|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009 - V. del
13.4.2009 11:08:35   
*Junona*
Dobro jutro.user posted image

Js sem se kar ok naspala, čeprav me je ponoči malo, tako nežno matralo. Krči mislim, takšni kot začetek M. Ko pa vstanem pa kot da bi odrezal.

Sem pa zdle tak utrujena spet, da bi šla kr nazaj spat.

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
13.4.2009 11:09:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Cveta28

detelja, tinaaja, mlavla - THX za odgovore. Kot sem že rekla upam, da smo se med prazniki že dovolj 'medili', da nas bodo ta teden vzeli v P. Jutri imam sicer pregled pri svojem G in ga bom malce zamorila ali mi lahko naredi en check up plodovnice, da vidimo kje smo. To da čutim koderčka mi ni več dovolj user posted image ampak bi se rada prepričala, da se v mojem telesu še vedno počuti dovolj dobro.
Glede poroda (sproženje) se pa strinjam s tinoajo, da imamo prvorodke malce prednosti, ker ne vemo kaj vse nas čaka in dejansko lahko porod doživimo bolj v umirjenem stanju. Jaz zase itak vem, da me bo bolelo kot  user posted image user posted image user posted image ampak za našega koderčka vse.

Cveta morda kot opozorilo: Če ženska pričakuje, da jo bo bolelo, jo bo zagotovo bolelo, je pokazala ena znanstvena študija, kjer so primerjali doživljanje bolečine med Američankami in Švedinjami. Gre za moč prepričanja, zato morda ni dobro, da si tako 100% prepričana v hudo bolečino. Bolje si je reči: Najverjetneje me bo bolelo, ne vem, kako močno, morda bom pa celo med tistimi, ki zelo malo čutijo bolečino oziroma doživijo orgazmični porod. Pustimo se presenetiti! user posted image

(odgovor članu Cveta28)
  Neposredna povezava do sporočila: 1277
13.4.2009 11:09:34   
*Junona*
Kpmk, čestitke.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bravo mami in Ian.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
13.4.2009 11:10:06   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*

IZVIRNO SPOROČILO: brigita23

danes sem pa res taka kot soduser posted image user posted image ...komi sedim....bom šla počas k mojmu ajat, pa se stisnat....če me bo hotu ko punkamuser posted image user posted image user posted image user posted image

Fajn spite punce
se jutri kaj več javim...

nočko

Js sem tut ko sod, se nič fajn ne počutim s polno ritjo hrane. A ti punkaš? Js mojim prdecom ne morem rečt punkeci ker so tako smrdeči, da že na ornk sranje spominjajo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nočko tudi tebi oz. vam.user posted image

Pa sporoči ko bo kaj novega o kpmk.user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Junona ta "dišava" je gotovo od jajc ali pa od železa, če ga še ješ. Jaz se kar naprej opravičujem mojemu (ki je ful toleranten user posted image ), ko pa on kakšnega spusti, sem pa tako vesela in mu rečem: Ti kar, da ne bom edina, konkurenca pa itak ne škodi.  user posted image user posted image user posted image Maš pa prav, da so včasih takšni "parfumi", da se mi zdi, da imam že vse gnilo v črevesju user posted image user posted image user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
13.4.2009 11:10:17   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

danes sem pa res taka kot soduser posted image user posted image ...komi sedim....bom šla počas k mojmu ajat, pa se stisnat....če me bo hotu ko punkamuser posted image user posted image user posted image user posted image

Fajn spite punce

nočko

Js sem tut ko sod, se nič fajn ne počutim s polno ritjo hrane. A ti punkaš? Js mojim prdecom ne morem rečt punkeci ker so tako smrdeči, da že na ornk sranje spominjajo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Junona ta "dišava" je gotovo od jajc ali pa od železa, če ga še ješ. Jaz se kar naprej opravičujem mojemu (ki je ful toleranten user posted image ), ko pa on kakšnega spusti, sem pa tako vesela in mu rečem: Ti kar, da ne bom edina, konkurenca pa itak ne škodi.  user posted image user posted image user posted image Maš pa prav, da so včasih takšni "parfumi", da se mi zdi, da imam že vse gnilo v črevesju user posted image user posted image user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image  moj se je včeraj tudi najedel kuhanih jajc pol pa sem take omamne vonjave vohala, da mi je šlo kar na bruhanjeuser posted image user posted image  pol pa je zvečer rekel, da mora pazit, da ne pobegne otrok še globlje not od teh "dišav"....najhuje je, ko te matra pol pa spustiš kakega tihomira pa misliš HB, da noben ne sliši pol pa začne smrdet ko hudičuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
13.4.2009 11:10:36   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

detelja.hvala za zajtrk,

junona.kako lepe slikce beibijev

Hvala.user posted image Naredijo še večje lušte, kajne?user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
13.4.2009 11:11:03   
detelja

IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

jutroooo... evo mene pokonc tam nekje od 4 user posted image naprej ta micena, pol se je pa ta velka zbudila... user posted image user posted image user posted image

cveta, tko kot je napisala detelja - 14 dni,ce je vse ok.

detelja - prvic itak ne ves, kok bolijo naravni kok umetni popadki, to je prednost prvorodk. drzim pa pesti, da se itak naravno zastarta user posted image

ja...saj to je dobr, ker ne vem kaj me v bistvu čaka...vem da glih najbolj prijetno ne bo kaj več pa ne vem...mogoče bo hitr pa bom navdušena lahko bo dolgo trajalo in bom vse razočarana...bomo videli...so pa vsi bolj nevrozni kot jazuser posted image  moj gre danes v službo pa je že cel živčen, ker bom spet sama doma....

jaz sem imela nekako svojo "mantro" in se s tem poskusala tolazit .. da z vsakim popadkom sem blizje spoznanju moje pikice in da bolj kot boli, prej bo konec. Sva sla v porodno nasmejana in se ful zezala, se osebje je bilo navduseno, kok je dobr vidt nasmejan folk v porodni. Sem jim itak rekla, da ko bo slo zares, bo moj nasmesek cudezno izginil user posted image Mislim, da je ful fino, da imas pozitiven pristop k celi zadevi in tudi osebje se odzove na to pol the best. Babca in student babistva, ki sta bila zadolzena zame sta bila tud take face, da samo kapo dol.
Takrat v porodni pises svojo zgodbo, odmisli vse kar si slisala in se koncentriraj nase. To je najvec, kar lahko naredis v danem trenutku.

Pa uzivaj se v sunki, jajckih in potici - jaz se jim odpovedujem zaradi dojenja user posted image No sem pa spekla sarkelj in prekajeno puranovo stegno v testu, tko da sem tud jaz prisla do hmm neke vrste velikonocnih dobrot user posted image

tudi jaz ne jem šunke, jajc in potice...nekako mi ni do hrane...saj veš zdaj so moje misli drugjeuser posted image user posted image ja, itak je najboljše, da se koncentriraš na sebe in ne na to kaj mi je kdo kdaj rekel...jaz sem zadnje čase tako utrujena...ob  6 sem vstala zdaj sem že spet tako hin kot da celo noč ne bi spala...

detelja - Če si utrujena, potem najbolje, da greš kar malo počivat oziroma spančkat user posted image . Očitno tvoje telo potebuje počitek, saj si nabira energije za porod. Jaz grem tudi po 3-krat na dan ležat in zaspat, če je treba. Sedaj resnično moramo poslušati svoje telo, saj smo v zadnjih dnevih, ko je naš organizem najbolj obremenjen, saj mora delati za dva. Zato pa moramo tudi spati za dva user posted image user posted image user posted image .

sam veš kolko jaz zadnje čase spim...npr. zbudim se tam nekje ob 5 pol 6 in pol 6 vstanem mogoče ležim do pol 7...ob 9 sem že kot cota...in če si vležem bom spala tja do 12 pol imam kosilo ali neki pojem pa če si vležem pred tv spet spim po 2-3 h...zvečer ob 21-22 sem že spet cela meglena in zaspim pol tja do 1 pol 2 pred tv spim in pol ko se moj spravlja spat (on mi včasih pomaga spat pred tv včasih pa gleda tv-ponavadi takrat ko pride iz službe mora prečekirat cel teletekst itduser posted image user posted image ) me zbudi in gremo v spalnico spat in pol včasih imam občutek, da sem se predramila in da ne bom mogla spat pa sploh ni tako me kar takoj zmanjka...res je ful utrujeno moje telo..saj jaz tudi, če sem sama doma ali kaj spim, ko pač čutim, da to potrebujem, ker nikoli ne veš kdaj bo konec tega in kdaj bomo šli via rim in kako dolgo bo vse skup trajalo...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
13.4.2009 11:11:45   
*Junona*
Js sem včeraj cel dan neki jedla in pila...ogromno... in danes mi grda vaga pokaže 1,3kg več kot včerajuser posted image Bomo videli, kaj bo jutri pokazala.user posted image

