Dajica
|
Tabi-vse najboljše za rojstni dan z rahlo zamudo Pri nas gre na kahljico ponavadi po dopoldanskem spancu, ker je vedno suha in takoj, ko se zbudi, jo damo (ponavadi mami, ker jo čuva, med vikendom jaz) na kahljico in vedno se polula, parkrat je tudi že kakala. Tudi govori že full, mami, babi, dedi, teta, stric, ooo (oči), dodo (Domen), tii (Tilen), kuh (kruh), oponaša glasove živali (kravica, račka, kuža, muca, pujs, ptički..), ko se gre kopat, sama vrže umazane cunjice v koš za perilo, ko perem, mi jih pomaga dat v stroj, pere si zobke, rada gleda risanke, vzame daljinca, spleza na kavč in reče Nono (Nodi-ki ga fulll obožuje, dobi tak nasmešek, ko ga zagleda) in ga kar nekaj časa gleda, je vztrajna. Se mi zdi, da je trenutno v obdobju, ko bi samo mami, mami, mami... Ko kam gremo na obisk in jo kdo hoce vzet v naročje, začne stokati, rokice proti meni in kliče mami, mami. Tudi, ko pridem iz službe, me je full vesela in steguje rokice proti meni, tudi če jo oči hoče vzet v naročje, hoče samo mene (no, sej kasneje gre še k očiju). Mi je mami povedala, da ko se kaja zjutraj zbudi (ponavadi pride proti jutru k nama v posteljo in ko greva zjutraj oba v sluzbo, sama ostane v ta velki postelji, pa potem moja mami poslusa, kdaj se zbudi), sama zleze s postelje dol, gre v dnevno sobo in kliče: mami, mami in potem, ko vidi, da me ni, reče :mami ni ni, pa z glavo odkimava, pa še z rokico dela tko, da me ni, obrača v zapestju. Joj, tak cukrček je, full jo imam rada! Aja, še to sem hotla napisat, da vse že govori, edino oči ji še ne gre, reče samo ooo. In jo je enkrat moj spraševal, kje je mami in ona vse ponovi, pa dedi, babi..itd..pa reče, kje je pa oči, ona pa ni ni. hahahaha In vedno, ko smo vprašali po očiju, je rekla, ni ni. Se mi zdi, da se mu je kr mal zamalo zdelo...Ja, če je pa velik v službi... Pa sej bi še pisala, pisala, pa nej še kaj za drugič ostane.
|