|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
20.4.2009 13:22:41   
lara light
Sunči, kako lepo te je brat! Veš, da bi te rade posnemale vsaj v t, a mislim, da bo malokateri uspelo. A sim ti že povedala, da sta princeski prelepi? Prelepi sta. Ja, ja, vem,da se ponavljamuser posted image  In čestitke za 1 mesecuser posted image user posted image user posted image user posted image

Žiher ja, bi ven popadali, ko bi bil čas, mislim, da bi vse takoj podpisale tak potek, kaj menite ostale?user posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu suncicica)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
20.4.2009 15:09:01   
Snezinka4
Hojla!
Evo tudi mene s pregleda. Vse ok. Mv nekoliko krajši, a vse zaprto. user posted image  Celo desna punčka se je obrnila zopet navzdol. Joj sem dobila kar solzice v oči, ker me je tako pridno ubogalauser posted image . Taka mala punčka, pa že tko pridnauser posted image . Mi je bilo pa svetovano naj za prvomajske vseeno ostanemo v bližini doma. Ziher je ziher. Meni pa to tudi paše, ker bom sigurno bolj mirna.

Suncicica - super ste. Taka dva luštna cortka imaš. Še se kaj javi.

Stijan draga, živjo ! Kako kaj? Smo v redu?

Buši ti maš pa lep bušiuser posted image user posted image , da o previjalni ne govorimo. zdaj vidim, da moj buši pa ni tko zelo obilen, kakor me vsi zadnje čase prepričujejo. Sam ne vem zakaj sem pol vedno bolj okornauser posted image ? Pa v zadnjih 3 tednih mi tudi ni nič zrasel glede na meritev g.user posted image .

Punce, želim vam lep dan! Pa kaj še napište !

Lara zlata, naj ti tvojega pozitivizma in dobrih besed nikoli ne zmanjka!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
20.4.2009 15:19:38   
blanč
Ve verjetno že veste, mene je pa presenetilouser posted image
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=197784#comments

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
20.4.2009 15:25:47   
Snezinka4
Blanč - sem slišala danes za to. Zdaj pa še prebrala. Se mi je kar pulz dvignil. Še porodniško naj skrajšajo pa bodo še več prišparali...user posted image user posted image user posted image
Kako si pa kaj ti? Vse ok? Pridno počivaš? 

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
20.4.2009 15:27:22   
miska73
Larči moj, mal še počakis porodom.
To, da pa se naučiš previjat otroke, je pa res že skrajni čas. user posted image

Larči in Snežinka user posted image user posted image za dobro opravljene preglede

Blanči ne me zafrkavat... jst pa tko računam kak bom samo za enga plačvala vrtec. user posted image

Klarissa a ti se pa ne boš pofočkala na naš seznam dvojnih? Jst nujno rabim družbo na novembru user posted image

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
20.4.2009 16:48:42   
lara light
Miškica, bom, bom...no, rada bi prišla še v Lj na pregled 29. pol pa naj se odločijo kaj bo z namiuser posted image . Kako ste vi3?

Blanči, ??? Ma ne...user posted image nič še ne vem, ker sem bila prej na pregledu, pol sem kuhala in do zdaj spalauser posted image  
Kako se počutite?

Snežinkica, je že prav, da ne greš predaleč, za vse bo še čas....za izzivat pa ni. Fajn, da je vse ok.
A ti zmeri obseg v cm al kako veš, da se buško ni spremenil?

Če še katera dvojna od daleč gleda..le pogumno, SMO VAS VESELE!!user posted image user posted image Da boste furale zgodbo naprej, ker tastare se bomo kmalu premaknile ne dvojčke 09user posted image user posted image

Coelho

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
20.4.2009 17:33:29   
taškica
Ojla punčke, evo ura je že pozna in jaz se vam šele zdajle javljam!

Videla Šmarnogorko in njenega Bora. Madona je cortkan ta mali, lepo raste.

Jaz sem ok, fantolina sta zamenjali poziciji, zdaj je ta tečji (včasih B) A, ker je spodrinil ta lažjega, zato je postal ta Bjček. Revež. user posted image  Teži - A 2500g, B - 2300g (36t 1/7). Oba pa sta z glavo navzdol kar je supersko. Zelo nizko sta, in tudi jaz ju čutim tam nekje spodaj. Je predlagala slončkanje, pod nujno. V sredo imam še navaden pregled in CTG, v četrtek pa me ja naročila na pregled, ker naj bi mi delala neko masažo materničnega vratu (moram it špegat po netu kaj to je, mislim pa da gre vse na račun sproženja poroda). Vseeno mislim, da bom sama uspela še kaj narediti , kajti moj plan je zastavljen.