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
13.4.2009 11:12:10   
Anonimen

Fajn spite punce

nočko

user posted image user posted image user posted image user posted image  moj se je včeraj tudi najedel kuhanih jajc pol pa sem take omamne vonjave vohala, da mi je šlo kar na bruhanjeuser posted image user posted image  pol pa je zvečer rekel, da mora pazit, da ne pobegne otrok še globlje not od teh "dišav"....najhuje je, ko te matra pol pa spustiš kakega tihomira pa misliš HB, da noben ne sliši pol pa začne smrdet ko hudičuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja ja, to so pa ti tihi hinavci user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1284
13.4.2009 11:12:49   
detelja

IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

detelja.hvala za zajtrk,

junona.kako lepe slikce beibijev

Hvala.user posted image Naredijo še večje lušte, kajne?user posted image

res ti tile majhni bebiji naredijo lušte...sam ko preberem, da je katera rodila ali pa vidim slikice pol me še bolj obda občutek, kdaj bom videla svojega otroka, kako izgleda, a bo pupa ali fant...user posted image user posted image user posted image user posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
13.4.2009 11:13:18   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: janja*

Detelja pri meni so bili vsi do konca živahni.Pravijo,da naj bi se otroček na koncu umiril,samo pri meni to ni veljalo.
Zdaj ti je pa verjetno že kar malo zoprno,ker si čez rok in te verjetno že sprašujejo: ja a še nisi šla?Mene so ,ker smo vsi mislili,da bo vsaj en mesec prej.Na srečo je počakal skoraj do konca.Želim ti mirno noč.

ja, to čakanje je tečno, ko ne veš kdaj pa kje te kaj zagrabi...pa ne upaš it kam daleč od hiše...pa tudi klici pa smsi mi grejo že pošteno na živce...če me ne vidijo/slišijo 10000000000000000 x na dan takoj če rodim...jao...pa tudi me malo skrbi, ker moja gin. je namerila 14 cm plodovnice, v P je gin. nameril 8...moja je rekla, da je pri 8,5 že za razimslit kaj naredit...pol v torek (če ne bom prej rodila) imam spet v P pregled in ctg pa bo spet drugi gin. in ne veš kako bo on pač na to vse skup gledal...malo me je strah, da bi mi dali zaradi plodovnice umetne popadke...ali pa da bi me imeli še teden dni kar tako v P...sicer je v P gin rekel, da če redno čutim otroka ni panike in da je to čist dovolj 8 cm plodovnice...ej ne vem...se mi zdi, da ima vsak svoja pravila....rada bi, da rodim in da se vsega rešim in da bo vse ok....

Detelja me smo s tabo user posted image , ti pa se poskušaj čim bolj sprostit in se pogovorit s svojo bebico, naj ti malo pove, kaj načrtuje user posted image . Saj veš, do 42t je še vse v mejah normale, otroček je prenošen šele po 42t, tako da sploh ni panike. Mogoče so se kaj zmotili z datumi ali pa pač tvoja bebica rabi še malo več časa, da se pripravi za prihod na svet. Praviloma ti do 42t ne bi smeli sprožiti poroda, če je s tabo in z bebico vse ok in ni znakov, da se posteljica stara. Si pa predstavljam, da je že kar mučno to čakanje, saj že jaz pošteno jamram, pa bom v sredo dopolnila 39t. user posted image user posted image user posted image Toda hvala bogu imamo rr, da se malo potolažimo med sabo in se spravimo v dobro voljo. user posted image user posted image user posted image

aja, še to...prvi uz mi je pokazal, da bomo dobili štručko 16.4. potem drugi 14.4. in treji in tudi po m je 10.4....in pol so vsi uzji kazali, da bo 10.4....sicer pa je eno, da nisem imela vedno rednih M...1x je bilo na 26 dni drugič na 28 in pol +- kka dan....

