzamemo stvari take kot so in uživamo življenje!

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
22.4.2009 9:39:11   
Lsica
Jutro vsem user posted image in user posted image .

Vidim da ste bile ponoči aktivne, jaz tudi, nekje od treh pa do petih sem ostala pokonc, da ne štejem prej in pol  WC obiskov. Se bomo pa s tem mal navadili kako nam bo ko pride dojenček, pa bodo noči tud zanj rezervirane.

Snoopyka, čestitke za odločitev, da boš mlada mamica. Jaz sem pa druga skrajnost - po mojem najstarejša (mam ene 20 let več kot tiuser posted image ), pa še prvorodka. Pač življenje in zdravje tako obrne. Pa se tud nič ne sekiram, nasprotno vesela sem, da se mi je želja vsaj zdaj uresničila in to jemljem kot velik privilegij.. Če se ti OK počutiš v tej vlogi, verjemi da tudi bo vse OK, da boš zmogla in hotela. Meni se zdi, da itak nič drugega ni toliko pomembno kot moj partner in najin odnos oz. zdaj ko bom rodila bom lahko rekla mi trijeuser posted image .

Danes pri nas kuhamo zelenjavno enolončnico - če ma katera kak dober recept se priporočam, bi z veseljem poskusila kaj novega ali malce drugače.

Smo na vezi...

Neposredna povezava do sporočila: 1907
22.4.2009 9:41:18   
Cally
Lenika brce čutim pod popkom oz. zelo zelo nizko (včasih se mi zdi, da dobim brco v tazadnjo user posted image ), nad popkom se mi pa pokaže 'krogla' ki šiba levo-desno user posted image  in si mislim, da je to glavica user posted image .

lp

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
22.4.2009 9:44:44   
luši
Kar se tiče norenja in otrok... mislim da to niso stvari, ki bi se dale omejevat po letih... ko se pač počutiš pripravljena - to pač si... js recimo že od 17ga leta naprej non-stop sanjam o nosečnosti pa o otrocih, pa kk bi blo fino enga met itd... Pa sem vmes tut norela pa se zabavala po več dni vkup - brez prestanka; ker pač nisem bila noseča... zdaj ko pa sem, pa pač pazim nase... in vem, da bo tut žuriranje še pršlo na vrsto... samo kombinirali ga bomo z otročkom... se zabavali na drugačen način kot smo se včasih...
Marsikdo pa recimo še pri 40ih ne ve, kaj bi sam-a s seboj počel-a, kaj šele da bi se ustalil-a in pomislil-a na otroke... pač ni pripravljen-a in se mu/ji ne zdi smoterno... bo pač še malo počakal-a ali pa posvojil-a ali pa otrok sploh nikoli imel-a... na srečo smo si različni...
nikamor ne bi pripeljalo, če bi prav vsi imeli otroke pri 18ih ali pa vsi pri 40ih..., je pa na nas, da spoštujemo vsako nosečnost - ne glede pri katerih letih - ker imeti otroka in zanj skrbeti je ogromna odgovornost... in če je mladenka, pri 18ih, pripravljena prevzeti to odgovornost nase, si zasluži aplavz user posted image , ne pa graje...

Opazila sem, da sem s5 izginila iz seznama rojstnih dni... na enem vmes sem že bla... zdej me pa s5 ni.... (mogoče pa bom letos RD preskočila user posted image )
Bamboocham - če si tako dobra in me dopišeš še enkrat... 19.12.1988

lepe pozdravčke na tak lep sončen dan...

Ljubezen je edina smiselna stvar tega nesmiselnega življenja... Življenje dobi smisel šele, ko ga posvetiš ljubljeni osebi...

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
22.4.2009 10:02:45   
Naja*
Napiše fuuuuul pol me pa vn vrže .... grrrrrrrrrrrr Zdej pa ne grem še enkrat!!!

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
22.4.2009 10:29:22   
bačko
Lsica tudi jaz bi delala enolončnico pa nimam nobenega recepta.Sem bolj slaba kuharica.user posted image No malo boje mi že gre ampak še vedno ni dovolj dobro.Bo z leti bolje.user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
22.4.2009 10:41:55   
bamoocham
seznam rojstnih dni za  junijke

JANUAR

FEBRUAR

lino- 19.2.1978
Majana79- 24.02.1979
mk8- 28.2.1985

MAREC

malagala
Janci F- 4.3.1981
Bačko- 9-3-1979
july08- 9.3.1978

mery15031981- 15.3.1981

APRIL

princ_princeska
mojjaka- 9.4.1979
mony25- 14.4.1983
smrketa84- 14.4.1984
Snoopyka-17.4.1991
dany82- 20.4.1982

MAJ

dreamhorse- 5.5.1982
tadejluka-20.5.1981
manna- 27.5.

