Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 10:19:01
|
|
|
|
Goldy
|
mojjaka - jaz se tudi kar prestavljam, levi, desni bok, mal na hrbet zaradi hrbtenice, če drugače ne gre. Mali levi bok sploh ne odgovarja, me tako na boksa vanj, da je groza. Saj bo!!!!
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 10:40:29
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana Porodni načrt http://med.over.net/forum5/read.php?1,4181265 Jaz ga bom naredila, že zaradi tega da na najega napišem, da želim takoj po porodu doomov, da jih ne bo preveč šokiralo, ko jim to povem Sem prebrala tele debate glede porodnega načrta - saj že prej nisem bila ne vem kako zagreta zanj, se je tudi meni zdelo da gre bolj za samopripravo porodnice oz. refleksijo kaj sploh pričakuješ. V praksi pa je po mojem drugače, ne vem kako se bi odzvala babica na moje želje napisane na nekem listu... Mi bomo kar sproti reševali stvari, tako kot bo potek poroda zahteval, pa upam, da mi bo moj spremljevalec pri tem v pomoč .
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 11:15:02
|
|
|
|
kalanteja
|
evo pošiljam vam kos gibanice, moj trebušček danes grem na obisk sestrični, ki je lani rodila, je rekla, da mi bo posodila par nosečniških oblek, fajn, lepo bodite
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 11:48:26
|
|
|
|
lino
|
mmmmmmmmm, jst bi tudi gibanico jedla...super izgleda. Pa full ste pridne s to peko...jaz pa ne znam najbolje peči...bi se pa priporočila za recept za nutellino torto, ker smo jo jedli na nekem obisku in je sinek kar 2 kosa (velika) pojedel. Kar se tiče obletnic...no midva jo imava nekje okoli 1.maja (sva se nerodno skup spravljala...in težko določim glih dan... ) Skupaj pa bova 13 let...na koruzi seveda, vsaj zaenkrat sva tako bila, kako pa bova sedaj, ko bo potrebno zopet kup papirjev urejat, pa nimam pojma. Verjetno se bo zataknilo pri otroških dodatkih, ker je potrebno vpisati preživnino in le to je potrebno po novem (10 let nazaj si na CSD podpisal papir) na sodišču urejat in dokazovat, da ne živiš skupaj... Glede spanja, pa tudi jaz kljub vodni postelji, ki mi je do sedaj kar dobro služila, ne nejdem več udobnega položaja. Se ponoči skoz obračam iz levega na desni bok, pa na WC,... pa še prav jamram zraven, ker je trebuh že prav težek in se ni več kar tako na hop obrnit...moram napor zraven vložit... Ma verjetno sem si sama kriva in sem se pač preveč zredila in sedaj sem okorna...ampak dieta pa zopet sedaj ne pride v upoštev... Pa včasih se mi zdi, da se mi bo kar trebuh preparal in bo ven padel moj , ker full nizko in spredaj nosim (mi je G. zadnjič rekel), pa imam občutek, kot da bo zdaj zdaj zunaj...nisem pa bila v celi nosečnosti na pregledu kako sem zaprta-imela sem samo prvič (v 8t) vaginalni pregled...ne vem ali pa se to kako je maternični vrat zaprt na UZ vidi Pa sem se spet razpisala...imejte prelepo nedeljo in naj vam jo vreme nikakor ne pokvari.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 12:54:56
|
|
|
|
loveforever
|
pozdravljne, no tudi jaz sem postala mali lenušček glede ringaraje, me kar oči v sedežno vlečejo ko začnem brat majchy - mislim da si ti napisala, če je tvoj upravičen do plačanegdopusta glede na to da je s.p- kolikor vem plačan porodniški dopust pripada vsakemu, neglede kdo je, za neplačanega pa tudi daš potem notri vlogo in ti ni potrebno plačati celotnih prispevkov, tako da kr zrihtajta, oz če imata računovodkinjo ti bo ona vse povedala, ... no js sem šla v petek v laboratorij, sedaj pa imam jutri pregled komaj čakam, čeprav tk vem da spet ne bo uz delala ker mislim da ga bo tam okoli 34-36 tedna. sem pa sedaj stopila v 32 teden...... ja zadnji uz sem mela ,menda v 22 tednu.k sem mela morfologijo!!!!!!! kje je to CSD- ja v sredo grem tudi jaz to zrihtat, sam povejte kaj vse tabim s sabo, kakšne davčne, emšo, od koga???? hvala hja še malo pa bodo majčice začele rojevat pol pa že me!!!!! jupiiiiii, še malo časa imamo da uživamo samske dni, čveke ob kavici,....... no zdj grem pa spat ker moja dva tako smrčita da sem čisto notri padla