No vidiš, pol pa čisto mogoče, da sploh nimaš pravega datuma in si v resnici še pred rokom? user posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1286
13.4.2009 11:13:58   
detelja

Js sem včeraj cel dan neki jedla in pila...ogromno... in danes mi grda vaga pokaže 1,3kg več kot včerajuser posted image Bomo videli, kaj bo jutri pokazala.user posted image

če si včeraj jedla ful močnih stvari (šunka, sol....) pol danes pazi malo na take stvari pa čim več pij...verjetno je tudi voda kriva...

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 1287
13.4.2009 11:15:37   
detelja

Detelja pri meni so bili vsi do konca živahni.Pravijo,da naj bi se otroček na koncu umiril,samo pri meni to ni veljalo.
Zdaj ti je pa verjetno že kar malo zoprno,ker si čez rok in te verjetno že sprašujejo: ja a še nisi šla?Mene so ,ker smo vsi mislili,da bo vsaj en mesec prej.Na srečo je počakal skoraj do konca.Želim ti mirno noč.

ja, to čakanje je tečno, ko ne veš kdaj pa kje te kaj zagrabi...pa ne upaš it kam daleč od hiše...pa tudi klici pa smsi mi grejo že pošteno na živce...če me ne vidijo/slišijo 10000000000000000 x na dan takoj če rodim...jao...pa tudi me malo skrbi, ker moja gin. je namerila 14 cm plodovnice, v P je gin. nameril 8...moja je rekla, da je pri 8,5 že za razimslit kaj naredit...pol v torek (če ne bom prej rodila) imam spet v P pregled in ctg pa bo spet drugi gin. in ne veš kako bo on pač na to vse skup gledal...malo me je strah, da bi mi dali zaradi plodovnice umetne popadke...ali pa da bi me imeli še teden dni kar tako v P...sicer je v P gin rekel, da če redno čutim otroka ni panike in da je to čist dovolj 8 cm plodovnice...ej ne vem...se mi zdi, da ima vsak svoja pravila....rada bi, da rodim in da se vsega rešim in da bo vse ok....

Detelja me smo s tabo user posted image , ti pa se poskušaj čim bolj sprostit in se pogovorit s svojo bebico, naj ti malo pove, kaj načrtuje user posted image . Saj veš, do 42t je še vse v mejah normale, otroček je prenošen šele po 42t, tako da sploh ni panike. Mogoče so se kaj zmotili z datumi ali pa pač tvoja bebica rabi še malo več časa, da se pripravi za prihod na svet. Praviloma ti do 42t ne bi smeli sprožiti poroda, če je s tabo in z bebico vse ok in ni znakov, da se posteljica stara. Si pa predstavljam, da je že kar mučno to čakanje, saj že jaz pošteno jamram, pa bom v sredo dopolnila 39t. user posted image user posted image user posted image Toda hvala bogu imamo rr, da se malo potolažimo med sabo in se spravimo v dobro voljo. user posted image user posted image user posted image

aja, še to...prvi uz mi je pokazal, da bomo dobili štručko 16.4. potem drugi 14.4. in treji in tudi po m je 10.4....in pol so vsi uzji kazali, da bo 10.4....sicer pa je eno, da nisem imela vedno rednih M...1x je bilo na 26 dni drugič na 28 in pol +- kka dan....

No vidiš, pol pa čisto mogoče, da sploh nimaš pravega datuma in si v resnici še pred rokom? user posted image user posted image

ja, sam to so bili uz v 6-7 t...NS pa je že pokazala 10.4., pa po M je tudi 10.4...in do zdaj so vsi uziji pokazali, da je otrok velik za datum 10.4....sicer pa enkrat bo pa že šel ta naš mali nagajivček ali pa nagajivčika venuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
13.4.2009 11:18:50   
Anonimen

jutroooo... evo mene pokonc tam nekje od 4 user posted image naprej ta micena, pol se je pa ta velka zbudila... user posted image user posted image user posted image

detelja - prvic itak ne ves, kok bolijo naravni kok umetni popadki, to je prednost prvorodk. drzim pa pesti, da se itak naravno zastarta user posted image

ja...saj to je dobr, ker ne vem kaj me v bistvu čaka...vem da glih najbolj prijetno ne bo kaj več pa ne vem...mogoče bo hitr pa bom navdušena lahko bo dolgo trajalo in bom vse razočarana...bomo videli...so pa vsi bolj nevrozni kot jazuser posted image  moj gre danes v službo pa je že cel živčen, ker bom spet sama doma....

