|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
14.4.2009 21:15:20   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: mojjaka
Našuser posted image še vedno sedi v trebuščku, pa sem že v 32.tednu?! pa nič ne moremo, se bo pa že še prekucnik...upam. Bolniško mi je podalšal, tako da grem zdaj prvič na komisijo, naslednji pregled pa imam 5.5.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Držimo pesti, da se prekucne. user posted image user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
14.4.2009 21:29:08   
Lsica
Mala_princeska, iz tvojih ust v božja ušesa...

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
14.4.2009 21:43:02   
bamoocham
Dober večer.

Uh, kak ste se razpisaleuser posted image
Danes sem bila na materinski, pa smo imeli najprej psihološko pripravo na porod, kasneje pa še o zobkih. Je rekla zobozdravnica, kot ste že nekatere rekle-nič dud, nič flašk, nič sladkega čaja- zaradi deformiranosti zob, kariesa. Potem pa še o fluorovih tabletah, kk so fajne, pa da bi jih vsak otrok moral jemati...

Lsica, kam hodiš na materinsko?Sem dobila občutek, da hodiš v Velenjeuser posted image
Kalanteja, js sem nekaj cot kupila v Pikapolonici par dni nazaj, ko so imeli znižanje (20% in 50%), nekaj cotk mi je starejša sestra posodila, nekaj pa jih dobim na posojo še od sestre od mojega. Drugače pa bom šla kupit v Kik-a v Celje, menda imajo ful fajne stvari za otroke  gor. Sem bila že 1000x gor, pa nisem nikoli pozornosti polagala na cotke za otroke.

Mojjaka, js sem v 31 tednu, pa je naša user posted image tut kr na ritki. Pa nič ne zgleda, da se bo obrnila kmalu. Itak še majo čas.

Mala_princeska, hvala za knjigo. Tole napišem, pa se spravim brat.

Js sem flaške kupila v Pikapolonici, so imeli eno akcijo, da eno kupiš in eno dobiš gratis (Aventove), ampak mislim, da sem kupila preveliko. Bomo videli, kako bo z dojenjem, pa bomo potem dokupili pravo velikost.

Donna, meni sta obe imeni ful všeč. Tako, da se tu ne bi mogla odločit, katero je lepše.

Slavljenki, vse naj naj, čeprav malo poznouser posted image

Sem dobila mail od Recinkota, da bojo jutri dostavili naročeno-js pa sama tistih težkih paketov ne morem nosit. Mojega pa tudi ni, tako da bo počakalo na popoldan, da grema iskat na pošto. Naročila sem posteljico, 2x posteljnino, 1x jogi, 2x tetra plenice.

Ok, zdj pa grem brat knjigo. Lep večer še naprej in se beremo jutri. Nočko vsem, če se odpravljate spat. Papa

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
14.4.2009 21:56:32   
Lsica
Bamoocham, V MŠ hodim v Lj. porodnišnico. Zakaj si dobila občutek da v Velenje?

No glede fluorovih tabletk (in želirnih past)  je pa nam danes rekel da jih ne priporoča oz. da naj to prepustimo njim, strokovnjakom, pa da tud če otrok ne dobi tabletke, gela,..takrat ko naj bi ga na zobozdr. pregledu dobil, nič hudega, ker itak z zobno pasto dobijo dovolj fluora.... Zdaj si ga pa vedi, a ne. Je pa tud omenil, da v naših vodah zlo mal fluora, da ga ponekod dodajajo v vodo ali sol - pri nas pa žal ne in ga tudi ne bodo.  Fajn pa je, proti kariesu.

In koliko časa si čakala na pošiljko? Uživaj jutri v novih stvareh za user posted image ...

