angelito
|
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena IZVIRNO SPOROČILO: veronikab Oj aprilčice! Imam eno vprašanje. PDP imam 17.4.2009. Do sedaj sem mela 2x CTG in 2 UZ. Včeraj je bil moj zadnji pregled pri ginekologinji, ki se mi zdi dosti brezbrižna. Če je ne bi sama spraševala mi ne bi sama ničesar povedala. Zanima me, če so mogoče pri vas opravili še kakšen UZ oz. vaginalni pregled, da bi preverili lego otročka in če s spodaj že kaj dogaja, ali je CTG pač vse kar naredijo. Na naslednji pregled me je naročila 14.4.2009, torej le nekaj dni pred PDP, sama pa še vedno nisem sigurna, če je otročiček obrnjen z glavo navzdol in kako velik je. Ker so mi v nosečnosti diagnosticirali gestacijski diabetes, me malce skrbi, da bi otrok lahko bil prevelik in porod zelo težek. A mi lahko katera kaj svetuje? Hvala in lep pozdrav, veronikab Tudi jaz, ko sem bila na prejšnjem pregledu, mi ni nič omenila lege Ele, ker je bila že zelo zgodaj obrnjena na glavico. Ko sem vprašala G, če je lega še vedno ok, je rekla, da je pa zdaj že taka stiska s prostorom, da se bi stežka obrnila, če pa se že bi, pa bi to bilo orng vidno na trebuščku in bi to gotovo opazila. Kar se tiče velikosti bebice, pa lahko sklepa po tem, kako ti raste obseg trebuščka in če se ti ok počutiš, je toliko bolje, da ti čim manj "brska" tam spodaj, ti bo pa gotovo na naslednjem pregledu, da vidi, kako se ti mehča maternični vrat in če si že kaj odprta. Tako da kar brez skrbi, očitno je vse ok, si tak učbeniški primer kot jaz. moram napisat svojo izkusnjo... ni cisto tako, kot si napisala Nena Lena... moja pupa je bila do 38. tedna prav obrnjena - z glavico navzdol (moj G mi za par min vsakic naredi UZ, da vidi srcka in lego otrocka), potem se je pa cca 2 dni pred dopolnjenim 38. tednom obrnila narobe v medenicno vstavo (oz. zadnjicno vstavo), pa jaz nisem prav nic cutila... nato so mi delali ZO in tudi to brez uspeha, saj sem bila ze zelo blizu PDP... sedaj bomo rodili normalno v medenicni vstavi... ce bi ble komplikacije pa urgentno na CR... glede obsega trebuha je pa tudi zelo relativno oz. razlicno od zenske do zenske... imam namrec majhen trebuscek, otrok pa naj bi bil dolg in tezak oko 3,5 kg... puncka ima bojda zelo dolge nogice... lp vsem
|