jaz sem imela nekako svojo "mantro" in se s tem poskusala tolazit .. da z vsakim popadkom sem blizje spoznanju moje pikice in da bolj kot boli, prej bo konec. Sva sla v porodno nasmejana in se ful zezala, se osebje je bilo navduseno, kok je dobr vidt nasmejan folk v porodni. Sem jim itak rekla, da ko bo slo zares, bo moj nasmesek cudezno izginil user posted image Mislim, da je ful fino, da imas pozitiven pristop k celi zadevi in tudi osebje se odzove na to pol the best. Babca in student babistva, ki sta bila zadolzena zame sta bila tud take face, da samo kapo dol.
Takrat v porodni pises svojo zgodbo, odmisli vse kar si slisala in se koncentriraj nase. To je najvec, kar lahko naredis v danem trenutku.

Pa uzivaj se v sunki, jajckih in potici - jaz se jim odpovedujem zaradi dojenja user posted image No sem pa spekla sarkelj in prekajeno puranovo stegno v testu, tko da sem tud jaz prisla do hmm neke vrste velikonocnih dobrot user posted image

tudi jaz ne jem šunke, jajc in potice...nekako mi ni do hrane...saj veš zdaj so moje misli drugjeuser posted image user posted image ja, itak je najboljše, da se koncentriraš na sebe in ne na to kaj mi je kdo kdaj rekel...jaz sem zadnje čase tako utrujena...ob  6 sem vstala zdaj sem že spet tako hin kot da celo noč ne bi spala...

detelja - Če si utrujena, potem najbolje, da greš kar malo počivat oziroma spančkat user posted image . Očitno tvoje telo potebuje počitek, saj si nabira energije za porod. Jaz grem tudi po 3-krat na dan ležat in zaspat, če je treba. Sedaj resnično moramo poslušati svoje telo, saj smo v zadnjih dnevih, ko je naš organizem najbolj obremenjen, saj mora delati za dva. Zato pa moramo tudi spati za dva user posted image user posted image user posted image .

sam veš kolko jaz zadnje čase spim...npr. zbudim se tam nekje ob 5 pol 6 in pol 6 vstanem mogoče ležim do pol 7...ob 9 sem že kot cota...in če si vležem bom spala tja do 12 pol imam kosilo ali neki pojem pa če si vležem pred tv spet spim po 2-3 h...zvečer ob 21-22 sem že spet cela meglena in zaspim pol tja do 1 pol 2 pred tv spim in pol ko se moj spravlja spat (on mi včasih pomaga spat pred tv včasih pa gleda tv-ponavadi takrat ko pride iz službe mora prečekirat cel teletekst itduser posted image user posted image ) me zbudi in gremo v spalnico spat in pol včasih imam občutek, da sem se predramila in da ne bom mogla spat pa sploh ni tako me kar takoj zmanjka...res je ful utrujeno moje telo..saj jaz tudi, če sem sama doma ali kaj spim, ko pač čutim, da to potrebujem, ker nikoli ne veš kdaj bo konec tega in kdaj bomo šli via rim in kako dolgo bo vse skup trajalo...

Mogoče pa se premalo giblješ? user posted image Gibanje ti tudi pospeši porod. Malo se zbrcaj v rit in poskusi it večkrat na dan na krajše sprehode. Seveda z vmesnimi počitki na klopcah. Jaz sem pri sebi opazila, da bolj kot sem pasivna, bolj me vse boli in bolj sem neokretna user posted image . Res je, da že težko hodim, toda se vsak dan prisilim, da grem nekam ven na svež zrak, da malo razgibljem svoje telo in se mi zdi, da mi gibanje kar sproža to odpiranje materničnega vratu. Utrujenost pa je lahko tudi znak pomanjkanja kakšnega vitamina, zato mogoče še pojačaj vnos sadja in zelenjave. Vsekakor so naša telesa sedaj na višku porabe in naše bebice nam pojedo vsa hranila, ki jih imamo, zato moramo še toliko bolj paziti, kaj jemo. 