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 13:21:27
|
|
|
|
donna22
|
kalanteja, zelo zanimivo - lep trebušček
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 13:56:49
|
|
|
|
Snoopyka
|
živjo js sm tle gor nova in pričakujem kot ve so tud js junija in to 29.6.2009. mene zanima kako težak je vaš plod? js mam manjše težavice, kr je moj težak že 3kg...zaradi tega je možnost da rodim maja al pa junija tapravcatega malega velikana... pa me zanima koliko bi naj po vašem mnenju in izkušnjah vagal otrok v 35 tednu nosečnosti... lino- upam da si dobla recept in da ti bo dobro služil lp in hvala
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 13:59:39
|
|
|
|
lino
|
Haj, moram se še 1x oglasiti...sem danes živi . Ma zgleda da me hormoni lovijo in sitnarim skoz. Mi gre na živce, ker obvezno sama po stanovanju pospravljam, pa perem, pa kuham...in imam danes napad, da vsem gr obiram...pa mal me jezi, ker ta vikend nismo nič naredili-imeli smo pa namen beliti sinovo sobo in omare druge not dat...pa nič, samo smo ostrigli, ampak po drugi strani razumem , da se mu ne da vsak vikend neki delat...samo jaz bi pa že rada zaključila s temi stvarmi, pa še v kuhinji moramo beliti in pomivalni stroj kupiti in ga vgraditi....pa nekot zgleda, da se bo vse tk vleklo, da bom res pol čist na koncu še s krpo v roki v P letala... Jojojoj ti hormoni...bi bilo najboljš kr spat it... Prosim ne zamerit, sam sem mogla nekomu potožit.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 14:22:44
|
|
|
|
majana79
|
lino, ne se sekirat. Pri nama je podobno, sto stvari bi še rada naredila vsaj pred junijem, če ne že pred majem, ko vem da se mi ne bo nič več dalo oziroma bom težje delala, pa vikendi minevajo, narejeno pa ni... Tudi moj ima rad kak vikend frej, pa prejšnji teden si je nogo zvil, tako da itak ni mogel kaj preveč... Ma bomo že, boš videla. Še dobro da se jim ne zmeša zaradi teh naših hormonov. Pri nas je pa danes tako turobno vreme, da itak že zaradi tega ni nobene učinkovitosti. Snoopyka, dobrodošla. Tale tvoj je pa res že velik. A imaš mogoče nosečniški diabetes, da je tako velik ali sta vidva z očkom velika? Moj bajsek je bil v 28t6d okoli 1300g pa se mi je zdel ogromen. Koliko ima pa že sedaj v 31 pa ne vem, ker imam tudi naslednji pregled šele začetek maja.
< Sporočilo je popravil majana79 -- 19.4.2009 14:25:43 >
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 14:44:56
|
|
|
|
Snoopyka
|
no js ko sm se rodila mi je mankal le 1g do 5kg. je možn da je po men? očka se je rodil z malce več kot 2kg no sj je tud prina vreme tk slabo da je moj šel že drugi spat js pa nemorem zaspat, pa če bi še tako rada šla lepo nedejo še naprej vsem skup
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 14:49:31
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Snoopyka živjo js sm tle gor nova in pričakujem kot ve so tud js junija in to 29.6.2009. mene zanima kako težak je vaš plod? js mam manjše težavice, kr je moj težak že 3kg...zaradi tega je možnost da rodim maja al pa junija tapravcatega malega velikana... pa me zanima koliko bi naj po vašem mnenju in izkušnjah vagal otrok v 35 tednu nosečnosti... Snoopyka, najprej dobrodošla . Mi pa nekaj ni jasno, a maš rok 29. 6. - takrat kot jaz? Potem si sedaj v 30. tednu, ne? Ali si v 35. tednu in ima tvoj otroček 3 kg? Lino, ne se sekirat, saj je pri vseh podobno. Boš videla, do prihoda dojenčka bo vse zrihtano, škoda da se zdaj s tem mučiš. Moj tud včeraj nič, danes nič (dobro, danes je nedelja...), pa sem mu rekla, da jaz pa tud ne morem, mene že kosilo zmatra, pa tiste sprotne gospodinjske zadeve... Pol mi je pa včeraj pomagal likat . Saj je dobro, vsaj nekaj, čeprav bi jaz raje vidla da bi se kakšne "moške" stvari lotil, ki je jaz ne morem... Takle mamo, kaj čmo... Grem naprej kuhat kosilo...ribice že dišijo mmmmm....