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
14.4.2009 22:32:12   
10ka
zobarji - pri tolk različnih strokovnih mnenjih se je prav težko odločit... jaz pol poberem tisto, kar se mi zdi pametno: boljš duda kot prst, zobe umivat vsak večer, po umivanju zob samo še voda ali nesladkan čaj... ko je našo malčico pri 10 mesecih pregledala zobarca, je rekla, da daje fluorove tablete malčkom samo takrat, ko se v zobkih pojavi kakšna luknjica. mi je bila pa všeč prošnja zobarja iz materinske šole: "samo ne otrok strašiti s tem, da bodo mogli k zobarju, če ne bodo pridni" user posted image user posted image user posted image ta izjava mi je bla pa res kul user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
14.4.2009 22:35:22   
lino
Večer drage souser posted image .

Donna meni sta obe imeni všeč...pa bi počakala, da user posted image vidim in bi potem verjetno kr vedela...user posted image

Mony in Smrketa vse najboljše! Pa veliko veselja za vajinimi user posted image , pa lahek porod, pa sicer v življenju veliko sreče, zdravja in ljubezni.user posted image user posted image
user posted image user posted image

Sama imam 2 flaški kupljeni (za vsak slučaj) pa itak jih bom v vsakem primeru uporabila...za čajeka. Upam namreč, da bom lahko dojila...si full želim in prvega sem lahko-sem imela zelo veliko mleka, čeprav imam full burno velikost oprsja (no sedaj je malo boljša...)user posted image
Dudico pa bom tudi imela, ker je pri prvem nisem in mi je nato skoz na joški visel (pa ni pil) samo sesalni refleks je imel full močan in jaz trapa sem vztrajala, da dude pa že ne (ker so nas takrat tako učili in nisem imela pojma kako drugače...)pa bi bilo lažje za oba s partnerjem, če bi mali imel dudo.user posted image

Lep večer...user posted image user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
14.4.2009 22:46:18   
donna22
Hvala za mnenja glede imena user posted image user posted image user posted image

Vse najboljše, Mony in Smketa!

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
14.4.2009 22:53:56   
tinca84
Mala_princeska v zahvalo za knjigo prejmi eno.....

user posted image

Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da,
zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
14.4.2009 22:55:26   
princ_princeska
čer čvekice moje
...pa je le mimo ta jedača in pijača za praznikeuser posted image user posted image user posted image
Vreme pa je bilo enkratno, tak, da sem bila večinoma zunaj...
mony in smrketa vse najboljšeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

zdaj pa ninčko nančko...

Tukaj je, mamicina in atijeva princeska...

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
14.4.2009 22:57:04   
tinca84
Mony in Smrketa vse naj naj!!!

user posted image

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
14.4.2009 23:06:40   
tinca84
bamoocham ponekod so tašče res prave "tašče", marsikateri vic bi držal zanjeuser posted image . Z bivšim sva šla narazen ravno zaradi njenega spletkarjenja, on pa je bil totalen mamin sinček. Ne sekiraj se, HB da ne živite skupaj kot nekatere. Midva sva šla tudi zase živet in je svetovno, saj sva vedla da bi slej ko prej prišlo do kakšnega kreganja med nami s starši, nato tudi med nama. No sedaj sva za sebe, pa se občasno skregavauser posted image user posted image user posted image , ampak se vsaj noben ne vtikuje.

No zdaj sem vas komaj prebrala, pridne čvekice ste. Se slišmo jutri, ker sem pošteno utrujena od buljenja v računalnik.

Nočkouser posted image

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
14.4.2009 23:33:22   
Lsica
No, danes je bil na vrsti zobar.... toliko da vas pripravim - jutri gremo v MŠ naprej s prvo porodno dobo.... Če me že tu toliko vprašanj muči, ne vprašite kaj bo jutri. Po mojem se bom odločila, da jaz pa ne grem rodit, bom preskočila to zadevouser posted image .
So bili vaši user posted image prisotni pri porodu? Boste imele spremljevalca sedaj v prvo oz. ali bo prisoten tudi v drugo? Ali res lahko šetajo po porodni sobi ali so lahko samo pri vašem vzglavju? Ste bile prerezane? Ste pripravljale presredek pred porodom (masaža,...)? Ste uporabljale šlauf če ste bile prerezane? Vam je ostala brazgotina? Ali jo še čutite?.... Da ne nadaljujem, moja glava je en sam velik user posted image

Lahko in mirno nočko, bo dovolj za danes...