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1289
13.4.2009 11:20:19   
Anonimen

Grda vaga, grda user posted image . user posted image user posted image user posted image Junona nič se ne sekiraj, boš jutri malo manj jedla in več pila, pa boš na istem. user posted image Bebice pa tako še pridobivajo na teži te zadnje dneve, do 150g na teden.

(odgovor članu *Junona*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1290
13.4.2009 11:21:53   
Anonimen

ja, sam to so bili uz v 6-7 t...NS pa je že pokazala 10.4., pa po M je tudi 10.4...in do zdaj so vsi uziji pokazali, da je otrok velik za datum 10.4....sicer pa enkrat bo pa že šel ta naš mali nagajivček ali pa nagajivčika venuser posted image

Točno tako! user posted image Ko bo pravi čas, bo tvoja bebica prišla v tvoje naročje. Zdaj pa ji moramo samo zaupati in se ji prepustiti. Kje je še 42t! user posted image

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1291
13.4.2009 11:21:56   
Pat74
Se popolnoma strinjam z Neno*, da te bo bolelo, če to pričakuješ - ma saj malo res boli, ampak tudi jest sem svoj 2. porod doživljala tako, kot pravi Tinaaja - v smehu in moram reč, da je blo super in tokrat sem tudi tako "naštelana".

NenaLena dobra si, da lahko 3-krat na dan spiš, jest ne morem - še popoldan ne grem, ker me potem daje nespečnost. Sem zadnje 3 mesece prav v elementu in skoz aktivna, si ne bi nikoli mislila, da me ne bo nič špikalo, ker me 1. in 2. je.

detelja tole po UZ ti sigurno ne drži, zame je bil vedno najbolj točen izračun po zadnji M. Jest mislim, da boš še vsaj 5-7 dni z nami.

Meni je pa ta vikend končno uspelo vse oprati, pa posteljco naštimat in košek. Torbo za malega sem tudi zrihtala, samo še zase pripravim, pol pa smo ready.

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 1292
13.4.2009 11:22:34   
pikiica
oi.. samo da vam javim.. mi smo rodili... rok sem imela 10.4., ko pa sem sla 9.4. na pregled me je moja ginekologinja poslala kar v porodnisnjico, kot da imam popadke in da sm odprta ze 1.5cm. ko sm pa prisla v P pa so mi rekli da nimam nic popadkov so pa ugotovili da krvavim, in tako so mi predrli plodovnico in dali umetne popadke. po 6/ih urah sem ob 20.59, rodila zdravo puncko 50cm in 3200g.. ime pa ji je Kristina, od vceraj se doma ze lepo crkljamo... se se kaj javim... papa

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
13.4.2009 11:23:50   
detelja

Mogoče pa se premalo giblješ? user posted image Gibanje ti tudi pospeši porod. Malo se zbrcaj v rit in poskusi it večkrat na dan na krajše sprehode. Seveda z vmesnimi počitki na klopcah. Jaz sem pri sebi opazila, da bolj kot sem pasivna, bolj me vse boli in bolj sem neokretna user posted image . Res je, da že težko hodim, toda se vsak dan prisilim, da grem nekam ven na svež zrak, da malo razgibljem svoje telo in se mi zdi, da mi gibanje kar sproža to odpiranje materničnega vratu. Utrujenost pa je lahko tudi znak pomanjkanja kakšnega vitamina, zato mogoče še pojačaj vnos sadja in zelenjave. Vsekakor so naša telesa sedaj na višku porabe in naše bebice nam pojedo vsa hranila, ki jih imamo, zato moramo še toliko bolj paziti, kaj jemo. 

glede gibanja vsak dan grem mal na sprehod...če sem sama pol bolj na kratkega drugače pa greva z dragim kar lep krog po mestu pa dokaj hitro...glede vitaminov kaj pa vem...mogoče rabi otrok ful pa je za mene premalo...drugače jemljem elevit, pujem različne te vitaminske tablete pa ful sadja pojem...zagotovo pa mi manjkajo vitamini K in 2xJuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1294
13.4.2009 11:25:14   
Pat74
Pikiica čestitke za Kristino!user posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 1295
13.4.2009 11:25:34   
detelja