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 18:44:10
|
|
|
|
Tira
|
Pozdravljene! Snoopyka men je G v 30t5d nameril 2060g, pa se mi zdi ogromno . Sploh si pa ne predstavljam, da ima tvoj že 3 kg! Tudi jz nisem razmišljala nič o posebnem košu za plenice, ga ne bomo imel - se mi zdi samo še en dodaten brezvezen strošek. Bom raje imela kanto na balkonu in nesla dol, ko bo polna. Danes je tko zaspan dan zgleda, da tud ve mal počivate. Moj tud smrči na kavču
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 18:55:41
|
|
|
|
Lsica
|
Ja, res je zaspan dan... jaz se sam prestavljam: s postelje na kavč, mal neke revije šlatam, pa mal v računalnik buljim, pa mal pred TV (danes nč pametnega, tko da ne zdržim dolg, medtem ko mam moj maraton, ki ga je prekinil sam za kosilo), ja seveda - pa mal v kuhinjo po kakšno hrano... Saj še 10 min, pa bo dnevnik, pol je pa itak cajt za pod tuš pa spat Ponoči pa spet veselo lulanje vsako uro...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 19:45:58
|
|
|
|
lino
|
Večer. HVALA VAM za tolažbo...je mal minilo...verjetno vreme. Snoopyka HVALA za recept...bom verjetno še ta teden torto spekla...kr tk za lušte. Prosim Snoopyka v katerem tednu si??? Imaš pa res lepo velikega . Sej ne vem, ali naj ti čestitam , ali te tolažim... Lep nedeljski večer vam želim.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 20:06:52
|
|
|
|
donna22
|
Se strinjam glede zaspanega dneva ... Obup, cel dan sem preležala/ prespala Že dolgo si nisem privoščla tega ...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 20:14:31
|
|
|
|
mojjaka
|
Ja je bil težek dan, samo mi obiske meli-sestra, mož pa njuna bejbija, stara 1o mesecev in 4 leta, pa je bla "žurka" v bajti!!!! Pa itak sem kuhala, pa potem en kup posode za pomit, pa na splošno bla bomba, ko so šli, tako da komaj čakam da se zleknem....samo upam da bo nocoj kaj več spanja! Tako da lep preostanek večera in lahko noč!
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 20:34:57
|
|
|
|
bamoocham
|
Dober večer. No potem pa zgleda, da je res danes vreme krivo za vse Lino, ne se sekirat, sej do "Rima" bo tvoj vse prštimal. Nč sekirat. Midva sma dopoldan pospravljala, šla k mojim na obisk, v trgovino, kuhat, potem je moj previjalno sestavil, jedla, šla k njegovi sestri (nesla najemnino), in še k njegovi mami. Zdj sem pa na računalniku (laptopu) in mi je dolgčas. Moj špila Flight simulator na svojem računalniku. Potem pa pod tuš, pa spat. Snoopyka, dobrodošla seveda. Moji je gin. namerila na točno 29t komaj 1250g. Pravi drobižek. Me zanima, koliko zdj tehta, pa tak bom vedela, kak je s kilažo šele 30.4 ko mam pregled. Če si bila ti tak težka pri porodu, potem je po moje to v genih in je zato tudi vajin tak težek. Drugače pa mi je danes prvič tekel kolostrum iz dojk. Lep večer va žeilm še naprej.
< Sporočilo je popravil bamoocham -- 19.4.2009 20:35:34 >
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 21:19:26
|
|
|
|
Mala_princeska
|
No, naša zabava je uspela - za tamalim RD, je bilo 11 otrok vse skupaj (če sem prav preštela), jih je bilo kar težko krotiti , ampak punca presrečna da je imela zabavo in da je dobila prečudovita darila (čeprav smo rekli, da naj nič ne nosijo). Zdaj spi v novi pižamici in ima pri sebi Barbiko v škatli. So risali notr, zunaj s kredami ko je bilo lepo, so se lovili okoli hiše,....malo so risanko gledali. Jaz sem pa kar utrujena, tolikokrat gor in dol po stopnicah (treniram za porod ), ampak je bilo otročke tako lepo videti srečne. Meni v prvi nikoli niso povedali koliko je velik in tudi do sedaj še e. V torek imam uz, pa bomo videli. Držte se!