Larči - čist možno je da imaš krče. Možno tudi da niso pravi popadki. krči pač. Sunči - Jaz sem bila 2 cm odprta cel teden!!!! pri enojni nosečnosti - pa se ni nič zgodilo.

Snežinka - čestitam za pregled. Kar lepo doma ostani, pa noge u luft, pa počivat. Pa crkljajo naj te.....

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

Neposredna povezava do sporočila: 3132
20.4.2009 18:05:39   
Klarissa
punce, kdo je večji strokovnjak za NS pri dvojčkih Pušenjak al Strahova? K Cerarju se pa menda samoplačniško ne da prit ne?
Ne vem k komu naj grem pokazat najina enojajčna.

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
20.4.2009 19:15:15   
Snezinka4
Oj, Klarissa, ti maš tudi dvojčka! Ja čestitam! Strahove jaz ne poznam, kar sem imela pa s Pušenjakom opravka (pregled za horionsko in izvedba AC in prebiranje njegovega foruma) je pa naredil dober vtis name. Miren, razsoden, ne paničari, pripravljen odgovarjat na moja vprašanja, kljub temu da je zelo zaposlen, profesionalen, deluje kot da ima hudo kilometrino za sabo (kar jo verjetno ima). Skratka jaz bi njemu popolnoma zaupala.

Lara - meni trebuh meri, ko na hrbtu ležim na g-stolu. Meri razdaljo od spodnjega dela trebuha, čez popek, do zgornjega dela trebuha. Sam ne mi rečt, da samo moja g. na tak način izvaja meritve?!user posted image  Zdaj je izmerila 36 cm. Skratka, to je kao v redu. Nisem dosti drezala, če je ona zadovoljna sem jaz še bolj.user posted image

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
20.4.2009 20:26:58   
lara light
Klarissa, moje mnenje: Pušenjak je zelo velik strokovnjak in ima ogromno izkušenj z dvojčki. To vem, ker sem ga vprašala, ko sem bila jaz na NS. Izredno precizen, zanesljiv,...prijazen. Strahove ne poznam, jo pa številni hvalijo.

Taški, super, super! Same lepe reči, od teže do pozicije,...to, punca!!!!user posted image user posted image  Slončkanje ja, pa sperma ima h., ki mehča MV! Ma super si!

Mene kar špika še naprej, pa otrdeva..počivam in čakam na majuser posted image

Coelho

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
20.4.2009 21:26:02   
taškica
Lara - da ne bi ti prehitevala. Slučajno da ne, a prov. Noge prosim v zrak. Drugače pa mogoče bova pa cimri, a? A ne bi bil to hec? Ja za slončanje vem...saj samo moj noče. Mogoče pa ga danes ponoči presenetim. Se oblečem v kake sexi f.uki.š štunfke, pa modrc za dojenje, pa če najdem še kako podvezico, a bi užgala? Še zavpijem: "Noseča sem, lepa sem, sexy sem" da ga zbudim in se HOP vržem nanj.

Mislim, da bi ga srčni infarkt zadel.

Snežinka - sem se nasmejala tvojemu postu. Meni še v žiljenju niso izmerili trebuha user posted image .   

Neposredna povezava do sporočila: 3136
20.4.2009 23:48:05   
lara light
Snežinka, oprosti, tvojega zadnjega posta prej sploh nisem videla, tale rr ga nekaj lomi....
Vidim, da je tebi Pušenjak tudi blizuuser posted image
In kot pravi Taški, še nikoli merila trebuha

Taškica, ne bom prehitevala, jaz že ne, če bodo pa moji otroci, ne odgovarjamuser posted image ...ti se res super držiš!! Bo še sunči v tednih ujelauser posted image
Odlično si si zamislilauser posted image , si me nasmejlauser posted image ...fu.kiš oprava bo zagotovo vžgala, ima da ga prime, ni hudič, da ne!user posted image  Poročaj! Pa počasi, če ma slabo srce!user posted image

A sem vam povedala, da sem imela danes pritisk 120/95, a ni ta spodnji nekam zlo visok, naj še omenim, da sem ponavadi napol mrtva in je moj pritisk 90/60 s 47 pulzom...ju3 grem do frendice, da mi še enkrat ona zmeri.

Kavčam, pridno kavčamuser posted image

Coelho

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
21.4.2009 8:38:58   
taškica
Lara, če imaš še danes ta zgornjega visokega - ne bluzi - prosim odpravi se v Ljubljano. Poročaj.