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
15.4.2009 7:09:00   
Anonimen
Dobro jutro!

včeraj ste bile pa pridne čvekeuser posted image
sem pa danes slabše spala, se mi zdi, da me vse boli pa ene 10x sem se odračala ponoči pa na wc hodila.user posted image
no imena še midva vedno nimava- fiksnega. ne vem kaj čakava z odločitvijo. se mi zdi da se mi nič ne dopade(več)user posted image
lsica- moj je bil zraven pri porodu in mu ni žal in niti meni tako, da bo tudi sedaj zraven. rezana nisem bila, sem pa dobila en šiv, ker sem se rahlo utrgala. nisem nič "masirala" presredka. šiv me je nekal bolet po kakem tednu in po 14dneh sem bila kot nova. sedet pa nisem mogla prva dva dni, tak da tudi obroča nisem rabila(sem si dala pojšter pod rit).

sedaj pa morem spet v mesto po vlogo za otroške(dobro da obveščajo po pošti, če ne bi pozabila, da je že leto okoli)

lep dan!

< Sporočilo je popravil deja777 -- 15.4.2009 7:11:09 >

(odgovor članu Lsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1513
15.4.2009 7:17:16   
maycha
dobro jutro,

Goldy - pregled imam ob 14.30, tako da računam, da bom okoli 15.00 že gotova....se pa še javim pred pregledom, da se dogovoriva za četrtek ali pa potem po praznikih...uživajte vse in veeellliikkk sončka vam želim

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
15.4.2009 8:15:26   
Lsica
Dobro jutro nosečkice. Bi človek mislil, da bo kaj po prespani noči bolje (čeprav sem ful slabo spala, me je spet zgaga matrala, pa lulanje,...) pa ne popusti - ker me skrbi mi po glavi sam spidirajo vprašanja o porodu... 

Zdaj sem že čisto prepričana da ne bom rodila brez drogiranja, pa naj bo to EA, ultiva al karkoli druzga...sam da je... Mater me je tega strah. Se da to preskočit???

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
15.4.2009 8:29:31   
majana79
Lsica, ti rabiš eno tortico, ker si se totalno prestrašila. user posted image Mi smo imeli porod (vse dobe) kar v enem predavanju in sem že vse pozabila. user posted image Veš kako pravijo, še vsak je prišel ven... Res, bolj se boš obremenjevala, slabše boš, pa še od vsake mamice boš slišala nekaj drugega od tega, da so otroci padli ven, do tega, da so se matrale 12 ur.
Je pa poudarila sestra v MŠ, da bolj te je strah, težje gre in po moje je to res.

Dobro jutro vsem ostalim, v Ljubljani je megleno... Ne morem verjet.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
15.4.2009 8:31:08   
Goldy
maycha - ok, se dogovoriva. Bom videla kako bo z mojim tisti dan (kako bo imel delo).

Lsica - si me nasmejala. user posted image  Po mojem se poroda ne da preskočit, ali pač?! Pa ne vem, naša babica je tak fajn predavala, ni nas nič strašila..., pa tudi sestra, ki je imela zobke čez. Zgleda, da imamo tu pri nas neke normalne ženske...user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
15.4.2009 8:34:20   
bačko
Jutro!
Mojjaka se bo že obrnil!Držim pesti!user posted image user posted image user posted image user posted image
Naša je že obrnjena.No jaz grem danes urejati zase papirje na CSD.A so vam v službi tudi marčevsko plačo napisali?Meni jo ni in upam da ne bo zaradi tega kakšen problem.Ker potem pa morem ponovno v službo nesti in še enkrat na Csd nesti.Se mi pa ravno ne da sem ter tja letati.
Lsica in kako je v MŠ?A je kaj novega?Moj je bil z menoj pri porodu in je lepo sedem pri moji glavi in mi delal družbo.Ko pa sem morala resnično začeti rojevati pa me je vzpodbujal in resnično sem mu hvaležna.Bil mi je v veliko oporo!In naj te ne bo strah poroda.Ni tako grozno kot ene pravijo.Res pa je da je vsaka ženska drugačna in da porod drugače doživi.Ne smeš preveč misliti na porod in bo vse uredu.
Jaz osebno komaj čakam da grem roditi.In to željo imam samo zato, da čim prej vidim mojo pikico in da vidim če bo resnično lažja in manjša kot Žana.