JUNIJ

kalanteja- 16.06.1983
pikica- 18.6.1985
blu- 20.6

Naja*-25.6.1976

JULIJ

AVGUST

jabolka- 17.8.1981
dodi- 25.8.1974
knutek-25.8.1972

SEPTEMBER

Goldy- 18.9.1974
lenika- 23.9.1978
miškolinka82- 26.9.1982
mala princeska- 27.9.1982

OKTOBER

loveforever- 2.10.1985
bamoocham- 28.10.1983

NOVEMBER

hanuši- 2.11.1976
tinca84- 10.11.1984
bjondi- 30.11.1975
Fragola- 25.11.1981

DECEMBER

donna22- 8.12.1986
luši-19.12.1988
deja777- 26.12.1984

Neposredna povezava do sporočila: 1912
22.4.2009 11:33:38   
biba14
Ojla...
Se nekaj dni nisem javila, ker sem ležala v bolnici....user posted image user posted image ..že nekaj dni me je user posted image   ful dol tiščal, v soboto pa me je zvilo-nisem mogla vstat,2uri trd trbuh,mravljinci,oblivalo me je...in sem šal urgentno v B, tam ostala na opazovanju in včeraj šla domov...kjer pa moram mirovatiuser posted image . Baje tako nizko nosim, da imam vse razboleno od mehurja,jajčnikov,medenice,nog....saj,če bi mi prej kdo rekel, da ekstremno nizko nosim,bi morda kaj več počivala..tako pa saj veste, nosečnost ni bolezen..in pač nisem mirovala...bom pa sedaj -zadnja 2 meseca.
Je pa z user posted image  vse ok, ima 1600 in lepo raste,tako da se mi je odvalil kamen od user posted image ...bom že počivala in dala vsena stran,samo da bo s sončkom vse ok...
Grem vas sedaj malo za nazaj prebrat, da vidim kaj se je kaj dogajalouser posted image

Pozdravčekuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1913
22.4.2009 12:12:11   
July08
Luši zelo lepo si napisala kar se tiče let in se čist strinjam s tabo user posted image user posted image user posted image Res zanimivo, kako smo si ljudje različni. Jaz pred 25-im sploh nisem razmišljala o user posted image , to je bila zame oddaljena tema tja enkrat za prihodnost. Ker sem že zelo dolgo jedla kontracepcijske tablete, sem imela predvideno 1 letno pavzo. Z možem sva precej pazila, ampak po ene 10ih mesecih sem ugotovila, da sem že dobra 2 meseca noseč.... skor me je kapuser posted image user posted image Pa glih sva si motor kupila, da bi malo potovala naokrog po dveh kolesih... in sva ga potem prodala. Ko se je pa rodil starejši sin, sem bila čist navdušena, čez noč sem postala mama in samo mama in sedaj mi je to najlepše na svetu. Ko sem šla po prvem porodu iz porodnišnice, sem že razmišljala o drugem user posted image .

In sedaj je moje življenje nekako v stilu z mojim podpisom... in mislim, da bi bilo  mi/nam težko lepše. user posted image user posted image user posted image

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
22.4.2009 12:14:14   
July08
Biba14 upam, da bo vse v redu s tabo in tvojim otročkom. Držimo pesti!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ti pa le počivaj!

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
22.4.2009 12:50:35   
Naja*
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Lsica tudi jaz bi delala enolončnico pa nimam nobenega recepta.Sem bolj slaba kuharica.user posted image No malo boje mi že gre ampak še vedno ni dovolj dobro.Bo z leti bolje.user posted image

Ja ja... kr tolaž se user posted image . Jst sm tud slaba kuharca... ampak nad leti sem pa že obupala user posted image user posted image user posted image . Se pa tud priporočam za recept

Bamoocham hvala k si me dodala na seznamčkeuser posted image

Tej_a mi se tud trudmo tavelkega počas v njegovo sobo prestavt, pa nam ne ratuje najbolš user posted image  . Kr histeričen rata ko ga dam v njegovo postlco user posted image . Ne vem kako nam bo uspel tale projekt.

Snoopyka pol bi bla jst lahk tvoja mama če bi mi v taprvo ratal user posted image . Z leti je pa tko... meni ni nič žal da sm mela prvega otroka pr 31 letih, ker pri 18 za to nisem bla zrela. Smo si pa različni... lohk samo rečem  "svaka čast" user posted image user posted image user posted image , je pa res da majo  mlade mamice več energije za otročke.