Jutro punce! kJe pa ste vse? Blanč se nič ne javi, pa tudi ostale majčice so bolj mirnee....da o kavi sploh ne govorim.

Neposredna povezava do sporočila: 3138
21.4.2009 8:55:32   
ninčy
Dobro jutro!
A ni dans spet en turoben dan?user posted image  Men se čist nič ne da, pol se mi pa vse še bolj vleče. Zdej odštevam do četrtka, ko mam pregled.
Pozdravček vsem!

Štorklja je malo prehitela ... Jan in Žan sta prišla 7. 9. 2009.

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
21.4.2009 9:31:39   
miska73
Dobro jutro.

user posted image

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
21.4.2009 9:31:40   
sr
DOBRO JUTRO!!!

Jaz vsako jutro takoj ko mam čas hitim pogldat, če se ni taškica že kam odpravla!!!!  BRAVO TAŠKICA. Upam, da bo nam tud uspelo kaj podobnega-druge se pa držte lepo pravila, da se po polni črti (mate dvojno polno!!!!!!) ne prehiteva pa lepo čičajte pa čakajte- pa taškice preganjat. POOOOOČASI.

Pozabla sem kera je že mela tisto previjalno -jabolko nagledano-zanima me, kje sso jo da kupit????? Jaz jo mam še od sinkota (še v uporabi) v kopalnici pa razmišljam, da nebi obe vlačala v kopalnico ko jih bom previjala (pa še pomanjkanje prostora je tam) Zdaj bi si pa še eno v dnevni-za zložit dala.

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
21.4.2009 9:32:15   
sr
Aja taškica kaoko je bilo ponoči??????

(odgovor članu sr)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
21.4.2009 9:34:35   
_rosa
Dobro jutro.

Je pa res pravi dan za počivanje.

Klarissa jaz sem bila na NS pri Strahovi in se mi je zdela super. Sem bila skoraj eno uro pri njej, ker sem imela toliko vprašanj pa še dvojčka mi je dodobra pregledala. Je Strahova pa res prva, ki je v Sloveniji začela z NS in ima menda največ izkušenj, zato sem tudi šla k njej. Verjetno pa je tudi Pušenjak strokovnjak pri tem.

Lara ne prehitevaj saj je zdaj taškica na vrsti. Ne bi bilo vredo, da seznam podreš, ker potem bomo pa že kar mi junijke za tabo. user posted image  Če imaš pa pritisk visok pa brž k dohtarju, ker je lahko nevarno.

Pozdravček.

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
21.4.2009 9:51:19   
taškica
Punce, ponoči ni bilo nič user posted image . Moj ne sodeluje.

Aja, sem pa ugotovila kaj naj bi mi v četrtek naredil in zdaj me je tega strah kot pri norcih. Vseeno posredujem, zato da ste seznanjene, da to obstaja, zgleda pa je tudi malček v modi....

Luščenje ovojev, stripping, kot se reče v angleščini, je eden od (milejših) postopkov za sproženje poroda. O njem v slovenščini ne najdemo kaj veliko podatkov in tudi ne vemo, kako pogosto (ali redko) se uporablja. Ob prehodnem materničnem vratu zdravstveni strokovnjak odmakne plodove ovoje proč od vratu, kar naj bi sprožilo izločanje hormonov, povezanih s sproženjem poroda. Kako poteka luščenje ovojev, ko/če je maternični vrat še zaščiten s "čepkom"? Predstavljam si, da to storijo tako, da čepek odluščijo, a zares ne vem.
Opisali ste, da vas je ginekologinja vaginalno pregledala, po tem pa se je pojavil rjavkast izcedek, nato ste opazili tudi »čep« (krvavkast sluzast čepek, ki drugače zapira maternični vrat med nosečnostjo). To dvoje je lahko povezano, in morebiti imate prav, ko predpostavljate, da je ginekologinja sama od sebe presodila, da bo nekaj dobro za vas in za otroka, in to storila. Problem je, da vam ni povedala - v vsakem primeru je vaša pravica, da PRED posameznim posegom, postopkom, dajanju zdravila … zdravstveni strokovnjak pove, kaj in zakaj predlaga, kakšni so predvideni učinki, morebitni stranski učinki itd. Torej luščenja ovojev ne bi smeli narediti brez predhodne informirane izbire in vašega pristanka. V vašem primeru pa niti po posegu ni pojasnila, kaj je storila (če je kaj storila) niti ni povedala, kaj lahko pričakujete.
Sproženje poroda je smiselno v določenih okoliščinah in ne zgolj zato, ker ste 7 ali 10 dni čez predvideni datum poroda. Vsekakor je smiselno spremljanje otrokovega počutja in počutja nosečnice … Popolnoma normalno je, da se otroci rojevajo v razponu štirinajst dni pred in do štirinajst dni po predvidenemu datumu poroda. Za sproženje poroda morajo biti določene medicinske indikacije … v odločitev pa mora biti vključena nosečnica (razen če izrecno reče, da ne želi sodelovati pri odločanju - napisala Zalka Dergin.