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
15.4.2009 8:35:41   
lenika
Dobro jutro!

Lsica, ja pravijo, da če je šlo noter, mora tudi ven. user posted image  Moj mož je bil prisoten pri porodu in bo tudi v drugo. Ni res, da mora biti samo pri glavi, a je vseeno bil. Presredek sem masirala ene parkrat. Rezana nisem bila, sem se pa odznotraj malo raztrgala. Sedela sem na blazini za dojenje, po 14.dneh je bilo v redu, brazgotine nimam.

Mojjaka, bamoocham tudi jaz upam, da si naša še premisli in se obrne na glavico.

Donna tudi meni sta obe imeni všeč in bi se težko odločila, katero mi je bolj.

Duda in flaška: Naš je imel oboje, pa nima nič deformiranih zob. Imel je tudi zelo močan sesalni refleks in je bil veliko priklopljen name, če ne bi imel dude, bi bil pa še bolj. Bilo je pa takrat res vroče poletje in je bilo velikokrat neprijetno takole se stiskat po cele dneve. Pa ne me narobe razumet, a oba sva bila mokra kot miša. Da ne omenjam razpokanih in krvavih bradavic, ki jim je bilo z uporabo dude vsaj malo prizanešeno. Z odvajanjem nismo imeli nobenih težav.

Deja777 kar se tiče imena imamo mi enake težave in se nikakor ne moremo odločit. Se mi zdi, da je šlo v prvo hitreje.

Danes me čaka likanje cunjic, ki sem jih včeraj oprala in pranje še enega stroja.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
15.4.2009 8:38:47   
lenika
Bačko meni so vpisali tudi marčevsko plačo. Mi je pa šef marca dodal kar nekaj delovne uspešnosti, da mi še malo dvigne osnovo. user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
15.4.2009 8:43:38   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Lsica, ti rabiš eno tortico, ker si se totalno prestrašila. user posted image Mi smo imeli porod (vse dobe) kar v enem predavanju in sem že vse pozabila. user posted image Veš kako pravijo, še vsak je prišel ven... Res, bolj se boš obremenjevala, slabše boš, pa še od vsake mamice boš slišala nekaj drugega od tega, da so otroci padli ven, do tega, da so se matrale 12 ur.
Je pa poudarila sestra v MŠ, da bolj te je strah, težje gre in po moje je to res.

Dobro jutro vsem ostalim, v Ljubljani je megleno... Ne morem verjet.

Saj vem, saj zato me je pa še bolj strah.

Majana, a tortica pomaga? Danes si grem nakupit zalogo sladkega- majo v Tušu moj omiljeni sladoled (Piran, banjica) znižan na 1, pa še neki evra...medtem, ko sva včeraj s sestro šli na sladoled pri Prešercu in za 2x2 kepici  dale več kot 7 evrov....ena kepca stane več kot cela banjica v trgovini- 1,80 evra. Saj ne moreš verjet.