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 22:02:01
|
|
|
|
Snoopyka
|
čao! Lsica-lej čist odkri rok mam 29.6.2009 in sm v 35t nosečnosti-no vsaj tk mam v matarinski knjigici napisano. pa men tud ni nč jasn lino-ni problema....če boš še kaj rabla za recepta sam reci pa ti ga pošljem.... ker kot kuharica jih mam velik no js pa sm uživala popoldne v družbi kolegice v slaščičarni drugač pa ja 3kg ma moj in me je prao strah malce, kaj še bo..... lp
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 22:30:45
|
|
|
|
Janci F
|
IZVIRNO SPOROČILO: Snoopyka čao! Lsica-lej čist odkri rok mam 29.6.2009 in sm v 35t nosečnosti-no vsaj tk mam v matarinski knjigici napisano. pa men tud ni nč jasn lino-ni problema....če boš še kaj rabla za recepta sam reci pa ti ga pošljem.... ker kot kuharica jih mam velik no js pa sm uživala popoldne v družbi kolegice v slaščičarni drugač pa ja 3kg ma moj in me je prao strah malce, kaj še bo..... lp Snoopyka, teli tvoji tedni pa meni res niso jasni. Jaz imam rok 5.6.2009 in sem sedaj v 34.tednu. Jaz bi rekla, da imaš ti glede na tedne in težo otročka rok 29.5.2009 in ne 29.6.2009. Ali je možno, da je prišlo do napake. Kdaj si imela pa zadnji dan menstruacije? Prijetne sanje in miren spanec vam želim,
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 19.4.2009 22:49:21
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Snoopyka čao! Lsica-lej čist odkri rok mam 29.6.2009 in sm v 35t nosečnosti-no vsaj tk mam v matarinski knjigici napisano. pa men tud ni nč jasn drugač pa ja 3kg ma moj in me je prao strah malce, kaj še bo..... lp Ja, neki ne gre skupi, a ne ? Po mojem so ti rok malce prestavili, ker če si 35 tednov noseča, bi bila 29 6. ob PDP noseča kar 45 tednov. Glede teže plodu pa ne skrbi preveč, otroci rastejo z različno hitrostjo, poleg tega pa so to le ocene na podlagi meritev UZ. Takole piše ena forumašica (glej temo : Teža plodu) "Meni so v 36 tednu rekli, da ima 4500 g. Čez teden dni ko pa sem rodila pa je imela 5250 g.... Zraven mene je v bolnici ležala mamica, ki je prišla na carskega, ker bi naj dojenček imel 4500g. Na koncu pa jih niti 3000 ni imel. " in druga: "Ena meritev: 2600-2800g, druga: okrog 3600g. Rodila sem čez 3 tedne fantka z merami: 51cm in 3550g. " itn. Ni vse tako kot se zdi na prvi pogled (beri na UZ)...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 20.4.2009 7:28:56
|
|
|
|
Hanuši
|
Dobro jutro so . Se vam samo na hitro javim, ker sem bila cel vikend odlopljena. Sem mela ful dela s pranjem cotic, pa košek smo privlekli domov, na kar sem ugotovila, da nikjer ne najdem okrasne posteljnine, tko, da sem še blago zbirala, da se danes vsedem za stroje in začnem veselo šivati, pa danes sem se še odločila, da mu dekico za v voziček naštrikam, najprej moram pa na CSD letet in oddat papirje. Zdele vas bom pa za nazaj prebrala, da vidim kaj se je kaj dogajalo. Še danes, jutri nam pa že sončkaaaaaaaaaa obljubljajo, upam, da se niso zmotil
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 20.4.2009 7:40:25
|
|
|
|
bačko
|
Jutro! Kava,čaj, kapučino,kakav in ledena kava! Snoopyka dobrodošla! Še jaz bi recept prosila za nutelino torto. A imaš kakšen dober recet za kakšno zelenjavno enolnčnico?To Žana obužuje.Moram pa ti povedati da sem tudi jaz rodila prvega otroka težkega in da je šlo.Verjetno je pri vama gensko, da je otrok že zdaj toliko težak.Boš videla!Meni pri Žani ni nikoli govoril koliko je težka in smo bili zelo presenečeni potem. Lino verjemi da boš vse postorila preden boš rodila.Samo ne pretiravati! Mala princeska me veseli da je žur uspel! Ja glede teh tež tudi jaz mislim da ne morej biti ravno točni!
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 20.4.2009 7:41:56
|
|
|
|
bačko
|
No grem kavico si skuhat!
< Sporočilo je popravil bačko -- 20.4.2009 7:42:29 >
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 20.4.2009 7:47:02
|
|
|
|
Hanuši
|
bjondi čestitke za obletnico pa vsem za uspešne preglede, sej zdej se pa res že približujemo datumom, ko bomo kar lahko šle rodit. Punce saj jest sploh ne dojemam kok hiter bo to. Moja sestra je šla pa danes v Rim. Ampak dobesedno v tapravega in mi mogoče prinese voziček. Ker to je grozno saj sem se zapičla v barvo letnik 2008 in je nikjer na netu več ni.
< Sporočilo je popravil Hanuši -- 20.4.2009 7:48:04 >
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?