(odgovor članu _rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
21.4.2009 10:07:54   
lara light
Jutro! Pa res punce, moramo Taškico razvajat...Miška super, sem še jaz malo srknila...evo pa nekja sladkega zate Taški:

user posted image

Obljubljam in izjavljam: NE BOM PREHITEVALA!! Za moja dva tamala pa bom, če bosta, kot starš odgovarjala in kazensko preganjanauser posted image

Taški, bom jaz tvojga primla...ja kaj se pa to pravi ne sodeluje??? Vsaka želja je zanj ukaz in nima kej tatamata...ga bom jaz poklicala in se pogovorila z njim!user posted image
Tudi jaz sem o tem 'sprožanju' brala...ne sekiraj se preveč Taškica, pomojem se bo hitro vse odvilo...saj veš, ko nekaj siliš, ne rata...poskušaj globoko dihat med zmerno hojo, pa pretegni se večkrat, kot bi hotel nekaj visoko s polic jemat, menda pomaga. Jaz sem mnenja, da se naravno zgodi, ko se mora in hoja po stopnicah naredi bore malo. Je pa vse to za poskusit, da boste za praznike že doma!
Ne, cimri pa že ne bovauser posted image ....skupaj v welness, če hočeš, skupaj na morje...v P me ona vabi, ha ha, ne grem še! Mal heca, se moraš sprostit, ker zateguješ mišice spodaj...ej, kaj pa kaka kopel? Kako je s tem?
Saj ne moreš verjet, jaz stiskam noge skupaj, imam tanajslabše trenerke na sebi, moj me še povoha ne, ti pa s f.ukiš odpravo noge širiš, da bo kaj prej user posted image  a smo, kaj? Nore kra..user posted image

Coelho

(odgovor članu _rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
21.4.2009 10:10:51   
blanč
jutrouser posted image
Taški tale pušenjak ti je lepo opisu kaj te čaka...Sej je pa že čas, da vidimo tudi tvoje bebiceuser posted image Sam jaz še vedno priporočam domači stimulans in, da boš morala fu.ki.š varjanto uporabituser posted image
Sr previjalna je na e-buy, pošiljajo samo po nemčiji. Midva sva jim pisala na mail in bi poslali tudi v slo, le zmenit se je treba. Imajo pa tudi v ikei eno varianto samo je daleč od lepote ampak uporabna pa je pa še več kotg enkrat cenejša.
podganca hvala za kofeuser posted image
Larči vse kaže, da si že blizu cilju in, da boste kmalu cartaliuser posted image
Snežinka, hvala, da deliš svoje znanje z nami nevednicamiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
21.4.2009 10:17:37   
Belen
user posted image  pozdravljene,
zanima me, če ste bile kej na dopustu w zadnji dweh mes pred porodom?? user posted image  user posted image

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
21.4.2009 10:24:39   
miska73
Taški mene pa zanima, če si nočni napad izpeljala do podrobnosti, kot si včeraj opisala...

Larči jst nisem nek ljubitelj tortic, ampak tale zgleda pa orng njamsi.

Blanč a si še v piđami?

Neposredna povezava do sporočila: 3148
21.4.2009 10:25:53   
lara light
Belen, živjo, žal ne...bolniška, sja veš, pa tud, če je ne bi bilo verjetno neuser posted image user posted image . Kam se odpravljaš? Ne predaleč, velja?user posted image  Sm ti malo fouš, ampak tko lepo, ker bi jaz tud za par dni kam mrknila.
Blanči, bravo in čestite, punca, danes si v 25t!!! JUPIIIIIIIIIIIIIIIuser posted image

Kje je pa Snežinkica danes?

Blanč, dej še kak hud predmet za dojenčke prilepi, če imaš kaj pri roki, ti si skoz na netu...bi gledala ta čudesa, pa še noki tko prikličemo..

Coelho

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
21.4.2009 10:27:55   
lara light
Miška, a ne da zgleda taka domača, tista odrezana s slabim nožemuser posted image ...tud mene je potegnila, kako si ti lepota naša??? Kaj načrtuješ, kaj razmišljaš, kdaj me bo minila radovednostuser posted image ...še malo in NS!! v petek a ne?

Coelho

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?