HJa sladoled pomaga, če ne druzga, začneš mislit na ceneuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
15.4.2009 9:03:33   
bačko
Sem ka rraje poklicala na CSd in more biti tudi marčevska plača tako da ne grem danes na CSD.Bom pa šla v petek.Upam samo da ne bo prepozno.Sovražim to urejanje papirjev.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
15.4.2009 9:10:40   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica

IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

Lsica-jaz sem v prvo rodila tudi junija in sem polno dojila brez kakršnih koli dodajanj do 8meseca potem pa smo šli na kozarec.Je treba imet potrpljenje in če nisi komot otroka hitro navadiš.Mi ni bilo smiselno dajat flaške do vrtca -se prav za dva meseca.Tam so pa tko iz kozarčkov že pili.Dude tudi ni imela.Je pa to stvar posameznice.Tako ,da tudi tokrat ne mislim nekaj v naprej kupovat,če se psihično pripraviš na dojenje in če zalaufa je to to.Drugače pa skočiš naknadno v trgovino po zadeve ,ki veš da jih rabiš.

Hvala bjondiuser posted image . Se pravi se da...mi že to ogromno veliko pomeni. A dude ni nič pogrešala? Oz. jo nisi ti pogrešala? Saj veš, če dojenček joka, ga z dudo včasih že potolažiš...

Lej jaz sem se raje posvetovala pri naši prvorojenki z pediatrinjami v ZD-zato so tam ,ko sem rabila kakršnokoli pomoč sem poklicala in so mi vse vedno tako lepo razložili da sem bila vedno pomirjena.Ravno tako je bilo z dojenjem,če steče in če je mleka ne samo dovolj-otrok joka ker mleko ni kvalitetno in ni potešen.Moja pupa se je redila samo z dojenjem od 1000-1400 na mesec,kar je pokazatelj KVALITETNEGA mleka in razne vode in dodatki niso bili potrebni.Smo samo enkrat probali pa še to po žlički.Dude ni pogrešala,ker če je dojena mislim da je več kot dovolj samo mamina joškica.Je pa tko samo jedla in spala...
Ob kateri uri pa hodiš v MŠ?
Pa ne bit tok prestrašena glede poroda.Jaz v prvo nisem nikogar nič spraševala,da nau pomote 9 let nazaj ni blo neta pa raznih forumov.Slišala boš miljon različnih zgodb ,ker smo si različni.Jaz sem šla v prvo prav z zanimanjem rodit,ker sem želela sama občutit brez drugih prigovarjanj kako je to.In mi ni nič falilo po porodu in samem porodu,možek je bil zraven in bo tudi tokrat.Je fajn da je nekdo zraven,če ne je dolgčas user posted image  ,čeprav sem šteri ure več ali manj spala.Ja sem bla šivana -pojma nimam kok šivov in sem sedela lahko že prvi dan,ko sem domov prišla sem mela filing da so mal suhi pa sem si namazala z bepantenom in to je vsa umetnost vsega.
Čim manj sprašuj in se pusti toku ,tam te tako ali tako pomirijo,zraven boš imela partnerja in boš vidla da bo šlo...

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
15.4.2009 9:15:28   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica

IZVIRNO SPOROČILO: majana79

..medtem, ko sva včeraj s sestro šli na sladoled pri Prešercu in za 2x2 kepici  dale več kot 7 evrov....ena kepca stane več kot cela banjica v trgovini- 1,80 evra. Saj ne moreš verjet.
HJa sladoled pomaga, če ne druzga, začneš mislit na ceneuser posted image user posted image user posted image .

A je bil zlat ta sladoled, to je pa res tooo much cena user posted image user posted image user posted image tud jaz raje potem celo banjico kupim......

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
15.4.2009 9:17:10   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Sem ka rraje poklicala na CSd in more biti tudi marčevska plača tako da ne grem danes na CSD.Bom pa šla v petek.Upam samo da ne bo prepozno.Sovražim to urejanje papirjev.

user posted image user posted image user posted image Jaz sem papirje oddala pred 15. 4. na CSD in mi niso nič komplicirali, vpisano imam pa plače do februarja - izgleda da odvisno od osebja, ki dela tam al kaj? user posted image user posted image
no, bačko držim pesti da bo vse ok s papirji. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?