Biba14 user posted image user posted image user posted image user posted image   pa le počivaj da bo user posted image  še nekaj časa na varnem

Ajaaaa, mam pa zvečer 4D UZ in že komi čakam user posted image  . Če mi še dans napovejo punčko, jutr začnem z razprodajo fantovskih cunc user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1916
22.4.2009 14:03:56   
lenika
Biba14 počivaj in drži se.

Snoopyka, če nisem preveč vsiljiva, bi te nekaj vprašala. A sta  vidva otroka načrtovala? Pa ti hodiš še v srednjo šolo? Pa ne me narobe razumet, s temi vprašanji ne mislim nič slabega. Te samo občudujem, da si pri teh letih prpravljena mislit še na koga drugega kot na sebe.user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil lenika -- 22.4.2009 14:07:39 >

(odgovor članu Naja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
22.4.2009 14:32:30   
bačko
Bamoocham a boš pri meni popravila in napisla pri Žani kar 2 leti.Čeprav bo julija šele 2 leti.Hvala lepa!
Biba samo da je vse uredu z user posted image .Zdaj pa se čuvaj in lepo počivaj.user posted image user posted image user posted image
Naja treba se tolažiti!user posted image Se potem bolje počutim!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1918
22.4.2009 14:38:32   
lino
Biba pazi nase in na user posted image , sej veš, rezervacijo za v Rim si si plačala šele za junij...user posted image Tele ti pošiljam in lepo počivajta.user posted image user posted image user posted image

Snoopyka tudi jaz sem rodila z 19 leti...moram reči, da je bilo res kar naporno, ker sem zraven v srednjo šolo hodila ampak nisem izgubila niti enega letnika in še s prav dobrim uspehom sem končala šolo. Septembra sem rodila, ko je bil mali star 6 mesecev sem pričela redno v šolo hodit (se lahko zahvalim prababici od dragega in pa prijateljicam, pa seveda dragemu), prej pa so mi fotokopije nosili in sem samo teste hodila pisat... in potem normalno končala srednjo šolo in se v višjo vpisala-vmes pa sem imela 1 leto pavze, ker mi je ravno takrat mami zelo zbolela-je bila na kisik priklopljena in sem hodila za 4 ure v službo...potem sem tudi višjo šolo končala in moram reči, da mi je bil otrok za motivacijo. Žurala sem ga pa prej na veliko (kr mal preveč) in pa tudi potem se mi družabno življenje ni ustavilo-no morda sem ga tk za par let morala odložit (predvsem zaradi tega, ker nisem imela varstva...). Ampak sej veš uno: "Bolj star bolj nor..."
No sedaj imam 31 let in bom imela 2 otroka. Pa moram reči, da sem full bolj panična.
VSO SREČOuser posted image . VEŠ V ŽIVLJENJU VČASIH UGOTOVIŠ, DA SE DOLOČENE STVARI PAČ ZGODIJO Z RAZLOGOM...(moja mama je 2 leti potem, ko sem rodila umrla in tudi od dragega mama je umrla, ko je bil sin star 7 let in potem še moj oče 2 meseca za njo...tk da hvala Bogu, da sem rodila mlada in so imeli možnost svojega vnuka spoznati...)user posted image

No, sem se spet raztipkala...ne zamerit...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
22.4.2009 14:47:49   
lino
ojoj, sem šele sedaj videla...veš Snoopyka nisem mislila ti kake črne prihodnosti napovedovat (pa sem tk bad napisala...pač svojo izkušnjo) tvoji razlogi pa naj bodo srečni...user posted image

No pa še pohvalila bi se, da sem danes tudi jaz nesla papirje na CSD...pa za darovanje matičnih celic sem poklicala in mi bodo poslali obrazec. Sedaj me še samo bivši delodajalec jezi, ker mi noče nakazati bolniše...kao pač nima denarja (pa sej zastopim ampak me ne briga, on je imel firmo in naj pokrije plače-bolniške, ker jst tut nimam denarja in bom sedaj morala vse položnice odzadaj pustiti...sem kr mal jeznauser posted image user posted image
Sicer pa mi je prijazna gospa na CSD svetovala, da naj ga prijavim na delovno inšpekcijo, kar ga verjetno tudi bom v primeru, da bolniške ne nakaže do konca meseca...pa ne zdi se mi fer od ZZZS, da oni kao nimajo nič s tem, ker sem bila že na njihovo breme in menim, da bi ga lahko vsaj opozorili na izplačilo...sej on moram prvo meni plačat in potem mu oni nazaj nakažejo.user posted image

o.k., se tipkamo.user posted image

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
22.4.2009 15:50:55   
loveforever
pozdravljene!!!!!!!

no tudi sama sem danes urejala na CSD-ju, ampak me je tako zmedla da nekaj nevem,. pa bi prosila če katera ve odgovore!!!

