![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.4.2009 20:15:08
|
|
|
|
matcar
|
Pa ja,bi blo boljše,če bi ti isto naredla. Zdaj pa te je strah,po nepotrebnem.
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.4.2009 20:16:34
|
|
|
|
elevitka
|
Tasa lepo da me potolažiš... torej boš mela še enga po naravni poti Saj sem že gnjavla danes matcar na kafeju... kak oz. kdaj si si ti urejala pediatra za tamalo, pa kaj vse rabiš (rada slišim več plati - sem ziheraš) pa kak je z rojstnim listom in zdravstveno za otroka ? Punce sorry sam jaz se šele učim vse
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.4.2009 20:17:35
|
|
|
|
biba14
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m jaz sem prešpricala tist film o porodu tak da na srečo nisem vedela kaj me čaka.. pametna Ojla...jaz žal nisem mogla priti...en avto, jaz pa taxi mojmu do šole,pa gužva na cesti, pol pa sem že v MŠ letela...še dobro, da ni bilo zraven, ko smo vidli porod ( no vsaj mali film, velikega sem prešpricala, da me nebi še bolj minlo )...ma ni glih lepo no
< Sporočilo je popravil biba14 -- 15.4.2009 20:18:56 >
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.4.2009 20:32:45
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka Tasa lepo da me potolažiš... torej boš mela še enga po naravni poti Saj sem že gnjavla danes matcar na kafeju... kak oz. kdaj si si ti urejala pediatra za tamalo, pa kaj vse rabiš (rada slišim več plati - sem ziheraš) pa kak je z rojstnim listom in zdravstveno za otroka ? Punce sorry sam jaz se šele učim vse ja,še enega po naravni poti..brez kakih protibolečinskih stvarc Pediatra sem uredila po porodu..ko sem od patronažne dobila list gor pa št.pediatrov..in pol sem klicala kje je kaj fraj. Rojstni list dobiš po pošti,ampak ker nisma imela očetovstva podpisanega je bilo v roj. listu (kateri ni original) brez očeta in sma zato šla po podpisu očetovstva, na občino kjer sva dobila original roj.list. Drugače pa ti pošljejo vse na dom..ampak jaz sem si porihtala DŠ in RL in vse za njo v enem dnevu. Za zdravstveno pa je Tomaž nesel v službo nejn roj.list in je to bilo to..dalje se vse urejali oni. Ti kr vpr. rade volje pomagam .
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.4.2009 20:35:05
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba14 ... Ojla...jaz žal nisem mogla priti...en avto, jaz pa taxi mojmu do šole,pa gužva na cesti, pol pa sem že v MŠ letela...še dobro, da ni bilo zraven, ko smo vidli porod ( no vsaj mali film, velikega sem prešpricala, da me nebi še bolj minlo )...ma ni glih lepo no biba14 pa sa ni tako hudo. No, ne vem kaj je tisti film prikazoval ampak vse gre..saj veš kak pravijo: še noben ni not ostal. Jaz sem med popadki še veselo pošiljala smse puncam iz RR ..proti začetku poroda pa sem samo še mislila na njih pošiljat in pisat več ni šlo.. so mi našopali umetne in pol je bilo to to..
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.4.2009 20:43:17
|
|
|
|
elevitka
|
Tasa najlepša hvala za jasna in natančna navodila očetovstvo se menda lahko podpiše tudi prej ne ? sam ne vem al na občini al na CSD ?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 15.4.2009 22:54:31
|
|
|
|
matcar
|
Ja,sem bla na čveku pri sosedi,pa zgleda nisem nič zamudila. Lahko noč vsem skupaj!