Točno tako! user posted image Ko bo pravi čas, bo tvoja bebica prišla v tvoje naročje. Zdaj pa ji moramo samo zaupati in se ji prepustiti. Kje je še 42t! user posted image

moj je včeraj izjavil, da je pregloboko posadil seme, da baje res rabi tako seme malo dalj časa, da pride ven ampak da je potem sad tega semena bolj dober, močen itduser posted image user posted image user posted image user posted image  po drugi strani pa vsak dan reče bebici, da naj pride že ven, ker je tako nervozen, da ga bo pobralouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
13.4.2009 11:26:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Pat74

Se popolnoma strinjam z Neno*, da te bo bolelo, če to pričakuješ - ma saj malo res boli, ampak tudi jest sem svoj 2. porod doživljala tako, kot pravi Tinaaja - v smehu in moram reč, da je blo super in tokrat sem tudi tako "naštelana".

NenaLena dobra si, da lahko 3-krat na dan spiš, jest ne morem - še popoldan ne grem, ker me potem daje nespečnost. Sem zadnje 3 mesece prav v elementu in skoz aktivna, si ne bi nikoli mislila, da me ne bo nič špikalo, ker me 1. in 2. je.

detelja tole po UZ ti sigurno ne drži, zame je bil vedno najbolj točen izračun po zadnji M. Jest mislim, da boš še vsaj 5-7 dni z nami.

Meni je pa ta vikend končno uspelo vse oprati, pa posteljco naštimat in košek. Torbo za malega sem tudi zrihtala, samo še zase pripravim, pol pa smo ready.

Jaz sem lahko že pred nosečnostjo spala kadar hočeš. Mene samo položiš v posteljo in v par minutah zaspim. user posted image user posted image user posted image Sedaj v nosečnosti sem bila par juter okrog 4h kot sova, toda sem potem ob 7h zaspala kot angelček in spala do 10h. V glavnem, ko sedaj v nosečnosti čutim, da sem utrujena in zaspana, grem kar spat, saj očitno moje telo potrebuje aktiven počitek.

Super, da si uspela vse pripraviti. Je kar lažji občutek, a ne? user posted image

(odgovor članu Pat74)
  Neposredna povezava do sporočila: 1297
13.4.2009 11:27:48   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: Pat74

kaj???? še 5-7 dni...sicer pa če je najin bebi tako trmast kot mamica bo verjetno tudi zamujal...jaz sem se rodila 12 dni čez rokuser posted image user posted image user posted image user posted image  samo kako je to čudno, ko še ne bi smelo šraufat pa matrat pa tako dalje je skoz neki se dogajal zdaj ko bi se pa že lahko ornk kaj zgodilo pa je zatišjeuser posted image user posted image user posted image  naš ati pa ta svoj "hren" tako špara pa skiva pa čuva pa ne vem kaj vse ne, tako, da ne moremo kanala mal spucatuser posted image user posted image

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 1298
13.4.2009 11:28:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pikiica

oi.. samo da vam javim.. mi smo rodili... rok sem imela 10.4., ko pa sem sla 9.4. na pregled me je moja ginekologinja poslala kar v porodnisnjico, kot da imam popadke in da sm odprta ze 1.5cm. ko sm pa prisla v P pa so mi rekli da nimam nic popadkov so pa ugotovili da krvavim, in tako so mi predrli plodovnico in dali umetne popadke. po 6/ih urah sem ob 20.59, rodila zdravo puncko 50cm in 3200g.. ime pa ji je Kristina, od vceraj se doma ze lepo crkljamo... se se kaj javim... papa

Pikica čestitke za user posted image ! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Pridno se cartajta, ko bo več časa, pa se nam le javi kaj, da vidimo, kako sta s princesko. Pa kakšno slikico nam pripni, da jo vidimo lepotičko user posted image .

(odgovor članu pikiica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1299
13.4.2009 11:28:44   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: pikiica

iiiiiiiiiiiiiiiiiii čestitke...ti pa si imela na isti dan rok kot jaz...samo mi smo še vedno 2 v 1user posted image

(odgovor članu pikiica)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Ali ste poročeni?
Ela123

Ali ste poročeni? Če ste, koliko časa?

Da (47%)

Ne (53%)

Število vseh glasov: 361

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!