1- js nisem zapopslena moj dragi pa in je rekla da more pred vstopom porodniškega dopusta(15) dni prinesit izpolnjen obrazec, otrok mora biti že rojen. in sem na vlogi opazila da mora met otrok emšouser posted image že. a pol nese tist dan ko bom rodila to vlogo tja da bo koristu dopust???

2- ker nisem zaposlena mi pripada starševski dodatek, kdaj morem csd-ju sporočit da sem rodila da bom to pol dobila??

mislim,... nič je nism zastopla, ker  še sama nism vedla kaj je kaj, kot da bi bila skoz v tem,....user posted image

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
22.4.2009 16:25:27   
fragola
biba14 samo, da je zdaj vse ok, pazise in počivaj!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu loveforever)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
22.4.2009 17:57:23   
malagala

biba14 - Vem, kako je, ko vse dol tišči in trebuh čisto trd...Tudi jaz nosim fejst, fejst nizko in poznam te občutke. Dobro, da sem že v 35.tednu (34t1d), kar me malo pomirja, ampak vsaj še 2 tedna naj ostane noter...No, meni so povedali, da nizko nosim in imam priporočen počitek, najbolj mi paše ležat na hrbtu z malce podloženo ritko in nogami (blazine) - probaj, pravo olajšanje.
Drži se in res čim več leži (ne sedeti ali biti v polsedečem položaju - to še vedno dol pritiska) v vodorovnem položaju.

Cally - Jaz tudi čutim gibe zelo nizko - nogice levo, čisto spodaj - tisto trdo okoli popoka pa je lahko hrbet ali glavica - jaz sem mislila do včeraj, da je glavica, ampak sem ugotovila, da je hrbtenica.

Danes sem dobila Odločbi iz CSD - vse pravilno izpolnjeno in izračunanouser posted image

Tudi jaz pri 18ih še nisem bila zrela za user posted image , pravzaprav niti ne vem, če sem zdaj pri 30ihuser posted image Materinski čut moraš začutit tako močno, da si zaželiš user posted image ,  - pa ne glede na leta!!!

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
22.4.2009 18:54:10   
loveforever
no, jaz pa sem ta prvo rodila pri 20-tih, drugega bom pri 23, potem pa zaključujem in začnem iskati službo in uživati življenje, upam dsa mi uspe tudi postavo obdržat, user posted image user posted image  sej veste zdj ko sm mlada jo še lahko nekako reguliram, tako da bravo vsem mladim in starejšim  in vsem ki smo sploh tako pogumne da si upamo postati mamice!!!user posted image user posted image user posted image  vse vemo da to ni mačji kašelja a ne??

(odgovor članu malagala)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
22.4.2009 19:51:07   
dreamhorse
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: deja777

lenika jaz si pa ravnokar delam seznam, kaj morem kupiti, za sebe in user posted image , da tudi jaz pripravim počasi torbo za P. pa sem čisto zgubljena. se mi zdi, da sem že vse pozabila kako je bilo prvičuser posted image .

Hvala enako, jaz tudi čist zgubljena še. Moram res po vaših stopinjah (Lenika, Deja777) - dejte mal napisat kaj še kupit in kaj zbasat v torbo za nas in za user posted image ? A boste dva kufra (no dve torbi) pripravile? user posted image user posted image

Jupiiiiiiii, mene je pa ravnokar poštar zmotil in prinesel odločbo za denar namesto paketa in odločbo za porodniško - večja kot po mojih pričakovanjih - in sem happy do nebes user posted image user posted image user posted image . Zadovoljna z višino porodniške in porodniška mi traja do 29.08.2009???(v tem datumu so se najbrž zmotli??? ali dobim še eno odločbo ker bom celo porodniško sama koristila?user posted image user posted image )

Bejbe uživajte in pobožajte bebejkote v user posted image .
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mala princeska, niso se zmotili... to je 105 dni porodniške... dalje je dopust za nego in varstvo otroka, ki traja do dopolnjenega enega leta... Ga je pa treba podaljšat nekje po porodu...

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?