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 7:19:09
|
|
|
|
matcar
|
Dobro jutro! Moja jutranja kava je že v teku. Kaj pa vaša? Naj vam bo,eno vam častim
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 7:36:24
|
|
|
|
tasa_m
|
dobro jutro drage in ne- (matcar in jaz ). Kako ste spale? Mi smo spali kr OK se mi zdi ker nisem nekaj utrujena Sem dala Lijo spat nazaj v nejno posteljico v upanju, da mogoče še malo zaspi..ampak mislim da bom jaz prej upanje izgubila preden se bo ona dala in zaspala. Samo javska..duda ji kr konstantno ven pada, ko grem iz sobe. hmmm zanimivo, da ko sem v sobi pa duda ne pade ven..samo ko naredim korak ali 2. grem dudo popravit..alarm (spet ).
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 7:52:58
|
|
|
|
biba14
|
Dobro jutro...hvala za ., sem jo fejst postrebna, ko moj kmalu vstane, potem pa me pred vrati s svojo igro zbudi ( ful mam rahel spanec )..in sevedaje takoj trebana sprehod ( on poln elana, jaz pa kot mini zombi )... Nič, se še kaj tipkamo...lep dan vam želim, ja pa grem realizirat kavico
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 8:05:50
|
|
|
|
nebo
|
Dobro jutro, jaz sem v totalnem dreku. Mi je fuuullll slabo od včeraj zvečer. Zjutraj bruhala, ponoči bila na WC....sem včeraj jedla neko klinčevo solato in definitivno mi ni odgovarjala....upam, da bo sedaj bolje, ko sem pojedla eno suho žemljo, če ne pa grem domov spat!
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 8:06:06
|
|
|
|
tasa_m
|
..upanje je umrlo .. sem jo nahranla (še enkrat) zdaj pa previjema rit in grema na turo po Mb. elevitka.. ja očetovstvo lahko podpišeta prej mislim da na CSD-ju tako kot po porodu. Mi smo podpisali pozneje takrat ko smo vedeli kdaj je rojena in kako ji je ime. Čeprav sem tud jaz hotela podpisat prej ampak nekako se nisma mogla spravit na CSD. Pol pa sem tak rodila nebo.. da boš čimprej boljša
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 8:29:06
|
|
|
|
biba14
|
IZVIRNO SPOROČILO: nebo Dobro jutro, jaz sem v totalnem dreku. Mi je fuuullll slabo od včeraj zvečer. Zjutraj bruhala, ponoči bila na WC....sem včeraj jedla neko klinčevo solato in definitivno mi ni odgovarjala....upam, da bo sedaj bolje, ko sem pojedla eno suho žemljo, če ne pa grem domov spat! Boga ..upam, da boš kmalu bolje . jaz tudi ne morem jest surove zelenjave, pa jo mam ful rada...mi je vedno slabo po njej, ali pa po jagodah,jabolkah...vsem,kar rabi nekaj časa, da se predela v želodcu...tko da jem solatke le kadar imam zgodnje kosilo, ker če grem potem v roku nekaj ur v horizontalo, se mi ne obeta nič dobrega.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 8:31:36
|
|
|
|
elevitka
|
nebo... solata te je zvila? samo bruhala ali tudi driska? če nebo nič bolje se pojdi malo pokazat k osebnemu zdravniku, bog ne daj da bi bla kaka zastrupitev z hrano. Upam da ti bo čimprej bolje. Tasa tnx za info. Te si a ti ceu dan terenska z Lijo Grem si tud jaz privoščit eno kavo (danes sem pa z tako muko vstala - še zdaj me oči bolijio, če jih zaprem po moje zaspim v 5 sekundah)
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 8:33:30
|
|
|
|
biba14
|
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka danes sem pa z tako muko vstala - še zdaj me oči bolijio To je od včerajšnjega filma poroda
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 8:41:29
|
|
|
|
elevitka
|
joj ja nena se meni ... tak kot sem rekla - šlepar z lahkoto vzvratno bočno parkira v uvalo potem .... katastrofa mene je menda kr bolelo vse od gledanja samo (saj smo bili hitro fertik... ob 19,30 tuto kompleto)
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 8:51:40
|
|
|
|
biba14
|
Jaz sem mela dans moro o porodu , bi nam lahko te filme prihranili...ker itak me ne bomo nič vidle kaj se doli dogaja...tako pa bom najverjetneje med rojevanjem mela skos to sliko pred sabo
< Sporočilo je popravil biba14 -- 16.4.2009 8:53:20 >
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 10:18:00
|
|
|
|
elevitka
|
kaj zdaj kje ste vse???? nebo kak si ti kaj ?
