detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja jutroooo... evo mene pokonc tam nekje od 4 naprej ta micena, pol se je pa ta velka zbudila... cveta, tko kot je napisala detelja - 14 dni,ce je vse ok. detelja - prvic itak ne ves, kok bolijo naravni kok umetni popadki, to je prednost prvorodk. drzim pa pesti, da se itak naravno zastarta ja...saj to je dobr, ker ne vem kaj me v bistvu čaka...vem da glih najbolj prijetno ne bo kaj več pa ne vem...mogoče bo hitr pa bom navdušena lahko bo dolgo trajalo in bom vse razočarana...bomo videli...so pa vsi bolj nevrozni kot jaz moj gre danes v službo pa je že cel živčen, ker bom spet sama doma.... jaz sem imela nekako svojo "mantro" in se s tem poskusala tolazit .. da z vsakim popadkom sem blizje spoznanju moje pikice in da bolj kot boli, prej bo konec. Sva sla v porodno nasmejana in se ful zezala, se osebje je bilo navduseno, kok je dobr vidt nasmejan folk v porodni. Sem jim itak rekla, da ko bo slo zares, bo moj nasmesek cudezno izginil Mislim, da je ful fino, da imas pozitiven pristop k celi zadevi in tudi osebje se odzove na to pol the best. Babca in student babistva, ki sta bila zadolzena zame sta bila tud take face, da samo kapo dol. Takrat v porodni pises svojo zgodbo, odmisli vse kar si slisala in se koncentriraj nase. To je najvec, kar lahko naredis v danem trenutku. Pa uzivaj se v sunki, jajckih in potici - jaz se jim odpovedujem zaradi dojenja No sem pa spekla sarkelj in prekajeno puranovo stegno v testu, tko da sem tud jaz prisla do hmm neke vrste velikonocnih dobrot tudi jaz ne jem šunke, jajc in potice...nekako mi ni do hrane...saj veš zdaj so moje misli drugje ja, itak je najboljše, da se koncentriraš na sebe in ne na to kaj mi je kdo kdaj rekel...jaz sem zadnje čase tako utrujena...ob 6 sem vstala zdaj sem že spet tako hin kot da celo noč ne bi spala... detelja - Če si utrujena, potem najbolje, da greš kar malo počivat oziroma spančkat . Očitno tvoje telo potebuje počitek, saj si nabira energije za porod. Jaz grem tudi po 3-krat na dan ležat in zaspat, če je treba. Sedaj resnično moramo poslušati svoje telo, saj smo v zadnjih dnevih, ko je naš organizem najbolj obremenjen, saj mora delati za dva. Zato pa moramo tudi spati za dva . sam veš kolko jaz zadnje čase spim...npr. zbudim se tam nekje ob 5 pol 6 in pol 6 vstanem mogoče ležim do pol 7...ob 9 sem že kot cota...in če si vležem bom spala tja do 12 pol imam kosilo ali neki pojem pa če si vležem pred tv spet spim po 2-3 h...zvečer ob 21-22 sem že spet cela meglena in zaspim pol tja do 1 pol 2 pred tv spim in pol ko se moj spravlja spat (on mi včasih pomaga spat pred tv včasih pa gleda tv-ponavadi takrat ko pride iz službe mora prečekirat cel teletekst itd ) me zbudi in gremo v spalnico spat in pol včasih imam občutek, da sem se predramila in da ne bom mogla spat pa sploh ni tako me kar takoj zmanjka...res je ful utrujeno moje telo..saj jaz tudi, če sem sama doma ali kaj spim, ko pač čutim, da to potrebujem, ker nikoli ne veš kdaj bo konec tega in kdaj bomo šli via rim in kako dolgo bo vse skup trajalo... Mogoče pa se premalo giblješ? Gibanje ti tudi pospeši porod. Malo se zbrcaj v rit in poskusi it večkrat na dan na krajše sprehode. Seveda z vmesnimi počitki na klopcah. Jaz sem pri sebi opazila, da bolj kot sem pasivna, bolj me vse boli in bolj sem neokretna . Res je, da že težko hodim, toda se vsak dan prisilim, da grem nekam ven na svež zrak, da malo razgibljem svoje telo in se mi zdi, da mi gibanje kar sproža to odpiranje materničnega vratu. Utrujenost pa je lahko tudi znak pomanjkanja kakšnega vitamina, zato mogoče še pojačaj vnos sadja in zelenjave. Vsekakor so naša telesa sedaj na višku porabe in naše bebice nam pojedo vsa hranila, ki jih imamo, zato moramo še toliko bolj paziti, kaj jemo. glede gibanja vsak dan grem mal na sprehod...če sem sama pol bolj na kratkega drugače pa greva z dragim kar lep krog po mestu pa dokaj hitro...glede vitaminov kaj pa vem...mogoče rabi otrok ful pa je za mene premalo...drugače jemljem elevit, pujem različne te vitaminske tablete pa ful sadja pojem...zagotovo pa mi manjkajo vitamini K in 2xJ
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|