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 10:57:43
|
|
|
|
nebo
|
odhajam domov, ker se slabo počutim. Ne bruham in driskam, tako, da grem samo ajat in na govejo juhico....se oglasim. Kaj sem vam jaz povedala, da sem jaz včeraj videla Saša in je en lepi mali boucek, samo za malo posrane nogice, sem ga šlatala...jojojoj kak je to lepo...mislim, da sem danes raznežena!!!!
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 11:33:04
|
|
|
|
ly117
|
Ojla! Kako kaj? Jaz še vedno po starem. Elevitka slaba vedeževalka si . Še vedno je v bušiju. Moram pa jutri biti v P ob 9-ih. Boga jaz. Spet bom ko cota ko spim tak slabo.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 13:35:44
|
|
|
|
elevitka
|
ma klinc gleda.... Ly... zadne cajte mi ne gre nič od rok nebo upam da boš kmalu bolje... ostale pa se itak spet martinčkate ne jaz pa tu v toti čuzi
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 14:09:09
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba14 IZVIRNO SPOROČILO: elevitka danes sem pa z tako muko vstala - še zdaj me oči bolijio To je od včerajšnjega filma poroda
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 14:15:23
|
|
|
|
tasa_m
|
elevitka.. jaz sem tu sem mogla hitro priletet domov (sem bila preko ceste v DM-u) ker je bila taaaka lakota pri nam da joj. Dretje tako, da so me vsi čudno gledali. Halo, koda se njim otrok nikdar ni drl?! sem pa kr slabe polje postala, ko sem domov prišla in šla na WC. Dobila sem menzo pol pa pravijo, če polno dojiš tak dolgo je ne dobiš. Ja pa kaj še.. Zdaj pa mi je tamala zaspala, jaz pa sem nama z Tomažem naročla kosilo kr iz Cantante-ja. Ni mi za kuhat danes,ker sem si pozabla včeraj iz skrinje dat nekaj ven in sem raje kr naročla nekaj. Bom pa zvečer nardila kr golaž za jutri, ker imam ju3 dosti planov potepanja Moram k G. po recept za tabletke ( ) pa m Mulerja po plenice za našo žabo in še kri moram dat, da vidijo če sem slabokrvna . Tak da sem danes na slivah aja, katere ste že rodile..ali je imela katera po porodu težave z hemoroidi??
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 14:15:36
|
|
|
|
christiana21
|
ojla! Nebo, tebi pošiljam , da boš kmalu boljše. elevitka, potolaži se, da nisi edina, ki je slabo spala. Jaz sem zaspala včeraj okoli 22ih, od 2 zjutraj, ko sem šla že tretjič na wc lulat, pa nisem mogla več normalno zaspat, zdaj se mi pa pozna , kar zaspala bi, pa je še toliko za naredit. Zadnje čase še sam perem cotike za mojo malo navihanko. Saj ni važno, če meni primanjkuje cot za na rit dat, glavno, da ima tamala vse oprano . Matcar, kako kaj ti in mali Saš?
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.
|
|
|
|
RE: Kaj pa Mariborske nosečke ? 2.del 16.4.2009 14:30:34
|
|
|
|
elevitka
|
Tasa... zdaj že menzo ? kaj pa če je to kaka krvavitev da se ti posteljica ni vredu odluščila al kaj ????? nevem no mogoče sem tumasto zdaj butnila, če pa vsi pravijo da dokler polno dojiš... ni menze?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiKoliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.